Destaquem‎ > ‎

Servei de Traducció i Interpretació cultural

13 de nov. 2018, 0:28 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 13 de nov. 2018, 0:30 ]
Des del Servei d’Acollida Comarcal s’ha posat en marxa el Servei de Traducció i Interpretació cultural que es farà mitjançant una borsa de traductors/es. Aquest, és un suport al servei de mediació intercultural que ja coneixeu a fi de poder arribar a totes les demandes amb més facilitat. A part, incorpora la possibilitat de disposar d’altres llengües que no siguin àrab o amazigh.
L'objectiu principal d’aquest servei és afavorir la resolució de conflictes de tipus lingüístic i cultural que sovint es poden provocar quan hi ha un desconeixement de la manera de fer, els costums i les normes d’algunes cultures i ajudar a trobar un codi comú de diàleg. Es tracta d’un servei puntual i limitat. Els beneficis que pot aportar en un principi poden desaparèixer si se’n fa un ús excessiu.
Els requisits per sol·licitar aquest servei de mediació intercultural són que la persona en qüestió que necessita el recurs desconegui les llengües oficials del país, el català o el castellà, i que porti menys de tres anys vivint a Catalunya. En cas de portar més anys, s'ha de justificar molt bé les causes d'alt risc social del cas per necessitar el servei.
Per fer la sol·licitud del servei, s’ha d’emplenar aquest formulari: https://goo.gl/forms/T6jNmXCCMpEipRKy1

Compartir aquest article