Commemoració 125 anys tren de Sant Feliu. ESC Ardenya de Sant Feliu

7 de febr. 2018, 1:39 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 7 de març 2018, 3:50 ]
Aquest any es commemora el 125è aniversari del tren de Sant Feliu. El Museu d'Història de la ciutat ha preparat una sèrie d'activitats per tal que  tots els nens i nenes coneguin la importància que va tenir per a la seva ciutat aquest tren.
A l'escola Ardenya hem decidit que, aprofitant aquest fet, el projecte interdisciplinar d'aquest any treballarà el tren de Sant Feliu. Combinarem les activitats que es faran a la ciutat amb les que prepararem des de l'escola, per tal d'apropar el tren i tot el que va comportar a la societat del moment, als nostres alumnes.
Aquesta activitat es va portar a terme aprofitant el pont de 6/8 de desembre . Es va convidar a les famílies  a que, juntament amb els seus fills, caracteritzessin el tren de Sant Feliu amb material reciclable. El resultat va ser espectacular. Trens de totes mides,colors i formes omplen l'entrada i altres racons de la nostra escola.
Durant la segona quinzena de febrer  i, a partir de les qüestions que plantegin els alumnes sobre el tren, prepararem activitats des de totes les àrees  per tal de  donar resposta a tots els interrogants que ha plantejat l'alumnat. També, des de l'àrea d'educació física, s'estan preparant unes sortides per recòrrer l'antiga via del tren caminant. Creiem que és un tema molt engrescador i del que poden sortir unes activitats molt interessants.
Per saber-ne més:
Fitxa bones pràctiques
Vídeo exposició