A l'INS Puig Cargol, Setmana de la ciència 2018 i Gimcana matemàtica

22 de nov. 2018, 3:02 publicada per SE CRP del Baix Empordà   [ actualitzat el 29 de nov. 2018, 3:51 per Servei Educatiu del Baix Empordà ]
https://awesome-table.com/-L5sL8kemo3PZof7jG0s/view?filterB=Setmana%20de%20la%20ci%C3%A8ncia%202018
En el marc de la Setmana de la Ciència, els alumnes de batxillerat científic han dissenyat i ensenyat als alumnes de 3r d'ESO del centre i als alumnes de 6è de primària de les tres escoles del municipi de Calonge i Sant Antoni de Calonge, experiments relacionats amb els conceptes esmentats. L'aprenentatge és de manera experimental i a la vegada realitzen un pòster científic on es resumeix l'experiment assignat que s'imprimeix i es mostra mentre fan l'experiència. Els grups són de tres o quatre i cada sessió dura una hora.
Els alumnes del batxillerat tecnològic han mostrat diversos robots i el funcionament de la impressora 3-D del centre. Amb totes aquestes activitats s'aconsegueix treballar la competència comunicativa i d'habilitats dels alumnes de batxillerat. Des del departament de llengües van realitzar un relat científic amb els alumnes de 1er i 2on d'ESO i els alumnes de 2on van dissenyar una auca de la dona científica que es va penjar a l'entrada del centre. També es va fer una conferència per part del professor Anton Aubanell sobre geometria amb bombolles de sabó.
Per altra part, es va fer una gimcana matemàtica a les escoles del municipi (La Sínia, Llevantí de Mar i Pere Roselló) que va durar 90 minuts. Els alumnes de 5è de primària realitzaven les proves (càlcul o bé lògica matemàtica, de nivell assequible per a ells) que els alumnes de 2n d'ESO havien preparat prèviament. En finalitzar l'activitat es van repartir uns diplomes de participació entre els alumnes de primària.