Universe Total Experience (Realitat Virtual). ESC els Estanys de Platja d'Aro

27 de febr. 2018, 8:37 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 7 de març 2018, 3:48 ]
Hem estrenat una nova eina a l’escola: la Realitat Virtual. Disposem d’unes ulleres HTC Vive que ens permeten endinsar-nos en un espai virtual on podem caminar i interactuar amb objectes virtuals. La resta de companys poden anar veient a la pantalla el que s’està fent. És un tipus d’interacció on els alumnes, no només són espectadors passius, sinó que poden accedir a l’aprenentatge a través del moviment, l’oïda i la vista. És una experiència multisensorial que desperta la curiositat i l’interès de l’alumnat.
Aprofitant que a 5è estem realitzant el projecte en llengua anglesa “Universe Total Experience”, hem creat una estació de treball on els alumnes exploren amb realitat virtual el sistema solar i el cos celeste en el que han d’aprofundir.
Consisteix en afavorir la comprensió, la integració de coneixements i la inclusió de tot l’alumnat mitjançant l’enriquiment de les experiències d’aprenentatge utilitzant entre d’altres eines la realitat virtual. Aquesta proposta s’emmarca dins una classe de Medi Natural en Anglès seguint la metodologia AICLE. El tema de la unitat didàctica és l’Univers. A més, es treballa de manera col·laborativa dins un espai d’estacions de treball on intervenen quatre mestres per a quaranta alumnes en un model de docència compartida (co-teaching). Cada mestre té un rol diferent dins l’aula: “language teacher”, “content teacher”, “ICT teacher” and “assistant teacher”. Aquesta organització permet assolir el repte d’ensenyar ciències en una llengua estrangera tenint en compte les necessitats de tots els alumnes. Utilitzem els entorns virtuals com a eina d’immersió en l’objecte d’estudi i com una nova forma d’interacció. Destaquem que és un tipus d’interacció que permet als alumnes, no només ser espectadors passius, sinó poder accedir a l’aprenentatge a través del moviment, l’oïda i la vista. Per tant és una experiència multisensorial. Finalment, és una activitat que permet despertar la curiositat de l’alumnat i mantenir l’interès per l’aprenentatge.
Fitxa de bones pràctiques
Pàgina web del centre