Informacions‎ > ‎

La ciència en primera persona. Videoconferència: Espais blaus més enllà del popular "sol i platja"

10 de nov. 2017, 1:38 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 10 de nov. 2017, 1:45 ]
El Departament d'Ensenyament, conjuntament amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, dins de la Setmana de la Ciència 2017 que se celebra del 10 al 19 de novembre de 2017, promou el Dia de la ciència a les escoles amb l'objectiu fonamental de despertar i potenciar l'interès del jovent vers la ciència i la tecnologia. Per facilitar la participació dels centres en aquesta setmana s'organitzen diverses activitats.
Entre elles hi haurà una Videoconferència en directe per a tots els alumnes de 4 d'ESO i  Batxillerat a tots els centres docents de Catalunya.
La conferència serà  el 15 de novembre de 2017 a les 11:30 h. a la seu central del Departament d'Ensenyament per la científica Cristina Vert.

Espais blaus: més enllà del popular “sol i platja”

Cristina Vert, Llicenciada en Ciències Ambientals, Màster en Salut Pública i investigadora predoctoral en ciències biomèdiques a l'ISGlobal (Institut de Salut Global de Barcelona) on està investigant els efectes de l'exposició a espais blaus (rius, llacs, mar, etc.) en la promoció de la salut i la millora del benestar de la població. Aquesta investigació s'emmarca dins del projecte europeu BlueHealth. Entre el 2013 i el 2014 va realitzar una estada al Institute for Risk Assessment Science, de la Universitat de Utrecht (Països Baixos), on va mesurar l'exposició a la contaminació atmosfèria per poder-ne estudiar els efectes de la seva exposició.