Índex:
Informacions destacades
 • PALAROBÒTICA 2018
  Festival de Robòtica educativa de Palafrugell


  Divendres, 23 de febrer, de 9.30h a 12.30h al Pavelló Poliesportiu de Palafrugell.

  De 9.30h a 12.30h:
  Taller de Bee bots i altres activitats robòtiques per a l'alumnat de P5 de i 1r de primària de totes les escoles de Palafrugell.

  De 10.30h a 11.30h:
  Mostres de robòtica a càrrec de l'alumnat d'Educació Secundària (ESO) de tots els centres educatius de Palfrugell.

  Organitza:
  Àrea d'Educació i Centres de Palafrugell

  Publicat a les per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Trobada G Suite Catalunya
  G Suite és un conjunt d'eines Google amb un nom de domini personalitzat per centre.
  Uns quants centres que utilitzen G Suite per organitzar el centre i per fer activitats han decidit trobar-se per intercanviar experiències.
  No es tracta de buscar experts, sinó de simplement compartir les pràctiques que es fan a l'aula i al centre per tal d'enriquir-se mútuament.
  Hi poden anar professors, equips directius, coordinadors TIC,... Bàsicament, persones relacionades amb l'educació i que utilitzin o vulguin utilitzar les aplicacions de G Suite.
  I si no coneixeu G Suite però teniu ganes de conèixer-la, també sereu molt benvinguts!

  Informació d'aquesta Trobada GSuite Catalunya, prevista per al dissabte 3 de març al matí a Barcelona:
  https://sites.google.com/xtec.cat/trobadagsuitecatalunya
  Inscripcions fins el dissabte 24 de febrer emplenant aquest FORMULARI

  Publicat a les 15 de febr. 2018, 1:05 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • 5a edició de la fira "Ciència entre tots" a Girona
  El dissabte 21 d'abril de 2018 al matí (de 10 a 2) tindrà lloc la cinquena edició de Ciència entre tots, una fira de la ciència protagonitzada bàsicament per alumnat de secundària de diferents instituts de les comarques gironines i adreçada a tota la ciutadania (alumnat d’infantil, primària i secundària, joves universitaris, professorat, famílies…).
  Es farà al centre de Girona, a les places de Catalunya, de l’Hospital i Pompeu Fabra i també al Pati de les Magnòlies (Seu de la Generalitat).
  Per a més informació podeu consultar la pàgina  http://www.cienciaentretots.cat
  El formulari d’inscripció obert fins al 28 de febrer el podeu trobar a: https://goo.gl/mJ8FT2
  Aclariments pràctics
  Publicat a les 5 de febr. 2018, 1:38 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • XIII Premi "Recerca per a la pau" per a treballs de recerca de batxillerat
  La Universitat de Barcelona convoca la tretzena edició del Premi de Recerca per a la Pau, a la qual es poden presentar treballs de recerca de batxillerat que hagin estat realitzats per estudiants matriculats als centres educatius de Catalunya durant el curs 2017-2018 i que tractin alguna qüestió relacionada amb la cultura de pau. Entre les diverses temàtiques vinculades a aquest àmbit hi ha la solidaritat internacional, el desenvolupament humà, la sostenibilitat, els moviments socials, els drets humans, els conflictes, la interculturalitat, etc.
  Els treballs es poden presentar a la Fundació Solidaritat UB (c/ Melcior de Palau, 140, de Barcelona) fins al 13 d’abril de 2018.
  El Premi consta d’un xec de 500€ per a l’autor/a del treball i un altre, del mateix valor, per al centre educatiu on s’ha realitzat.

  Aquí podeu trobar tota la informació sobre aquest premi: http://www.solidaritat.ub.edu/premi_pau/
  Publicat a les 5 de febr. 2018, 1:33 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Es convoca el primer premi de fotografia “Palafrugell és educació”
  L’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell ha convocat el primer premi de fotografia “Palafrugell és educació”, amb l’objectiu de fomentar l’entorn educatiu en sentit ampli i dins de les activitats com a Ciutat Educadora.
  El termini de presentació de les obres estarà obert fins el 19 de març. Les fotografies han de plasmar algun acte, activitat o moment educatiu. Cada participant podrà presentar un màxim de tres fotografies originals i inèdites (no poden ser guanyadores d’un altre concurs i haver estat publicades en cap mitjà) i poden ser en color o en blanc i negre. Les bases d’aquesta primera edició del premi de fotografia es poden consultar al web educaciopalafrugell.cat .

  Els premis seran per valor de: 300 euros (1r premi), 150 euros (2n premi), 100 euros (3r premi) i lots de llibres pel 4t i 5è premi.
  Les fotografies guanyadores s’exposaran en paper fotogràfic i emmarcades en el Centre Municipal d’Educació del 6 d’abril al 6 de maig.
  Publicat a les 5 de febr. 2018, 1:42 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • ES BUSQUEN ESCOLES AMB GANES DE VIURE LA CIÈNCIA (Recerkids)
  Si teniu ganes ganes de nous reptes, de fer recerca a l'aula amb els vostres alumnes i ho voleu fer amb acompanyament de material didàctic i assessorament, aquest és el vostre programa!
  70 escoles i més de 1.800 alumnes de 5è i 6è de Primària ja han fet el pas i s'han unit a Recerkids per viure la ciència en primera persona. Us hi apunteu vosaltres també?
  Teniu temps d'inscriure-us fins el divendres 2 de febrer.
  + informació i inscripcions

  Publicat a les 31 de gen. 2018, 3:13 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Seminari i Edulab PERSONALITZACIÓ DE L'APRENENTATGE. Pràctiques centrades en l'alumne
  La Fundació SER.GI ha organitzat un seminari i un taller (Camp Base i Edulab) entorn el tema “PERSONALITZACIÓ DE L'APRENENTATGE. Pràctiques centrandes en l'alumne”. Aquestes dues propostes estan obertes a mestres, professors, educadors i professionals de l’àmbit educatiu i social en general. El repte és generar entorns d'aprenentatge que transfereixin el poder de decisió i execució a l'alumnat. No ha de ser només una fase del procés d’aprenentatge, sinó que ha de ser un motor de l’aprenentatge en sí mateix.
  Durant el Camp Base, de la mà de Ramon Grau Sánchez, professor de secundària i director de l'Institut Quatre Cantons del Poblenou, i membre del comitè científic d’Educació Demà de la Fundació Bofill, reflexionarem i debatrem sobre què implica posar l'alumne al centre de l'aprenentatge i què significa traslladar aquesta personalització als ensenyants.
  A l’Edulab es posaran en pràctica, dinamitzat per l’Oriol Ripoll, noves solucions i co-crearem propostes per tal de situar al centre del seu procés d’aprenentatge en base a 5 conceptes clau: tema, continguts, recursos, productes i evidències d’aprenentatge.
  Lloc: Auditori de la Coma Cros – Sant Antoni, 1 – Salt
  Seminari Camp Base: dijous 22 de febrer de 18.00h a 20.00h.
  Taller Edulab: dilluns 26 de febrer de 18.00h a 20.00h.
  Accés lliure i gratuït.
  + informació i inscripcions  Publicat a les 31 de gen. 2018, 1:56 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Educació i mitjans de comunicació (Debat inaugural + Seminari de Pedagogia)
  Organitzats per la Societat Catalana de Pedagogia, es realitzarà a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans (C/ Carme, 47, Barcelona) un debat inaugural i un seminari sobre Educació i Mitjans d'Educació adreçat a mestres del darrer cicle d’Educació Primària, professors de secundària i professionals de l’ensenyament. El debat inaugural sota el lema UNA ALTRA VIDA A LA XARXA. Els nostres alumnes hi són, es farà el dia 28 de febrer de 2018  a les 18:00h. El Seminari de Pedagogia tractarà el tema ENTRE L’ESCOLA I LES PANTALLES i serà els dies 14 i 15 de març a les 17:30h.L'assistència és gratuïta
  Programa
  Inscripcions
  Publicat a les 31 de gen. 2018, 0:42 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • IV Tertúlies Pallach a Palafrugell
  Els dilluns 5, 19 i 26 de febrer a les 7 de la tarda a la Sala Familiar del Centre Fraternal hi haurà les IV tertúlies Pallach. Organitzades per la Fundació Josep Pallach és un espai d'intercanvi d'opinions fent referència a l'educació en un sentit global i transversal en tots els seus àmbits.
  Cartell
  Què són i què no són les tertúlies Pallach?
  Us recordem també que han estat convocats els Premis d'educació Josep Pallach 2017-2018: el XIV Premi d'Experiències Educatives convocat per l'Ajuntament de Figueres, el IV Premi d'Articles Periodístics convocat per l'Ajuntament de Begur i el IV Premi de Narrativa Curta convocat per l'Ajuntament de Palafrugell.
  El termini de presentació d'originals s'acaba el 31 de gener de 2018.
  + informació i bases
  Publicat a les 23 de gen. 2018, 3:28 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Materials per treballar el Dia Escolar de la No violència i la Pau (DENIP)
  El Dia Escolar de la No-violència i la Pau (o el seu acrònim DENIP), conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, fou fundat l'any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d'Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment. Es practica a escoles de tot el món, els dies 30 de gener i propers (aniversari de la mort de Mahatma Gandhi). Al CRP disposem de diferents materials per treballar aquest tema i us recomanem també la pàgina web del CRP del Gironès on hi ha un interessant recull de llibres, DVD, i diferents enllaços.
  Publicat a les 19 de gen. 2018, 3:56 per Servei Educatiu del Baix Empordà
S''estan mostrant les entrades 1 - 10 de 345. Mostra'n més »
Des dels centres
 • Commemoració 125 anys tren de Sant Feliu. ESC Ardenya de Sant Feliu
  Aquest any es commemora el 125è aniversari del tren de Sant Feliu. El Museu d'Història de la ciutat ha preparat una sèrie d'activitats per tal que  tots els nens i nenes coneguin la importància que va tenir per a la seva ciutat aquest tren.
  A l'escola Ardenya hem decidit que, aprofitant aquest fet, el projecte interdisciplinar d'aquest any treballarà el tren de Sant Feliu. Combinarem les activitats que es faran a la ciutat amb les que prepararem des de l'escola, per tal d'apropar el tren i tot el que va comportar a la societat del moment, als nostres alumnes.
  Aquesta activitat es va portar a terme aprofitant el pont de 6/8 de desembre . Es va convidar a les famílies  a que, juntament amb els seus fills, caracteritzessin el tren de Sant Feliu amb material reciclable. El resultat va ser espectacular. Trens de totes mides,colors i formes omplen l'entrada i altres racons de la nostra escola.
  Durant la segona quinzena de febrer  i, a partir de les qüestions que plantegin els alumnes sobre el tren, prepararem activitats des de totes les àrees  per tal de  donar resposta a tots els interrogants que ha plantejat l'alumnat. També, des de l'àrea d'educació física, s'estan preparant unes sortides per recòrrer l'antiga via del tren caminant. Creiem que és un tema molt engrescador i del que poden sortir unes activitats molt interessants.
  Per saber-ne més:
  Fitxa bones pràctiques
  Vídeo exposició
  Publicat a les 7 de febr. 2018, 1:40 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Ambients a la comunitat de mitjans. ESC La Vila de Palamós
  Els ambients d’aprenentatge de la comunitat de mitjans pretenen ser la continuació dels ambients de comunitat de petits. Han estat dissenyats a partir dels blocs de medi natural recollits al currículum. A partir d’aquí han sortit vuit ambients:
  •        Experiments                          •        Espai
  •        El meu poble                         •        Animals
  •        Hospital                                •        Viu el teatre
  •        Pocions i plantes                   •        La volta al món
  Cada grup està format per 16/17 alumnes dels cursos de 1r, 2n i 3r. Ells mateixos han escollit a quin ambient volen participar. Es desenvolupa la sessió començant amb la rotllana de conversa. Veiem quines opcions tenim, quins interessos, quines afinitats...i a partir d’aquí lliurement s’escull aquella proposta dins de l’ambient que més interessa. Mentre els alumnes s’organitzen, busquen informació, manipulen, dialoguen...la mestra observa i intervé per anar-los  engrescant i guiant en el procés de descoberta.
  Un cop acabada la sessió es tornen a reunir en rotllana per fer la valoració grupal. A continuació a nivell individual cadascú utilitza el “diari d’ambients” per poder expressar el que desitgi: com s’ha sentit, què ha après, què canviaria, què voldrà investigar la propera sessió etc. Es duu a terme durant tot el curs les tardes de dilluns a dijous de 15 a 16:30h. En total cada ambient dura vuit sessions (dues setmanes).
  Per saber-ne més:
  Fitxa de bones pràctiques
  Vídeo d'imatges
  Àlbum d'imatges

  Publicat a les 7 de febr. 2018, 5:15 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Gravació d'un espot publicitari per a l'Associació de Comerciants de Torroella de Montgrí
  Els alumnes del cicle formatiu d'Activitats Comercials de l'INS Montgrí han creat un espot  publicitari utilitzant la transversalitat dels continguts dels Mòduls Professionals de Màrqueting, Informàtica, Dinamització i Comerç Electrònic.
  Abans de l'edició i de la gravació del vídeo han fet un treball exhaustiu sobre els comerços de Torroella per sectors. Amb l'objectiu de participar en el pla de comunicació de l’Associació de Comerciants de Torroella de Montgrí, entre altres activitats, han fet difusió del material publicitari a les xarxes socials, a la WEB de l'institut i al blog del cicle formatiu...

  Podeu veure els vídeos aquí:
  Publicat a les 24 de gen. 2018, 7:34 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Educació Física Solidària sobre rodes. ESC Llevantí de Mar
  Les nenes a Uganda, només per ser nenes, no poden anar en bicicleta i han de caminar hores per arribar a l'escola...
  Els alumnes de 4t de l'Escola LLevantí de Mar de Sant Antoni de Calonge donem suport a la campanya “Pink Revolution” de la ONG Nzuri Daima perquè totes les nenes d’Uganda puguin anar amb bicicleta a l’escola.
  L'objectiu és conscienciar els alumnes d'altres realitats que viuen nens i nenes a l'Àfrica tot donant suport a una campanya solidària mostrant que tots podem anar en bici. També des de l'àrea d'educació física s'aprofita per treballar l'equilibri i el control postural sobre rodes... Els alumnes han treballat el cartell de la campanya a l'assignatura de llengua, han fet els seus propis cartells per penjar a les seves bicicletes i han portat a la classe d'educació física les bicicletes, patinets, patins... i han fet un munt d'activitats sobre rodes...
  Més informació:
  - Fitxa de Bones pràctiques
  - https://vimeo.com/244632808

  Publicat a les 24 de gen. 2018, 7:53 per Servei Educatiu del Baix Empordà
S''estan mostrant les entrades 1 - 4 de 117. Mostra'n més »
Novetats llibres
 • Hola Ruby, l’aventura de programar
  Llibre que permet a partir del seu fil argumental, introduir activitats de programació adreçades a alumnat de primària. Les aventures de la protagonista permeten treballar habilitats lògiques com dividir grans problemes en problemes petits, identificar tasques repetitives, detectar seqüències o dissenyar plans pas a pas.

  Publicat a les 23 de gen. 2018, 1:19 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • La valentia de somiar
  La valentia de somiar exposa l'experiència de l'escola pública Camins de Banyoles que decideix incorporar una coach en el seu equip per fer un acompanyament de l'Equip Docent i del seu projecte. L'autora, Àngels Roura, exposa els eixos i fonaments del treball fet durant quatre anys en aquest centre. Amb la seva lectura es pot veure com el coaching entra en el món educatiu tot oferint recursos professionals transferibles a l'àmbit personal.

  Publicat a les 23 de gen. 2018, 3:58 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Contes de bona nit per a nenes rebels
  En forma de conte curt, explica la història real de 100 dones que van canviar el món. De Serena Williams a Malala Yousafzai, de Coco Chanel a Frida Kahlo. Científiques, astronautes, aixecadores de pesos, jutgesses, xefs,... Cent exemples de determinació i audàcia perquè totes les nenes haurien de créixer sabent que poden ser tot allò que vulguin ser. Il·lustrat per seixanta artistes d'arreu del món.

  Publicat a les 23 de gen. 2018, 1:11 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Atles d’aventures animals
  En aquest llibre de gran format, es poden descobrir històries increïbles, aventures èpiques d'animals d'arreu del món. Magníficament il·lustrat, a partir de l'observació dels set mapes dels continents, es va veient com viuen tota mena d'animals. Els joves amants de la natura trobaran centenars de curiositats per descobrir i coses per aprendre.

  Publicat a les 23 de gen. 2018, 1:06 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Llops dins les parets
  La Lucy està convençuda que hi ha llops que viuen dins les parets de casa seva. La seva família no s'ho creu però un dia els llops surten de dins de les parets. Però no tot està perdut... Llibre de Neil Gaiman en format de còmic. Recomanat pel Club de lectura del Seminari de Biblioteques del Baix Empordà.

  Publicat a les 23 de gen. 2018, 4:07 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Max i l'ocell
  A en Max (que és un gat) li agradaria ser amic de l'Ocell. També li agradaria empaitar-lo i després potser menjar-se'l com si fos un mos deliciós. Però l'amitstat no és això... oi?. Llibre recomanat pel Club de lectura del Seminari de Biblioteques del Baix Empordà.

  Publicat a les 23 de gen. 2018, 4:07 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Marduix
  Marduix és una bruixa que perd els poders arran d’un accident. Llavors deixa la caseta solitària del bosc i, fugint dels atacs de la gent del poble, va de mercat en mercat venent plantes remeieres i plantes d’olor. Al final es quedarà a viure en un poble i es convertirà en una herbolària que escampa salut i amistat. Llibre de l'Enric Larreula recomanat pel Club de lectura del Seminari de Biblioteques del Baix Empordà.

  Publicat a les 23 de gen. 2018, 4:08 per Servei Educatiu del Baix Empordà
S''estan mostrant les entrades 1 - 7 de 191. Mostra'n més »
Novetats altres recursos didàctics
 • Caixa didàctica: Jocs de lèxic i expressió
  És un material de l'editorial Àlber destinat a treballar alguns aspectes de la llengua oral mitjançant diferents jocs de lèxic i expressió.
  Té 2 objectius essencials: Facilitar la comprensió i l'apropiació d'un nombre important de paraules bàsiques i adquirir fluïdesa expressiva.
  El lèxic seleccionat en el conjunt dels jocs, és molt bàsic i gairebé tot es presenta dibuixat.
  Els destinataris d'aquests jocs poden ser molt diversos, però essencialment va dirigit a les persones que aprenen la nostra llengua i que no la tenen com a llengua familiar.
  Materials que conté:
  - Guia didàctica amb la llista del vocabulari, instruccions de funcionament dels jocs, annex amb materials que han de ser fotocopiats i annex amb activitats individuals.
  - Bloc de materials amb taulers dels jocs, cartes d'imatges, etiquetes de paraules, daus, i altres materials col·lectius... 
  Publicat a les 24 de gen. 2018, 7:49 per Servei Educatiu del Baix Empordà
S''estan mostrant les entrades 1 - 1 de 45. Mostra'n més »
Novetats recursos a la xarxa
 • Apps Toolbox
   Portal creat per mSchools amb un munt d'apps educatives analitzades i validades per docents, a més d'experiències d'aula portades a terme amb aquestes apps.
  Aquest espai WEB  facilita l'accés a un contingut mòbil educatiu de qualitat per a l'aula a partir de les recomanacions d'avaluadors i experts de primer nivell.
  Les Apps són compatibles amb el sistema Android, IOS i Chrome

  Què pots fer?

  Publicat a les 24 de gen. 2018, 7:47 per Servei Educatiu del Baix Empordà
S''estan mostrant les entrades 1 - 1 de 9. Mostra'n més »
Recomanem
 • Contes verticals
  Contes clàssics fets amb un plafó de roba que contenen titelles dels diferents personatges de cada conte. Pensats per treballar l’expressió oral a l’etapa d’Educació Infantil 0-6 anys.
  Els contes populars formen part del contingut a treballar al llarg de l’educació a infantil. Ens donen un referent comú que connecta les vivències de casa amb les de l’escola. Alguns nens arriben de casa coneixent contes com “La Caputxeta Vermella” o “Els Tres Porquets” i descobreixen el plaer que a l’escola també els hi expliquen els contes que tant els hi agraden... per a aquests alumnes,el coneixement previ del conte és una bona motivació. Per a aquells que tenen un referent cultural diferent és una bona manera de conèixer-los.
  Disposem dels següents contes:
  - Els tres porquets
  - La rateta que escombrava l'escaleta
  - Charlie i la fàbrica de xocolata
  - La caputxeta vermella
  - Alícia al país de les meravelles
  - De què fa gust la lluna?


  Publicat a les 24 de gen. 2018, 7:46 per Servei Educatiu del Baix Empordà
 • Materials per treballar el dia de la dona
  Us recomanem una relació de recursos i pàgines WEB on es pot trobar material per a poder treballar el tema de la coeducació, la igualtat i la dona. Cadascuna i cadascú podeu valorar si s’ajusten a les vostres necessitats i es poden utilitzar:

  1-Catàleg Merlí XTECRecursos físics i Recursos en línia
  2-Recull de treballs col.laboratius  sobre cooeducació realitzats pels centres de Sant Feliu de Guíxols: Totes som dones; Quina dona ; Tú també pots; Com ha canviat el conte!;
  4- Recull sobre coeducació: Quaderns d'activitats i materials
  5-Anem a pams: Pàgina WEB amb recursos educatius
  Publicat a les 24 de gen. 2018, 7:44 per Servei Educatiu del Baix Empordà
S''estan mostrant les entrades 1 - 2 de 70. Mostra'n més »
Des de l'EAP
 • El Projecte ESCOLTA'M als nostres centres
  Des de l'EAP del Baix Empordà hem apostat per formar-nos i poder acompanyar als centres educatius que estiguin interessats en iniciar el Projecte Escolta'm.
  Es tracta d'un projecte que es situa dins l'àmbit de l'acció tutorial, creat per la Carme Saumell i coordinat per en Toni Giner, basat en una relació tutorial fonamentada a partir de:
  • la confiança, aconseguida mitjançant l’escolta activa,
  • la mirada capacitadora,
  • la gestió relacional, amb el reconeixement i la identificació per part del tutor de cadascun dels alumnes del grup-classe sense exclusió.

  Els objectius del projecte són:
  - Construir un bon clima emocional i de motivació per aprendre i treballar en el grup classe.
  - Afavorir una millor vinculació educativa afectiva i creadora de resiliència.
  - Estructurar espais que afavoreixin altres formes de relació, complicitat i empatia mútua, així com el canvi de mirada, entre tutor i alumne.
  - Minvar les conductes negatives i les barreres d'aprenentatge.

  El projecte treballa a partir de la tutoria personalitzada amb l'objectiu d'incidir en la prevenció primària facilitant un espai on ser, on estar, on poder interactuar, comunicar-se verbal i analògicament, on sentir-se escoltat, reconegut, valorat i en definitiva confirmat.

  Aquesta formació ens permetrà, en el marc del nostre pla d'actuació als centres, fer la formació i l'acompanyament del Projecte a les escoles que n'estiguin interessades.

  Us convidem, si esteu interessats en aquest Projecte, a ampliar la informació amb els següents enllaços:
  Projecte Escolta'm
  Presentació Projecte
  Catalunya Ràdio: "Blog de Mestres: Projecte Escolta'm"
  Publicat a les 23 de gen. 2018, 4:23 per Servei Educatiu del Baix Empordà
S''estan mostrant les entrades 1 - 1 de 38. Mostra'n més »
Des del LIC
 • Aplicació "Traductor de Google" per a dispositius mòbils
  Avui, des del LIC, us volem presentar una eina molt útil per al treball plurilingüe tant a les Aules d'Acollida com a qualsevol entorn on el treball amb diferents llengües sigui el nostre objectiu. 
  Es tracta de l'aplicació (app) Traductor de Google.  A hores d'ara segur que tots coneixeu i heu fet servir alguna vegada el traductor de Google des de l'ordinador. L'aplicació per a dispositius mòbils té encara més utilitats per a la traducció que no us deixaran indiferents. En primer lloc, cal recordar que ens caldrà descarregar i instal.lar (de forma gratuïta) l'aplicació a la tauleta o telèfon mòbil on vulguem fer-ne ús. 
  A més de les traduccions que coneixíem, que consistien en escriure o copiar un text en una llengua i trobar-lo traduït també en forma de text en una capseta al costat, la principal novetat de l'aplicació és que ens permet traduir a més dels missatges de text, missatges orals i també textos escrits sobre una imatge. Per si això us sembla poc, heu de saber que podem alternar-los: podem escriure un text i un missatge de veu ens el llegeix en la llengua que volem o podem fer una fotografia a un cartell en una llengua que no comprenem i obtenir un text escrit en la nostra llengua.
  Què us semblaria anar pel Japó parlant en català al mòbil i que aquest es dirigís en japonès a la gent d'allà per preguntar per un lloc on volem anar? Màgia, oi?
  Jugueu una mica amb aquesta aplicació i segur que a més d'aprendre us divertireu.
  Publicat a les 24 de gen. 2018, 9:20 per Servei Educatiu del Baix Empordà
S''estan mostrant les entrades 1 - 1 de 38. Mostra'n més »