Informacions


Ser estudiant i esportista d'alt nivell. Conferència/seminari a Banyoles

13 de nov. 2017, 5:28 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 13 de nov. 2017, 5:30 ]

Divendres 17 de novembre a les 19h a la sala de socis del CN Banyoles s'impartirà el seminari Les carreres duals: ser estudiant i esportista d'alt nivell. Hi haurà una conferència inicial i una part d'exemples pràctics. L'assistència és gratuïta però cal inscripció prèvia.
+ informació

La ciència en primera persona. Videoconferència: Espais blaus més enllà del popular "sol i platja"

10 de nov. 2017, 1:38 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 10 de nov. 2017, 1:45 ]

El Departament d'Ensenyament, conjuntament amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, dins de la Setmana de la Ciència 2017 que se celebra del 10 al 19 de novembre de 2017, promou el Dia de la ciència a les escoles amb l'objectiu fonamental de despertar i potenciar l'interès del jovent vers la ciència i la tecnologia. Per facilitar la participació dels centres en aquesta setmana s'organitzen diverses activitats.
Entre elles hi haurà una Videoconferència en directe per a tots els alumnes de 4 d'ESO i  Batxillerat a tots els centres docents de Catalunya.
La conferència serà  el 15 de novembre de 2017 a les 11:30 h. a la seu central del Departament d'Ensenyament per la científica Cristina Vert.

Espais blaus: més enllà del popular “sol i platja”

Cristina Vert, Llicenciada en Ciències Ambientals, Màster en Salut Pública i investigadora predoctoral en ciències biomèdiques a l'ISGlobal (Institut de Salut Global de Barcelona) on està investigant els efectes de l'exposició a espais blaus (rius, llacs, mar, etc.) en la promoció de la salut i la millora del benestar de la població. Aquesta investigació s'emmarca dins del projecte europeu BlueHealth. Entre el 2013 i el 2014 va realitzar una estada al Institute for Risk Assessment Science, de la Universitat de Utrecht (Països Baixos), on va mesurar l'exposició a la contaminació atmosfèria per poder-ne estudiar els efectes de la seva exposició. 

Acte d'inici del curs 17/18 del Moviment de Renovació pedagògica de Girona.

2 de nov. 2017, 5:45 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 2 de nov. 2017, 5:45 ]

 
Enguany ens proposen  una conversa sobre “Carta a una mestra” un text emblemàtic escrit pels alumnes de l’escola de Barbiana fa 50 anys,

Quina vigència pot tenir una carta escrita fa 50 anys? Doncs si la repassem ens sorprendrem de la tremenda actualitat que desprèn la carta. Sobretot si volem fer una escola crítica, lliure, competencial,
 .... al servei de tots els nois i noies. Per esdevenir “persones autènticament sobiranes” en expressió d’en Xavier Besalú.

El proper dimarts 14 de novembre, doncs, a les 18h a l'Auditori La Coma Cros de Salt en parlarem amb:

-Miquel Martí,  del Moviment d’educadors Milanistes. Coordinador durant molts anys de les Escoles Associades a l’UNESCO .

-Nerea  Huertas,  mestra de l’escola Torres Jonama de Palafrugell

-Xavier Besalú,  professor del Departament de Pedagogia de la UdG i director de la Revista Perspectiva Escolar

Us hi esperem!

Més informació

Homenatge a Lluís Maruny

19 d’oct. 2017, 3:00 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 19 d’oct. 2017, 3:01 ]

Us convidem a l'acte d'homenatge a Lluís Maruny, psicòleg, membre de l'equip de psicopedagogs del Baix Empordà, formador de mestres i professionals de la psicopedagogia i autor de diverses publicacions, i especialment vinculat, igual que la seva companya Conxa Comas, a Palafrugell i els seus centres.
 L'acte tindrà lloc avui dijous, dia 19, a les 7h de la tarda, en el Centre Municipal d'Educació, a Palafrugell

Compartir aquest article


Programació General Anual (PGA) i Pla d'Actuació dels SEZ

6 d’oct. 2017, 9:21 publicada per SE CRP del Baix Empordà   [ actualitzat el 19 d’oct. 2017, 2:58 per Servei Educatiu del Baix Empordà ]

Tal com us han informat des d'Inspecció, ja està operativa l’aplicació per a que els centres introduiu els objectius de Programació General Anual (PGA) del curs 2017/18.
-Recordeu que aquesta introducció de dades té dos objectius:
 ·a) Expressar els objectius que pretenen assolir aquest curs, després d’haver valorat la memòria del curs anterior, així com les propostes de l’AVAC.
 ·b) Que els Serveis Educatius consensuïn amb vosaltres la seva intervenció assessorant-vos en l’assoliment de determinats objectius.
-Per portar-ho a terme és imprescindible que respongueu el formulari (del qual trobareu l'enllaç a continuació)  amb una identificació Xtec, que pot ser la del centre, la de l’usuari del director/a o bé d’una persona de l’equip directiu.
-Per evitar problemes tècnics, us recomanem que descarregueu la plantilla en local, l’ompliu amb el temps que us calgui, deseu la informació al vostre ordinador i utilitzeu el formulari per formalitzar la tramesa. Més avall trobareu aquesta plantilla per descarregar.
-Per qualsevol dubte o aclariment en relació amb l’eina informàtica, podeu posar-vos en contacte amb el CRP.
 Entrada de dades
 

Calendari del procés
  • Data límit d’entrada dels centres al formulari: 31 d'octubre
Documentació de suport

Conferència. El temps d'Isabel Vilà a l'Arxiu Comarcal del Baix Empordà

5 d’oct. 2017, 9:02 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 5 d’oct. 2017, 9:02 ]

Organitzada pel Grup de Dones de la Bisbal i l'Arxiu Comarcal del Baix Empordà, el dissabte 7 d'octubre a les 7 de la tarda a l'Arxiu Comarcal es farà la conferència "El temps d'Isabel Vilà. Dones magnètiques. Espiritisme i lliure pensament a Catalunya"
+informació

Formació No Universitària de l'ICE de la UdG

5 d’oct. 2017, 8:50 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 5 d’oct. 2017, 8:51 ]

Podeu consultar i inscriure-us a les activitats de formació no universitària adreçades al professorat d'infantil, primària i secundària que comencen aquest trimestre i que estan organitzades per l'ICE de la Universitat de Griona.
+ informació i inscripcions

Jornades Europees de Patrimoni

5 d’oct. 2017, 8:25 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 5 d’oct. 2017, 8:26 ]

Arriba la gran festa del patrimoni! Els dies 6, 7 i 8 d'octubre, palaus, castells, monestirs, fàbriques, jardins històrics i altres espais patrimonials obriran les seves portes i oferiran un munt d'activitats gratuïtes per a tothom. Visites guiades, representacions teatrals, concerts, exposicions...
Consulta l'agenda en línia.

Ajuts per a projectes d'aprenentatge-servei

4 d’oct. 2017, 4:49 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 4 d’oct. 2017, 4:49 ]

Us comuniquen que s'ha obert una convocatòria d'ajuts per a la realització de projectes d'aprenentatge-servei que s’adreça a tots els centres i institucions educatives. El termini per lliurar els projectes finalitza el 2 de novembre.
+ informació i presentació de projectes

InfoK, un recurs per treballar amb els alumnes

2 d’oct. 2017, 4:13 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 4 d’oct. 2017, 4:10 ]

Aquestes darreres setmanes, s'estan produint a Catalunya una sèrie de fets que no sempre són fàcils d'explicar i treballar amb els alumnes. El programa InfoK del canal Súper 3, ofereix uns informatius molt clars i pedagògics que ens poden facilitar l'explicació o introducció dels diferents temes. Un exemple per tractar temes com democràcia, participació o referèndum, el podeu trobar al programa del dia 2 d'octubre o al programa especial que es va oferir arran de les detencions i escorcolls produïts el dia 20 de setembre. També podeu consultar el blog de Text-La Galera sobre com explicar a classe els fets de l'1 d'octubre.
Finalment podeu treballar la Declaració Universal dels Drets Humans en el següent enllaç.

1-10 of 237