Espais d'aprenentatge a la comunitat de grans. ESC La Vila

23 de gen. 2019, 4:42 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 24 de gen. 2019, 1:23 ]
 
Amb l'objectiu de fomentar l'autonomia dels infants, afavorir l'aprenentatge significatiu, potenciar els valors de la col·laboració i cooperació, fer créixer l'interès i la motivació pel saber i potenciar les capacitats de cada nen/a.
 Totes les tardes dels dilluns, dimarts i dimecres els alumnes de 4t, 5è i 6è es distribueixen en espais d'aprenentatge segons els seus interessos.
Els mestres els hi ofereixen deu espais:
Reporters (gestionen la web de l'escola) Programem (introducció a la programació) Master chef (cuina en anglès) Cançó, poesia i rap (composar, recitar i rapejar) Esperit wanderlust (planificar un viatge, conèixer nous entorns) No perdis el nord (orientació) Dissenyem espais virtuals (crear imatges interactives, dissenyar espais 3D) Arquitectura't (dissenyar un edifici emblemàtic ) Dinàmics (experiments de física i química) Betes i fils (dissenyar, crear i cosir)
La durada de cada espai d'aprenentatge és de cinc setmanes. A cada espai hi ha aproximadament 15 alumnes de diferents nivells (4t,5è i 6è). Hi ha implicats els tutors i també especialistes. A través d'un document compartit els docents van anotant les valoracions de cada alumne. Ens reunim mensualment per compartir inquietuds i anar fent avaluació, tant dels alumnes com dels espais. En acabar cada un dels espais els alumnes fan una valoració del seu grau d'implicació i aprenentatge i també de les propostes, organització, materials....per a poder anar fent millores plegats
Més informació: Fitxa de Bones pràctiques