Destaquem

Immersió lingüística. Un model d'èxit

12 de març 2018, 5:33 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 12 de març 2018, 5:33 ]

Dimecres 14 de març a 2/4 de 7 de la tarda a l'auditori Josep Irla de Girona (edifici de la Generalitat), el sindicat USTEC·STEs-IAC, amb el lema Immersió lingüística. Un model d'èxit  ha organitzat un acte de reconeixement i reivindicació del model d’immersió que tant ha fet per la cohesió social d’aquest país. En el mateix acte s'hi presentarà el número 40 de la revista Docència, revista monogràfica sobre Llengües assetjades.

Parlem i compartim. Jornada de docència de la matemàtica

7 de març 2018, 3:56 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 12 de març 2018, 5:35 ]

El proper 17 de març, de 9 h del matí a 19 h de la tarda, a la facultat de ciències de la UdG us proposem participar a la Jornada de Docència de la Matemàtica, “Parlem i compartim”, organitzada conjuntament per Ademgi i  Perímetre, el grup de mestres de matemàtiques de Girona.
Començarem amb una conferència plenària a “4 mans”, que inclou des d’infantil a secundària i aborda el tema de la comunicació a la classe de matemàtiques.
També trobareu 14 tallers per als diferents nivells educatius, taules comercials i d’activitats d’aula i moltes coses més.
L’aforament és limitat i la tria de tallers es podrà fer per ordre d’inscripció.
Inscripcions a:  https://goo.gl/forms/cS62zxhnG9ojZIuZ2
Més informació a :  http://ademgi.feemcat.org/jornada2018/


 

Neuro Didàctica. Jornada d'actualització en neurodidàctica aplicada a les aules.

7 de març 2018, 3:38 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 9 de març 2018, 0:58 ]

Dissabte 19 de maig  2018 a l'Espai Caixa, Plaça Poeta Marquina, 10 baixos, Girona.
Organitza el CEE Mare de Déu del Carme en motiu del 40è aniversari.
Han aconseguit reunir tres grans professionals del món de la neurodidàctica, de la neurobiologia i de la neuropsicologia:

Sr Jesús Guillén Buil de "Escuela de cerebro" Barcelona: www.jesuscguillem.findo.com
-Dra Maria Jesús López Juez de "C.O.N Neocórtex"Madrid: www.neocortex.es
-Dr Pablo Duque SanJuan de "Ineuro" Sevilla www.ineuro.es

Les seves aportacions i experiències en aquests camps serviran per posar-se al dia sobre els darrers avenços i poder-ho aplicar al dia a dia a les aules.
L'aforament és limitat
Inscripcions: www.jornadaneurodidacticaelsjoncs.org

V Jocs Florals Escolars de Catalunya

2 de març 2018, 4:50 publicada per SE CRP del Baix Empordà   [ actualitzat el 6 de març 2018, 1:03 per Servei Educatiu del Baix Empordà ]

El Departament d’Ensenyament convoca la V edició dels Jocs Florals Escolars de Catalunya.
Aquesta edició contempla les modalitats de poesia, prosa i conte audiovisual il·lustrat. L’objectiu del certamen és potenciar la creació literària i mitjançant el conte audiovisual il·lustrat promoure el treball interdisciplinari des de l'àmbit lingüístic, l'àmbit digital i l'àmbit artístic.
En el bloc Conte audiovisual il·lustrat  podeu trobar una proposta  per treballar el conte audiovisual com a projecte de treball interdisciplinari, així com un llistat de recursos d’àudio i vídeo que es pot utilitzar per a l’elaboració del conte audiovisual.
Els centres han rebut el formulari de participació que cal omplir abans del 23 de març. El termini per presentar els treballs al CRP serà el 24 d'abril.
Bases generals
Bases específiques conte audiovisual (categoria H)

Exposició de matemàtiques a la Bisbal

2 de març 2018, 4:20 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 2 de març 2018, 4:20 ]

Del 12 d'abril fins al 9 de juny hi haurà al Castell-Palau de la Bisbal d'Empordà l'exposició itinerant provinent del Museu de Matemàtiques de Catalunya, Experiències matemàtiques (prohibit no tocar). L'exposició de marcat caràcter interactiu, acompanyada de monitors, s'adreça des d'alumnes de CM fins a 1r cicle d'ESO tot i que és adaptable a nivells inferiors i superiors. Les reserves es fan a través de l'Àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de la Bisbal a partir de l'1 de març trucant al telèfon 972646737 (de 9 a 13.30h) o escrivint a nturro@labisbal.cat
Paral·lelament també s'ofereix una activitat de formació de 15 hores adreçada al professorat a la qual s'hi inclou la preparació prèvia a la visita, dues conferències i tres sessions de presentació de recursos i aprofundiment dels materials de l'exposició.
Cartell
+ informació exposició
+ informació i inscripcions formació professorat

6a Jornada d’educació infantil al Baix Empordà: Experimentar, un món per descobrir!

2 de març 2018, 4:16 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 5 de març 2018, 4:23 ]

Dia: Dissabte 26 de maig
Lloc: INS La Bisbal
Horari: de 9h a 14h
Un any més tornarem  a celebrar la Jornada d’Educació Infantil del Baix Empordà en la qual, partint de la pràctica dels professionals d'educació infantil, volem reflexionar plegats sobre:
Quin paper té l’observació i l’experimentació en l’aprenentatge i desenvolupament dels infants de 0 a 6 anys, quin paper té el professorat en aquest procés i quins recursos materials i metodològics utilitzem.
En el marc de la Jornada es facilitaran eines i estratègies per acompanyar en aquest procés respectant els interessos de cada nen i fent una mirada a l’infant que aprèn. Des de la convicció que no existeixen fórmules, ni camins únics, ni receptes màgiques, s’aposta pel coneixement, la sensibilitat, la flexibilitat... En definitiva, pel paper dels mestres, per la nostra professionalitat...
Coneixerem  i compartirem “Tastets de ciència ” del dia a dia a l’aula. 
Tot això, juntament amb la conferència de la Jornada a càrrec de Montserrat Pedreira  (Universitat de Manresa)  Amb la intenció de fer, una vegada més, que la trobada sigui una oportunitat d’avançar en la Innovació en l’etapa d’Educació Infantil, amb iniciatives, petites i grans, que ens ajuden a créixer.
També hi haurà una exposició de materials del LAB 0-6  del centre de descoberta, recerca i documentació per a l’educació científica a les primeres edats
La inscripció serà des del 9 d'abril fins el 9 de maig.
Recordeu, el dissabte 26 de maig ens trobem. Reserveu-vos la data a la vostra agenda.

VII Jornada d’Inclusió Digital

2 de març 2018, 4:08 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 2 de març 2018, 4:08 ]

Girona, 5 de maig. L’objectiu és reflexionar entorn de la diversitat, la inclusió i la implicació del tots els alumnes amb el Disseny Universal per a l’Aprenentatge (DUA) com a punt de partida i amb la tecnologia com a aliada.
Més informació Aquí

Dia internacional de la dona

2 de març 2018, 4:03 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 2 de març 2018, 4:04 ]

Campanya de conscienciació a tota la comunitat educativa sobre la importància de visualitzar la participació de les dones en tots els àmbits de la vida.
Trobareu més informació a : Recursos i propostes d'actuació a l'aula 
A la nostra comarca, un any més, tots els centres educatius de Sant Feliu de Guíxols treballen el tema: Tu també pots! Corresponsabilitat a la llar.
Us animem a participar-hi  tot deixant la vostra empremta en el capítol final d’aquest llibre virtual.

II Marxa solidària "Amb pas ferm"

2 de març 2018, 3:38 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 2 de març 2018, 3:38 ]

El proper diumenge 18 de març a partir de les 9 del matí, tindrà lloc a Sta. cristina d'Aro la II Jornada lúdico-esportiva "Amb pas ferm".
Aquesta jornada a favor de les persones amb diversitat funcional està organitzada per les AMPA i els professionals del CEE Els Àngels de Palamós, el CEE Ventitjol de Blanes i el CEE Font de l'Abella de Girona. Constarà d'una marxa curta de 4-5kms adaptada i una marxa llarga de 10 kms per muntanya, així com diferents activitats al pavelló durant tot el matí. Per finalitzar el grup Di-versiones ens divertirà amb les seves cançons.

Concurs X(p)rimenta 2018 – Recerca en Acció

1 de març 2018, 5:02 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 5 de març 2018, 0:45 ]

La iniciativa X(p)rimenta 2018  vol animar els professors i alumnes de primària, ESO, batxillerat i cicles formatius a realitzar un experiment científic i a filmar-lo en vídeo, amb l’objectiu d’il·lustrar algun principi científic i tecnològic interessant.
 S’hi concedeixen tres premis als millors vídeos presentats, un per a cada categoria (primària, secundària, i batxillerat/cicles formatius). El Premi per als docents consisteix en una estada de cap de setmana de turisme rural sostenible. Enguany també s'ofereix un guardó especial anomenat FeynmanTotal al millor experiment en física o nanotecnología. El termini per a lliurar els vídeos es clou el dia 15 de maig de 2018.
Per a més informació, bases i inscripcions visiteu www.recercaenaccio.cat

1-10 of 366