Felicitem a...

Premis per a alumnes de l'I-E Francesc Cambó de Verges

11 de juny 2018, 1:32 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 11 de juny 2018, 4:49 ]

Els alumnes d'emprenedoria de 3r d'ESO s'han presentat a 2 concursos: Repte Emprèn i Laboratori d'Idees.
El  Repte Emprèn és un concurs d'emprenedoria que premia els projectes que aportin una millora per a la societat. Dels 1200 projectes d'arreu del món, des del centre en van presentar 2. Un d'ells va resultar premiat i van poder gaudir d'un campus de 4 dies a Barcelona on van tenir tallers, xerrades, activitats, visites... Una molt bona experiència! Les alumnes premiades van ser: Nerea Mendes, Marina Antúnez, Marta de Genover, Dina Chaouch, Anna Schlichting i Yin del Castillo.
També han participat en el Laboratori d'idees del Consell Comarcal del Baix Empordà, que premia les idees de negoci originals, creatives, innovadores... presentades a través d'un vídeo. Hi van presentar 2 projectes, un dels quals va resultar guanyador. En aquest cas, el premi era un smartwatch per cada guanyador i una estada en un alberg. Les alumnes premiades van ser: Lore Drugaci i Dina Chaouch.

Els alumnes de 6è es van presentar al concurs d'X(p)rimenta 2018 de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, i dels quatre premis de Primària, n'han guanyat dos: el 1r premi per al treball "La Tensió superficial" i una menció per al treball "L’aigua és bona conductora de l’electricitat?". Més informació.
L'alumna de 2n ESO, Andra Bounegru, ha estat seleccionada guanyadora del 58è Certamen de literatura juvenil de relats curts de la Fundació Coca-cola en la modalitat de llengua castellana.

Moltes felicitats als alumnes guanyadors i a tots els participants per la bona feina que han fet!!

L'escola el Rodonell de Corçà guanya dos premis: el CAC a l'escola i el Baldiritza’t

4 de juny 2018, 7:55 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 7 de juny 2018, 3:02 ]

El projecte Llegentic, en la categoria d'educació  infantil i Cicle inicial, ha obtingut el primer premi CAC i, amb el mateix projecte, a nivell de tota l'escola el premi Baldiritza't
L'objectiu del projecte és donar a conèixer les diferents llegendes del Massís de les Gavarres a la gent del poble de Corçà i Rodalies. Els alumnes van creure oportú fer-ne un projecte  a nivell de tota l’escola.
Cada cicle va escollir unes llegendes i, a partir d’aquí, van començar la cerca d’informació,  les entrevistes, els tallers, les sortides a l’entorn……i es van elaborar  les llegendes a través de les TIC (treball amb tablets, movie maker, powtoon, power point, audacity, elaboració de codis QR...)

Podeu veure més informació del projecte a la pàgina WEB del Centre

Guanyadors V Jocs Florals Escolars (fase comarcal Baix Empordà)

4 de juny 2018, 4:43 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 6 de juny 2018, 3:18 ]

Des del servei Educatiu, volem felicitar a tots els centres que heu participat al V Jocs Florals Escolars de Catalunya. Els centres i alumnes finalistes del Baix Empordà han estat:
- CAT A (CI) La lluna i els núvols. Sara Sánchez Serrano. ESC Vila-romà de Palamós
- CAT B (CM) Coralí, resolem el misteri de les cultures. Marc Torres Bosch. ESC Pi Verd de Palafrugell
- CAT C (CS) Un viatge per l'Univers. Dúnia Diyaf Casadevall. ESC Vall d'Aro de Castell d'Aro
- CAT D (EE primària) A tota màquina, 125 anys del tren. Ainoa Santiago Garcia. ESC l'Estació de Sant Feliu de Guíxols
- CAT F (1r cicle d'ESO) Hearth Village. Aleix Font Molina. INS Baix Empordà de Palafrugell
- CAT H (conte audiovisual primària) L'escola de les gallines. Alumnes SIEI. ESC Pi Verd de Palafrugell
Cal destacar que la redacció de l’alumne Aleix Font de l’INS Baix Empordà ha estat l’escollida a la semifinal de Girona. Li desitgem sort a la final de tot Catalunya que es farà a Barcelona.

Distinció de la Facultat de Turisme a una alumna de l'INS Martí Carreras

4 de juny 2018, 4:37 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 6 de juny 2018, 3:19 ]

El passat dia 16 de maig l’alumna de segon de batxillerat de l’Institut Frederic Martí Carreras Anja Dobney, va guanyar una distinció de la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi , dins els premis Ramon Llull, pel seu treball de recerca. Amb el títol “Costa Brava: destí turístic”, l’Anja va estructurar el treball en tres eixos principals: passat, present i futur, on explicava com ha evolucionat aquest indret, que acull milers de turistes a l’any, des de 1950 fins a l’actualitat. L’Anja, d’origen anglès,  ha viscut la Costa Brava com a turista,  ja que durant uns anys va venir a estiuejar-hi amb la família i, des de fa relativament poc, Palafrugell és el seu lloc de residència. Un dels objectius principals del seu treball és preveure el futur de la Costa Brava i, fins i tot, proposa la implantació de tres línies d’autobusos. Una per connectar els municipis i les platges , una altra els pobles entre sí i la tercera, de més llarga distància, que connectés els nuclis urbans de la Costa Brava sud i centre amb Barcelona. L’objectiu d’aquesta última seria la desestacionalització, d’aquesta manera la gent que només ve a estiuejar o els caps de setmana, pugui establir-hi la seva primera residència.

Premi alumnes de 6è de l'escola Portitxol de l'Estartit

4 de juny 2018, 4:31 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 4 de juny 2018, 4:31 ]

Felicitem a la selecció d'alumnes de 6è de l'escola Portitxol de l'Estartit que ha guanyat, per segona vegada, la Regata Interescoles que es va celebrar el dissabte 2 de juny de 2018 al Club Nàutic Costa Brava de Palamós.

L'INS Ridaura finalista i el centre Prats de la Carrera guanyador als premis mcSchools Student Awards

4 de juny 2018, 4:05 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 15 de juny 2018, 3:48 ]

El Departament d'Ensenyament, en el marc de les actuacions del programa mSchools promogudes per la Fundació Barcelona Mobile World Capital, ha generat les propostes App Education, al voltant del disseny i creació d’apps a secundària i la plataforma Mobile History Map, activitat col·laborativa de georeferenciació del patrimoni cultural al voltant dels centres educatius.
L'INS Ridaura ha quedat finalista en la modalitat d'APP Education amb l'equip "Three Note"  i en la de Scratch Challenge, amb dos projectes: El teu destí està en camí i A-Tribe called Scratchers
El centre Prats de la Carrera en la modalitat Mobile History Maps va guanyar el premi del públic amb el projecte "De cala en cala"
Els premis es van lliurar el dissabte 9 de juny de 2018 a La Farga de Barcelona.

Premis Josep Pla i Francesc Alsius

4 de maig 2018, 1:37 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 6 de juny 2018, 3:14 ]

L’aula magna de l’Institut Frederic Martí i Carreras va acollir el lliurament de la 43a edició dels Premis del Concurs Literari Josep Pla i Francesc Alsius. En el Concurs hi participen alumnes de 14 a 18 anys d’edat de tots els Instituts d’Ensenyament Secundari dels Països de Llengua Catalana. La ponència d’enguany va anar a càrrec de l’escriptor Miquel Martín.
Els guanyadors dels Premis del 43è Concurs Literari Josep Pla i Francesc Alsius van ser els següents:
Premi Poesia, dotat amb 300€, al recull de poemes Poemes algolàgnics a Gabriel Rosselló Salleras, alumna de 2n de Batxillerat de l'INS Mossèn Alcover de Manacor (Mallorca).
Premi Francesc Alsius, dotat amb 300€, per a la narració, Tots temem el temps de l’alumne Julià Martínez, de 2n de Batxillerat de l’INS Frederic Martí Carreras, de Palafrugell.
Premi Pla, dotat amb 300€, per a la narració Pigment vegetal groc de natura flavonoide, de l’alumne Jan Salvador Tutusaus de 4t d’ ESO de l’INS Collbató, de Collbató.
L’acte de lliurament dels Premis va finalitzar amb una actuació musical a càrrec dels alumnes de l’Escola de Música de Palafrugell.

Premis alumnes INS Martí Carreras de Palafrugell

4 de maig 2018, 1:26 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 7 de juny 2018, 1:49 ]

Felicitem a Fèlix Haba, estudiant de 2n de Batxillerat, guanyador de l’Olimpíada de Biologia de Catalunya, ha guanyat també l’or  en l’Olimpíada Espanyola de Biologia!! Això li permetrà presentar-se a les Olimpíades Internacionals de Biologia el proper Juliol a Iran. Per poder-les preparar, a més, també assistirà el juny a una setmana de pràctiques a Madrid.
També a la Berta Gomes, alumna de 2n de Batxillerat que va guanyar dos premis en el Congrés de Recerca d’Alumnes de Centres de Secundària (congrés Cracs) el passat 18 d’abril a la Facultat de dret de la UdG amb el treball “Importància ecològica dels ratpenats. Estudi del Myotis Daubentonii”.
Finalment, el divendres 9 de març de 2018, quatre alumnes de 2n de Batxillerat, l'Eloi Bribián, l'Anjia Dobney, en Sergi Guisset i en Cesare Piscopo, van participar en la VI Edició de l'Olimpíada de Geografia (fase local), organitzada pel Departament de Geografia de la Facultat de Lletres de la UdG. En Sergi Guisset  se'n va endur el Primer premi i això li permetrà matricular-se a la UdG  gratuïtament, el Tercer premi se'l va endur l'Anja Dobney i tots dos van representar el Centre en la Fase Estatal celebrada a Tarragona els dies 13 i 14 d'abril.

Semifinalistes XIV Certamen Lectura en Veu Alta

25 d’abr. 2018, 3:49 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 25 d’abr. 2018, 3:49 ]

Felicitem als 50 lectors representants dels 21 centres participants al XIV Certamen de Lectura en Veu Alta i desitgem molta sort als representants del Baix Empordà que participaran a la semifinal de Girona que es farà al Teatre Municipal de Salt. Aquest és el veredicte del jurat:
- Grumets Vermells (CM): Aina Figueras de l'escola Pedralta de Santa Cristina d'Aro.
- Grumets Verds (CS): Ona Debritto de l'escola Pedralta de Santa Cristina d'Aro.
- Timoners (AA): Ambar Vargas de l'INS F. Martí Carreras de Palafrugell.
- Corsaris (1r cicle d'ESO): Aina Trigueros de l'INS Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols.
- Tropa de Corsaris (2n cicle d'ESO): Cristina Llobet, Adel Calabuig i Àlex Barroso de l'INS Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols.

Guanyadors Premis Sambori 2018 Demarcació de Girona - Catalunya Nord

25 d’abr. 2018, 1:19 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 25 d’abr. 2018, 2:41 ]

El dijous 22 de març a l'auditori de l'Ateneu de Banyoles es van lliurar els Premis Sambori 2018 de la demarcació de Girona - Catalunya Nord. Felicitem els alumnes dels centres de la nostra comarca que hi varen participar, especialment els qui van ser guanyadors d'alguna de les categories.
VEREDICTE DEL JURAT EL PREMI SAMBORI 2018 DEMARCACIÓ GIRONA- CATALUNYA NORD
CATEGORIA A: Cicle inicial de primària (1r. i 2n)
2n Premi: «De llop a gosset» Gerard Bondia Escola L’Estació Sant Feliu de Guíxols
CATEGORIA C: Cicle superior de primària (5è i 6è)
3r Premi «La millor ciutat del món» Carla Murray Retortillo Escola Vila-romà de Palamós
2n Premi «Idees per canviar el món» Llibert Teixidor Nadal Escola Els Estanys Castell-Platja d'Aro
CATEGORIA D: Primer cicle de secundària (1r i 2n d’ESO)
2n Premi «Un estiu inoblidable» Júlia Paz Moncayo Institut Baix Empordà Palafrugell

1-10 of 29