Informacions destacades
 • Horari i retorn de material
  Us recordem que el nostre horari d'atenció al públic en aquest tram de final de curs és de dilluns a divendres de 9h a 14h fins el 13 de juliol.
   
  Caldria que tothom que tingui materials del CRP en préstec, els retornés tan aviat com sigui possible. En qualsevol cas abans del 7 de juliol.
   
  Moltes gràcies !!!

  Publicat a les 7 de juny 2017, 5:12 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Conferència cloenda curs escolar: "Educar en i per al conflicte" amb Paco Cascón
  Dilluns 3 de juliol de 10:00h a 13.00h, al Centre Municipal d'Educació de Palafrugell i organitzada pel Servei Educatiu del Baix Empordà com a cloenda del curs escolar, tindrà lloc la conferència "Educar en i per al conflicte" a càrrec de Paco Cascón, professor de la diplomatura sobre "Cultura de Pau" de la Càtedra Unesco sobre Pau i Drets Humans de la Universitat Autònoma de Barcelona, membre del Seminari Permanent d'Educació per a la Pau de l'Associació Pro-drets Humans, col·laborador del Centre d'Investigació per a la Pau de Madrid, autor i coautor de molts articles i diversos llibres...
  El conferenciant ens parlarà dels conflictes com a processos, de les actituds davant els conflictes, de l'agressivitat i les violències, dels elements a incorporar i tenir en compte en un programa d'educar en el conflicte i la convivència, de la piràmide d'eines per abordar conflictes...
  La conferència és oberta i gratuïta per a tot el professorat dels diferents nivells educatius, però per reservar plaça cal omplir aquest formulari d'inscripció. Aforament limitat. Confirmació d'assistència segons rigorós ordre d'inscripció.
  Més informació.
  Publicat a les 7 de juny 2017, 5:28 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • XV Trobada Corals Primària a Palafrugell
  Com en els últims anys, el Departament d’Ensenyament ha convocat la XV Trobada de Corals de Primària, amb l’objectiu de difondre la pràctica i la creació musical dels alumnes d’educació Infantil i Primària.
  Enguany, una de les tres seus de les comarques gironines on s’ha realitzat la trobada ha estat, altra vegada, Palafrugell. Concretament ha tingut lloc el matí del dijous 27 d'abril al Teatre Municipal d’aquesta localitat.
  Les escoles que hi han participat amb la seva coral han estat: el Sant Jordi de Palafrugell, el Pere Rosselló de Calonge, el Mas Clarà de La Bisbal i el Fanals d'Aro de Platja d'Aro. Primer, cadascuna de les corals ha interpretat amb gran encert dues cançons, una popular catalana i una altra de caire intercultural.
  Al final, totes plegades han cantat conjuntament les cançons Tinc armaris farcits de somnis (amb música de Tom Paxton i lletra de Toni Giménez), Si fos ocellet  (tradicional catalana) i El cant per a les trobades de primària amb text d'E. Serrat i música de Constantí Sotelo.
  Publicat a les 8 de juny 2017, 0:15 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Formació d'estiu 2017
  Des de fa més de 100 anys que, a l'estiu, els mestres de Catalunya es troben per formar-se i intercanviar experiències. L'oferta de programes és molt variada i extensa especialment la primera quinzena de juliol. A les comarques de Girona i arreu de Catalunya hi trobareu una bona oferta d'escoles d'estiu, d'activitats d'estiu en llengües estrangeres, de formació científica i tecnològica i d'altres activitats.
  + informació i inscripcions 
  Publicat a les 8 de juny 2017, 0:18 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • El Rodajoc al Baix Empordà
  Durant els mesos d'abril i maig, a diferents poblacions de la comarca, s'ha portat a terme el Rodajoc. A la zona de Torroella, la Bisbal, Palamós i Vall d'Aro, més de 800 alumnes de les escoles de Calonge i Sant Antoni, Palamós, Vall-llobrega, Ullà, Torroella, l'Estartit, Verges, Bellcaire, Albons, Santa Cristina, Castell-Platja d'Aro, Corçà, Sant Sadurní, Cruïlles, La Pera, Ullastret, Vulpellac i la Bisbal varen participar als diferents jocs preparats pels mestres d'educació física de les diferents escoles en el marc dels seminaris del Pla de Formació de Zona. A l'activitat hi col·labora el Consell Esportiu, els alumnes dels cicles formatius d'atenció a les persones de la Bisbal i Palamós i els diferents ajuntaments de les poblacions on es porten a terme els Rodajocs que aquest any han estat Ullà, La Bisbal, Calonge i Santa Cristina d'Aro.
  + informació de tots els Rodajocs
  Publicat a les 8 de juny 2017, 0:45 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Premi Participa a l'Escola 2017
  Us recordem que està oberta la convocatòria del Premi Participa a l’Escola 2017. El termini de presentació és el 31 de juliol de 2017. Podeu tramitar la vostra sol·licitud accedint a l’Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat de Catalunya.
  El Premi Participa a l’Escola, convocat per la Secretaria de Transparència i Govern Obert, té per objectiu  premiar les experiències de participació o de foment dels valors democràtics a l’escola, dutes a terme durant el curs acadèmic corresponent a l’any de la convocatòria. Aquest premi vol reconèixer i encoratjar les escoles que, més enllà de la seva tasca educativa i formativa, treballen per fomentar els valors de la democràcia entre els més joves, per enfortir el present i el futur del nostre país a través d’una ciutadania activa i compromesa.
   
  El Premi Participa a l’Escola 2017 està dotat amb 5500 euros i els destinataris són els centres de primària o secundària ubicats en territori català.
   
  Disposeu de més informació i del formulari de sol·licitud aquí:  http://exteriors.gencat.cat/ca/ambits-dactuacio/govern-obert/participacio-ciutadana/enfortiment-de-la-societat-civil/premi-participa-a-lescola/
   
  Animeu-vos a presentar el vostre projecte!
  Publicat a les 8 de juny 2017, 4:33 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Pensem fort i Aromates: Dues activitats de la zona de Vall d'Aro
  El divendres 28 d’abril a l’INS Ridaura va tenir lloc el V Concurs Pensem Fort. En aquest concurs, que s’emmarca dins del Pla d’Excel·lència de la Vall d’Aro, hi varen participar totes les escoles que en  formem part: Els Estanys (Platja d’Aro), Escola Vall d’Aro (Castell d’Aro), Fanals (Platja d’Aro) i Escola Pedralta (Sta. Cristina d’Aro).
  Les proves que havien de superar els participants de tercer i sisè curs de primària van ser dissenyades pels alumnes d’excel·lència de primer i segon d’ESO de l’Institut Ridaura. Amb la iniciativa es vol donar valor al coneixement, a la capacitat de raonament i d’abstracció, a les llengües, al treball en equip, a la constància i a l’esforç. S’hi van fer proves de càlcul i aproximació, lletrejar,  pensament,  escriptura, treball en equip, i word search.
  Per altra part, el dilluns 8 de maig  es va celebrar la 2a edició de l'AROMATES, una gimcana matemàtica matinal que transcorre pel nucli urbà de Castell-Platja d'Aro, l'objectiu de la qual és fomentar les matemàtiques, el treball en equip i el coneixement en un context real. Totes dues activitats tenen el valor afegit de ser un lloc de trobada entre els alumnes de la zona, un primer contacte amb l’institut pocs mesos abans de la seva incorporació al centre i facilitar la transició del pas de l'escola a l'institut. També serveix com a trobada d'intercanvi entre docents tant de primària com de secundària dels diferents centres de la zona.
  Resum de la jornada AROMATES, emès per CB TV

  Publicat a les 8 de juny 2017, 0:20 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Activitats educatives a les Gavarres
  Després d'haver fet aquest tercer trimestre, amb molt bona acollida per part del professorat, el curs Gavarres: viure-les aprenent, per als que ja aneu planificant el proper curs, podeu fer un cop d'ull a les activitats educatives que es fan en aquesta zona des del Consorci de les Gavarres o des d'altres entitats com el Museu del Suro o la Caseta de la Devesa que també treballen a la zona.
  Activitats
  Pàgina web
  Publicat a les 8 de juny 2017, 0:22 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Trobada dels comitès ambientals de les escoles verdes del Baix Empordà
  El passat dimarts 9 de maig va tenir lloc al rec des Molins de Calonge una acció conjunta amb quatre Escoles Verdes de la zona del Baix Empordà. En concret es van reunir 34 alumnes i 7 mestres que constitueixen els Comitès Ambientals de les escoles Els Estanys de Platja d’Aro, Baldiri i Reixach de Sant Feliu de Guíxols, La Sínia de Sant Antoni de Calonge i Pere Rosselló de Calonge.
  Una setmana més tard, el dimarts 16 de maig, va tenir lloc a Colomers una acció conjunta amb 11 Escoles Verdes de la zona del Baix Empordà. En concret es van reunir 127 alumnes i 19 mestres que constitueixen els Comitès Ambientals de les escoles Torres Jonama de Mont-ras, Carrilet, Barceló i Matas, Pi Verd i Torres Jonama de Palafrugell, Quermany de Pals, Mas Clarà i Cor de Maria de la Bisbal, Puig Rodó d’Ullà, La Branca d’Albons i El Rajaret de Bellcaire d’Empordà. Organitzats per l'entitat Tosca, Serveis Ambientals que és qui dinamitza el seminari d'Escoles Verdes i amb la col·laboració de l'Àrea de Medi ambient de l'ajuntament de Calonge (el dia 9 de maig) i dels tècnics del Projecte Life Potamo Fauna (el 16 de maig), es van portar a terme una sèrie d'activitats per veure l'estat de l'aigua, de la flora i de la fauna de les zones esmentades.


  Publicat a les 8 de juny 2017, 0:24 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Cloenda activitats Parc Natural del Montgrí
  Amb la participació de les escoles Guillem de Montgrí i Quermany de Pals, el dimecres 31 de maig es va fer la cloenda de les activitats que el seminari El Parc Natural del Montgrí a l'escola ha fet aquest any per a CI i que ja es van preparar el curs passat. Enguany s'ha fet la programació per a CM amb quasi totes les escoles de la zona i el proper curs està previst fer-ho per al CS. A la sortida ens hi van acompanyar els monitors del Museu de la Mediterrània i un tècnic del Parc Natural.
  Publicat a les 2 de juny 2017, 7:54 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • VI Jornada en motiu del dia Internacional de l'educació no sexista
  El dimarts 27 de juny, el Departament d'Ensenyament i l'Institut Català de la Dona organitzen la "VI Jornada en motiu del dia Internacional de l'educació no sexista. Posem en valor els rols tradicionalment femenins" 
  Horari: de 9 a 14h
  Lloc: Institut Milà i Fontanals. Plaça de Josep M. Folch i Torres, 08001 Barcelona
  Codi de l'activitat: 9002460541
  La inscripció és del 22 de maig al 18 de juny.
  +informació

  Compartir aquest article
  Publicat a les 15 de juny 2017, 5:14 per Servei Educatiu del Baix Empordà
S''estan mostrant les entrades 1 - 11 de 292. Mostra'n més »
Des dels centres
 • Cantata "El Zoo d´en Pitus" ESC Torres Jonama de Palafrugell
  Amb l'objectiu d' aprendre un repertori de cançons , fer cohesió de grup amb alumnes de diferents edats, tenir l'oportunitat de cantar al Teatre Municipal de Palafrugell, implicar a diferents membres de la comunitat educativa (AMPA, mestres, alumnes, conserge, exalumnes) i aprendre a treballar en equip, al voltant de 120 cantaires s'apunten de manera voluntària a l'activitat i es fan els assajos fora de l'horari escolar.
  Aquest projecte s'inicia a l'octubre i finalitza el mes de maig amb dues representacions de la cantata al Teatre Municipal.

  Més informació: Fitxa de Bones pràctiques
                           WEB del centre
  Publicat a les 7 de juny 2017, 0:28 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • I Triatló de l’Institut-Escola Francesc Cambó i Batlle de Verges
  El dia 14 de maig els alumnes de l’Institut-Escola Francesc Cambó de Verges van canviar els llibres i els exàmens per les bicicletes tot terreny i els caiacs ja que l’institut va organitzar un triatló per a ells. Un total de 95 participants dels cursos de 1r, 2n i 3r d’ESO van participar-hi. La sortida va ser des la pista esportiva de Verges, a dos quarts de deu del mati, de manera ordenada i per cursos. Primerrament havien de fer una ruta de 23 quilometres amb BTT. El traçat escollit era per camins dels pobles de la rodalia de Verges (la Tallada, Tor, Maranyà, Garrigoles, les Olives, Jafre) fins a la presa de Colomers...
   L’objectiu principal és que els alumnes sàpiguen tot el què s’ha de fer per organitzar un esdeveniment esportiu. Per dur a terme aquest projecte, els alumnes van treballar en grup, col·laborar, coordinar-se amb els altres grups, buscar informació a internet, aprendre a utilitzar algunes aplicacions de mòbil específiques per fer els recorreguts, omplir instàncies a diferents administracions, contactar amb empreses privades per buscar col·laboradors, fer promoció de la prova a través de les xarxes socials, gestionar inscripcions i voluntaris que faran el control de la prova, dissenyar el cartell de la cursa...
  Més informació: - Fitxa de Bones pràctiques
                                                                                   -http://triatlodelter.wixsite.com/
  Publicat a les 7 de juny 2017, 0:40 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • 1r d'ESO coneix Empúries de la mà dels alumnes de llatí de 4t. INS Montgrí.
  Sempre hem valorat positivament la relació que s’estableix entre els alumnes quan els més grans de l’institut preparen activitats pels més petits. Cada any queda ben pal·lès en les activitats lúdiques que s’organitzen per Nadal. Aquesta vegada ho hem volgut realitzat a partir dels continguts curriculars de llatí i socials. El divendres 29 d’abril els alumnes de primer d’ESO van visitar el jaciment d’Empúries i van participar en una gimcana que havien preparat els 23 alumnes de quart d’ESO que estudien llatí. Aquest és un projecte de centre que es porta a terme per primera vegada i preveu que els alumnes de quart facin conèixer la ciutat grecoromana d’Empúries als alumnes de primer a partir d’una activitat lúdica, com ha estat una gimcana. Prèviament els alumnes de primer, a les classes de socials, havien treballat els grecs i els romans.
  Més informació: - Fitxa de Bones pràctiques
                          - Àlbum de fotos
                          -WEB INS Montgrí
  Publicat a les 1 de juny 2017, 3:16 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • ESC Guillem de Montgrí: El treball per ambients i el llenguatge oral i Juguem amb la consciència fonològica, el lèxic i l’ortografia.
  L'Escola Guillem de Montgrí ens presenta dues bones pràctiques per treballar la llengua a partir del joc de forma molt sistematitzada des de P-3 fins a 6è.
  - El treball per ambients i el llenguatge oral a parvulari: A la nostra escola a  infantil tenim 10 aules per a 9 grups. Cada aula és un ambient diferent.
  Cada ambient està dissenyat per treballar i desenvolupar unes habilitats i competències concretes relacionades amb les àrees curriculars, però tots tenen com a eix vertebrador el treball de les habilitats lingüístiques, el pensament creatiu  i  les habilitats socials i emocionals.  La llengua oral es fa imprescindible per aprendre a verbalitzar aquests processos, així com per compartir o establir les normes dels diferents aprenentatges de cada ambient.
  Més informació: Fitxa de Bones pràctiques
  - Juguem amb la consciència fonològica, el lèxic i l'ortografia:  Per tal de millorar la competència comunicativa i adquirir un bon desenvolupament de la via  fonològica, lèxica i ortogràfica en el procés de lectoescriptura, l'escola des de P-3 fins a 6è, fem un treball sistematitzat per treballar la llengua a partir del joc. La programació la hem dividit en diferents etapes :
  Infantil i 1r: Jocs de consciència fonològica. 2n i 3r: jocs de lèxic. 3r:  mètode Gabarró. CM i CS : jocs d’ortografia.
  Aquest treball es complementa amb activitats sistematitzades per desenvolupar la memòria visual i la memòria auditiva.
  Més informació: Fitxa de bones pràctiques

  Publicat a les 7 de juny 2017, 0:45 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Treball per tasques: Receptari de plats típics de Palamós. INS Palamós
  Aquest treball per tasques l'han portat a terme quatre grups de primer d'ESO.
  Els alumnes van preguntar a familiars sobre les receptes típiques de Palamós. A partir de les dades obtingudes es va fer un llistat amb les 28 receptes més conegudes i en vam distribuir set per a cada grup classe.
  Dins de cada classe es van fer 7 subgrups, i cada un d'aquests es va fer responsable d'una recepta. A les diferents matèries es van treballar aspectes diferents.
  Tots els grups van fer una visita al mercat municipal de Palamós per conèixer les diferents parades i els productes que necessitaven per poder preparar la recepta. L'activitat final va consistir en cuinar una de les receptes treballades a l'espai del peix a Palamós
  Enllaç al receptari:http://inspalamos.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=158:treball-per-tasques&catid=8&Itemid=145
  Més informació a la fitxa de bones pràctiques
  Publicat a les 1 de juny 2017, 1:26 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • ESC Vila-romà: Pla de consum de fruites i Animals. English time
  Us recomanem aquestes dues experiències de l'escola Vila-romà que han portat a terme durant aquest curs:

  Fruites:
  L’Escola Vila-romà es preocupa per la bona alimentació dels seus alumnes i per aquest motiu, des de fa temps, participa en el Pla de consum de fruites a les escoles. Aquest projecte és una iniciativa de la Unió Europea que es fa efectiva per una acció coordinada dels Departaments d’Agricultura, Salut i Ensenyament.  L’objectiu principal és potenciar accions que afavoreixin la salut dels infants..
  Més informació: Fitxa de Bones pràctiques
  EXPOSICIÓ: https://goo.gl/photos/nkAMB6B7tHkUocxB7  RECEPTES: https://goo.gl/yATs4K MY FRUIT PROJECT: https://goo.gl/Ez8ovz  Animals. English Time: "Amb els grups d'infantil hem treballat i après moltes paraules i expressions en anglès relacionades amb els animals.
  Les primeres sessions utilitzant flashcards amb els dibuixos dels animals. Jugant a reproduir els sons i fent mímica per descobrir i endevinar de quin animal es tracta. Classificar els animals segons la mida i també segons el seu hàbitat habitual.."
  Més informació:
  -Fitxa de Bones pràctiques
  -English Tools: The School Library i Snail
  Publicat a les 7 de juny 2017, 0:51 per Servei Educatiu del Baix Empordà
S''estan mostrant les entrades 1 - 6 de 105. Mostra'n més »
Felicitem a...
 • L'INS Sant Elm i l'ESC els Estanys guanyen el Robocat 2017
  El dissabte 27 de maig al pavelló municipal de Vilablereix es va celebrar la final del Robocat 2017. Es van atorgar guardons en tres categories diferents, a més de la distinció per una aliança. A primària, els vencedors van ser Arobot Mini, de l'escola Els Estanys de Platja d'Aro. L'equip de l'institut Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols, Bigobot Persistent va ser el vencedor de secundària. Aquests rebran com a premi una visita al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona acompanyats per la doctora Sílvia Osuna Oliveras. L'aliança entre aquests dos equips (Arobot i Bigobot), a més a més, va ser també la millor.
  + informació Notícia Diari de Girona
  Publicat a les 7 de juny 2017, 1:01 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Guanyadors Jocs Florals Escolars Baix Empordà
  Felicitem a tots els participants als IV Jocs Florals Escolars. Els guanyadors de la fase comarcal del Baix Empordà i que varen passar a la semifinal de Girona celebrada a Santa Coloma de Farners el 27 de maig varen ser:
  - Cicle inicial educació primària La primavera Lia Ortega Molina, Jana Rodríguez Batllosera, Juan José Rodríguez González de l'ESC Baldiri i Reixach de Sant Feliu de Guíxols
  - Cicle mitjà educació primària Ens ajudem? Noemí Sánchez Van Oijen de l'ESC Els Estanys de Platja d’Aro
  - Cicle superior educació primària La llei del constructor Marc Gergely Espejo de l'ESC Pere Rosselló de Calonge
  - Educació especial educació primària La Caputxeta vermella Romayssa Soltana Es Baisi de l'ESC l’Estació de Sant Feliu de Guíxols
  - 1r i 2n  curs ESO Tota una vida juntes Júlia Paz Moncayo de l'INS Baix Empordà de Palafrugell
  Imatges i vídeos de la semifinal de Girona
  Publicat a les 7 de juny 2017, 1:03 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Premis Cangur 2017
  Any rere any és molt bona l'acceptació i participació que els Premis Cangur tenen a la nostra comarca. Enguany hi han participat més d'onze centres amb una bona colla d'alumnes que han aconseguit mencions o premis destacats com és el cas d'en Daniel Huertas Díaz del col·legi Vedruna de Palamós o de la Mariona Llenas Cabello de l'institut de la Bisbal. Un bon repte per a tots els alumnes.
  Publicat a les 7 de juny 2017, 1:04 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Andrea Soler de l’INS Montgrí guanyadora del Primer Premi del 8è concurs literari Ficcions
  L’alumna de l’INS Montgrí, Andrea Soler, ha guanyat la final del concurs literari Ficcions, que convoca l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) des de fa vuit edicions. El seu relat ‘Luc Lebrun, 17 de maig de 1927’ ha sorprès el jurat per la seva maduresa narrativa “que combina l’habilitat pel diàleg amb una dosificació molt adequada del ritme”. L'acte es va celebrar a La Pedrera i destaquem també que, entre els tres segons premis ex aequo, un va ser per la Jordina Escofet (INS Sant Feliu de Guíxols). 2.900 alumnes de tots els Països Catalans han participat en aquesta edició de Ficcions.
  +informació i narració
  Publicat a les 29 de maig 2017, 4:44 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • L'escola Carrilet participa en el ROBOLOT 2017 i guanya diferents premis
  El 6 i 7 de maig de 2017 es van lliurar els premis dels concursos en el marc de ROBOLOT 2017. Entre ells es va atorgar el Premi UdG-Empar Garrido a l'Escola Carrilet de Palafrugell. Aquest premi fa un reconeixement especial a la col·laboració, implicació i participació i  consisteix en una estada d’una setmana per a un grup d’alumnes i mestres a la UDG per realitzar un taller de robòtica submarina i de robòtica mòbil.
  També varen guanyar els següents premis:

   1r premi  en robots recicladors.
   1r premi en Repte Imagina3Dbot primària i premi per l’escola.
   2n premi en Programació Scratch

  Més informació: Escola Carrilet  Publicat a les 12 de maig 2017, 4:26 per SE CRP del Baix Empordà
 • Premis treballs de recerca. (CRACS)
  https://www.youtube.com/watch?v=FUERI8ddDcM
  Volem felicitar a  l'Albert Ferrer Hernàndez  de l'Institut Frederic Martí Carreras de Palafrugell pel seu treball de recerca que va ser premiat en el 5è  Congrés de recerca d'Alumnes de Centres de Secundària (CRACS) organitzat per la UdG, en la categoria de millor recerca de l'àmbit tecnològic pel treball "Control de temperatura d'un habitatge"
  i a l'Anna Fernàndez Vieito de l'INS Sant Feliu de Guíxols com a finalista amb el treball "Escola tradicional o escola Montessori"

  Més informació a la pàgina: WEB del Congrés , vídeo/Resum del Congrés i entrevista a l'Albert Ferrer  

  Publicat a les 8 de juny 2017, 23:54 per Servei Educatiu del Baix Empordà
S''estan mostrant les entrades 1 - 6 de 13. Mostra'n més »
Recomanem
 • Recull de bones pràctiques Seminari TAC
  https://sites.google.com/a/xtec.cat/se-baixemporda/dinamitzacio/bones-practiques/bones-practiques-dinamitzacio-tac Cada any, la darrera sessió del Seminari de coordinadors d’informàtica (SCTAC) està dedicada a l'Intercanvi de Bones Pràctiques en TAC a l'escola. Des de la pàgina Bones pràctiques dinamització TAC del nostre espai web, podreu consultar el recull d’experiències dels últims set anys, en les quals hi han participat la majoria dels centres de la nostra comarca. De ben segur que hi podreu trobar idees i models d'experiències per aplicar als vostres centres.
  Aquest curs i per segon any consecutiu, l'Institut Jaume Vicens Vives de Girona ha acollit la jornada de cloenda del curs 16-17 dels seminaris TAC de les comarques dels ST de Girona, durant la qual es van mostrar experiències de centres on les TIC han tingut un paper rellevant. Durant la trobada es van presentar experiències sobre robòtica, utilització de chromebooks, apps per a dispositius mòbils a l'aula, la tècnica de l'stop-motion... tant des del punt de vista de l'aula com del centre. Les podeu consultar en la web d'aquesta Jornada de cloenda. La incorporació de les TIC en totes aquestes experiències ha comportat canvis metodològics i organitzatius en el dia a dia dels centres.
  Us recomanem, també, l'Espai Web SCTAC Baix Empordà, creat des del nostre Servei Educatiu, on hi trobareu els continguts i materials de les sessions del Seminari de coordinadors TAC del Baix Empordà d'enguany i també els dels cursos anteriors, a més dels reculls d'experiències esmentats més amunt.
  Per últim, també us volem recomanar l'espai TIC-TAC del nostre web on hi podreu trobar diferents apartats relacionats amb les noves tecnologies.
  Publicat a les 8 de juny 2017, 4:36 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Guies didàctiques en PDF de la nostra Filmoteca

  A la "Filmoteca CRPBE" hi trobareu una selecció de pel·lícules disponibles en servei de préstec que poden ser emprades pels centres docents per treballar àrees temàtiques ben diverses com història, educació en valors, interculturalitat, música, medi ambient,  tecnologia, cinema infantil ...
  Us animen a visitar el nostre Espai WEB de la filmoteca on hi trobareu moltes pel·lícules interessants amb les guies didàctiques corresponents per facilitar el treball a l'aula.  

  Publicat a les 6 de juny 2017, 1:55 per Servei Educatiu del Baix Empordà
S''estan mostrant les entrades 1 - 2 de 64. Mostra'n més »
Des de l'EAP
 • Pensar junts la tasca de l’EAP
  C:\Users\Dolors\Desktop\images.jpegAquest mes de maig l’EAP del Baix Empordà ha fet arribar a tots els centres de primària una enquesta de valoració sobre la tasca de l’EAP. La iniciativa parteix de l’afany de millora en les actuacions dels professionals dels EAP i d’un procés reflexiu que hem iniciat des de l’anàlisi profund de la pròpia tasca i el servei ofert als centres.  Aquesta reflexió interna no seria completa sense poder disposar de les vostres aportacions des de les escoles.

  Hem de promoure processos de canvi? De quina manera el temps de dedicació a la tasca pot ser més eficient i efectiu? Quines són les prioritats que ens hem de marcar com a equip de treball?

  La curiositat per trobar resposta a aquests interrogants actua com a motor per emprendre els canvis que ens demana un món que evoluciona molt ràpidament. El nostre context sociocultural és molt divers i ens cal saber modificar les nostres pràctiques en funció dels nous temps. L’escola inclusiva ha d’entendre les diverses realitats que l’envolten per tal de situar-nos com a educadors i agents de canvi.

  Són molts els reptes que dia a dia s’obren als nostres ulls i trobar els resultats d’una avaluació psicopedagògica individual no pot ser la pedra angular de la nostra tasca. Justament el final d’una avaluació psicopedagògica és l’inici (o pot ser-ho) d’una nova manera de treballar compartida,  vet aquí el repte real.  El treball col·laboratiu d’assessors  i mestres, ha de poder convergir per donar força al canvi de rumb de les pràctiques educatives a la nostra comarca, tant complexa en el seu entramat social i cultural.

  Els sabers són múltiples, com les intel·ligències, i tots ells conformen un teixit educatiu que defineix diferents centres escolars, complexes i únics. Apostem per un assessorament producte d’un procés de negociació i revisió continua entre els agents educatius. La tasca assessora ha de ser dinàmica, col·laborativa, interprofessional, flexible i canviant perquè ha d’ adaptar-se  a les diferents realitats, compostes de demandes diverses, professionals diversos,  famílies diverses, escoles diverses, municipis diversos,... motivacions diverses en definitiva que hem de saber escoltar per comprendre, aprendre i/o desaprendre. 

  Volem fer-ho pensant com fer-ho, escoltar què fem, comprendre què fem i idear junts què volem ser com a assessors, com a mestres, com a educadors des d’una visió sistèmica i constructivista, que ens ajudi a ser promotors de canvis en una societat que empeny.
  Publicat a les 8 de juny 2017, 0:33 per Servei Educatiu del Baix Empordà
S''estan mostrant les entrades 1 - 1 de 34. Mostra'n més »
Des del LIC
 • Aplicació Wheris per a la Lectura Fàcil
  Quan parlem de "Lectura Fàcil" ens referim als documents que segueixen les directrius de l'
   IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions) per tal de facilitar l'accés a la lectura tant a persones amb dificultats lectores transitòries (nouvinguts, alumnes poc escolaritzats...) com permanents (trastorns d'aprenentatge, diversitat funcional...). 

  El dret a accedir a la informació en Lectura Fàcil està reconegut per la Llei d'accessibilitat aprovada pel Parlament de Catalunya el 2014.

  L'Associació Lectura Fàcil (LF) recull tot el relacionat amb el tema: bibliografia, clubs de lectura, serveis i altres recursos. 

  Un com més la tecnologia s'ha posat al servei de l'accessibilitat, també en l'àmbit de la lectura i recentment l'associació LF ens ha presentat "Wheris": una aplicació que permet adaptar qualsevol text a àudio, llengua de signes i lectura fàcil.

  En aquest vídeo que us enllacem ens en donen més detalls.

  Us animem a conèixer el recursos de l'Associació Lectura Fàcil i a experimentar amb aquesta nova aplicació.
   
  Publicat a les 8 de juny 2017, 4:37 per Servei Educatiu del Baix Empordà
S''estan mostrant les entrades 1 - 1 de 34. Mostra'n més »