Destaquem‎ > ‎

Presentació/taller a Girona: El món nano i Nanokit

14 de nov. 2017, 2:46 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 21 de nov. 2017, 0:36 ]
Adreçat al professorat de Tecnologia, Física i Química, el dimecres 29 de novembre de 5 a 7 de la tarda al CRP del Gironès es farà la presentació/taller de la maleta pedagògica Nanokit 2.0 que els CRP tenim en préstec.
Inscripció: https://goo.gl/forms/De2rS6enqH9v106Q2 fins el 28 de novembre
Programa:
Conferència "El món Nano" a càrrec del doctor Jordi Díaz, responsable de la tecnologia de Tècniques nanoBio SPM (AFM,STM) i coordinador de NanoDivulga
Presentació del Nanokit 2.0 que està en servei de préstec als diferents CRP de les comarques gironines
El NanoKit és un material experimental didàctic sobre l’àrea emergent de la nanociència i nanotecnologia.
L’experiència combina una metodologia experimental, per a què els alumnes provin en primera persona, i materials complementaris en línia, per a què aprofundeixin en les bases teòriques i descobreixin investigacions relacionades d’actualitat. Les informacions addicionals seran accessibles properament a través d’aquesta pàgina web.
Es tracta d’una proposta interdisciplinària que engloba temàtica pròpia de la ciència més teòrica i la recerca bàsica (per exemple, amb l’experiment de les propietats conductores del grafè) amb d’altres amb una aplicació tecnològica directa (el disseny d’un sensor piezoelèctric). La ‘nano’ és un camp de la ciència en el qual hi treballen tant investigadors especialitzats en ciència fonamental i teorització matemàtica com enginyers i tècnics que centren els seus esforços en el disseny de noves aplicacions.
Aquesta visió d’interconnexió i complementarietat entre disciplines, molt en línia amb el concepte d’educació STEM, és una de les idees que transmet el NanoKit als alumnes. També se’ls transmet la idea que la nanociència i la nanotecnologia és un camp d’estudi al qual es pot accedir des de moltes vessants i molts àmbits.
Més informació a: http://agora.xtec.cat/cesire/categoria/projectes/nano/