TANCAMENT DE CENTRES -comunicat 54-

2 de juny 2020, 0:30 publicada per Servei Educatiu del Baix Empordà   [ actualitzat el 2 de juny 2020, 0:53 ]

Benvolguda directora, benvolgut director, 

Bon dia, Girona! 

Aquesta és l’última carta que us dirigeixo en l’actual situació. Vàrem començar el dia 12 de març amb l’anunci del tancament dels centres educatius i acabem avui amb la seva reobertura, això sí, amb limitacions. En aquests dos mesos i mig llargs he procurat mantenir el contacte de manera viva i diària amb tots i totes vosaltres, passant totes les informacions que teníem, les instruccions, les noves propostes ... fins i tot, anècdotes, comentaris personals, escrits de docents... He volgut que aquest vincle entre els Serveis Territorials de Girona i cada centre no quedés trencat, afeblit. 

Avui és Dilluns de Pasqua Granada. En el seu moment ja us vaig fer una petitíssima explicació al  respecte. És festa a Barcelona, Girona, Vilablareix, San Hilari Sacalm, Palafrugell i molts llocs més. De fet avui comencem la temporada forta de Festes Majors, i la tenen a Llagostera, Sant Feliu de Pallerols i d’altres poblacions. Ahir era dia de festa grossa a Riudaura, encara que les condicions d’aquest any segur que van impedir el ball del Gambeto. 

Durant aquestes setmanes he anat fent referència al calendari, a esdeveniments, a anècdotes, però ara vull fer esment a dues que varen quedar en el camí: 

·         El dia 10 d’abril no vaig dir que, cinquanta anys enrere,  The Beatles es van dissoldre. No ho vaig comentar perquè no hi havia carta i fèiem vacances. Era el dia de Divendres Sant. Us haig de dir que sóc Beatelmaníac, abans i ara, i aquella comunicació del 1970, als meus 14 anys, em va deixar totalment descol·locat. Encara ho recordo.

 

·         L’altra data de la qual en volia fer esment era del 14 d’abril. Era el 89è aniversari de la proclamació de la República espanyola. No en vaig parlar perquè, si mireu el correu, aquell dia començava el tercer trimestre i vàreu rebre una allau d’informació lligada al Pla de Centres en Línia. 

Bé, centrem-nos en la feina. Tornem a obrir les portes dels centres i ho fem amb la mirada posada al setembre, a l’inici de curs i el que vull fer, com a primera cosa,  és donar-vos les gràcies a totes i a tots per la molta feina feta i per les ganes que hi heu posat i que segur hi seguireu posant. No em cansaré de repetir que som un servei públic i com a tal ens devem a les necessitats dels nostres ciutadans i en tot moment. I així ho heu fet. Segur que hi ha gent que no ho veu ni ho viu d’aquesta manera, però, per moltes dificultats que hi trobem, i que nosaltres reconeixem, insistim: hi hem de ser! 

Els docents hem d’estar al capdavant del servei, a punt per les necessitats dels nostres ciutadans, encara que en algun moment puguin ser pocs els que necessitin de nosaltres. És igual, hi hem de ser en tot moment. Per això us envio l’escrit “Missatge d’una mare i metgessa a les direccions de les escoles públiques del Garraf", que ha corregut aquests últims dies i que segurament ja coneixeu, de la  doctora Aïda Valverde de Sitges i que va publicar al diari digital Eix diari. Em sembla que fa unes reflexions molt interessants i dignes de ser tingudes en compte. Us  les adjunto: https://www.eixdiari.cat/m/doc.aspx?idDocument=89071 

Us recordo que:

 

·         Del 2 al 5 de juny és el termini per presentar reclamacions a la llista baremada provisional dels ensenyaments obligatoris. És molt important que tothom ho sàpiga per tal de tenir la llista definitiva amb el màxim de correcció.

 

·         Demà dimarts 2 de juny - i fins al 8 de juny-  comença la preinscripció dels Cicles de grau mitjà d'FP i d'arts plàstiques i disseny.

 

·         Si no hi ha canvis d’última hora, el proper dijous sortirà al DOGC la resolució per la qual es determinen el calendari i les condicions de la preinscripció i matrícula, per al curs 2020-2021, als itineraris formatius específics (IFE).

 

·         Avui el DOGC  publica:

 

ORDRE EDU/67/2020, de 26 de maig, del procediment d'implantació dels ensenyaments de primer cicle d'educació infantil a les escoles rurals.

RESOLUCIÓ EDU/1130/2020, de 19 de maig, del procediment de preinscripció i matrícula a l'Institut Obert de Catalunya per al curs 2020-2021.

 

Vull, acabar, però, amb un poema de la gran poetessa i millor persona Montserrat Abelló que vaig tenir la sort de conèixer els últims anys de la seva vida:

 

                                               Invoco cels clars i oberts

                                               d’ulls plens de sol i de llum.

                                               No els grisos, foscos,

                                               premuts de negres presagis.

 

                                               Mira aquesta blanca pàgina.

                                               Se t’obre perquè despresa

                                               hi escriguis amb lletra

                                               ben clara el teu nom.

 

Del llibre “Al cor de les paraules”. Obra poètica 1963-2020. Edicions Proa. 

Que aquestes paraules ens ajudin en el nostre dia a dia. 

Tal com us he anat dient, us demano que feu arribar aquest comunicat diari a tots els  docents, al Personal d’Administració i Serveis i al Personal d’Atenció Educativa. 

Seguim insistint que qualsevol incidència s’ha de vehicular a través de l’inspector/a del vostre centre, que la traslladarà segons convingui. En el cas dels Serveis Educatius ho fareu a través del vostre Coordinador. No dubteu a fer qualsevol consulta. 

Utilitzeu el Portal de Centre i la XTEC com a eines habituals de consulta i informació. El Portal de Centre és on s’anuncien les informacions oficials. Tal com us dic sempre, feu cas només de les informacions oficials. 

No oblideu estar pendents del correu electrònic del centre. 

Gràcies per la vostra col·laboració, la vostra bona feina, la predisposició i comprensió en aquesta situació en què ens trobem i feu-la extensiva a tots els docents, al Personal d’Administració i Serveis, al Personal d’Atenció Educativa i a les famílies.

 Ens necessitem tots i entre tots ho farem tot i ens en sortirem. En aquests moments difícils és tan important l’escalf humà com la feina del dia a dia. I ens seguirem necessitant. 

Amb el desig que tothom estigui bé de salut, a reveure!!!

Departament d'Educació