Destaquem

XVIII Jornada Anual Xarxa CB

1 de jul. 2020, 4:42 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 1 de jul. 2020, 4:42 ]

El divendres 3 de juliol a les 10h es celebrarà la XVIII Jornada anual de la Xarxa de Competències bàsiques. La Jornada serà en format virtual i es podrà seguir en directe pel canal de youtube de la Xarxa CbPer participar a la Jornada anual no cal inscripció prèvia, però si es vol rebre més informació del seu contingut es pot omplir aquest formulari i/o a través del blocConeixerem el testimoni de companys i companyes de la Xarxa Cb sobre el que han fet i après durant el curs en el seu equip impulsor, donarem veu als alumnes que ens explicaran com han viscut aquest trimestre i sabrem quines propostes ens fan per fer millor la nostra feina, sabrem l’opinió de la Neus Sanmartí (UAB) sobre la importància de compartir els objectius d’aprenentatge amb els aprenents, realitzarem una taula rodona amb el Fernando Hernández (UB), el David Duran (UAB) i dues coordinadores de la Xarxa Cb sobre el present i el futur de l’escola, connectarem amb el Joan Mateo, president del Consell Superior d’avaluació que ens compartirà un estudi que avala els bons resultats dels centres de la Xarxa Cb per afavorir la millora dels aprenentatges dels seus alumnes, parlarem amb el David Duran sobre l’observació entre iguals dels docents i per acabar tindrem les salutacions del Fernando Trujillo de la Universitat de Granada que ens va acompanyar en la Jornada de fa dos anys i del Miguel Angel Santos Guerra de la Universitat de Màlaga que estarà amb nosaltres en la Jornada anual del pròxim curs. I també comptarem amb la participació de tots vosaltres a través del twitter i del xat de l’emissió en directe. Esperem que sigui del vostre interès. 

Convocatòria extraordinària de programes d'innovació pedagògica

4 de juny 2020, 4:37 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 4 de juny 2020, 4:38 ]

http://xtec.gencat.cat/ca/innovacio/convocatoria-programes-innovacio/
Amb la voluntat que la innovació pedagògica ajudi als centres educatius a millorar la qualitat del sistema educatiu a través de la millora de l’atenció educativa de l’alumnat i oferint estratègies tant metodològiques, com organitzatives i de relació amb l’entorn que permetin millorar els aprenentatges de l’alumnat; el Departament d’Educació realitza dos convocatòries anuals perquè els centres puguin inscriure’s i participar en algun dels Programes d’innovació pedagògica promoguts des del mateix Departament. Una convocatòria ordinària el mes de març i una extraordinària el mes de juny.
La convocatòria del mes de març ha estat desconvocada definitivament donada la situació creada per la COVID-19.
En la convocatòria extraordinària, que comença el 4 de juny, s’oferta la participació en 11 programes d’innovació pedagògica
Programes que obren convocatòria per a ensenyaments d’educació infantil, primària, secundària i/o batxillerat. Presentació de sol·licituds fins al 31 de juliol de 2020.
- AraArt. Modalitat A.
- Magnet
- Xarxa de Competències Bàsiques
Programes que obren convocatòria per a ensenyaments de Formació Professional. Termini de presentació de sol·licituds fins al 3 de juliol
- ActivaFP
- EmprènFP
- EmpresaFP
- InnovaFP
- Mobilitat formativa i cooperació europea i internacional en els ensenyaments professionals
- OrientaFP
- Reconeixement Erasmus +
Programes que obren convocatòria per a ensenyaments de Règim Especial. Termini de presentació de sol·licituds fins al 31 de juliol de 2020.
- Talent creatiu i empresa
 Els centres educatius poden sol·licitar la participació en alguns dels programes ofertats a través de l’apartat d’innovació pedagògica del  portal de centre: https://espai.educacio.gencat.cat/Centres/Innovacio-pedagogica/Pagines/default.aspx
 
Per a més información respecte a la convocatoria us podeu dirigir al Portal XTEC: http://xtec.gencat.cat/ca/innovacio/convocatoria-programes-innovacio/

El 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, dona la nota

4 de juny 2020, 4:21 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 4 de juny 2020, 4:21 ]

https://projectes.xtec.cat/encara-hi-som-a-temps/Coincidint amb la diada del medi ambient, el dia 5 de juny es proposa fer sentir les veus de tothom cantant No Ens Desdibuixeu
de la campanya DONA LA NOTA, encara hi som a temps.
En aquesta data, sobre les 11 del matí, els integrants del Petit Taller de Cançons autors de la cançó No Ens Desdibuixeu, interpretaran en directe una versió acústica des del Museu Vil·la Casals del Vendrell.
Podreu seguir la retransmissió d’aquest acte central de DONA LA NOTA, i cantar-la des de les vostres localitats, en els següents espais virtuals:
·         En tots els Canals de TV de la XARXA durant la retransmissió del programa “ Bentrobats” on es farà una connexió amb directe amb l’acte central.
·         Al portal de Dona la Nota, on amb YOUTUBE live, podreu seguir tot l’acte.
En acabar es posarà també el videoclip per si es prefereix cantar-la amb la versió original.
Us recordem que cal inscriure’s al portal DONA LA NOTA , encara hi som a temps. Si és que encara no s’ha fet. D’aquesta manera podrem visualitzar tots els centres educatius que hi hauran participat.
Aquí teniu diferents possibilitats de seguir l’acte:
·         Seguir l’acte central per TV de la Xarxa o ordinador i cantar des de casa.
·         Fer una trobada virtual amb l’alumnat per cantar la cançó plegats.
·         Fer un cantada al pati de l’escola mantenint les mesures de seguretat.

Certamen de Lectura en Veu Alta des de casa

29 de maig 2020, 0:51 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 5 de juny 2020, 2:56 ]

El Certamen de Lectura en Veu Alta ha estat definitivament anul·lat. La Fundació Enciclopèdia Catalana ha fet una proposta no competitiva de que els centres inscrits poguessin penjar vídeos d'un minut amb els nens llegint. Fins al 29 de maig els centres s'han pogut inscriure i l'organització ha obert un canal de youtube on es poden visulaitzar i escoltar les lectures de les diferents categories.
De la nostra comarca hi han participat 13 centres:
Castell Platja d'Aro: ESC Vall d'Aro i ESC els Estanys
Palafrugell: ESC Barceló i Matas, ESC Pi Verd, ESC Torres Jonama, INS Martí Carreras i INS Baix Empordà
Sant Feliu: ESC Ardenya, ESC Baldiri Reixach i INS Sant Elm
La Bisbal: ESC Mas Clarà i ESC Joan de Margarit
Palamós: ESC Vila-romà
+ informació

Els museus a l'abast, un recurs d'educació artística

20 de maig 2020, 4:26 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 20 de maig 2020, 4:27 ]

En Jaume Illa, del CRP del Bages, ha elaborat un recull dels principals museus d'art del món que ofereixen les seves col·leccions en línia.
De cada museu, n'ha fet un breu comentari sobre el seu web i ha enllaçat les seccions que permeten explorar la col·lecció digital.
També hi ha algunes propostes d'activitats. És una pàgina especialment indicada per al professorat dels àmbits d'educació artística i història de l'art.
Enllaç a la pàgina web

Inscripció als programes escolars de fruites i hortalisses i de llet

20 de maig 2020, 3:20 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 20 de maig 2020, 3:20 ]

Publicada al DOGC la Resolució ARP/963/2020 de 28 d’abril, per la qual s'obre el termini, que finalitza l’11 de juny de 2020,  de sol·licitud de participació dels centres educatius als programes escolars de fruites i hortalisses i de llet, dins el marc dels programes escolars per al curs 2020-2021. El nivell educatiu a què es destina és el 2n cicle d'Educació Infantil i d'Educació Primària, i en el Programa de consum de llet podran participar, a més, els infants del 1r cicle d'Educació Infantil. La tramitació s’ha de realitzar telemàticament.
Sol·licituds
+ informació: promocio.girona@gencat.cat

Fulls informatius de l'ICE de la UdG

12 de maig 2020, 4:25 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 5 de juny 2020, 3:49 ]

https://drive.google.com/file/d/1jrFsYUdWfs17R9BPXVcSEti4DSd4pPR3/view?usp=sharing
L'ICE de la UdG ha editat en format digital dos fulls informatius del mes de maig, adreçat a les etapes educatives d’infantil, primària, secundària i FP, amb recursos i orientacions que poden ser del vostre interés i utilitat en la situació actual de confinament, la qual implica canvis substancials en els processos i enfocs d’ensenyament i aprenentage.
Primer Full Informatiu maig de la UdG
Segon Full Informatiu maig de la UdG
 

Idees per fer ciència amb el mòbil des de casa!

12 de maig 2020, 3:40 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 12 de maig 2020, 3:41 ]

https://toolbox.mobileworldcapital.com/blog?utm_source=%2A+mSchools+mailing+list+%2A&utm_campaign=b1c5aeb91f-EMAIL_CAMPAIGN_2018_06_27_01_59_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_e6934f6547-b1c5aeb91f-355886837
Setmana STEAM a mSchools. Tot de propostes de recursos i idees per fer les classes de ciència des de casa: podreu realitzar activitats per estudiar la biodiversitat, mesurar variables com la velocitat i la lluminositat, fer una regata virtual o crear algoritmes bàsics.
Accés al blog de mSchools Toolbox

IV Jornada de Cultura Digital

7 de maig 2020, 4:31 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 7 de maig 2020, 4:32 ]

El proper 18 de maig de 2020 a les 15:30h tindrà lloc la IV Jornada de Cultura Digital de la Xarxa Territorial de Cultura Digital. S'organitza des de l'Àrea de Cultura Digital dels CRP i els Serveis Territorials del Departament d'Educació i es realitzarà de forma telemàtica a través del servei Google Meet.
La conferència inaugural serà a càrrec d'en Jaume Feliu, expert en l'avaluació amb el suport de les eines digitals
Els docents que desitgin participar-hi com a assistents i rebre l'URL d'accés, cal que formalitzin la seva inscripció mitjançant l'enllaç següent: ja.cat/4inscripcio (data límit: 15 de maig)

+ informació

Escape Room Educatiu: Salvem els Jocs Olímpics

7 de maig 2020, 3:54 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 7 de maig 2020, 3:55 ]

L'objectiu d'aquest escape room creat per tres mestres d'educació física, és fomentar l'activitat física des de casa, la cooperació de tots els membres familiars i la transmissió de valors associats al moviment olímpic.

SALVEM ELS JOCS OLÍMPICS!!!

1-10 of 562