Informacions


9 de juny. Dia Internacional dels Arxius. Acte a la Bisbal

29 de maig 2017, 0:25 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 29 de maig 2017, 4:41 ]

Per celebrar el Dia Internacional dels Arxius que és el 9 de juny, el Grup d’Arxivers del Baix Empordà i l’Institut d’Estudis del Baix Empordà han organitzat un acte a les 7 de la tarda a l'Arxiu Comarcal que inclourà les intervencions de:
- Josep Lluís Barrasa, autor del llibre Mestres i escoles del Baix Empordà al segle XIX que es presentarà en aquest acte. El llibre ha estat editat per l’Institut d’Estudis del Baix Empordà amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal del Baix Empordà i la Fundació Mascort
- Salomó Marquès, professor d’Història de l’Educació
- Joan Manuel del Pozo, professor de Filosofia i ex-conseller d’Educació i Universitats de la Generalitat de Catalunya
Per últim, es presentarà l’exposició virtual feta pels Arxivers del Baix Empordà.
+ informació

Inagurada l'escola la Sínia de St. Antoni de Calonge

25 de maig 2017, 1:01 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 25 de maig 2017, 1:04 ]

La Consellera d'Ensenyament Meritxell Ruiz ha inaugurat aquest dimecres l'escola La Sínia que treballa des d'aquest curs en aquest nou edifici. La consellera i l'alcalde han descobert la placa commemorativa i després han fet un recorregut per l'escola per ensenyar les noves instal·lacions a la consellera. Meritxell Ruiz ha pogut entrar a les aules on els alumnes estaven acabant ja les classes de la tarda.

Les Gavarres i les seves rieres

24 de maig 2017, 9:01 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 24 de maig 2017, 9:01 ]

L'última sessió del curs Gavarres: viure-les aprenent tindrà lloc aquest dijous 25 de maig a partir de les 17:30h. i és oberta a tothom.
Estarà dedicada a les rieres de les Gavarres i es farà al riu Daró.
El punt de trobada serà a Cruïlles a la Plaça de la Creu (hi ha un parc infantil, la farmàcia, ....). Localització: https://drive.google.com/open?id=1eiS4hQnR_TgxYrMCqfJ-WArVRsk&usp=sharing
Per arribar-hi cal anar fins la Bisbal. Si passeu per la variant a la rotonda de la Fusteria Puig Fernández heu de trencar per Gi-664 Cruïlles / St. Sadurní H. / Cassà S. Si passeu per dins de la Bisbal cal agafar el trencant de Mobles Matarrodona als semàfors del c/Aigüeta amb Passatge Esport. S'aconsella portar calçat de recanvi.

Jornades d'Innovació Pedagògica

19 de maig 2017, 1:00 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 19 de maig 2017, 1:01 ]

Els dies 26 i 27 de maig al Cosmocaixa de Barcelona, el Departament d'Ensenyament organitza les Jornades d'Innovació Pedagògica. Una mirada calidoscòpica. Volen ser una mostra de la innovació i la renovació educativa que s'ha fet, que s'està fent i que es vol fer al nostre país, amb els veritables experts en innovació, mestres i professorat, com a protagonistes.
El Departament d’Ensenyament vol, amb aquesta jornada, difondre i compartir aquelles línies d’actuació relacionades amb la innovació als centres educatius per tal d’afavorir-les, potenciar-les i proporcionar el reconeixement adient. A més a més, vol donar a conèixer els projectes i les pràctiques educatives d’èxit que diversos centres de tot Catalunya porten a la pràctica amb l’objectiu de fer-les arribar a la Comunitat Educativa.
Programa i inscripcions

Les Gavarres. Dijous 18 de maig a la vall de Bell-lloc

11 de maig 2017, 4:31 publicada per JOAN RISTOL PERXES   [ actualitzat el 16 de maig 2017, 4:09 per Servei Educatiu del Baix Empordà ]

Dins el Pla de Formació de Zona del Baix Empordà d'aquest curs 16-17, s'ha programat el curs
 Gavarres: viure-les aprenent
Com que són activitats bàsicament de natura hem pensat que es poden obrir a tot el professorat que desitgi assistir-hi, i és per això que us animem que hi pugueu participar.

La propera sessió es farà a Palamós, a la Vall de Bell-lloc aquest dijous, dia 18, i el punt de trobada serà el pàrquing de Can Pere Tià a les 17.30.
Aquesta sessió girarà al voltant de dues activitats: l’empremta de les activitats humanes al massís de les Gavarres i els productes de les Gavarres. Farem una passejada per la vall resseguint i parlant de les activitats ancestrals que hi han tingut lloc i quin és el seu rastre.
 
Mapa de la ubicació: https://drive.google.com/open?id=1q28eagB9W5JCoCLixJ4tO2Ivxxo&usp=sharing
Indicacions:
- Si es ve de Palafrugell: Sortida 326. El cartell posa “La Fosca, St. Joan P. I PALAMÓS hospital i port”, aquesta sortida us porta a la rotonda amb l’escultura de l’Abras. Aquí heu d’agafar la sortida que posa “Vila-romà”. Aquí continueu recte i abans d’arribar al pavelló trenqueu a la dreta seguint la senyal de “Finca Bell-lloc, Centre Municipal Can Pere Tià i Hutchinson”. Al cap de pocs metres es converteix en pista forestal, passareu davant de la Hutchinson i després heu de trencar el primer a la dreta on hi ha l’àrea de lleure i el pàrquing.
- Si es ve de Calonge: Sortida Sortida 326. El cartell posa “La Fosca, St. Joan P. I PALAMÓS hospital i port”, aquesta sortida us porta a la rotonda de la gasolinera Galp. Aquí heu d’agafar la primera sortida amb les senyals “Calonge, Platja d’Aro, AP-7 i Vilaromà”. Anireu a la rotonda amb l’escultura de l’Abras i a partir d’aquí seguir igual que el punt anterior.

Desitgem als que pugueu assistir a aquesta sessió, que us sigui ben profitosa.

Compartir aquest article 

S’obre el període d’inscripció a les activitats del CdA d'Empúries i dels de tot Catalunya per al curs 2017-2018

11 de maig 2017, 1:54 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 12 de maig 2017, 0:12 ]

Dilluns 15 de maig s’obre el període d’inscripció als Camps i Entorns d’Aprenentatge d’arreu de Catalunya per al curs 2017-2018. Aquest període d’inscripció romandrà obert fins al dimecres 31 de maig.
La informació sobre al procés d’inscripció la trobareu en aquest enllaç:
http://xtec.gencat.cat/ca/serveis/cda/inscripcio/
La inscripció dels centres educatius es farà a través de l’aplicació CAMPS:
http://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/pls/apex/f?p=camps
L’oferta d’activitats específica del CdA d'Empúries la trobareu en aquest enllaç:
http://blocs.xtec.cat/cdaempuries/totes-les-activitats/
L'assignació d’activitats i dates als centres sol·licitants no és automàtica. A partir del divendres 9 de juny, podreu comprovar si us ha estat assignada la sortida o estada sol·licitada. 

Compartir aquest article

XIX CONFERÈNCIA FILOSOFIA 3/18 i Treball per projectes

11 de maig 2017, 0:45 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 11 de maig 2017, 4:19 per SE CRP del Baix Empordà ]

Trobada anual dels mestres que treballen el Projecte Filosofia 3/18 i tots aquells ensenyants i/o estudiants interessats en conèixer el projecte.
Conferència a càrrec de Maribel Pomar i Maite Sbert
Dia: Divendres 19 i dissabte 20 de maig de 2017
Horari: Divendres de 18:30h a 21:00h i dissabte de 9:30h a 14:00h
Lloc: Universitat de Girona - Facultat de Lletres - Sala de Graus. Plaça Ferrater Mora
Inscripcions: Del 02/05/2017 al 15/05/2017 Formulari d'inscripció
Consulteu més informació a: Grup IREF 

Compartir aquest article

www.activitum.cat: Portal d'activitats educatives de Catalunya

10 de maig 2017, 7:47 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 10 de maig 2017, 8:03 ]

Totes les propostes educatives de MUSEUS, TEATRES, AUDITORIS, EMPRESES i FUNDACIONS les trobaràs en aquest portal obert, lliure i gratuït creat per professionals de l'educació amb el suport de la Generalitat de Catalunya. 
Més de 600 entitats publiquen la seva oferta escolar a activitum.cat
Infantil: Granja-Escola, titelles, visites a indústries, tallers, visita parc de bombers....
Primària: Titelles, teatre, tallers, museus, cases de colònies...
Secundària: Teatre, museus, visites i itineraris, cases de colònies, jornades lúdiques, premis i concursos...
Batxillerat: Jornades de portes obertes, premis de TR, visites a industries, tallers a les universitats, xerrades i conferències...
Compartir aquest article 

Aromates: 3a gimcana matemàtica a la zona educativa Vall d'Aro

10 de maig 2017, 4:20 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 11 de maig 2017, 4:25 per SE CRP del Baix Empordà ]

Aquest passat dilluns 8 de maig la zona educativa d'excel·lència de la Vall d'Aro (Santa Cristina d'Aro i Castell-Platja d'Aro) ha celebrat la 2a edició de l'AROMATES.
L'AROMATES és una gimcana matemàtica matinal que transcorre pel nucli urbà de Castell-Platja d'Aro.
L'objectiu és fomentar les matemàtiques, el treball en equip i el coneixement en un context real i facilitar la transició del pas de l'escola a l'institut.
També serveix com a trobada d'intercanvi entre docents de matemàtiques, tant de primària com de secundària.
L'activitat és molt profitosa per a tothom i extensible a altres zones.
Aquí podeu veure el resum de la jornada, emès per CB TV
Compartir aquest article 

V Concurs "Pensem fort" a l'INS Ridaura

4 de maig 2017, 1:20 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 11 de maig 2017, 4:34 per SE CRP del Baix Empordà ]

El passat divendres 28 d’abril a l’INS Ridaura va tenir lloc el V Concurs Pensem Fort. Concurs de l’àmbit de la llengua, que s’enmarca dins del Pla d’Excel·lència de la Vall d’Aro; en el qual varen participar totes les escoles que en  formem part: Els Estanys (Platja d’Aro), Escola Vall d’Aro (Castell d’Aro), Fanals (Platja d’Aro) i Escola Pedralta (Sta. Cristina d’Aro).
Les proves que havien de superar els participants de tercer i sisè curs de primària van ser dissenyades pels alumnes d’excel·lència de primer i segon d’ESO de l’Institut Ridaura.
Amb la iniciativa es vol donar valor al coneixement, a la capacitat de raonament i d’abstracció, a les llengües, al treball en equip i a la constància i l’esforç. S’hi va fer proves de càlcul i aproximació, lletrejar,  pensament,  escriptura, treball en equip, i word search.  També suposa una trobada entre els alumnes de la zona, un primer contacte amb l’institut pocs mesos abans de la seva incorporació al centre. Com a guardons els ajuntaments de Castell-Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro lliuren lots de llibres per a  les biblioteques escolars.
Compartir aquest article 

1-10 of 208