Informacions destacades
 • Xerrada "Reimaginant l'educació" a l'INS Puig Cargol
  El proper dimecres 27 de març tindrà lloc, a les 20 h, a l’lNS Puig Cargol de Sant Antoni de Calonge, la xerrada "Reimaginant l'educació: mirades, actituds i tendències internacionals" a càrrec del reconegut especialista en educació Xavier Aragay Tusell.
  En paraules del mateix Aragay, ...l'educació està en crisi. Aquí i a tot el món. Es una crisi de creixement, de metamorfosi. Ens calen noves mirades i preguntes a una realitat que ja coneixem. Ens cal reimaginar l'educació i replantejar el per què i per a què. Ja ho estem fent, però ens cal mirar més enllà del nostre dia a dia i conèixer les tendències internacionals per atrevir-nos a superar els frens, dubtes i pors i donar un salt que ens meni a una educació transformada.
  En Xavier Aragay és consultor internacional i director de Reimagine Education Lab, equip que dissenya i acompanya a tot el món, equips d’escoles i universitats que impulsen innovacions educatives.
  Publicat a les 20 de març 2019, 8:15 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Espectacle "Les matemàtiques i la màgia" al Museu del Suro de Palafrugell
  Al voltant de l'exposició "Les matemàtiques i la vida", que podeu veure al Museu del Suro de Palafrugell fins al 28 d'abril, s'han organitzat tota una sèrie d'activitats.
  La propera és l'espectacle "Les matemàtiques i la màgia" a càrrec de Sergio Belmonte.
  Sergio Belmonte  és professor de matemàtiques i aprenent de mag. La seva passió per les matemàtiques l’ha impulsat a treballar intensament al costat d’altres col·legues per fer l’aprenentatge d’aquesta assignatura a les aules més atractiu.

  Dissabte 16 de març a les 18.00 h. Activitat gratuïta. A l’auditori del Museu.

  Aquí podeu trobar més informació d'aquest espectacle i de les properes activitats al voltant d'aquesta exposició
  Publicat a les 15 de març 2019, 3:03 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • II Jornades Culturals de l'Escola Oficial d'Idiomes de St Feliu de Guíxols
  Els dies 20 i 21 de març tindrà lloc la segona edició de les Jornades Culturals de l’Escola Oficial d‘Idiomes de Sant Feliu de Guíxols.
  L'equip de l'Escola proposa tot un seguit de conferències i activitats adreçades tant a l'alumnat actual i antic com a tot el públic en general.
  Totes les activitats es duran a terme al Monestir de Sant Feliu de Guíxols.

  Publicat a les 14 de març 2019, 5:54 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Properes activitats de docència de les matemàtiques a Girona
  Jornada de Docència de la Matemàtica 2019, “Parlem i compartim”, organitzada conjuntament per Ademgi i Perímetre.
  Data:  dissabte, 16 de març, de 9 a 18,30 h. Lloc: Facultat de Ciències de la UdG. Campus Montilivi.
  Accés al programa.   
  Conferència Plenària: “Oynos, Duwo, Treyes: una petita història dels nombres”, a càrrec de Joan Jareño, CESIRE-Creamat.
  10 tallers d'infantil, primària i secundària. (Places limitades per ordre d'inscripció). Comunicacions i taules d'activitats d'aula. 
  Accés al formulari d’inscripció. Preu: 5 euros per a socis d'Ademgi, Feemcat i SCM. 15 euros per a no socis.
  Amb el suport de l'ICE Josep Pallach. UdG i el Dept d'Informàtica, matemàtica aplicada i Estadística. UdG.

  Un any més els grups “a+a+ Catalunya”, Grups de Rosa Sensat d’innovació matemàtica, posen en marxa una nova Jornada d’Innovació Didàctica per l’Aprenentatge Matemàtic que en aquesta convocatòria, la desena, es farà a Girona, el dissabte 27 d’abril, a l’escola Annexa “Joan Puigbert” en horari de 9 a 2/4 de 3.
  Hi haurà quatre franges horàries i en cadascuna d’elles un seguit divers de tallers, de manera que es podrà assistir a quatre tallers diferents.
  Properament trobareu informació detallada dels tallers que s’oferiran i del procés d’inscripció.

  Compartir aquest article
  Publicat a les 6 de març 2019, 4:53 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • III Marxa solidària "Amb pas ferm"
  El proper diumenge 17 de març a partir de 2/4 de 9 del matí, tindrà lloc a Sta. Cristina d'Aro la III Jornada lúdico-esportiva "Amb pas ferm".
  Aquesta jornada a favor de les persones amb diversitat funcional està organitzada per les AMPA i els professionals del CEE Els Àngels de Palamós, el CEE Ventijol de Blanes i el CEE Font de l'Abella de Girona. Constarà d'una marxa curta de 4-5 km adaptada i una marxa llarga de 10 km per muntanya, així com diferents activitats al pavelló durant tot el matí. Per finalitzar el grup Wasa ens divertirà amb les seves cançons.

  Compartir aquest article
  Publicat a les 6 de març 2019, 4:53 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • VI Jocs Florals Escolars de Catalunya
  El Departament d’Educació convoca els VI Jocs Florals Escolars de Catalunya amb l’objectiu de promoure l’escriptura tant en prosa com en poesia en infants de sis a divuit anys. La categoria del conte il·lustrat està adreçat a tots els alumnes de primària i als alumnes de primària de les escoles d’educació especial. L’objectiu és promoure la creació literària potenciant el treball interdisciplinari des de l’ àmbit lingüístic, l’àmbit digital i l’ àmbit artístic. En aquesta categoria s’han d’abordar noves tècniques narratives com el guió, la llengua oral, la banda sonora i la dimensió visual i plàstica. Per participar-hi cal omplir el formulari i enviar tant les narracions com el conte audiovisual abans del 25 d'abril al CRP (crp-baixemporda@xtec.cat).
  En el blog Conte audiovisual il·lustrat  podeu trobar una proposta per treballar el conte audiovisual com a projecte de treball interdisciplinari, així com un llistat de recursos d’àudio i vídeo que es pot utilitzar per a la seva elaboració.

  Compartir aquest article
  Publicat a les 14 de març 2019, 12:38 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • I Tertúlies Pallach a la Bisbal d'Empordà
  Tots els dimarts de març a les 20:00, podeu assistir a les I Tertúlies Pallach de la Bisbal. Organitzades per La Bisbal Ciutat Viva, Pla Educatiu d'Entorn, Fundació Pallac i Associació de veïnes i veïns del Convent, les tertúlies Pallach són un espai per xerrar, intercanviar parers, reflexionar,… sobre la importància de tot tipus d’educació, a partir de les pròpies vivències de cadascú al llarg de la seva vida.
  Una tertúlia que cada setmana enceten els dos convidats tot parlant de la seva pròpia vida, l’educació rebuda (des del naixement, amb la família, a l’escola, en el context social; amb persones concretes que els han influenciat molt, etc.).
  Presenten i moderen: Pere Maruny, Susana Pedrosa i Marta Silvestre
  A mitja tertúlia es servirà un pica pica per encara fer més agradable l'estona.

  Compartir aquest article
  Publicat a les 6 de març 2019, 1:16 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • El Dia Internacional de les Dones al Museu d'Arqueologia de Catalunya
  En motiu del Dia Internacional de la Dona, les diferents seus del Museu d'Arqueologia de Catalunya ofereixen activitats específiques per posar en relleu el paper de la dona a l'antiguitat. Així, per exemple, el Museu d'Ullastret ofereix el diumenge 10 de març a les 12h la visita guiada Una nova mirada a la dona ibèrica i el mateix dia a les 11.30h al Museu d'Empúries, Ser dona en el món clàssic. En ambdós casos, és imprescindible inscriure's prèviament.

  Compartir aquest article
  Publicat a les 6 de març 2019, 1:17 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • 4t Concurs de curts contra la LGTBIfòbia; Implica't!
  L'objectiu d'aquest concurs és fomentar la producció de curtmetratges que contribueixin al reconeixement social del col·lectiu LGBT, objectiu fonamental del Casal Lambda.
  Aquesta convocatòria va dirigida als alumnes de tots els centres educatius de secundària, batxillerat, cicles formatius i ensenyaments postobligatoris (no universitaris) així com als casals i entitats de joves de Catalunya.
  Es pretén fomentar la realització de curtmetratges al voltant de temes relacionats amb la violència homòfoba o qualsevol mena de discriminació per raó de l’orientació sexual o identitat de gènere.
  Termini: abans del 20 de maig

  Compartir aquest article
  Publicat a les 6 de març 2019, 1:17 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Novetat! Currículum i orientacions per a segon cicle d'educació infantil
  Les orientacions per al desplegament del currículum del segon cicle d’educació infantil tenen per objectiu compartir reflexions, donar exemples i pautes sobre fer de mestre al parvulari i, alhora, mostrar la millor manera d’oferir oportunitats per al desenvolupament i l’aprenentatge que necessiten els nostres infants.
  Aquest document dona orientacions als professionals del segon cicle d'educació infantil per oferir als infants les possibilitats que garanteixin el desenvolupament integral.
  Presenta propostes metodològiques, exemples i consignes per bastir una escola que vol créixer en qualitat i convida els equips educatius a repensar conjuntament el sentit de les seves actuacions.

  Compartir aquest article
  Publicat a les 6 de març 2019, 1:18 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Oberta la inscripció al concurs X(p)rimenta 2019
  La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i l’Associació Catalana de Comunicació Científica han obert una nova edició del concurs X(p)rimenta. El concurs s’adreça a professors i alumnes de primària, ESO, batxillerat i cicles formatius. Es tracta de filmar un experiment senzill en vídeo amb l’objectiu d’il·lustrar algun principi científic o tecnològic interessant. Els vídeos han de ser de durada curta (3  minuts) i cada grup escolar pot participar amb diversos vídeos.

  Compartir aquest article
  Publicat a les 6 de març 2019, 1:18 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Campanya d'UNICEF contra el ciberassetjament
  Vols saber què passa quan una celebritat penja una foto al seu compte d'Instagram? Què passaria si els likes fossin insults? Aquest és el punt de partida de la última campanya d'UNICEF amb la col·laboració de l'actor Miguel Bernadeau.
  El ciberassetjament pot causar un dany profund. La petjada que deixa, tan digital com en la vida de qui ho pateix, és molt difícil d’esborrar. Gairebé el 7% dels estudiants del nostre país d’entre 12 i 16 anys han patit ciberassetjament en els últims dos mesos. Si traduïm aquestes dades a una classe qualsevol, actualment almenys 2 infants de cada aula s’han vist involucrats en situacions de ciberbullying.
  No callem,  no siguem còmplices!

  Compartir aquest article
  Publicat a les 6 de març 2019, 4:50 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Formació a l'entorn de Robolot 2019
  Olot acollirà durant els dies 11 i 12 de maig la 18a edició del ROBOLOT.
  A l’actual context educatiu, on es treballa l’educació de forma més competencial i creativa, la dilatada experiència de ROBOLOT adquireix un gran interès com a exemple de bona pràctica educativa en línia amb l’escola del segle XXI.
  En aquest marc està oberta la inscripció al cursos "100 Reptes SteAm Robolot/EduCatBot amb ArduinoBlocks" a tot el Territori Català. En tots els casos, la última sessió de formació és a Olot, dins del marc Robolot 2019/SteamOlot
  En el cas de Girona, aquest curs semipresencial es farà al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. Edifici Narcís Monturiol. (Girona). Del dijous 21/3/2019 al 2/5/2019 de 16:30 a 20:30

  Compartir aquest article

  Publicat a les 6 de març 2019, 1:19 per Servei Educatiu del Baix Empordà
S''estan mostrant les entrades 1 - 13 de 469. Mostra'n més »
Recomanem
 • Bones pràctiques de biblioteques escolars
  Cada any, una de les  sessions  del Seminari de responsables  de biblioteques escolars  està dedicada a l'Intercanvi de Bones Pràctiques per incentivar el gust per la lectura i donar suport i animació a la biblioteca com espai d’aprenentatge.
  Des de l’espai de Biblioteques de la pàgina WEB del Servei Educatiu, podreu consultar el recull d’experiències dels últims anys, en les quals hi han participat els centres de la nostra comarca conjuntament amb els centres de la comarca del Gironès.
   De ben segur que hi podreu trobar idees i models d'experiències molt interessants per aplicar a les vostres biblioteques escolars.
  També podeu consultar l’apartat del Club de lectura on podreu veure pautes per a la creació i la dinamització dels clubs de lectura infantil i juvenil i us donem a conèixer el catàleg de les lectures que hem treballat al llarg d’aquests anys.
  Publicat a les 6 de març 2019, 0:56 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Nanokit 2.0. Premi Nacional de Comunicació Científica
  El programa Nano Educa ha rebut el Premi Nacional de Comunicació Científica que atorguen la Fundació Catalana per a la Recerca i Innovació (FCRi) i el Govern de la Generalitat de Catalunya.
  És un material experimental didàctic sobre l’àrea emergent de la nanociència i nanotecnologia. Consta de dos dossiers Nano Educa (fitxes alumnes i fitxes professors) i una caixa amb tot el material necessari per portar a terme les activitats proposades i que podeu trobar en servei de préstec al CRP del Baix Empordà.
  Es combina una metodologia experimental per treballar a l'aula o al laboratori i materials complementaris en línia, per aprofundir en les bases teòriques i descobrir investigacions relacionades d’actualitat. La ‘nano’ és un camp de la ciència en el qual hi treballen tant investigadors especialitzats en ciència fonamental i teorització matemàtica com enginyers i tècnics que centren els seus esforços en el disseny de noves aplicacions.
  Aquesta visió d’interconnexió i complementarietat entre disciplines, molt en línia amb el concepte d’educació STEM, és una de les idees que transmet el NanoKit als alumnes.
  Publicat a les 6 de març 2019, 2:04 per Servei Educatiu del Baix Empordà
S''estan mostrant les entrades 1 - 2 de 84. Mostra'n més »
Des dels centres
 • Varietats dialectals del català. ESC Torres Jonama-Palafrugell
  Amb l'objectiu de reconèixer les diferents varietats del català a través de cançons de grups del territori, sensibilitzar l'alumnat amb les principals diferències i característiques dels dialectes i localitzar els diferents dialectes al mapa dels Països Catalans, els alumnes de 5è de l'escola Torres Jonama de Palafrugell es van fixar en com es pronuncien algunes paraules a través de cançons d'arreu del territori.  Vam seleccionar 3 cançons (una nord-occidental, una valenciana i una de les illes balears) i amb una fitxa de treball els fèiem preguntes específiques de cada varietat dialectal. Les preguntes podien ser: com pronuncien la r final dels verbs?, com diuen t'estimo?, com diuen: la, els, les... D'aquesta manera, es van sensibilitzar en les diferències dialectals. Al cap d'uns dies vam realitzar una prova consistent a escoltar 5 cançons de 4 dialectes diferents del català i identificar a quin dialecte pertanyia cada cançó. A l'aula vam elaborar un mural amb el mapa dels Països Catalans, els dialectes i alguns grups musicals de cada zona.
  Publicat a les 6 de març 2019, 1:28 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Projecte GEP. Animació a la lectura. ESC Els Estanys de Platja d'Aro
  Dins del projecte GEP (Grup Experimental Plurilingüe), amb l'objectiu d'augmentar la presència de llibres en llengua anglesa a la biblioteca de l'escola, potenciar el gust per la lectura en anglès, fer descobrir les novetats en llengua anglesa que arriben a la biblioteca de l'escola, augmentar el préstec de llibres en anglès i gaudir escoltant contes, en algunes sessions de la mitja hora de lectura diària, es fa la presentació dramatitzada en llengua anglesa de diferents llibres segons l'edat dels alumnes. 
  Aquest curs s'han fet 4 representacions. Els alumnes d'Educació infantil i els de cicle inicial han escoltat el conte: What's the time Mr Wolf, els de cicle mitjà: Pirates in pyjamas i els de cicle superior: Little people, big dreams: Frida Kalho
  Publicat a les 6 de març 2019, 1:31 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Halloween at School. ESC Pere Rosselló. Calonge
  https://sites.google.com/escolapererossello.cat/english-class-site
  Pere Rosselló School celebrated Halloween in a very special way. During the month of October and from the area of ​​foreign language, Upper Cycle students prepared "scary" games and drafted their instructions.
  L'Escola Pere Rosselló va celebrar Halloween d'una manera ben especial. Durant el mes d'octubre i des de l'àrea de llengua estrangera, els alumnes de Cicle Superior van preparar jocs "espantosos" i van redactar-ne les instruccions.
  Més informació a: Fitxa de Bones pràctiques
                             English Class Site
  Publicat a les 6 de març 2019, 1:35 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Espai multisensorial. ESC Pere Rosselló
  L’aventura multisensorial és un espai que permet als nens i nenes la completa estimulació dels sentits. A través de la llum, les olors i la música es crea un entorn de calma que convida a descobrir el món.
  Aquest espai aporta als infants una situació de benestar, ja que es troben en una atmosfera de confiança i relaxació.
  L’objectiu principal d’aquest projecte és el despertar dels sentits a través de la pròpia experiència sensorial. Aquest treball ens permet millorar les habilitats dels infants a través d’elements molt estimulants, ja que fa que els nens i nenes es puguin concentrar en activitats senzilles que els permeten treballar aspectes relacionats amb la memòria, la comunicació, el desenvolupament cognitiu,... entre altres.
  Més informació:
  Publicat a les 6 de març 2019, 1:39 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Document informatiu per a les famílies. IE Francesc Cambó i Batlle (Verges)
  Amb l'objectiu d'informar a les famílies sobre la nova Ordre ENS/108/2018 de 4 de juliol i conscienciar-les del nou sentit de l'avaluació entesa com a eina de millora i no només qualificadora, l'institut/escola ha preparat un escrit informador i aclaridor per a les famílies per tal d'informar-los dels canvis que observaran en els informes d'avaluació i en l'avaluació de final de curs de Secundària.
  En aquest document s'explica que, "Tal i com es va iniciar fa dos cursos a primària , continuem immersos en moments de canvi i de transformació pedagògica que el departament d'educació va desplegant a través de la seva legislació, per la qual es determinen el procediment, els documents i els requisits formals del procés d'avaluació a l'Educació Secundària obligatòria. L’objectiu de l’Educació Obligatòria, que finalitza a 4t de Secundària, és que els vostres fills i filles tinguin la capacitat de resoldre problemes reals, en contextos diversos, integrant coneixements, habilitats i actituds. L’adquisició de les Competències Bàsiques els ha de permetre entendre i interactuar de forma adequada amb l’entorn".
  Més informació:

  Publicat a les 6 de març 2019, 1:42 per Servei Educatiu del Baix Empordà
S''estan mostrant les entrades 1 - 5 de 148. Mostra'n més »
Felicitem
S''estan mostrant les entrades 1 - 3 de 34. Mostra'n més »
Novetats llibres
 • Els petits mediadors. Eines per ajudar els infants a gestionar els conflictes
  Conjunt de set contes il·lustrats acompanyats de propostes didàctiques que té per objectiu donar a conèixer als infants i als seus educadors les principals eines que utilitzen els mediadors quan ajuden els qui es troben en conflicte. Les històries apleguen conceptes i valors

  Publicat a les 28 de febr. 2019, 8:49 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Las chicas son de ciencias. 25 científicas que cambiaron el mundo
  25 biografies de dones pioneres en el món de les ciències que amb la seva constància, el seu treball i el seu intel·lecte han fet avançar la tecnologia i la ciència. Presentades cronològicament i en forma de fitxa, es descriu la seva trajectòria. També s'expliquen alguns dels conceptes científics que han desenvolupat.

  Publicat a les 6 de març 2019, 2:06 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Vet aquí els nostres drets. Contes per explicar els drets dels infants
  És un recull de contes fruit del concurs de contes il·lustrats que va realitzar l'any 2009 l'ESPLAC (esplais catalans) per tal de celebrar el 20 aniversari de la Convenció dels Drets dels Nens i de les Nenes. Aquest recull agrupa onze contes, cada un dedicat a un dels deu principis de la Declaració dels Drets de Nens i Nenes de 1959.Tot i que no pertany a cap document oficial, concentra l'innovador significat dels articles de la Convenció del 1989 sobre el dret dels infants a participar.

  Publicat a les 6 de març 2019, 2:07 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Primer diccionari de medicina il·lustrat
  Coordinat per Rosa Estopà i publicat per Publicacions de l'Abadia de Montserrat, aquest llibre és un petit diccionari de termes mèdics o relacionats amb la salut i les malalties. Conté 200 entrades amb un vocabulari clar i molt assequible i il·lustrades per alumnat d'entre 8 i 10 anys.
  Publicat a les 28 de febr. 2019, 8:22 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Ensenya’m la llengua
  Aquest llibre escrit per Toni Beltran, metge de Sant Feliu de Guíxols, vol recuperar expressions i vocabulari popular relacionat amb salut i malalties, molt pròpies del territori català. Escrit amb un to desenfadat però de caire científic i amb il·lustracions amb un marcat to còmic, vol ser una eina que ajudi a fer tornar un vocabulari que fins ara era viu, explícit i completament natural.

  Publicat a les 28 de febr. 2019, 8:15 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • El bosque pedagógico y cómo salir de él
  Aquest darrer llibre del pedagog José Antonio Marina, vol ser una guia per orientar a docents i famílies en l'espès i complex bosc de l'educació actual per tal d’ajudar a trobar el millor camí. Actualment el món educatiu pateix una allau de conceptes, teories, models pedagògics, que pugnen per resoldre els problemes, i que estan provocant confusió i fins i tot moviments autodefensius de rebuig entre els educadors i pares, desconcertats davant la proliferació d'innovacions de vegades poc fonamentades. Aquest llibre és una revisió de la pedagogia actual, una narració del que està passant i del que vindrà.

  Publicat a les 28 de febr. 2019, 7:48 per Servei Educatiu del Baix Empordà
S''estan mostrant les entrades 1 - 6 de 229. Mostra'n més »
Recursos a la xarxa
 • ORALPHA. Mètode d’alfabetització i comunicació oral en català
  Per a les persones que no saben llegir i escriure i, a més, tampoc coneixen la llengua catalana, les dificultats d’aprenentatge són complexes. Per donar resposta a aquestes dificultats, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha impulsat l’edició d’eines pedagògiques com el material didàctic ORALPHA.
  ORALPHA és un mètode d’alfabetització i comunicació oral en català fruit de la col·laboració entre l’Associació de Comissió de Formació de la Coordinadora de la Llengua de Barcelona i la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament. El material didàctic ORALPHA, mètode d’alfabetització i comunicació oral en català, consta de dos volums: la Guia didàctica i el Llibre d’activitats.
  Publicat a les 6 de març 2019, 4:55 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Diccionari dels ocells del món
  Ja es pot consultar en línia la segona edició ampliada i actualitzada del Diccionari dels ocells del món, elaborat per la Fundació Barcelona Zoo, l’Institut Català d’Ornitologia i el TERMCAT.
  Publicat a les 6 de març 2019, 4:55 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Eines per llegir en veu alta.
  Des de la pàgina WEB del Certamen de Lectura en Veu Alta ens ofereixen consells per llegir en veu alta, ens expliquen com fer un bon ús de la veu, com dominar la dicció i conèixer la correcte posició del cos, com comprendre l'organització del text, amb l'objectiu d'aconseguir fer una bona lectura.
  Per altre banda ens ofereixen un tast de lectures per a infants, joves i adults... 


  Publicat a les 6 de març 2019, 4:48 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Documental i proposta didàctica Memòries de l’exili: Teresa Juvé
  Documental:
    El film ofereix el testimoni de l’exili de Teresa Juvé, que als 18 anys, el 1939, va haver d’exiliar-se a França on va ser retinguda a un centre de dones del país. Més tard va poder instal·lar-se a Tolosa de Llenguadoc amb la seva família. En una França dominada per les tropes alemanyes, va esdevenir membre de la resistència francesa. Aquest documental està basat en les vivències recollides al llibre biogràfic L’aiguamort a la ciutat (publicat per Rúbrica Editorial).

  Material educatiu i didàctic a utilitzar a partir de visionar el documental dirigit per Enric Asensio “Memòries de l’exili: Teresa Juvé”. Està recomanat per a l’alumnat de 4rt d’ESO segons el currículum de Ciències Socials: la Guerra Civil Espanyola 1936-39- Fugir de la dictadura Franquista.
  Autores: Isabel Antúnez i Roser Bagué
  Publicat a les 6 de març 2019, 5:04 per Servei Educatiu del Baix Empordà
S''estan mostrant les entrades 1 - 4 de 25. Mostra'n més »
Des del LIC
 • Quina Dona!!!
  Un any més (i ja van 10;-) els centres educatius de Sant Feliu de Guíxols fan un treball col·laboratiu amb motiu del dia de la dona.

  Dels personatges que apareixen als llibres de secundària, segons un estudi de la Universitat de València, les dones no arriben ni al 13% i moltes vegades apareixen com a "filla de..." "amant de...". És que no hi ha dones referents? o estan oblidades per la història "oficial"? Aquest curs volem reflexionar sobre aquestes preguntes i sobre com la visió patriarcal de la nostra societat ens aboca a reconèixer a les dones relegades a l'àmbit domèstic i no en tota la seva complexitat i vàlua. El nostre objectiu és treballar, amb diverses activitats pensades per a alumnat entre 3 i 99 anys, en contra dels estereotips i prejudicis existents a l'hora de valorar la feina d'homes i dones.

  Aquest curs, amb l'arribada del PEE a la ciutat hi participen tots els centres educatius de primària i secundària i el grup de català de dones de Cáritas. A més a més s'ha inaugurat el Servei d'Atenció Integral per a persones LGTBI, que donarà 1h d'atenció mensual als centres de secundària.
  Aquestes actuacions es complementen amb xerrades als instituts, exposicions de l'Institut Català de la dona, creació d'un grup de joves per la coeducació en un dels centres de secundària de la ciutat...

  Si voleu saber més coses sobre els materials educatius que es creen cada any per al projecte, i que serveixen per treballar diversos temes, o sobre qualsevol de les altres coses esmentades poseu-vos en contacte amb la vostra assessora LIC.
  Publicat a les 6 de març 2019, 5:02 per Servei Educatiu del Baix Empordà
S''estan mostrant les entrades 1 - 1 de 44. Mostra'n més »