Editorial
 • Continuem endavant

  Estimat docent confinat/da,

  Han passat ja uns quants dies des que vam començar, sense expectatives que arribés fins on ha arribat, aquest confinament tan imprevisible. Hem passat uns mesos on les realitats de cadascú han estat molt diverses i, en aquest sentit, volíem començar aquest Full Informatiu desitjant-vos molta salut i molts ànims, i expressant-vos, alhora, la nostra admiració i agraïment per tots els esforços que heu portat a terme. Des del Servei Educatiu del Baix Empordà, esperem continuar fent-vos costat i poder ajudar-vos en tot allò que estigui al nostre abast. Ens en sortirem!
  Publicat a les 25 de maig 2020, 1:03 per Servei Educatiu del Baix Empordà
S''estan mostrant les entrades 1 - 1 de 2. Mostra'n més »
Recursos educatius extraordinaris
 • Pla i instruccions per a l’organització de l’obertura dels centres educatius
  El Departament d’Educació ha publicat dos documents que informen i donen instruccions de cares a la reobertura de centres per a aquest final de curs i per a l’organització del curs 2020-2021

  - PLA D’OBERTURA DE CENTRES EDUCATIUS EN FASE 2 DE DESESCALADA EN LA FINALITZACIÓ DEL CURS 2019-2020 I PER A L’ORGANITZACIÓ I FUNCIONAMENT DELS CENTRES I ELS ESTUDIS DEL CURS 2020-2021
  - INSTRUCCIONS PER A L’ORGANITZACIÓ DE L’OBERTURA DELS CENTRES EDUCATIUS

  Publicat a les 26 de maig 2020, 1:29 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Orientacions del Departament per a l'educació en línia
  En aquests moments en què tot el professorat està treballant en línia, el Departament d'Educació ha fet unes orientacions que us adjuntem. Hi trobareu orientacions sobre: l'ús responsable d'Internet, l'estructura i la planificació d'un entorn virtual d'aprenentatge (EVA), la comunicació en l'educació en línia, entre moltes altres. 
  Us enllacem, també, el canal de Youtube dels centres en línia, on trobareu recollits tots els webinars que s'han realitzat, agrupats en 4 llistes de reproducció diferenciades: claustre obert, classroom, Eix-moodle i Teams.  

  Publicat a les 25 de maig 2020, 3:16 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Escanejar i desar documents en pdf des del mòbil
  Tutorial en vídeo on s'explica com escanejar documents des de dues app aptes per a mòbils o tauletes. Es desen en format pdf al dispositiu, i també es poden desar i compartir a través del Drive directament. En fer-ho, cal revisar el títol del document. Com més específic és el nom del document, o títol, més fàcil serà localitzar-lo posteriorment. És molt recomanable desar-ho en un únic format (pdf) per tal d'evitar duplicats i embolics innecessaris. 
  Publicat a les 26 de maig 2020, 1:17 per SE CRP del Baix Empordà
 • EAP del Baix Empordà: Acompanyament emocional a la tornada als centres
  Per orientar-vos en l’acompanyament emocional del vostre alumnat i preparar la tornada als centres educatius, des de l’EAP del Baix Empordà s'han elaborat dos documents amb recomanacions i idees que poden dur a terme els docents en aquests moments i durant els primers dies al centre. Està pensat perquè en pugueu fer una reflexió al claustre i/o al cicle i ho pugueu adaptar a les vostres realitats.
  Les actuacions proposades inclouen tota la comunitat educativa: famílies, alumnes i professorat, per tal que tots junts puguem retornar a la vida escolar als centres, més forts, més savis i amb il·lusions renovades.
  La tornada al centre     Vídeo de la conferència de l'Àngels Miret i idees claus a tenir en compte.


  Publicat a les 26 de maig 2020, 1:25 per SE CRP del Baix Empordà
 • Exercicis de kinesiologia educativa (fisioterapeutes EAP Baix Empordà)
  Les fisioterapeutes de l’EAP del Baix Empordà han elaborat uns vídeos d’exercicis de kinesiologia educativa per als professionals i per als alumnes de les escoles. Amb ganes d’ajudar a tota la comunitat educativa ens ofereixen aquest material explicat en el document adjunt.
  Kinesiologia educativa (Braingym): Al canal de youtube hi trobareu el PACE (Punt de partida de tots els exercicis) i els 23 exercicis explicats per les fisios de l'EAP del Baix Empordà per a que els pugueu realitzar des de casa i us ajudin a treballar millor. Pot ser una eina molt útil per a tothom, tant per ara que estem confinats com per quan tornem a les aules. Esperem que aquests exercicis us puguin servir: 
  Vídeos kinesiologia educativa
  Els següents exercicis també us poden ser molt útils per ajudar-vos en aquests dies de tant teletreball. Són petits vídeos on es veu com podeu estirar o mobilitzar diferents parts del cos:
  - Mal de cap i tensió cervical     - Obertura anterior de tòrax     - Massatge diafragma (per ajudar a millorar la respiració)
  - Mobilització de les costelles per afavorir la respiració i estirament cervical    - Mobilització columna i estirament musculatura espatlles
  - Mobilització espatlles i columna en decúbit lateral

  Publicat a les 26 de maig 2020, 1:58 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Contacontes confinats. Llars d'infants
  Nous vídeos al canal de Yotube Contacontes confinats. Aquesta vegada us presentem un seguit de contes per a nens i nenes de 0-6 anys, que ens han arribat  des de l’Associació socioeducativa EL GEBRE que en formen part les llars d’infants: El Molinet (Monells), La Bòbila (Corçà) i Kumbaià (Palamós)

  Si us feu subscriptors rebreu una notificació cada vegada que hi hagi un vídeo nou al canal… A gaudir creant!!! 

  Publicat a les 26 de maig 2020, 1:32 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • IV Jornada de Cultura Digital
  El dilluns 18 de maig es va dur a terme (en format virtual) la IV Jornada de Cultura Digital oberta a tots els docents de les comarques gironines. En la conferència inaugural, en Jaume Feliu, cap d'estudis a l'INS Salas i Xandri de Sant Quirze del Vallès va parlar de la importància de l'avaluació formativa i de la tecnologia com a recurs que la facilita. A continuació, la resta de ponents van presentar experiències molt interessants relacionades amb la gamificació, la programació, la robòtica o la realitat virtual. Trobareu tota la informació de la Jornada a la web oficial, la presentació d'en Jaume Feliu aquí, i la resta d'experiències presentades, a l'apartat "comunicacions".
  Publicat a les 26 de maig 2020, 1:56 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Bones pràctiques des dels centres en època de confinament
  Tots els centres educatius esteu treballant de valent tots aquests dies per oferir al vostre alumnat propostes d'activitats engrescadores, competencials i, a ser possible, fàcils de realitzar. Aquí us n'oferim algunes que ens han fet arribar des de tres centres de la comarca i que les han volgut compartir per si us donen idees o les voleu utilitzar. Qui vulgui també ens pot fer arribar la seva proposta omplint el següent formulari de bones pràctiques.
  Publicat a les 25 de maig 2020, 4:05 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Fòrum de Treballs de Recerca Virtual
  Els centres de secundària que imparteixen batxillerat a la comarca del Baix Empordà, organitzen cada curs, al mes d'abril, el Fòrum de Treballs de Recerca de Batxillerat del Baix Empordà.
  La mostra consisteix en una breu presentació de cada un dels 11 treballs seleccionats, un per cada centre participant. Cada alumne presenta, de manera individual, un treball de recerca abans d’acabar el batxillerat i cada centre en tria un que pugui servir per saber quins temes es treballen i com es fa la recerca a la nostra comarca.
  El passat 16 d'abril s'havia de celebrar la 9a edició del Fòrum al Castell de Calonge. L'epidèmia del coronavirus va fer que es cancel·lés però volem felicitar efusivament a totes i tots els alumnes que tan acuradament s'havien preparat la presentació dels seus treballs, als seus tutors i a l'equip de l'INS Puig Cargol que amb tant d'entusiasme havien preparat la celebració d'aquesta edició. MOLTES GRÀCIES A TOTS !!!

  En aquest fulletó podeu veure els resums dels treballs que s'havien de presentar.

  Publicat a les 26 de maig 2020, 2:05 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Recursos destacats
  El Departament d'Educació ofereix a la pàgina web de la XTEC diferents recursos que el professorat pot adaptar com a propostes d'activitats per als alumnes. Diferents entitats, centres o mestres n'han anat proposant més. Aquí us n'oferim alguns que us poden fer servei...
  Publicat a les 26 de maig 2020, 2:28 per Servei Educatiu del Baix Empordà
S''estan mostrant les entrades 1 - 10 de 30. Mostra'n més »