QR contes clàssics, M'expliques un conte? i el Racó de la Prehistòria. Tres bones pràctiques de l'escola Ardenya de Sant Feliu

8 de gen. 2019, 9:09 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 10 de gen. 2019, 4:38 ]
Per tal d'afavorir la competència digital dels alumnes, oferir activitats digitals 2.0 com a eines dinamitzadores de la biblioteca, potenciar l’espai digital de la biblioteca tot implicant al claustre i incentivar el gust per la lectura i l’accés a nens en procés de lectoescriptura, els alumnes de l'escola Ardenya de Sant Feliu de Guíxols, elaboren uns codis QR associats a vídeos de contes clàssics. Els vídeos són de diferents fonts, una mà de contes, contes XTEC i contes explicats per nens de diferents escoles. S’elaboren unes fitxes on apareixerà el codi QR i una imatge identificativa dels contes. Els nens utilitzant les tauletes tàctils i l’app QR Code Reader, podran accedir al contingut associat.
En aquesta mateixa línia, s'ha creat un racó a la biblioteca del centre amb el nom M’expliques un conte. En aquest racó els/les alumnes trobaran tauletes tàctils, auriculars i contes i un decàleg de bon ús dels materials del racó. Els/les mestres que han col·laborat en l’activitat, han gravat un vídeo explicant un dels contes que els/les nens trobaran en el racó. Els/les alumnes només han de posar la tauleta a sobre de cada conte i utilitzant l’app Aurasma accediran al contingut associat (vídeo del conte)  
Per altra part, els alumnes de CM, dins del projecte de la Prehistòria han creat un racó que recrea alguns dels continguts treballats. S’han fet uns cartells amb informació sobre on i com vivien, com s’alimentaven, quins instruments musicals feien servir i com eren les pintures rupestres en el Paleolític i en el Neolític. La informació forma part de les cerques efectuades pels alumnes. Els/les alumnes han realitzat un mural que forma part de decoració del racó i on podem veure com eren els homes i animals prehistòrics. Una disfressa aporta la importància de les pells en la vestimenta. A les parets hi ha els murals de pintures rupestres que els/les alumnes van realitzar durant la sortida a Ca n’Oliver a Pontós.