Llevantí informatiu. ESC Llevantí de mar. St Antoni de calonge

24 de gen. 2019, 3:12 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 24 de gen. 2019, 3:13 ]
A l'escola fem tallers intercicles i un dels tallers és el de preparar un telenotícies, amb l'objectiu de treballar l'expressió oral en llengua catalana.
Les dues primeres sessions les dediquem a parlar sobre el text informatiu, per tal que els alumnes vegin quines són les parts d'una notícia i les característiques més importants d'aquestes. També visualitzem un telenotícies, a través del qual poden veure com és el llenguatge que s'utilitza, quins tipus de notícies hi ha, com s'estructura un telenotícies, o els gestos dels presentadors, entre d'altres coses. També se'ls hi ensenya un programa de l'Info K, per tal que vegin la diferència entre un telenotícies per adults i un més enfocat als nens.
En les següents sessions, es posa fil a l'agulla i els alumnes busquen diferents notícies del seu interès que a ells els hi agradaria explicar, en trien una i la redacten amb les seves paraules, tenint en compte l'estructura d'una notícia. També han de decidir quina imatge volen que aparegui quan ells expliquin la seva notícia, la qual ha d'estar relacionada amb el la informació que estan donant. Un cop tenen redactades totes les notícies, arriba el moment de l'assaig. Es dedica una sessió a que s'aprenguin la notícia, i una altra a fer l'assaig general, en el qual es decidirà l'ordre amb el qual es gravarà el telenotícies. Finalment, es fa la gravació del l'informatiu i, l'últim dia del taller, se'ls hi ensenya com ha quedat i en fan una valoració.