Destaquem

Pla Formació Zona BE 17-18. Oferta formativa

17 de jul. 2017, 9:53 publicada per SE CRP del Baix Empordà   [ actualitzat el 17 de jul. 2017, 9:53 ]

Horari i retorn de material

7 de juny 2017, 5:12 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 7 de juny 2017, 5:12 ]

Us recordem que el nostre horari d'atenció al públic en aquest tram de final de curs és de dilluns a divendres de 9h a 14h fins el 13 de juliol.
 
Caldria que tothom que tingui materials del CRP en préstec, els retornés tan aviat com sigui possible. En qualsevol cas abans del 7 de juliol.
 
Moltes gràcies !!!

Conferència cloenda curs escolar: "Educar en i per al conflicte" amb Paco Cascón

7 de juny 2017, 3:50 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 7 de juny 2017, 5:28 ]

Dilluns 3 de juliol de 10:00h a 13.00h, al Centre Municipal d'Educació de Palafrugell i organitzada pel Servei Educatiu del Baix Empordà com a cloenda del curs escolar, tindrà lloc la conferència "Educar en i per al conflicte" a càrrec de Paco Cascón, professor de la diplomatura sobre "Cultura de Pau" de la Càtedra Unesco sobre Pau i Drets Humans de la Universitat Autònoma de Barcelona, membre del Seminari Permanent d'Educació per a la Pau de l'Associació Pro-drets Humans, col·laborador del Centre d'Investigació per a la Pau de Madrid, autor i coautor de molts articles i diversos llibres...
El conferenciant ens parlarà dels conflictes com a processos, de les actituds davant els conflictes, de l'agressivitat i les violències, dels elements a incorporar i tenir en compte en un programa d'educar en el conflicte i la convivència, de la piràmide d'eines per abordar conflictes...
La conferència és oberta i gratuïta per a tot el professorat dels diferents nivells educatius, però per reservar plaça cal omplir aquest formulari d'inscripció. Aforament limitat. Confirmació d'assistència segons rigorós ordre d'inscripció.
Més informació.

XV Trobada Corals Primària a Palafrugell

7 de juny 2017, 2:44 publicada per SE CRP del Baix Empordà   [ actualitzat el 8 de juny 2017, 0:15 per Servei Educatiu del Baix Empordà ]

Com en els últims anys, el Departament d’Ensenyament ha convocat la XV Trobada de Corals de Primària, amb l’objectiu de difondre la pràctica i la creació musical dels alumnes d’educació Infantil i Primària.
Enguany, una de les tres seus de les comarques gironines on s’ha realitzat la trobada ha estat, altra vegada, Palafrugell. Concretament ha tingut lloc el matí del dijous 27 d'abril al Teatre Municipal d’aquesta localitat.
Les escoles que hi han participat amb la seva coral han estat: el Sant Jordi de Palafrugell, el Pere Rosselló de Calonge, el Mas Clarà de La Bisbal i el Fanals d'Aro de Platja d'Aro. Primer, cadascuna de les corals ha interpretat amb gran encert dues cançons, una popular catalana i una altra de caire intercultural.
Al final, totes plegades han cantat conjuntament les cançons Tinc armaris farcits de somnis (amb música de Tom Paxton i lletra de Toni Giménez), Si fos ocellet  (tradicional catalana) i El cant per a les trobades de primària amb text d'E. Serrat i música de Constantí Sotelo.

Formació d'estiu 2017

6 de juny 2017, 1:58 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 8 de juny 2017, 0:18 ]

Des de fa més de 100 anys que, a l'estiu, els mestres de Catalunya es troben per formar-se i intercanviar experiències. L'oferta de programes és molt variada i extensa especialment la primera quinzena de juliol. A les comarques de Girona i arreu de Catalunya hi trobareu una bona oferta d'escoles d'estiu, d'activitats d'estiu en llengües estrangeres, de formació científica i tecnològica i d'altres activitats.
+ informació i inscripcions 

El Rodajoc al Baix Empordà

6 de juny 2017, 1:37 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 8 de juny 2017, 0:45 ]

Durant els mesos d'abril i maig, a diferents poblacions de la comarca, s'ha portat a terme el Rodajoc. A la zona de Torroella, la Bisbal, Palamós i Vall d'Aro, més de 800 alumnes de les escoles de Calonge i Sant Antoni, Palamós, Vall-llobrega, Ullà, Torroella, l'Estartit, Verges, Bellcaire, Albons, Santa Cristina, Castell-Platja d'Aro, Corçà, Sant Sadurní, Cruïlles, La Pera, Ullastret, Vulpellac i la Bisbal varen participar als diferents jocs preparats pels mestres d'educació física de les diferents escoles en el marc dels seminaris del Pla de Formació de Zona. A l'activitat hi col·labora el Consell Esportiu, els alumnes dels cicles formatius d'atenció a les persones de la Bisbal i Palamós i els diferents ajuntaments de les poblacions on es porten a terme els Rodajocs que aquest any han estat Ullà, La Bisbal, Calonge i Santa Cristina d'Aro.
+ informació de tots els Rodajocs

Premi Participa a l'Escola 2017

6 de juny 2017, 1:37 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 8 de juny 2017, 4:33 ]

Us recordem que està oberta la convocatòria del Premi Participa a l’Escola 2017. El termini de presentació és el 31 de juliol de 2017. Podeu tramitar la vostra sol·licitud accedint a l’Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat de Catalunya.
El Premi Participa a l’Escola, convocat per la Secretaria de Transparència i Govern Obert, té per objectiu  premiar les experiències de participació o de foment dels valors democràtics a l’escola, dutes a terme durant el curs acadèmic corresponent a l’any de la convocatòria. Aquest premi vol reconèixer i encoratjar les escoles que, més enllà de la seva tasca educativa i formativa, treballen per fomentar els valors de la democràcia entre els més joves, per enfortir el present i el futur del nostre país a través d’una ciutadania activa i compromesa.
 
El Premi Participa a l’Escola 2017 està dotat amb 5500 euros i els destinataris són els centres de primària o secundària ubicats en territori català.
 
Disposeu de més informació i del formulari de sol·licitud aquí:  http://exteriors.gencat.cat/ca/ambits-dactuacio/govern-obert/participacio-ciutadana/enfortiment-de-la-societat-civil/premi-participa-a-lescola/
 
Animeu-vos a presentar el vostre projecte!

Pensem fort i Aromates: Dues activitats de la zona de Vall d'Aro

6 de juny 2017, 0:46 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 8 de juny 2017, 0:20 ]

El divendres 28 d’abril a l’INS Ridaura va tenir lloc el V Concurs Pensem Fort. En aquest concurs, que s’emmarca dins del Pla d’Excel·lència de la Vall d’Aro, hi varen participar totes les escoles que en  formem part: Els Estanys (Platja d’Aro), Escola Vall d’Aro (Castell d’Aro), Fanals (Platja d’Aro) i Escola Pedralta (Sta. Cristina d’Aro).
Les proves que havien de superar els participants de tercer i sisè curs de primària van ser dissenyades pels alumnes d’excel·lència de primer i segon d’ESO de l’Institut Ridaura. Amb la iniciativa es vol donar valor al coneixement, a la capacitat de raonament i d’abstracció, a les llengües, al treball en equip, a la constància i a l’esforç. S’hi van fer proves de càlcul i aproximació, lletrejar,  pensament,  escriptura, treball en equip, i word search.
Per altra part, el dilluns 8 de maig  es va celebrar la 2a edició de l'AROMATES, una gimcana matemàtica matinal que transcorre pel nucli urbà de Castell-Platja d'Aro, l'objectiu de la qual és fomentar les matemàtiques, el treball en equip i el coneixement en un context real. Totes dues activitats tenen el valor afegit de ser un lloc de trobada entre els alumnes de la zona, un primer contacte amb l’institut pocs mesos abans de la seva incorporació al centre i facilitar la transició del pas de l'escola a l'institut. També serveix com a trobada d'intercanvi entre docents tant de primària com de secundària dels diferents centres de la zona.
Resum de la jornada AROMATES, emès per CB TV

Activitats educatives a les Gavarres

2 de juny 2017, 8:39 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 8 de juny 2017, 0:22 ]

Després d'haver fet aquest tercer trimestre, amb molt bona acollida per part del professorat, el curs Gavarres: viure-les aprenent, per als que ja aneu planificant el proper curs, podeu fer un cop d'ull a les activitats educatives que es fan en aquesta zona des del Consorci de les Gavarres o des d'altres entitats com el Museu del Suro o la Caseta de la Devesa que també treballen a la zona.
Activitats
Pàgina web

Trobada dels comitès ambientals de les escoles verdes del Baix Empordà

2 de juny 2017, 8:13 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 8 de juny 2017, 0:24 ]

El passat dimarts 9 de maig va tenir lloc al rec des Molins de Calonge una acció conjunta amb quatre Escoles Verdes de la zona del Baix Empordà. En concret es van reunir 34 alumnes i 7 mestres que constitueixen els Comitès Ambientals de les escoles Els Estanys de Platja d’Aro, Baldiri i Reixach de Sant Feliu de Guíxols, La Sínia de Sant Antoni de Calonge i Pere Rosselló de Calonge.
Una setmana més tard, el dimarts 16 de maig, va tenir lloc a Colomers una acció conjunta amb 11 Escoles Verdes de la zona del Baix Empordà. En concret es van reunir 127 alumnes i 19 mestres que constitueixen els Comitès Ambientals de les escoles Torres Jonama de Mont-ras, Carrilet, Barceló i Matas, Pi Verd i Torres Jonama de Palafrugell, Quermany de Pals, Mas Clarà i Cor de Maria de la Bisbal, Puig Rodó d’Ullà, La Branca d’Albons i El Rajaret de Bellcaire d’Empordà. Organitzats per l'entitat Tosca, Serveis Ambientals que és qui dinamitza el seminari d'Escoles Verdes i amb la col·laboració de l'Àrea de Medi ambient de l'ajuntament de Calonge (el dia 9 de maig) i dels tècnics del Projecte Life Potamo Fauna (el 16 de maig), es van portar a terme una sèrie d'activitats per veure l'estat de l'aigua, de la flora i de la fauna de les zones esmentades.


1-10 of 293