Destaquem‎ > ‎

Les matemàtiques entren per les mans! Exposició de matemàtiques a la Bisbal

23 d’abr. 2018, 7:27 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 26 d’abr. 2018, 0:44 ]
Del 12 d'abril fins al 9 de juny hi ha al Castell de la Bisbal d'Empordà l'exposició itinerant provinent del Museu de Matemàtiques de Catalunya, Experiències matemàtiques (prohibit no tocar). L'exposició de marcat caràcter interactiu, acompanyada de monitors, s'adreça des d'alumnes de CM fins a 1r cicle d'ESO tot i que és adaptable a nivells inferiors i superiors. Les  visites guiades tenen una durada d'1h i 15 minuts. Les reserves es fan a través de l'Àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de la Bisbal trucant al telèfon 972646737 (de 9 a 13.30h) o escrivint a nturro@labisbal.cat.
Tots els materials han estat construïts pel MMACA, tenen caràcter manipulatiu i lúdic, amb diferents nivells de dificultat, pensats per oferir ocasions de col·laboració i discussió entre els visitants.
Podeu veure l’exposició en aquest vídeo
Per altra banda, en el marc de l’exposició s’han celebrat dues conferències al voltant de les matemàtiques amb un gran èxit de públic!!!
-Geometria amb bombolles de sabó,  a càrrec d’Anton Aubanell. Una xerrada on, a través de les formes i les figures que es generen amb bombolles de sabó, els assistents varen  descobrir les idees matemàtiques que s’hi amaguen i  que de ben segur van sorprendre a tot el públic.
-Les matemàtiques en la màgia i viceversa a càrrec del matemàtic Sergio Belmonte. Durant gairebé dues hores, petits i grans van poder riure, sorprendre’s i aprendre a través d’un divertit espectacle de màgia, tot descobrint els secrets de cada truc, veient la connexió de cadascun d’ells amb algun aspecte matemàtic.
Més informació en el tríptic