Destaquem‎ > ‎

L'Empordà industrial. Nova exposició temporal al Museu del Suro

12 de gen. 2018, 1:45 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 24 de gen. 2018, 4:59 ]
Fins al dia 1 d'abril de 2018, es pot veure al Museu del Suro de Palafrugell, l'exposició L'Empordà industrial, una visió integrada de la industrialització, que ha estat un dels períodes més destacats de la nostra història contemporània. L’exposició proposa un recorregut pels diferents paisatges i les indústries que se’n deriven ja des del segle XVIII. Del mar fins a la muntanya, passant per la plana i els aspres, la industrialització d’aquest territori va íntimament lligada a l’explotació dels recursos naturals.
S’ofereix una visió, tant de la seva evolució històrica com de la tipologia industrial i dels models diferenciats de la industrialització que es donaren a l’Alt i el Baix Empordà.
L’exposició s’estructura en vuit àmbits, a partir de l’accés a l’energia es formà una  unitat econòmica i humana en que s’establiren quatre tipus d’economies determinades pel mar, la plana, les àrees menys productives –on es cultiven vinyes i oliveres- i la muntanya. Cada una d’aquestes economies va desenvolupar un tipus d’indústria diferent.
Es poden fer visites guiades i/o teatralitzades per a Educació primària, Educació secundària, Batxillerat, Cicles Formatius i Escoles d’Adults.
Més informació: www.museudelsuro.cat
                        servei.educatiu@museudelsuro.cat
                        972 30 78 25