DINAMITZACIÓ‎ > ‎Bones Pràctiques‎ > ‎

Des dels centres


Recull de propostes per al confinament. ESC Quermany de Pals

21 de maig 2020, 1:54 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 21 de maig 2020, 10:32 per SE CRP del Baix Empordà ]

L'Isaac Benito, mestre de l'escola Quermany de Pals, ens ha fet arribar una sèrie de propostes molt interessants per treballar l'educació física i d'altres per treballar l'art i l'anglès amb el suport de les noves teconologies. També la Núria Ramírez, mestra de CS, ens proposa tot un projecte interdisciplinar anomenat Les portes del temps. Tots dos, d'acord amb l'escola, han decidit obrir-ho i fer-ho públic per si us pot fer servei. Aprofitem-ho!!!
- Les portes del temps (Núria Ramírez amb la col·laboració de la Judit Albert, Yolanda Contreras i Sílvia López)

Propostes d'educació física de l'Isaac Benito
Propostes de plàstica, anglès, noves tecnologies

Compartir aquest article


#ANTÍDOTOS COVID-19 . INS Ridaura

21 de maig 2020, 0:56 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 21 de maig 2020, 1:56 ]

https://view-awesome-table.com/-M6pdgyYTBGCh7uiCMus/view?filterB=%23ANT%C3%8DDOTOS%20COVID-19
Els alumnes de 1r cicle d'ESO (1r i 2n d'ESO) han estat treballant en el projecte interdisciplinar #ANTÍDOTOS COVID-19 creat per l'Àmbit lingüístic (Castellà) i l'Àmbit artístic (Visual i Plàstica) en què s'abordaven diferents temes relacionats amb el confinament i la COVID-19. Se'ls van proposar sis hashtags perquè en triessin un i fessin un vídeo amb un missatge que volguessin compartir. D'aquests vídeos se'n van seleccionar vint per a penjar-los a l'instagram de Institut Ridaura (@insridaura) i per a què tota la comunitat educativa pogués visualitzar-los i fer els likes en els que més els agradessin per fer un muntatge final que, a més de publicar-lo a les xarxes socials del nostre Institut, hem fet arribar als diferents hospitals i a tots els mitjans de comunicació de Catalunya per difondre aquests missatges a tota la societat.
Fitxa de bones pràctiques
+ informació
Vídeo

Compartir aquest article

Recursos digitals per treballar el llenguatge oral i la comunicació. ESC Torres Jonama Palafrugell

20 de maig 2020, 3:18 publicada per SE CRP del Baix Empordà   [ actualitzat el 21 de maig 2020, 1:55 per Servei Educatiu del Baix Empordà ]

https://sites.google.com/a/xtec.cat/se-baixemporda/dinamitzacio/bones-practiques/des-dels-centres/recursosdigitalspertreballarelllenguatgeoralilacohttps://drive.google.com/file/d/1jwS7KmBN0MpNgbh-kLsWPmaJfOXQI_dj/view
Aquests darrers cursos a l'aula d'Audició i llenguatge de l'escola Torres Jonama de Palafrugell disposem d'un nou recurs material: la tauleta digital. Per treure-li el màxim rendiment i poder-nos adaptar a les característiques i necessitats del nostre alumnat, hem buscat aplicacions que ens ajudessin a arribar als nostres objectius. El resultat és aquest recull d'aplicacions i webs que ens han sigut útils per a treballar diferents aspectes del llenguatge oral i escrit, així com per generar nous materials per al nostre alumnat.

Compartir aquest article

Conec la meva escola? Qui vol ser agent Apilo? ESC Vila-romà de Palamós

4 de març 2020, 1:39 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 5 de març 2020, 3:23 ]

Us presentem dues bones pràctiques dels alumnes de CI de l'escola Vila-romà de Palamós. Amb la primera, Conec la meva escola? han après a fer plànols i això ha fet que coneguin i es fixin, encara més, en els diferents espais del centre.
Amb la segona experiència, Qui vol ser agent Apilo?, els alumnes de 1r han realitzat una escolta estructurada del conte del programa Apilo XII que els ha motivat a participar a la campanya de recollida de piles que es fa a l'escola.

Compartir aquest article

Capgirem els contes. ESC Baldiri Reixach de Sant Feliu de Guíxols

4 de març 2020, 0:27 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 5 de març 2020, 3:32 ]

https://drive.google.com/file/d/1U6E1_7oKHG7XTHzEEvYdZaCm8HEnPpOO/view
A CM de l'escola Baldiri Reixach s'han treballat els contes tradicionals tot capgirant les històries per tal que les dones en siguin les protagonistes. Per fer-ho, s'ha elaborat un guió a la classe sense perdre el fil de la història, s'han repartit els papers entre els alumnes i s'ha elaborat un vídeo utilitzant el croma i incorporant després les imatges que es volien posar de fons.

Compartir aquest article

"Mai més" INS Puig Cargol de Calonge

3 de març 2020, 8:40 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 5 de març 2020, 3:34 ]

https://view-awesome-table.com/-L5sL8kemo3PZof7jG0s/view?filterB=%22Mai%20m%C3%A9s%22
A l'institut Puig Cargol de Calonge s'han fet un seguit d'activitats al voltant del dia de la pau, sobre un tema central que aquest any ha estat la II Guerra Mundial. El lema utilitzat ha estat "Mai més", en referència a l'horror viscut durant el conflicte. L'acte final va ser la inauguració d'un mural per la Pau realitzat pels alumnes durant el taller de Nadal.

Compartir aquest article

Fem ràdio a l'escola Llevantí de Mar

5 de febr. 2020, 1:36 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 5 de març 2020, 3:38 ]

Amb l'objectiu de millorar la competència comunicativa tant a nivell oral com escrita, expressar-se utilitzant diferents textos, aprendre a investigar per aprendre... Cada dimecres, a l'escola Llevantí de Mar de Sant Antoni de Calonge, un grup de 4 o 5 alumnes de 5è són els encarregats d'anar a l'aula de ràdio per gravar el programa. El seu contingut s'escull en funció del que s'ha treballat a l'aula de llengua. També, aprofiten activitats que es fan a l'escola per donar-les a conèixer en format notícia. Els alumnes també surten als carrers del poble per fer preguntes a la gent sobre un tema determinat, realitzar enquestes i treure'n conclusions.

  Compartir aquest article

Joc de la salut a l'INS de Palamós

5 de febr. 2020, 0:49 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 6 de març 2020, 4:50 ]

Els alumnes de 2n del grau mitjà de Tècnic en farmàcia i parafarmàcia de l'INS de Palamós, han ideat un joc dintre del seu mòdul de síntesi. El joc està relacionat amb la promoció de la salut i hi participen totes les classes de secundària de l'escola. Cada classe participa com a un únic jugador, així, en finalitzar el joc, la classe guanyadora tindrà un premi per a tots els alumnes de la classe. El joc es desenvolupa fent servir 3 canals d'informació: youtube, instagram i la revista digital que es penja a la web del centre.

Compartir aquest article

Torneig d'escacs a l'escola Pi Verd de Palafrugell

9 de gen. 2020, 8:45 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 5 de març 2020, 1:51 per SE CRP del Baix Empordà ]

Després d'aprendre i practicar escacs a les classes de matemàtica manipulativa des de 1r de primària, a 5è i 6è l'escola fa un torneig d'escacs entre els alumnes de cicle superior. Abans però, un membre del club d'escacs de Palafrugell ve a l'escola i ensenya als alumnes diferents jugades i moviments tàctics. Després de diferents partides realitzades en diversos dies i anotades convenientment les puntuacions, es fa la sessió final amb dos finalistes de cada classe d'entre els quals sortirà el guanyador de l'escola. També es realitzen unes partides simultànies d'escacs amb una persona del club d'escacs.

Compartir aquest article

Escape Room a l'INS Puig Cargol durant la Setmana de la Ciència 2019

9 de gen. 2020, 5:05 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 5 de març 2020, 1:51 per SE CRP del Baix Empordà ]

A l'INS Puig Cargol, durant la Setmana de la Ciència, es va organitzar un Escape Room amb l'objectiu d'introduir les diverses branques de la ciència als alumnes de 1r d'ESO a través de la gamificació.
Hi ha una amenaça de bomba nuclear que els alumnes han de desactivar en 40 minuts. Els estudiants es reparteixen en 6 escamots. Hi ha 6 proves: Tecnologia, Matemàtiques, Física, Química, Geologia i Biologia. Per cada prova que superen se'ls dona un sobre amb una part de la clau final. Quan falten 10 minuts es reuneixen tots els escamots i han de posar en comú totes les claus i trobar el missatge final que desactiva la bomba.
Si algú vol implementar l'escape room científic al seu institut es pot posar en contacte amb els professors responsables: alama2@xtec.cat i marbat2@xtec.cat

Compartir aquest article

1-10 of 184