Felicitem a...

En Martí Ristol es jubila

6 de juny 2019, 5:00 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 6 de juny 2019, 5:02 ]

Després de 14 anys d'intensa dedicació al nostre Servei Educatiu, aquest juliol en Martí Ristol passarà a gaudir d'una més que merescuda jubilació. Tots els que en un moment o altre d'aquests anys hem gaudit amb ell tants moments compartits, li volem desitjar molta sort en aquesta nova singladura. Enhorabona !!!

Aniversaris

6 de juny 2019, 1:36 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 6 de juny 2019, 2:14 ]

Per molts anys a l'institut Frederic Martí Carreras de Palafrugell que ha fet 50 anys i a l'institut Puig Cargol de Calonge que n'ha fet 40. Tots ells ho han celebrat durant aquest curs amb diferents actes i activitats amb tota la comunitat educativa. En aquest marc ha tingut lloc el lliurament dels Premis Josep Pla que cada any organitza l'INS Martí Carreras.

També la ZER Empordanet Gavarres estan d'aniversari ja que fa 10 anys de la fusió de les dues ZER anteriors i que les escoles de Sant Sadurní, Cruïlles, Ullastret i la Pera comparteixen equips i projectes.
A tots per molts anys més!!!

Els informatics.cat de l'ESC Barceló i Matas de Palafrugell

5 de juny 2019, 3:29 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 6 de juny 2019, 0:59 ]

Felicitem els tres alumnes de 5è, l'Anàs Z. en Mohamed i l'Ilias que com a grup "Elsinformatics.cat" de l'escola Barceló i Matas de Palafrugell, han quedat classificats en segon lloc en el concurs  #websalpunt, en la categoria últim cicle de primària.
El seu projecte consisteix en el disseny d'una pàgina WEB que ens mostra aspectes relacionats amb la informàtica: robòtica, videojocs i pàgines web relacionades amb la informàtica.

Alumnes del Cor de Maria de la Bisbal a la Fase Nacional del Fem matemàtiques

20 de maig 2019, 4:34 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 6 de juny 2019, 1:00 ]

Felicitem a la Paula Solés i a la Irina González, alumnes de 2n d'ESO del Cor de Maria de la Bisbal que van participar a la Fase Nacional del Fem Matemàtiques el passat dissabte 4 de maig a Tarragona.
Amb aquesta iniciativa s'aconsegueix que el jovent s'il·lusioni i gaudeixi amb les matemàtiques. Una bona eina creada ja fa 25 anys!
Enhorabona a totes dues per la feina feta!

Finalistes Baix Empordà VI Jocs Florals Escolars de Catalunya

17 de maig 2019, 4:00 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 5 de juny 2019, 3:17 ]

La nostra enhorabona a tots els centres i alumnes que han participat a la fase comarcal dels VI Jocs Florals Escolars de Catalunya. Especialment als autors dels treballs que han quedat finalistes i que han participat a la fase territorial de Girona que es va fer el dissabte 1 de juny a l'auditori de Santa Coloma de Farners. Els treballs de cada categoria seleccionats en aquesta fase aniran a la final de tot Catalunya.

Finalistes Certamen de Lectura en Veu Alta Baix Empordà

26 d’abr. 2019, 5:33 publicada per SE CRP del Baix Empordà   [ actualitzat el 26 d’abr. 2019, 5:33 ]

Volem felicitar els 64 lectors dels 21 centres participants als Quarts de Final del XV Certamen de Lectura en Veu Alta. El nostre agraïment també a la coral de l'escola Torres Jonama de Palafrugell dirigida per la mestra Marita Ferrer que van col·laborar amb les seves cançons a fer que l'acte fos més amè i complet i volem desitjar molta sort als finalistes que participaran a la semifinal de Girona que es celebrarà el divendres 10 de maig al Teatre Municipal de Salt. Molta sort doncs a la Clàudia de l'escola Joan de Margarit de la Bisbal, a la Gara de l'escola Pedralta de Santa Cristina d'Aro, a la Duna de l'INS Martí Carreras de Palafrugell i a la Rotyslava, en Lluc, la Lucía i l'Estel de l'INS Sant Elm de Sant Feliu. Tant de bo, alguns d'ells puguin arribar a la final de Catalunya que es farà al Teatre Nacional.

Proves Cangur 2019

26 d’abr. 2019, 5:15 publicada per SE CRP del Baix Empordà   [ actualitzat el 2 de maig 2019, 7:13 per Servei Educatiu del Baix Empordà ]

Felicitem els alumnes dels diferents centres de primària i secundària de la comarca que han participat a les proves Cangur 2019 que es van realitzar el passat dijous 21 de març. Amb un format de concurs individual, l’objectiu autèntic del Cangur és que l’alumnat participi i dediqui una estona especial a divertir-se tot resolent els reptes plantejats. Els problemes es basen més en el raonament i l’enginy que en coneixements matemàtics específics. Aquestes “altres matemàtiques” també es poden practicar, durant el curs, a partir de proves d’altres anys que es poden consultar al web del Cangur o editades al CRP

Premis Congrès CRACS UdG 2019. INS La Bisbal.

25 d’abr. 2019, 4:15 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 2 de maig 2019, 7:16 ]

- Felicitem a l'institut de la Bisbal per haver obtingut una Menció especial amb més treballs seleccionats pel Congrés.
- Felicitem a l'estudiant Albert Garangou d'aquest institut com a guanyador del premi CRACS 2019 per haver construït una extrusora de filament format de polímers per reduir els residus plàstics i poder-los utilitzar en impressores 3D.

- Més informació: A la WEB de L'Institut
                        Vídeo del guanyador

L'escola la Vila guanya el premi d'Experiències Educatives Josep Pallach.

25 d’abr. 2019, 3:18 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 2 de maig 2019, 7:30 ]

Felicitem a les mestres Roser Espelt i Mercè Vilà, de l'escola la Vila de Palamós, pel seu projecte "Gamifiquem l'aula a Primària! L'Antiga Grècia: El viatge a Emporion" que ha guanyat el premi d'Experiències Educatives Josep Pallach, que concedeix l'Ajuntament de Figueres. És una proposta innovadora que s’adreça a alumnes de 4t, 5è i 6è i integra elements de patrimoni històric i artístic, com són les ruïnes d’Empúries. Mitjançant la gamificació, és a dir el joc, s’arriba a l’alumnat de manera motivadora i personalitzada. L’alumne esdevé el protagonista d’una gran aventura i quan supera els reptes proposats, aconsegueix punts que li serviran per millorar la seva classificació amb l’objectiu final del joc: passar de ser un esclau a ser un súper atleta.

Més informació: MSchools/ Toolbox


C. Prats de la Carrera de Palafrugell. 2n premi dels Mobile Learning Awards 2019

5 de març 2019, 1:13 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 6 de març 2019, 1:45 ]

Felicitem els alumnes i mestres de 1r d'ESO del Col·legi Prats de la Carrera de Palafrugell que han guanyat el 2n premi dels Mobile Learning Awards 2019 en la modalitat de Millors experiències i propostes d'aula amb tecnologies digitals. El seu treball, Ei!, et penja un fil!, va ser presentat a la jornada "Changing Education Together" del Mobile World Congress que es va fer el passat dijous 28 de febrer a Barcelona.
Dues notícies a Ràdio Capital

1-10 of 43