Per una escola més cívica "tolerància zero". ESC Carrilet (Palafrugell)

24 d’oct. 2017, 3:55 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 26 d’oct. 2017, 1:25 ]
https://drive.google.com/open?id=0ByyGxnl9czAySkl5Sm44d1ZpMTQ
Aquesta proposta parteix de la realitat que a l’escola i a fora s’escoltaven moltes paraulotes i un alumne del centre fa aquesta observació, a la bústia de delegats, en forma de queixa. A la reunió de delegats de l’escola es va plantejar el tema i aquí comença el projecte.
És aleshores quan decideixen acordar portar el problema a les diferents assemblees de les aules i proposar mesures d’actuacions. Per una altra banda, l’equip directiu juntament amb l’equip de mediació, ho transmeten al claustre mitjançant un power point.
 Aquesta presentació parteix de la premissa: “ Per una escola més cívica. Per un poble més cívic. Per un futur digne”. I pren com a eslògan “tolerància zero” a les conductes contràries a la convivència.
Aquesta pràctica liderada pels nostres alumnes i recolzada per tota la comunitat educativa forma part de la prevenció del Bullying dins les escoles. A més, el fet que hagi estat dirigida pels alumnes la dota d’una significació i d’una funcionalitat infinita, ja que ens sensibilitza a tots i ens recorda que la base d’una bona comunicació i convivència és el respecte i que cal vetllar-hi constantment.