Pla d'Excel·lència Zona educativa Vall d'Aro (Baix Empordà)

El Pla d'Excel·lència de la Vall d'Aro és un Projecte interdisciplinar i interescolar que té per objectiu estimular totes les intel·ligències i tots els Talents dels alumnes d'uns centres escolars.  El Pla contempla assolir els objectius generals marcats pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya en el marc d'escola diversa que atèn tot l'alumnat de manera que les activitats són obertes i per a tots els alumnes. La filosofia de fons està en entendre que tot l'alumnat pot esdevenir excel·lent en alguna habilitat i l'escola, els mestres i professors, han de fer possible l'estimulació i l'aparició d'aquestes habilitats.

Són cinc centres que comparteixen el Pla: Escola Els Estanys, Escola Fanals d'Aro, Escola Pedralta, Escola La Vall d'Aro i l'Institut Ridaura. Cada centre té el projecte educatiu propi i un projecte compartit amb la resta de centres que formen part de la Zona d'Excel·lència Educativa.

Per fer-ho es compta amb la contribució dels Ajuntaments de Castell-Platja d'Aroi i el de Santa Cristina d'Aro. Són 1500 alumnes i 130 professors implicats en totes les activitats conjuntes. Complementàriament hi col·laboren UDigital del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona i les Facultats de Química i el Departament d'Enginyeria Agroalimentària de la mateixa universitat. Orienten i assessoren la Inspecció Territorial d'Ensenyament, els Serveis Educatius del Baix Empordà i l'autoritza els Serveis Territorials de Girona.

Destaquen com a activitats més singulars els treballs d'ambients, la robòtica i el Pensem Fort, aquesta darrera com activitat compartida conjunta dels cinc centres sobre temes de matemàtiques i llengua, l'esforç i la planificació de l'activitat.

Aquí podeu veure el vídeo de presentació del Pla:

Presentació del Pla d'ExcellènciaGaleria d'imatges: