Índex:
Informacions destacades
 • PFZBE 18-19. Oferta formativa

          Per a qualsevol consulta, adreceu-vos al CRP a partir del 3 de setembre (Telèfon: 972643686. Correu-e: crp-baixemporda@xtec.cat)

  Publicat a les 12 de jul. 2018, 12:03 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Horari d'estiu i retorn de material en préstec
  Us recordem que el nostre horari d'atenció al públic en aquest tram de final de curs és de dilluns a divendres de 2/4 de 9 del matí a les 2 del migdia fins el 12 de juliol. El dia 5 de juliol, per qüestions d’organització interna, no hi haurà servei d’atenció al públic
  Cal que tothom que tingui algun material del CRP, el retorni tan aviat com sigui possible, en qualsevol cas abans del 9 de juliol. Si es vol tenir en préstec algun material a l’estiu, cal sol·licitar-ho explícitament.
  Moltes gràcies !!!
  Publicat a les 4 de juny 2018, 3:42 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Conferència cloenda curs escolar: "El dol migratori" amb Joseba Achotegui
  Dilluns 2 de juliol de les 10.00 h a 13.00 h, al Centre Municipal d'Educació de Palafrugell i organitzada pel Servei Educatiu del Baix Empordà com a cloenda del curs escolar, tindrà lloc la conferència "El dol migratori" a càrrec de Joseba Achotegui,  psiquiatra i coordinador del Servei d’Atenció Psicopatològica i Psicosocial a Immigrants i Refugiats (SAPPIR), professor de la Universitat de Barcelona, especialista en dol transcultural i migratori
  La conferència és oberta i gratuïta per a tot el professorat dels diferents nivells educatius, però per reservar plaça cal omplir aquest formulari d'inscripció. Aforament limitat. Confirmació d'assistència segons rigorós ordre d'inscripció.

  Publicat a les 7 de juny 2018, 3:45 per SE CRP del Baix Empordà
 • Xerrada sobre La Gamificació en Educació a Palafrugell
  Organitzada per la Fundació Pallach, el proper dijous 12 de juliol (de 10:30 a 12 matí), al Centre Municipal d'Educació de Palafrugell, es farà una xerrada sobre La Gamificació en Educació a càrrec d'Òscar Garcia Panyella .
  És una activitat gratuïta i oberta a tothom però cal inscripció prèvia escrivint un correu a info@fundaciopallach.cat
  Publicat a les 27 de juny 2018, 5:06 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Formació d'estiu 2018
  Des de fa més de 100 anys que, a l'estiu, els mestres de Catalunya es troben per formar-se i intercanviar experiències. L'oferta de programes és molt variada i extensa especialment la primera quinzena de juliol. A les comarques de Girona i arreu de Catalunya hi trobareu una bona oferta d'escoles d'estiu, d'activitats d'estiu en llengües estrangeres, de formació científica i tecnològica i d'altres activitats.


  Publicat a les 27 de juny 2018, 4:37 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Activitats pedagògiques del Museu del Suro. Curs 2018-19
  El Museu del Suro de Palafrugell ofereix per al proper curs 2018-19, tot una variada oferta educativa amb activitats que es desenvolupen tant a l’entorn del patrimoni surer (Museu del Suro i sureda de Llofriu al Massís de les Gavarres) com al voltant del patrimoni local (Muntanya de Sant Sebastià de la Guarda a Llafranc, Jaciment Ibèric, Torre de Guaita del segle XV).
  Podeu trobar tota aquesta oferta en aquest enllaç.
  Publicat a les 26 de juny 2018, 2:07 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Llibres recomanats. Estiu 2018
  Heus aquí la proposta de lectura de literatura infantil i juvenil que ens fan les biblioteques públiques de les comarques de Girona per a aquest estiu a través de la Guia CLER que elaboren periòdicament. Hi trobareu llibres recomanats per als més petits que encara no saben llegir fins a lectures juvenils per poder gaudir-ne a la fresca.
  Publicat a les 26 de juny 2018, 3:32 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Crear contextos d'aprenentatge entre els 0 i els 3 anys. Formació
  Formació destinada a professionals de l'educació infantil en general, i a totes aquelles persones interessades en descobrir una nova mirada en l'educació en aquesta etapa. Mestres, educadors, monitors...
  A càrrec de Gino Ferri llicenciat en Ciències de l'Educació a la Universitat de Mòdena a Reggio (Itàlia)
  La formació esdevé una ocasió per reflexionar sobre les claus que permeten construir contextos d’aprenentatge significatiu per a infants de fins a 3 anys.
  S’aprofundirà en molts temes que constitueixen les condicions bàsiques per a que això sigui possible:
  • Identitat i característiques de la infància de 0 a 3 anys.
  • Espais i materials com a recursos per a l’educació;
  • Paper de l’adult;
  • Significats i potencialitats dels contextos d’aprenentatge a l’etapa de 0 a 3 anys.
  Més informació a: http://gebre.cat/ginoferri/
  Consulteu a info@gebre.cat
  Publicat a les 26 de juny 2018, 2:02 per Servei Educatiu del Baix Empordà
S''estan mostrant les entrades 1 - 8 de 395. Mostra'n més »
Des dels centres
 • Escacs a l'escola Vila-romà de Palamós
  Des de fa uns quants cursos l’Escola Vila-romà de Palamós ha incorporat els escacs en el seu Projecte Educatiu. La intenció és que els alumnes aprenguin a jugar a escacs i les possibles estratègies d’aquest joc en horari escolar, es a dir, dins el currículum. A l’escola es comença amb els alumnes de 1r una sessió setmanal, i a partir d’aquí, continuen cada any. El nostre propòsit és que arreli amb força aquesta afició i que tots plegats puguem gaudir dels avantatges que ens ofereix la pràctica d’aquest joc esportiu, tot treballant objectius curriculars de diferents àmbits, com el matemàtic, lingüístic, educació en valors... En tots els cursos és de màxima importància que les classes siguin amenes, motivadores i divertides, tot potenciant l’interès pel joc. Aquest projecte d’escacs ha comportat, a més a més, una cordial relació amb altres centres veïns, com La Salle de Palamós i l’INS Puig Cargol de Sant Antoni. En aquest curs escolar ja hem realitzat la 5a i 6a Trobada Vila-romà/La Salle i la 1a i 2a Trobada Vila-romà/INS Puig Cargol.
  Publicat a les 6 de juny 2018, 0:55 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Composició d’una lletra per l’escola. “El Baldiri”
  Durant el segon trimestre, a l'escola Baldiri i Reixach de Sant Feliu de Guíxols,els alumnes de Cicle Superior del grup flexible de llengua catalana van redactar la lletra d'una cançó que parlés de l’escola i de les activitats que més han agradat durant el curs. Es va escollir una cançó ja existent, el cuplet Filomena, perquè és una cançó molt animada, fàcil de cantar i tocar, i es va fer un arranjament per flautes, violins, violoncels i percussió. . De tot plegat va sortir la cançó “El Baldiri”. L'alumnat de 6è ha acompanyat tocant la flauta, instrument que ja treballen durant les classes de música, els de 4t, que formen part del Projecte Planters, amb els violins i violoncels i l'alumnat de 5è amb diferents instruments: bombo, platerets, triangle, maraques... La mestra de música va acompanyar amb el teclat.
  Publicat a les 6 de juny 2018, 0:59 per Servei Educatiu del Baix Empordà
S''estan mostrant les entrades 1 - 2 de 129. Mostra'n més »
Felicitem
 • Premis per a alumnes de l'I-E Francesc Cambó de Verges
  Els alumnes d'emprenedoria de 3r d'ESO s'han presentat a 2 concursos: Repte Emprèn i Laboratori d'Idees.
  El  Repte Emprèn és un concurs d'emprenedoria que premia els projectes que aportin una millora per a la societat. Dels 1200 projectes d'arreu del món, des del centre en van presentar 2. Un d'ells va resultar premiat i van poder gaudir d'un campus de 4 dies a Barcelona on van tenir tallers, xerrades, activitats, visites... Una molt bona experiència! Les alumnes premiades van ser: Nerea Mendes, Marina Antúnez, Marta de Genover, Dina Chaouch, Anna Schlichting i Yin del Castillo.
  També han participat en el Laboratori d'idees del Consell Comarcal del Baix Empordà, que premia les idees de negoci originals, creatives, innovadores... presentades a través d'un vídeo. Hi van presentar 2 projectes, un dels quals va resultar guanyador. En aquest cas, el premi era un smartwatch per cada guanyador i una estada en un alberg. Les alumnes premiades van ser: Lore Drugaci i Dina Chaouch.

  Els alumnes de 6è es van presentar al concurs d'X(p)rimenta 2018 de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, i dels quatre premis de Primària, n'han guanyat dos: el 1r premi per al treball "La Tensió superficial" i una menció per al treball "L’aigua és bona conductora de l’electricitat?". Més informació.
  L'alumna de 2n ESO, Andra Bounegru, ha estat seleccionada guanyadora del 58è Certamen de literatura juvenil de relats curts de la Fundació Coca-cola en la modalitat de llengua castellana.

  Moltes felicitats als alumnes guanyadors i a tots els participants per la bona feina que han fet!!
  Publicat a les 11 de juny 2018, 4:49 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • L'escola el Rodonell de Corçà guanya dos premis: el CAC a l'escola i el Baldiritza’t
  El projecte Llegentic, en la categoria d'educació  infantil i Cicle inicial, ha obtingut el primer premi CAC i, amb el mateix projecte, a nivell de tota l'escola el premi Baldiritza't
  L'objectiu del projecte és donar a conèixer les diferents llegendes del Massís de les Gavarres a la gent del poble de Corçà i Rodalies. Els alumnes van creure oportú fer-ne un projecte  a nivell de tota l’escola.
  Cada cicle va escollir unes llegendes i, a partir d’aquí, van començar la cerca d’informació,  les entrevistes, els tallers, les sortides a l’entorn……i es van elaborar  les llegendes a través de les TIC (treball amb tablets, movie maker, powtoon, power point, audacity, elaboració de codis QR...)

  Podeu veure més informació del projecte a la pàgina WEB del Centre
  Publicat a les 7 de juny 2018, 3:02 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Guanyadors V Jocs Florals Escolars (fase comarcal Baix Empordà)
  Des del servei Educatiu, volem felicitar a tots els centres que heu participat al V Jocs Florals Escolars de Catalunya. Els centres i alumnes finalistes del Baix Empordà han estat:
  - CAT A (CI) La lluna i els núvols. Sara Sánchez Serrano. ESC Vila-romà de Palamós
  - CAT B (CM) Coralí, resolem el misteri de les cultures. Marc Torres Bosch. ESC Pi Verd de Palafrugell
  - CAT C (CS) Un viatge per l'Univers. Dúnia Diyaf Casadevall. ESC Vall d'Aro de Castell d'Aro
  - CAT D (EE primària) A tota màquina, 125 anys del tren. Ainoa Santiago Garcia. ESC l'Estació de Sant Feliu de Guíxols
  - CAT F (1r cicle d'ESO) Hearth Village. Aleix Font Molina. INS Baix Empordà de Palafrugell
  - CAT H (conte audiovisual primària) L'escola de les gallines. Alumnes SIEI. ESC Pi Verd de Palafrugell
  Cal destacar que la redacció de l’alumne Aleix Font de l’INS Baix Empordà ha estat l’escollida a la semifinal de Girona. Li desitgem sort a la final de tot Catalunya que es farà a Barcelona.
  Publicat a les 6 de juny 2018, 3:18 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Distinció de la Facultat de Turisme a una alumna de l'INS Martí Carreras
  El passat dia 16 de maig l’alumna de segon de batxillerat de l’Institut Frederic Martí Carreras Anja Dobney, va guanyar una distinció de la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi , dins els premis Ramon Llull, pel seu treball de recerca. Amb el títol “Costa Brava: destí turístic”, l’Anja va estructurar el treball en tres eixos principals: passat, present i futur, on explicava com ha evolucionat aquest indret, que acull milers de turistes a l’any, des de 1950 fins a l’actualitat. L’Anja, d’origen anglès,  ha viscut la Costa Brava com a turista,  ja que durant uns anys va venir a estiuejar-hi amb la família i, des de fa relativament poc, Palafrugell és el seu lloc de residència. Un dels objectius principals del seu treball és preveure el futur de la Costa Brava i, fins i tot, proposa la implantació de tres línies d’autobusos. Una per connectar els municipis i les platges , una altra els pobles entre sí i la tercera, de més llarga distància, que connectés els nuclis urbans de la Costa Brava sud i centre amb Barcelona. L’objectiu d’aquesta última seria la desestacionalització, d’aquesta manera la gent que només ve a estiuejar o els caps de setmana, pugui establir-hi la seva primera residència.
  Publicat a les 6 de juny 2018, 3:19 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Premi alumnes de 6è de l'escola Portitxol de l'Estartit
  Felicitem a la selecció d'alumnes de 6è de l'escola Portitxol de l'Estartit que ha guanyat, per segona vegada, la Regata Interescoles que es va celebrar el dissabte 2 de juny de 2018 al Club Nàutic Costa Brava de Palamós.

  Publicat a les 4 de juny 2018, 4:31 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • L'INS Ridaura finalista i el centre Prats de la Carrera guanyador als premis mcSchools Student Awards
  El Departament d'Ensenyament, en el marc de les actuacions del programa mSchools promogudes per la Fundació Barcelona Mobile World Capital, ha generat les propostes App Education, al voltant del disseny i creació d’apps a secundària i la plataforma Mobile History Map, activitat col·laborativa de georeferenciació del patrimoni cultural al voltant dels centres educatius.
  L'INS Ridaura ha quedat finalista en la modalitat d'APP Education amb l'equip "Three Note"  i en la de Scratch Challenge, amb dos projectes: El teu destí està en camí i A-Tribe called Scratchers
  El centre Prats de la Carrera en la modalitat Mobile History Maps va guanyar el premi del públic amb el projecte "De cala en cala"
  Els premis es van lliurar el dissabte 9 de juny de 2018 a La Farga de Barcelona.
  Publicat a les 15 de juny 2018, 3:48 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Premis Josep Pla i Francesc Alsius
  L’aula magna de l’Institut Frederic Martí i Carreras va acollir el lliurament de la 43a edició dels Premis del Concurs Literari Josep Pla i Francesc Alsius. En el Concurs hi participen alumnes de 14 a 18 anys d’edat de tots els Instituts d’Ensenyament Secundari dels Països de Llengua Catalana. La ponència d’enguany va anar a càrrec de l’escriptor Miquel Martín.
  Els guanyadors dels Premis del 43è Concurs Literari Josep Pla i Francesc Alsius van ser els següents:
  Premi Poesia, dotat amb 300€, al recull de poemes Poemes algolàgnics a Gabriel Rosselló Salleras, alumna de 2n de Batxillerat de l'INS Mossèn Alcover de Manacor (Mallorca).
  Premi Francesc Alsius, dotat amb 300€, per a la narració, Tots temem el temps de l’alumne Julià Martínez, de 2n de Batxillerat de l’INS Frederic Martí Carreras, de Palafrugell.
  Premi Pla, dotat amb 300€, per a la narració Pigment vegetal groc de natura flavonoide, de l’alumne Jan Salvador Tutusaus de 4t d’ ESO de l’INS Collbató, de Collbató.
  L’acte de lliurament dels Premis va finalitzar amb una actuació musical a càrrec dels alumnes de l’Escola de Música de Palafrugell.
  Publicat a les 6 de juny 2018, 3:14 per Servei Educatiu del Baix Empordà
S''estan mostrant les entrades 1 - 7 de 29. Mostra'n més »
Recomanem
 • Recull bones pràctiques TAC a l'escola
  https://sites.google.com/a/xtec.cat/se-baixemporda/dinamitzacio/bones-practiques/bones-practiques-dinamitzacio-tacCada any, la darrera sessió del Seminari de coordinadors d’informàtica (SCTAC) està dedicada a l'Intercanvi de Bones Pràctiques en TAC a l'escola. Des de la pàgina Bones pràctiques dinamització TAC del nostre espai web, podreu consultar el recull d’experiències dels últims vuit anys, en les quals hi han participat la majoria dels centres de la nostra comarca. Enguany hem afegit a la part superior de la pàgina un apartat on es presenten, amb un format de fitxa més modern, més de 50 bones pràctiques recollides des de diferents seminaris TAC de les comarques gironines. De ben segur que hi podreu trobar idees i models d'experiències per aplicar als vostres centres.
  Aquest curs s'ha aprofitat la Jornada d'Inclusió Digital que es va celebrar el dissabte 5 de maig a la Universitat de Girona, com a jornada de cloenda del curs 17-18 del seminari TAC, amb la qual cosa s'hi van presentar algunes des les experiències dels nostres centres on les TIC han tingut un paper rellevant. Durant la trobada es van presentar experiències sobre programació, vídeo a l'aula, utilització de tauletes, apps per a dispositius mòbils a l'aula, extensions de Chrome... tant des del punt de vista de l'aula com del centre. Les podeu consultar en la web d'aquesta Jornada d'Inclusió Digital. La incorporació de les TIC en totes aquestes experiències ha comportat canvis metodològics i organitzatius en el dia a dia dels centres.
  Us recomanem, també, l'Espai Web SCTAC Baix Empordà, creat des del nostre Servei Educatiu, on hi trobareu els continguts i materials de les sessions del Seminari de coordinadors TAC del Baix Empordà d'enguany i també els dels cursos anteriors, a més dels reculls d'experiències esmentats més amunt.
  Per últim, també us volem recomanar l'espai TIC-TAC del nostre web on hi podreu trobar diferents apartats relacionats amb les noves tecnologies.
  Publicat a les 6 de juny 2018, 0:50 per Servei Educatiu del Baix Empordà
S''estan mostrant les entrades 1 - 1 de 75. Mostra'n més »
Des de l'EAP
 • Reflexions per aquest final de curs
  Aquest curs hem iniciat un procés de canvi en la nostra actuació als centres. Creiem que el camí és avançar cap a una intervenció més col·laborativa, una intervenció que ens ajudi a generar canvis reals de millora en els centres.  
  L’avaluació psicopedagògica, des d’una visió sistèmica de la pràctica educativa, l’entenem com un procés continu i s’inicia des del primer moment que es planteja la demanda per part del tutor i que es comparteix amb els altres docents
  Aquesta avaluació ha de servir per:
  - millorar la resposta educativa,
  - acordar decisions compartides amb els/les mestres i la família,
  - identificar punts forts i el potencial de l’alumne, 
  - articular les mesures i suports educatius necessaris.
  Volem avançar cap a un model que doni espai a la reflexió d’equip amb l’ajut de tota la comunitat educativa. 


  En aquest camí de reflexió d’equip que hem realitzat aquests últims cursos ens ha acompanyat molt activament en Joan Lluís, peça importantíssima del nostre equip aquests últims anys, que ara començarà una merescudíssima jubilació.  
  Li desitgem, que en aquesta nova etapa que inicia, gaudeixi al màxim dels seus nous projectes. 

  Joan Lluís, ja saps que t’estimem i t’esperem a les celebracions del SEBE!!!


  Publicat a les 6 de juny 2018, 3:11 per Servei Educatiu del Baix Empordà
S''estan mostrant les entrades 1 - 1 de 41. Mostra'n més »
Des del LIC
 • Som a la recta final d'un curs intens...
  Aules d'acollida amb noves tutores, projectes engegats amb suport del LIC que continuen, diferents formacions del professorat: ILEC i Avancem que comporten canvis metodològics als claustres,classes d'àrab, treball de xarxa intens, amb l'engegada de nous Plans Educatius d'Entorn a Sant Feliu, Torroella i La Bisbal...Som a la recta final d'un curs intens i a hores d'ara encara ens queda molta feina per fer per tal de tancar adequadament tota la feina LIC del territori i començar a planificar el seguiment de totes aquestes tasques i l'encaix de les noves propostes LIC del Departament. Proves finals d'AA i traspàs primària/secundària d'alumnat nouvingut, previsió de nous centres Avancem i ILEC, cloenda de les classes d'àrab i previsió d'alumnat pel nou curs, gestió del programa "Proeducar" del Ministerio de Educación Cultura y Deporte, comissions operatives i representatives dels plans educatius d'entorn...
  Tot i així l'equip LIC continua a la disposició de tota la comunitat educativa per tal de treballar els eixos de llengua interculturalitat i cohesió social més necessaris que mai en aquest temps i us desitja que passeu un bon estiu.
  Publicat a les 31 de maig 2018, 0:18 per MARIA DEL MAR ESCAMILLA TENA
S''estan mostrant les entrades 1 - 1 de 41. Mostra'n més »