English Science Week. Escola Vila-romà

26 d’abr. 2018, 0:49 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 26 d’abr. 2018, 1:32 ]
Som molts els qui alguna vegada hem anat de viatge, i és que fer turisme s'ha convertit en una activitat habitual a la nostra societat. Marxar de la nostra terra amb l'objectiu de conèixer altres racons del món ara és més fàcil que mai. I tot això és gràcies a les múltiples facilitats que s'han anat generant durant les últimes dècades: vols econòmics, ofertes assequibles a indrets llunyans, millors comunicacions. Però aquest augment de gent que es mou arreu del món ha generat, en algunes ocasions, un impacte negatiu per al medi ambient i per a la població local.
Per tal d'evitar aquest impacte negatiu parlem de TURISME SOSTENIBLE. El turisme sostenible intenta mantenir tots els beneficis que aporta el fet de viatjar sense que hi hagi una afectació negativa a l'entorn on aquest es genera.
Així doncs, amb motiu de la declaració del 2017 com l’Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament per part de l’Organització Mundial del Turisme, les Nacions Unides i la Comissió Europea, treballaran en l’àmbit de la sostenibilitat com un valor transversal dins del model turístic propi, posant l’accent especialment en aspectes com l’ecoturisme, el turisme de natura i el turisme accessible, entre altres.
La setmana de la ciència celebrada el passat mes de novembre, durant els dies 10-19 de novembre, va centrar-se en aquest àmbit del turisme sostenible, i és per aquest motiu que vam proposar  desenvolupar activitats relacionades amb la setmana de la ciència i en anglès.
Durant la setmana del 12-16 de març o els dies previs a la classe d’anglès, els mestres tutors poden introduir als alumnes l’activitat de la setmana de la ciència. Llavors, en l’horari establert, els mestres d’anglès amb el suport dels tutors, portarem a terme unes activitats relacionades amb els animals.
Podeu veure totes les propostes d'activitats en aquesta FITXA