Destaquem

Obertes les inscripcions als Camps d'aprenentatge

20 de maig 2019, 3:01 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 20 de maig 2019, 4:19 ]

Els camps d’aprenentatge (CdA) són serveis educatius de suport curricular i de caràcter interterritorial que treballen conjuntament amb els centres educatius. El valor afegit dels camps d’aprenentatge és promoure l’aprenentatge competencial dels alumnes a partir d’activitats didàctiques en entorns naturals, socials i culturals singulars de Catalunya. El termini de sol·licituds d'inscripció per al proper curs és del 15 al 31 de maig en període ordinari i a partir de l'1 de juny en període extraordinari.

Dilluns 1 de juliol. Conferència de cloenda de curs al Baix Empordà

29 d’abr. 2019, 3:59 publicada per SE CRP del Baix Empordà   [ actualitzat el 1 de maig 2019, 3:41 per Servei Educatiu del Baix Empordà ]

Aquest any la xerrada de cloenda de curs es farà el dilluns 1 de juliol a les 10h al Centre Municipal d’Educació de Palafrugell. Anirà a càrrec d’en David Duran, professor de la UAB que ha treballat el tema de l’aprenentatge cooperatiu i aprenentatge entre iguals. El títol de la conferència serà  Poden els nostres alumnes aprendre ensenyant els seus companys? i es basa en el concepte aprensenyar sobre el qual ha estat fent recerca darrerament i sobre aquest estudi ha realitzat la publicació Aprensenyar. Evidències i implicacions educatives d'aprendre ensenyant. Properament en rebreu més informació.

II Jornada d'innovació pedagògica (UAB)

25 d’abr. 2019, 2:03 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 1 de maig 2019, 3:51 ]

El dissabte 18 de maig a l'hotel EXE del Campus de la UAB, el Departament d'Educació organitza la II Jornada d'innovació pedagògica amb l’objectiu de  donar suport, difondre i transferir les innovacions contrastades i certificades.
Les persones assistents trien cinc experiències de centre d’entre les 78 que s’ofereixen. 
En total hi participen:
- 24 programes d’innovació pedagògica . Cada programa presenta l’experiència de 2 centres
- 30 projectes de centre (3 per cada Servei Territorial) 
Cada programa d’innovació disposa d’un estand on les persones assistents es poden dirigir per conèixer el Programa i interactuar directament amb les persones que el gestionen.
També hi seran presents els Camps d'Aprenentatge del Departament d'Educació.

I Jornada de Llengües i Cultures d'Origen (Barcelona)

25 d’abr. 2019, 1:44 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 25 d’abr. 2019, 1:44 ]

El divendres 17 de maig des de les 8.45 fins a les 17.30 a la Universitat  Pompeu Fabra, el Servei de Llengües Estrangeres i d’Origen de la Sub-direcció general de Plurilingüisme organitza una Jornada sobre Llengües i Cultures d’Origen adreçada al professorat dels centres educatius. L’objectiu de la Jornada és conèixer amb més profunditat les cultures associades als orígens d’una bona part del nostre alumnat i posar en valor la riquesa que aquesta diversitat lingüística i cultural aporta a l’aula. S’hi reflexionarà, també, sobre la necessitat d’equipar l’alumnat de coneixements culturals amplis per tal d’interactuar amb èxit en un món global. La inscripció a l’activitat és gratuïta
+ informació


Palarobòtica a Palafrugell

25 d’abr. 2019, 1:38 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 3 de maig 2019, 1:36 ]

El passat dimarts 30 d’abril es va celebrar a Palafrugell el Palarobòtica, un festival d'un dia amb els objectius de gaudir d'una jornada STEAM entre tots. Alumnes de les diferents escoles de Palafrugell col·laboren entre ells per resoldre reptes i activitats STEAM. Tots els centres educatius (primària-secundària, públics-concertats) i l'ajuntament participen activament de l'organització i gestió de l'esdeveniment. 
La primera edició, curs 17-18, es va centrar en l’alumnat de P5 i 1r (250 alumnes) amb robots seqüenciadors (beebots) i els alumnes d'ESO van fer una mostra de projectes de tecnologia.  Aquesta segona edició s’ha fet un pas més ja que hi participa també l’alumnat de 4t de primària (280 alumnes) a més, els alumnes d’ESO faran un concurs de sumo amb Lego i una exhibició de VEX.  L’activitat de 4t de primària. serà dissenyar, programar i presentar a la comunitat un prototip/maqueta d’un giny (amb lego wedo) que doni resposta a un repte (per ex: dissenya un vehicle per al Palafrugell del futur, Palafrugell smart, dissenyar alguna cosa que millori Palafrugell...).

Twitter Palarobòtica

Rodajocs a la Vall d'Aro i a Palamós.

25 d’abr. 2019, 1:31 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 1 de maig 2019, 3:56 ]

Aquest mes d'abril a Platja d'Aro i a Palamós, varen tenir lloc els 2 primers dels 7 Rodajocs d'aquest curs a la nostra comarca.
Prop de 500  alumnes de  4rt i de P-5 de les escoles de la Vall d'Aro i de  Vall-llobrega, Palamós, Calonge i St. Antoni, van  participar als diferents jocs que varen  preparar els mestres d’educació física de les diferents escoles en els seminaris que han portat a terme durant tot el curs.
Enguany s'ha celebrat el 10è aniversari del Rodajoc la Vall d'Aro  amb el suport  dels alumnes de l'INS Ridaura que han fet de monitors a través d'una activitat del Servei Comunitari. 
Amb la col·laboració del Consell Esportiu i del CRP del Baix Empordà, i també  dels  ajuntaments dels  municipis corresponents, les jornades van ser un èxit i els nens i nenes s'ho van passar molt bé.
Podeu veure els vídeos i les fotos de les Jornades a l'Espai RODAJOCS

8a Edició del Fòrum de Treballs de Recerca, al teatre Mundial de La Bisbal

25 d’abr. 2019, 0:46 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 3 de maig 2019, 1:24 ]

https://photos.app.goo.gl/G4uQNdAFTQSEhLmL9 El passat dijous 4 d'abril va tenir lloc al teatre Mundial de La Bisbal d'Empordà el 8è Fòrum de Treballs de Recerca del Baix Empordà - 2019.
Un alumne de cada un dels 11 centres de la comarca que cursen Batxillerat varen presentar brillantment el seu Treball de Recerca, davant el públic format per alumnes de 1r de Batxillerat, professorat, familiars i autoritats.
L'acte, organitzat enguany per l'INS La Bisbal i amb la valuosa col·laboració de l'Ajuntament del municipi, s'encarregà de difondre l'excel·lència en l'esperit investigador dels alumnes de la nostra comarca.
XVII Trobada Corals Infantil-Primària

25 d’abr. 2019, 0:10 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 25 d’abr. 2019, 0:22 ]

Com en els últims anys, el Departament d’Educació ha convocat la XVII Trobada de Corals de Primària, amb l’objectiu de difondre la pràctica i la creació musical dels alumnes d’Educació Infantil i Primària.
Enguany, dues de les quatre seus de les comarques gironines on s’ha realitzat la trobada han estat a la nostra comarca. En concret, el dimecres 27 de març va tenir lloc la trobada al Teatre Mundial de la Bisbal d'Empordà i el dijous 4 d'abril es va portar a terme al Teatre Municipal de Palafrugell.
A la trobada de la Bisbal les escoles que hi han participat amb la seva coral han estat: el Mas Clarà de La Bisbal, el Fanals d'Aro de Platja d'Aro, el Sant Pau de Figueres, Els Terraprims de Camallera, el Ruiz Amado de Castelló d'Empúries, el Llagut de Sant Pere Pescador i la ZER de Ventalló.
A la trobada de Palafrugell, les corals participants han estat de les escoles Sant Jordi de Palafrugell, l'Olivar Vell d'Esclanyà i Pere Rosselló de Calonge.
Primer, cadascuna de les corals ha interpretat amb gran encert dues o tres cançons, una de catalana i alguna altra de caire intercultural.
Al final, totes plegades han cantat conjuntament les cançons L'agulla (de Narcisa Freixas), Singing all together  (de Thord Gummesson) i El cant per a les trobades de primària amb text d'E. Serrat i música de Constantí Sotelo.

Compartir aquest article

Fira de Mostres d'Escoles Verdes del Baix Empordà

29 de març 2019, 2:57 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 25 d’abr. 2019, 0:23 ]

El divendres 22 de març, els comitès ambientals de 15 escoles de primària del Baix Empordà, es varen trobar al pavelló de la Nau de Palamós per compartir plegats una Fira de Mostres d'experiències i jocs relacionats amb el medi ambient i la sostenibilitat. Després d'una breu benvinguda i presentació de la Jornada, es va portar a terme una dinàmica per tal que els alumnes de les diferents escoles es comencessin a conèixer i, ja després d'esmorzar, es va posar en marxa pròpiament la fira. Cada centre va preparar una activitat que els propis alumnes explicaven a companys d'altres centres i que després portaven a terme. Jocs i experiments sobre compostatge, reciclatge, recollida de plàstics, horts i depuradores van omplir un matí on es va poder veure la bona feina que fan els mestres i la consciència que van adquirint els alumnes per fer un entorn més sostenible.

Compartir aquest article

VI Jornada d'Equips i Professionals d'Infància i Adolescència del Baix Empordà

27 de març 2019, 2:37 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 2 de maig 2019, 5:01 ]

El divendres, 5 d’abril, al Centre Municipal d'Educació de Palafrugell, es portà a terme la VI Jornada d'Equips i Professionals d'Infància i Adolescència del Baix Empordà a la qual hi assistiren uns cent professionals de tots els àmbits (salut, educació, benestar, justícia, policia, atenció precoç, atenció a famílies, serveis privats d’infància i adolescència, etc.).
La temàtica en aquesta ocasió fou: “TIC? TAC? XARXES SOCIALS? INFANTS I ADOLESCENTS AMB NOVES TECNOLOGIES: MANUAL DE SUPERVIVÈNCIA. Nous reptes, límits i riscos a tenir en compte per tots els professionals i equips de la comunitat educadora”. La ponència principal fou a càrrec del Dr. Miquel Àngel Prats (URL); a la segona part de la jornada es feren quatre grups de treball i al final una posada en comú. Les valoracions dels assistents van ser del tot positives i poden donar peu a altres iniciatives paral·leles.

Compartir aquest article

1-10 of 480