Destaquem‎ > ‎

Pensem fort i Aromates: Dues activitats de la zona de Vall d'Aro

6 de juny 2017, 0:46 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 8 de juny 2017, 0:20 ]
El divendres 28 d’abril a l’INS Ridaura va tenir lloc el V Concurs Pensem Fort. En aquest concurs, que s’emmarca dins del Pla d’Excel·lència de la Vall d’Aro, hi varen participar totes les escoles que en  formem part: Els Estanys (Platja d’Aro), Escola Vall d’Aro (Castell d’Aro), Fanals (Platja d’Aro) i Escola Pedralta (Sta. Cristina d’Aro).
Les proves que havien de superar els participants de tercer i sisè curs de primària van ser dissenyades pels alumnes d’excel·lència de primer i segon d’ESO de l’Institut Ridaura. Amb la iniciativa es vol donar valor al coneixement, a la capacitat de raonament i d’abstracció, a les llengües, al treball en equip, a la constància i a l’esforç. S’hi van fer proves de càlcul i aproximació, lletrejar,  pensament,  escriptura, treball en equip, i word search.
Per altra part, el dilluns 8 de maig  es va celebrar la 2a edició de l'AROMATES, una gimcana matemàtica matinal que transcorre pel nucli urbà de Castell-Platja d'Aro, l'objectiu de la qual és fomentar les matemàtiques, el treball en equip i el coneixement en un context real. Totes dues activitats tenen el valor afegit de ser un lloc de trobada entre els alumnes de la zona, un primer contacte amb l’institut pocs mesos abans de la seva incorporació al centre i facilitar la transició del pas de l'escola a l'institut. També serveix com a trobada d'intercanvi entre docents tant de primària com de secundària dels diferents centres de la zona.
Resum de la jornada AROMATES, emès per CB TV