Informacions


Presentació/taller a Girona: El món nano i Nanokit

14 de nov. 2017, 2:46 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 14 de nov. 2017, 2:47 ]

Adreçat al professorat de Tecnologia, Física i Química, el dimecres 29 de novembre de 5 a 7 de la tarda al CRP del Gironès es farà la presentació/taller de la maleta pedagògica Nanokit 2.0 que els CRP tenim en préstec.
Inscripció: https://goo.gl/forms/De2rS6enqH9v106Q2 fins el 28 de novembre
Programa:
Conferència "El món Nano" a càrrec del doctor Jordi Díaz, responsable de la tecnologia de Tècniques nanoBio SPM (AFM,STM) i coordinador de NanoDivulga
Presentació del Nanokit 2.0 que està en servei de préstec als diferents CRP de les comarques gironines
El NanoKit és un material experimental didàctic sobre l’àrea emergent de la nanociència i nanotecnologia.
L’experiència combina una metodologia experimental, per a què els alumnes provin en primera persona, i materials complementaris en línia, per a què aprofundeixin en les bases teòriques i descobreixin investigacions relacionades d’actualitat. Les informacions addicionals seran accessibles properament a través d’aquesta pàgina web.
Es tracta d’una proposta interdisciplinària que engloba temàtica pròpia de la ciència més teòrica i la recerca bàsica (per exemple, amb l’experiment de les propietats conductores del grafè) amb d’altres amb una aplicació tecnològica directa (el disseny d’un sensor piezoelèctric). La ‘nano’ és un camp de la ciència en el qual hi treballen tant investigadors especialitzats en ciència fonamental i teorització matemàtica com enginyers i tècnics que centren els seus esforços en el disseny de noves aplicacions.
Aquesta visió d’interconnexió i complementarietat entre disciplines, molt en línia amb el concepte d’educació STEM, és una de les idees que transmet el NanoKit als alumnes. També se’ls transmet la idea que la nanociència i la nanotecnologia és un camp d’estudi al qual es pot accedir des de moltes vessants i molts àmbits.
Més informació a: http://agora.xtec.cat/cesire/categoria/projectes/nano/

Ser estudiant i esportista d'alt nivell. Conferència/seminari a Banyoles

13 de nov. 2017, 5:28 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 13 de nov. 2017, 5:30 ]

Divendres 17 de novembre a les 19h a la sala de socis del CN Banyoles s'impartirà el seminari Les carreres duals: ser estudiant i esportista d'alt nivell. Hi haurà una conferència inicial i una part d'exemples pràctics. L'assistència és gratuïta però cal inscripció prèvia.
+ informació

Xerrada a Girona sobre el dol migratori

13 de nov. 2017, 5:02 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 13 de nov. 2017, 5:02 ]

El dimecres 30 de novembre es realitzarà a Girona la sessió formativa amb el títol "el dol migratori", a càrrec del doctor Joseba Achotegui.
Data: 30 de novembre
Lloc: sala Carles Rahola. Edifici de la Generalitat
Hora: 17:30 a 19:30
Les inscripcions estaran obertes fins el dilluns 27 de novembre.
Us podeu inscriure omplint el formulari següent,
https://goo.gl/forms/3pgTheVINRXTt2wN2

La ciència en primera persona. Videoconferència: Espais blaus més enllà del popular "sol i platja"

10 de nov. 2017, 1:38 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 10 de nov. 2017, 1:45 ]

El Departament d'Ensenyament, conjuntament amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, dins de la Setmana de la Ciència 2017 que se celebra del 10 al 19 de novembre de 2017, promou el Dia de la ciència a les escoles amb l'objectiu fonamental de despertar i potenciar l'interès del jovent vers la ciència i la tecnologia. Per facilitar la participació dels centres en aquesta setmana s'organitzen diverses activitats.
Entre elles hi haurà una Videoconferència en directe per a tots els alumnes de 4 d'ESO i  Batxillerat a tots els centres docents de Catalunya.
La conferència serà  el 15 de novembre de 2017 a les 11:30 h. a la seu central del Departament d'Ensenyament per la científica Cristina Vert.

Espais blaus: més enllà del popular “sol i platja”

Cristina Vert, Llicenciada en Ciències Ambientals, Màster en Salut Pública i investigadora predoctoral en ciències biomèdiques a l'ISGlobal (Institut de Salut Global de Barcelona) on està investigant els efectes de l'exposició a espais blaus (rius, llacs, mar, etc.) en la promoció de la salut i la millora del benestar de la població. Aquesta investigació s'emmarca dins del projecte europeu BlueHealth. Entre el 2013 i el 2014 va realitzar una estada al Institute for Risk Assessment Science, de la Universitat de Utrecht (Països Baixos), on va mesurar l'exposició a la contaminació atmosfèria per poder-ne estudiar els efectes de la seva exposició. 

30a conversa pedagògica: “Com projectem la imatge del centre en la xarxa?

7 de nov. 2017, 4:26 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 7 de nov. 2017, 4:27 ]

Quan un centre educatiu té presència a Internet, o bé a les xarxes socials, ja s'enfronta a la construcció d'una identitat digital pròpia. Per això la gestió de la imatge pública dels centres no es pot deixar a l’atzar, d’una banda, perquè la imatge que projectem també afecta a l’alumnat i, d’altra, perquè és un aspecte molt important de comunicació i de confiances mútues.
Per tant, cal reflexionar conjuntament i prendre decisions pel que fa a què, com i on divulguem? Quines apreciacions ètiques cal tenir en compte?

Intervindran:

  Karma Peiró  Periodista especialitzada en internet i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació. És la directora del diari Nació Digital des del juliol de 2015
  Ricard Roca Escola Sant Jordi de Maçanet de la Selva. Mestre d'Educació Primària i de Música i Coordinador d'Informàtica. Formador de l'Àrea TAC
  Paco Rico Institut Moisès Broggi de Barcelona .Professor d'Arts visuals del centre. És el responsable de les xarxes socials en què té perfil el Centre.
 
Moderador de la conversa:
Jordi Vivancos.
  Cap de servei de l'Àrea de Tecnologies per a l'Aprenentatge i el Coneixement del Departament d'Ensenyament.

Aquest acte tindrà lloc el dijous 23 de novembre a les 17.30h. a la Sala d’Actes del Departament d’Ensenyament (Av/. Via Augusta, 202). L’enllaç per a fer la inscripció és el següent: FORMULARI D'INSCRIPCIONS.
També s'ofereix la connexió en streaming a través de la mateixa pàgina
http://xtec.gencat.cat/ca/formacio/converses-pedagogiques/trentenaconversa/

CINC, difonem el cinema infantil en català!

3 de nov. 2017, 3:01 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 3 de nov. 2017, 3:01 ]

El CINC, Cinema Infantil en Català, és una iniciativa pensada per fer créixer l'oferta i el consum de cinema infantil en català. L'ha endegat La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i de diversos ajuntaments, institucions, entitats i cinemes.
 
Podeu trobar més informació del CINC i la cartellera actualitzada de tots els cinemes adherits i les seves programacions en aquest enllaç.

Targeta de recursos "El català, al cinema!"

3 de nov. 2017, 2:30 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 3 de nov. 2017, 2:30 ]

La Plataforma per la Llengua ha editat la targeta de recursos El català, al cinema!, que dona informació sobre enllaços relacionats amb el cinema en català. L’objectiu és facilitar al públic la cerca i el consum d’obres audiovisuals en català, tant als cinemes com des de les llars.

Podeu demanar, de forma gratuïta, els exemplars en paper –de la mida d’una targeta de crèdit– que considereu necessaris per a fer-ne difusió com a professionals del món educatiu. Cal que especifiqueu quantes en voldríeu i a quina adreça de correu postal les voleu rebre.

Podeu veure la targeta en format digital al següent enllaç: www.plataforma-llengua.cat/media/upload/pdf/af_pl_cinema_diptic_9cmx6cm_1507718091.pdf

També recordar que, des de fa temps, també ofereixen tallers de doblatge en català i una exposició itinerant de sensibilització sobre el cinema en català. Si voleu més informació d’aquestes propostes, podeu posar-vos en contacte amb ells.

Xerrades sobre l'atenció a la diversitat religiosa als centres educatius

3 de nov. 2017, 1:37 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 3 de nov. 2017, 1:37 ]

El Servei d’Acollida Comarcal informa de la possibilitat de fer una jornada formativa sobre l’atenció a la diversitat religiosa als centres educatius per a professorat al llarg d’aquest curs 2017-2018.
Són unes xerrades portades a terme per la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de presentar la guia per al respecte a la diversitat de creences als centres educatius de Catalunya i, de donar a conèixer la normativa i els criteris que calen seguir per abordar temes com les festes religioses en els centres, el vestuari i l’ús de símbols, l’alimentació als menjadors escolars, les matèries del currículum escolar i el dol en el context educatiu.

La jornada té una durada mínima de 2 hores i es necessiten com mínim 15 participants.  Si esteu interessats i no compliu el requisit mínim de participació, es miraria d’agrupar més d’un centre de la mateixa zona i poder aconseguir el recurs.

Si us interessa, feu arribar les vostres peticions via correu electrònic a: acollida@baixemporda.cat

Jornada "Innovem junts la secundària"

2 de nov. 2017, 5:54 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 2 de nov. 2017, 5:54 ]

Des de fa temps estem dient que cal innovar la secundària, que s’adigui més amb els reptes socio-educatius del s.XXI. Tot i que es plantegen moltes propostes, no s’acaben d’implementar ni generalitzar en els nostres instituts. Per això, creiem que és imprescindible posar fil a l’agulla per impulsar canvis reals i necessaris. I fer-ho junts, comptant amb el professorat, però també amb les famílies, el propi alumnat i tots aquells agents de l’entorn que hi puguin contribuir.

Data: Dissabte 25 de novembre de 2017
Lloc: Institut Salvador Sunyer de Salt
Horari: de 2/4 de 10 a 2/4 de 2

Àmbits de treball ( 3 sessions simultànies)
Models d’aprenentatge
Sistema Educatiu
Convivència, participació i comunitat  educativa
Adreçat : A totes les persones interessades de comarques gironines
 
Organitza: FAPAC (Federació d’Associacions de Famílies) . MRP ( Moviments del Renovació Pedagògica); Fundació SER.GI de pedagogia social; CEESC Col·legi d’Educadores i Educadors Socials i SEPC.

Més informació


Acte d'inici del curs 17/18 del Moviment de Renovació pedagògica de Girona.

2 de nov. 2017, 5:45 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 2 de nov. 2017, 5:45 ]

 
Enguany ens proposen  una conversa sobre “Carta a una mestra” un text emblemàtic escrit pels alumnes de l’escola de Barbiana fa 50 anys,

Quina vigència pot tenir una carta escrita fa 50 anys? Doncs si la repassem ens sorprendrem de la tremenda actualitat que desprèn la carta. Sobretot si volem fer una escola crítica, lliure, competencial,
 .... al servei de tots els nois i noies. Per esdevenir “persones autènticament sobiranes” en expressió d’en Xavier Besalú.

El proper dimarts 14 de novembre, doncs, a les 18h a l'Auditori La Coma Cros de Salt en parlarem amb:

-Miquel Martí,  del Moviment d’educadors Milanistes. Coordinador durant molts anys de les Escoles Associades a l’UNESCO .

-Nerea  Huertas,  mestra de l’escola Torres Jonama de Palafrugell

-Xavier Besalú,  professor del Departament de Pedagogia de la UdG i director de la Revista Perspectiva Escolar

Us hi esperem!

Més informació

1-10 of 245