Portada

Url Redirector Modified


Nous llibres sobre educació emocional a la mediateca del Servei Educatiu

La biblioteca del Servei Educatiu Baix Llobregat-5 disposa de nous títols en préstec per al professorat. Són dos llibres relacionades amb l'educació emocional.
 

 En aquesta publicació es troben exposats recursos didàctics efectius i propostes clares que necessiten els docents. L'educació ha d'ocupar-se d'aspectes com la prevenció de l'ansietat, l'estrés, la depressió, la violència, el suicidis i tota mena de conflictes. D'una banda és una recopilació de contes tradicionals de totes les cultures, però també aporta contes creats per l'autora. Tots ells estan classificats en base als comportaments i les situacions que poden ajudar a equilibrar. El llibre és també una guia de treball per aprendre a crear i explicar els nostres propis contes sanadors, perquè està explicat el procés de descobriment del conte com a eina de sanació. Una eina que parla amb garn claredat als nens i que treballa en el seu interior, màgicament i en silenci.III Jocs Florals. Dos alumnes de Cornellà superen la Fase territorial al Baix Llobregat


El dia 19 de maig, en un acte celebrat a l'institut Blume d'Esplugues de Llobregat, es van lliurar els premis dels seleccionats per representar el nostre territori en els Jocs Florals de Catalunya. 

Han estat escollits dos poemes d'alumnat de Cornellà de Llobregat:

* Mariona Gómez Sunyer, de 3r B de l'escola Els Pins. Per la categoria B

* Nerea Romero de 4t d'ESO del Col·legi Santa Eulàlia. Per la categoria G

Felicitats a les premiades!!!
EDUDANSA. Trobada d'escoles de Sant Joan Despí


Les escoles d'Educació Primària de Sant Joan Despí viuen una nova edició de la trobada Edudansa, aquest any està basada en les danses tradicionals catalanes com La Masovera, el Ball francès, el Ball de la Civada, el ball de Les Pedretes, el ball de Sant Ferriol i la Dansa Caterineta.

Com a tancament tot l'alumnat ballarà conjuntament el Ball de l'Indiot i la Cançó Mirall de Pau.

Tota l'activitat es realitza a les 15.30 a l'explanada davant de l'Àrea de Serveis a la Persona de l'Ajuntament de la ciutat.

JORNADA MATEMÀTICA el dia 12 de maig a Cornellà

El matí del dijous dia 12 de maig es duran a terme a Cornellà de Llobregat 3 trobades simultànies d'alumnat de primària i secundaria per resoldre problemes matemàtics.
Un total de 1.020 alumnes distribuïts en equips de 6 components que, cada 5 minuts aproximadament, han de trobar solució a 1 plantejament.
Els 6 instituts de secundària de la ciutat i 12 escoles de primària han generat conjuntament 170 equips per fer Jornada Matemàtica que cohesioni l'alumnat del 6è  -darrer nivell de primària- amb l'alumnat de 1r d'ESO -nivell d'inici de secundària-, i que faci visible la importància de la matemàtica d'una manera lúdica.


Premis APP-AWARDS 2016

Des d
el dia 1 de maig és obert el termini per inscriure's als premis APP AWARDS 2016 que organitza el programa mSchools, una inciativa de la Fundació Mobile World Capital Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Aquests premis engloben dos concursos, l'APPS EDUCATION i el MOBILE HISTORY MAP.

Per saber-ne més de cada concurs, podeu visitar la pàgina de la XTEC: 

http://xtec.gencat.cat/ca/centres/alscentres/premis/app-awards-2016/

El termini d'inscripcions finalitza el 25 de maig per als dos concursos. (+ Informació)


Punts de llibre 2016. Edició finalitzada

Com a resum de les tasques realitzades en l’edició 2016 afegim reculls d’imatges dels treballs finalistes:

 Punts de llibre finalistes per categories.

Vídeo de YouTube

Vídeo de YouTube


Acte de lliurament dels premis a l’Auditori Sant Ildefons.


Vídeo de YouTube
Publicació de la novel·la CORNELLAR

El professor de l'institut Francesc Macià Jordi Castells Cambray ha publicat a l'editorial Sunya una novel·la de títol CORNELLAR ambientada al castell de Cornellà l'any 1285. El robatori d’una joia desencadenarà una intriga que porta el protagonista a la recerca de la veritat malgrat els perills que l’envolten. En el camí, trobarà l’amor i superarà les pròpies pors i inseguretats. Amb la Croada contra la Corona Catalanoaragonesa (1283-1285) com a rerefons, Perot haurà d’enfrontar-se a uns enemics molt poderosos i haurà d’afrontar el menyspreu de les classes privilegiades cap a la gent pagesa i modesta. I haurà de demostrar el valor dels humils en un món violent i cruel.II Jornada Estatal LLEGIM EN PARELLA

El propòsit d’aquesta Jornada és doble. Per un costat, compartir les experiències dels darrers cursos en els centres al voltant d’aquests programes, fent aportacions sobre com millorar la seva implementació i sostenibilitat. Per l’altre, continuar avançant en el coneixement teòric i de recerca, i donar a conèixer les vies per a incorporacions de nous centres als diferents programes.

Els programes del GRAI (Grup de Recerca sobre Aprenentatge entre Iguals), de l’ICE de la UAB es basen en la tutoria entre iguals i la implicació familiar per a la millora de diferents competències bàsiques.
XIIè Certamen de lectura en Veu Alta


Dimecres 13 d'abril a l'Institut Joaquim Blume,  d'Esplugues de Llobregat es van celebrar els quarts de final del XIIè Certamen de lectura en veu alta adreçat als alumnes de primària i secundària dels centres de les poblacions de Sant Feliu de Llobregat, El Papiol, Molins de Rei, Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern, Cornellà de Llobregat i Sant Joan Despí.
De la nostra zona van participar l'ESC Dolors Almeda de Cornellà de Llobregat i l'Ins F. Ferrer i Guàrdia de Sant Joan Despí.


 
El còmic com a eina pedagògica


Dins el Saló del Còmic de Barcelona 2016 hi haurà la IXa Jornada dedicada al professorat, serà el 5 de maig a la tarda.

La inscripció està oberta fins el 28 d’abril i possibilita tres activitats de formació certificada. En aquest programa trobareu tots els detalls sobre el contingut d'aquesta formació.

Al Saló del Còmic també s’ofereixen:

2. Un concurs de còmic a partir del cicle mitjà d’educació primària: Historietes sobre rodes.
6 d'abril. Dia mundial de l'activitat física

El proper 6 d’abril, i amb el lema “Infant actiu=adult saludable”, se celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF) amb l’objectiu de difondre el missatge: “Acumuleu 30 minuts d’activitat física cada dia” 


Enllaços dels materials del Pla Activitat Física, Esport i Salut  (PAFES)
XIIè Certamen de lectura en Veu Alta

Aquest curs se celebra la XII  edició del Certamen Nacional infantil i juvenil de lectura en Veu Alta, adreçat a Primària i Secundària.
El Certamen, a partir del format de concurs entre alumnes, vol ajudar els participants dels nostres centres en la consolidació de la lectura.

Els centres de la zona participants realitzaran la primera eliminatòria (quarts de final):

    Dia: 13 d'abril

    Lloc: l'Institut Joaquim Blume, carrer Sant Mateu s/n d'Esplugues de Llobregat

                                              Horari: de 10.00 a 12.30 h


Lectures proposades per a les diferents categories


Informació i bases del Certamen a la web de la Fundació de l'Enciclòpedia Catalana http://www.lecturaenveualta.cat/XXI Proves Cangur de la Societat Catalana de Matemàtiques (2016) 7 d'abril.

La comissió Cangur de la SCM anuncia la celebració del Cangur 2016el proper dia 7 d'abril  per als nivells escolars següents:
 • 5è i 6è de primària, que faran la prova al seu propi centre

 • 1r, 2n i 3r d'ESO, que faran la prova al seu propi centre
 • Per a 4t d'ESO i els cursos de secundària postobligatòria, la comissió organitzarà la prova com els anys anteriors, amb agrupació de centres en seus.  Al  web http://www.cangur.org s’hi troben instruccions més precises sobre tot el procés, les característiques i el funcionament de la prova.

Per a qualsevol dubte que a la web del concurs no quedi prou clar, us podeu adreçar als correus específics de cada comissió:

     Cangur de primària: cangurprimaria@gmail.com

     Cangur de 1r, 2n i 3r, d’ESO: cangur123eso@gmail.com

En aquestes proves Cangur participen dotze centres educatius  de la zona Cornellà Sant Joan Despi.III Jocs Florals Escolars de Catalunya. Curs 2015-2016

El Departament d'Ensenyament convoca els III Jocs Florals Escolars de Catalunya amb l'objectiu de potenciar i estimular l’expressió i la producció escrites dels nois i noies i fomentar i difondre una tradició cultural pròpia i arrelada al país.

Els Jocs van adreçats als centres d’educació primària i d’educació secundària obligatòria.

S’estableixen set categories segons el nivell educatiu: 4 per a l’educació primària i 3 per a l’educció secundària obligatòria
Per poder participar en aquesta convocatòria cal adreçar-se al servei educatiu (CRP) de la zona.

Dates:
 • 25/4/2016 Data màxima per lliurar les obres al CRP de la zona.
 • 19/5/2016 Data provisional de la final de la fase territorial.


Bases dels III Jocs Florals Escolars de Catalunya 8 de març. Dia Internacional de la DonaEl món en què vivim és forjat per la meitat de la humanitat, la meitat masculina,

i el cas és que no ens acaba d’agradar. Sempre ens és lícit suposar que un món

on col·laborés tota la humanitat, faria aquesta més humana,

per tant, més responsable i més lliure.


Maria Aurèlia Capmany (1918-1991)

novel·lista, dramaturga, assagista)FEM VISIBLES LES DONES: proposta de recerca i síntesi feta des de la Biblioteca Escolar de l'Institut Francesc Macià per treballar amb l'alumnat.

Materials on line d'ajuda al Professorat:Campus Científicos

Amb l'objectiu de fomentar l'interès dels estudiants de 4t d'ESO i de Batxillerat per la ciència, la tecnologia i la innovació es convoquen 1.920 places per poder participar en projectes científics dissenyats per professorat universitar i desenvolupats en departaments d'investigació de 16 Campus d'Excel·lància Internacional i Regional, entre els dies 3 i 30 de juliol de 2016.
El termini de presentació del sol·licituds va des del 24 de febrer fins les 15:00h del 16 de març de 2016.
 En aquesta pàgina web http://www.campuscientificos.es hi ha la informació detallada del programa.Maleta materials Any Llull. Materials per al professorat

http://issuu.com/cornellacrp/docs/dossierllull/1

Materials per afavorir la divulgació de la figura i l'obra de Ramon Llull en tots els nivells educatius: un repte pendent, però factible. Trobareu una síntesi de la seva època, la bibliografia adaptada que podeu afegir a les Biblioteques Escolars, enllaços a materials relacionats i algunes propostes d'activitats. L'objectiu: facilitar el reconeixement d’aquest genial savi dins les aules.


            

Formació de professorat Punts de Llibre. Any LlullEl dibuixant Ricardo Hermida, Sr Plástiko, ha impartit tres tallers de dibuix per a professorat, tot donant pautes de com enfocar aquest repte dins les aules.

El tema de la Mostra dels Punts de Llibre 2016 és Ramon Llull, la seva figura i la seva obra del Llibre de les Bèsties.

         Enllaços als materials:V Jornada d’inclusió digital


El proper 16 d’abril de 2016 se celebrarà a Badalona la V Jornada d’inclusió digital amb el lema “Entorns on aprendre junts”, amb l'objectiu de reflexionar sobre com podem transformar l’entorn escolar fent-lo més accessible, obert, flexible i engrescador, de manera que tots els alumnes puguin aprendre i participar junts.

S'obrirà un termini de recepció de ponències, d’experiències i tallers per tal de comptar amb experiències que afavoreixen el paper protagonista de l’alumne en el seu aprenentatge tot aprofitant el potencial que tenen les tecnologies per personalitzar els entorns, per interactuar i participar més enllà de l’aula.

   Calendari

 • Proposta de ponències i tallers:  De l’11 de gener al 21 de febrer de 2016
 • Inscripcions: Del 7 de març al 3 d’abril de 2016

   Informació, programa i inscripcions7è Centenari Ramon Llull i portal web enLLULLa't

Enllulla’t és un programa educatiu adreçat a l’alumnat del tercer curs de l’Educació Secundària Obligatòria.

L’objectiu de la proposta és que els alumnes es familiaritzin amb la vida i l’obra de Ramon Llull i en coneguin la importància literària i històrica, alhora que treballen la relació entre els valors que s’hi poden descobrir i la seva pròpia vida quotidiana.

El programa es compon de nou unitats didàctiques independents però complementàries, que en faciliten l’aplicació modular. Així, cada centre educatiu pot triar quines unitats didàctiques incorpora i en quin moment de la seva programació del curs escolar. (+Informació i materials)Mobile Learning Awards 2016

mSchools MWC ca

Mobile World Capital Barcelona amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la GSMA convoquen la quarta edició dels Mobile Learning Awards 2016 dins del programa mSchools


mSchools Edu_Hack

 • És un taller de cocreació a gran escala dirigit a docents, amb l’objectiu d’identificar i desenvolupar, de forma col·laborativa, experiències innovadores a l’aula per a tots els nivells educatius.
 • Inscripcions fins el 3 de febrer

mSchools Changing Education Together

 • Seminari d’un dia dirigit a directors de centres escolars, representants del sector de l’educació i responsables de políticas educatives.

mSchools Mobile Learning Awards.

 • Inscripcions fins el 29 de gener
 • Categories:                                          
  • Millors experiències d’aprenentatge amb tecnologia mòbil a l’aula (experiències mSchools Toolbox)
  • Escola més innovadora en mEducation (projectes o polítiques de centre)
 • Informació i bases a la web XTEC


NOVES MALETES EN PRÉSTEC: Àlbums il·lustrats per a Llars d'Infants i Educació Infantil


Al llarg del curs el Centre de Recursos portarà a terme diverses accions, de promoció i de formació, per tal d'acostar al professorat l'ús dels Àlbums il·lustrats en totes les franges d'edat. Una de les accions és la creació de dues maletes d'àlbums en préstec mensual:

      Contingut Maleta 1
      Contingut Maleta 2Finalitza la Corneliada edició 2015: felicitacions a tots els participants


Amb les 4 M
ostres de Lectura en Veu Alta dutes a terme a les biblioteques municipals de Cornellà de Llobregat donem per tancada l'edició 2015 de la Corneliada. Podeu visualitzar un resum de cada Mostra en els vídeos penjats al web.
L'alumnat
ha fet una valoració positiva de totes les activitats. També cal destacar l'alta participació i la implicació del professorat: felicitacions a tots els professionals implicats.

Material didàctic: Refugiats ahir i avui


El servei didàctic de l'Arxiu Nacional de Catalunya ofereix un material per a les aules, per acostar el tema dels refugiats a l'alumnat, a partir de l'anàlisi i la interpretació de diverses fonts, tot treballant en grups.

El mateix servei didàctic té altres dues propostes relacionades amb el tema REFUGIATS:

- Refugiats de guerra a Catalunya, per treballar a partir de fotografies de l'època.

- Ajudem Madrid! El fenomen dels refugiats durant la Guerra Civil espanyola (1936-1939)

25 de novembre: Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones


El Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones el Departament d’Ensenyament proposa dur a terme una campanya de sensibilització i conscienciació a tota la comunitat educativa sobre la importància de la prevenció i la detecció de les relacions abusives de parella.

Materials per al professorat:


I Setmana de la Ciència a Sant Joan DespíAl llarg de tota la setmana l'Ajuntament de Sant Joan Despí, amb el suport de diverses institucions, organitza la I Setmana de la Ciència adreçada a tota la comunitat educativa de la població.

La varietat de les activitats pretén engrescar tant els centres educatius com les famílies al voltant de l'interès per la ciència.

Per consultar el calendari i les propostes podeu descarregar-vos el PROGRAMA de la Setmana de la Ciència


Concurs Interescolar de Dibuix Tintinaire

El passat 29 d'octubre es va obrir el període d'inscripcions al concurs del 2016, cal inscriure's per centres i la data límit per fer-ho és el 23 de desembre.

Hi ha categoria de Primària i també de Secundària.

És una acció que dóna suport al Pla Nacional de Lectura en diverses llengües. L'objectiu és que l’alumnat descobreixi i reflexioni a partir de textos escrits sobre els valors de la companyonia i la sensibilitat històrica, reflectits en l’obra del personatge universal del còmic belga, i de les actituds solidàries i ecològiques necessàries en el món actual.


 Les BASES
Conferència a l'INSTITUT Francesc Macià


Amb motiu de la Setmana de la Ciència 2015, s'ha planificat la xerrada-col·loqui:

PLÀNCTON: des de l'Antàrtida fins a la Mediterrània
a càrrec d' Alícia Duró i Sans, investigadora de l'Institut de Ciències del Mar (CSIC)

Lloc: INSTITUT Francesc Macià de Cornellà de Llobregat
Dia: 18 de novembre
Hora: 9.45 h
Adreçada a l'alumnat de 4t d'ESO i Batxillerat del centre

La investigadora explicarà la seva tasca, tant des del vessant del treball científic com humà.
NOVES MALETES DE LECTURA EN PRÉSTEC: Les aventures de Tintín

 

Disposem de 2 maletes de lectura de transport fàcil. Cadascuna porta 50 exemplars, podeu consultar el contingut en aquests enllaços:

MALETA 1

MALETA 2 

Tot i que la majoria  dels textos són en català, també hi ha en castellà i anglès.
Els préstecs són d’un mes i per fer la reserva heu de trucar al CRP Baix Llobregat 5: 93 376 24 41

Hem seleccionat un recull de propostes i materials per facilitar la tasca del professoratNOU MATERIAL DE PRÉSTEC: Homes del Bosc

Aquest material està composat per una novel·la breu i la seva proposta didàctica de treball, pensada per a l'alumnat des d'11 fins a 18 anys:
     • la novel·la de 100 pàgines que simula un recull de cartes, escrita en llenguatge assequible i entenedor, acosta l'alumnat a la història de la guerrilla del MAQUIS.
     • la guia didàctica proposa tasques i per fer-les aporta textos, il·lustracions i fotografies, mapes, cançons, informacions sobre personatges destacats de la guerrilla, bibliografia i enllaços.

Una campanya de micromecenatge ha fet possible aquesta proposta que explica perquè va esclatar la guerra civil, com es va desencadenar una duríssima repressió per part de la dictadura i com, front a això, milers de persones resistiren i la van combatre durant anys.

Més informació en líniaComença la 2a edició de la Corneliada: Mostra de Lectura en veu AltaAvui dilluns dia 28 a les 5 de la tarda al Centre de Recursos Baix Llobregat 5 hi ha la trobada dels mestres participants amb l'organització de la Corneliada on s'explicaran tots els detalls d'aquesta edició.

L'activitat de la Corneliada es du a terme durant el 1r trimestre, i està destinada a mestres i alumnat de 5è i 6è dels centres de            Cornellà de Llobregat, encara que a la formació poden inscriure's mestres d'altres nivells.

- Comporta sessions d'exercicis pràctics per als mestres impartits per l'actriu Berta Giraut durant l'octubre (dilluns 5, dilluns 19 i dilluns 26)

- Els exercicis es practiquen a l'aula amb l'alumnat: hi ha dossiers de lectura preparats a l'efecte, aquesta edició el tema és EL VIATGE

- Es fan unes sessions de lectura a les 3 Biblioteques Municipals per part de l'alumnat participant

- Els centres que participen reben un val per comprar llibres per al centre o la classe

Tota la informació al web Corneliada 2  Nou material: "Maleta de Música (Edudansa)"Conjunt de llibres de l'editorial francesa Fuzeau amb propostes variades, dinàmiques i senzilles destinades al professorat de cursos de Primària.Contingut de la maleta

PROPOSTA DIDÀCTICA DE LA NOVEL·LA LABERINTIA, de Josep Otón Catalán

Portada novel·la Laberintia
Josep Otón Catalán és autor de diferents assaigs, obres de narrativa breu i novel·les juvenils, però també és professor del Departament de Socials de l’Institut Joan Miró de Cornellà de Llobregat. Acaba de publicar la seva darrera novel·la juvenil: LABERINTIA.

Ambientada a l’Edat Mitjana, presenta una trama d’intriga en un monestir medieval i ens convida a fer l’experiència de la pròpia interioritat ajudats per la metàfora del laberint: per encàrrec del Papa, un inquisidor investiga la construcció de laberints dins esglésies i catedrals, per considerar-los una heretgia. En la seva recerca haurà de resoldre alguns misteris i també haurà d'enfrontar-se a una abadessa poc convencional que li rebatrà els seus arguments.

LABERINTIA pot ser treballada com a material complementari per tractar continguts amb l'alumnat de secundària. El mateix autor Josep Otón ha creat un dossier d’activitats didàctiques lligades a la seva obra que us podeu descarregar.Materials: "La motxilla bioclimàtica"


Al CRP  disposem de La motxilla bioclimàtica, un recurs didàctic per posar en pràctica l'anàlisi bioclimàtica de l'aula.Alumnes de secundària i batxillerat faran l'anàlisi bioclimàtica de l'aula amb un nou recurs didàctic.
 
Des del punt de vista pedagògic, les activitats proposades a La motxilla bioclimàtica estan plenament vinculades a l’assoliment de les competències de l’àmbit cientificotecnològic. El projecte s’adreça a l’alumnat d’educació secundària obligatòria i de batxillerat de tots els centres educatius de Catalunya.
Amb aquest material l’alumnat aprendrà aspectes curriculars de forma dinàmica i propera a la realitat quotidiana. Per fer-ho, disposarà dels instruments inclosos a La  motxilla bioclimàtica, que permetran fer una auditoria bioclimàtica a l’aula o al centre, amb material relacionat amb l’eficiència energètica, climàtica i la qualitat de l’aire. Aquest material l’ha elaborat el Camp d’Aprenentatge “Les Obagues” de Juneda (Lleida) del Departament d’Ensenyament, amb la col·laboració de la Universitat de Lleida.
 
El Departament d’Ensenyament endega aquest projecte, amb la col·laboració de la Fundació Gas Natural Fenosa, que assumeix la producció de les motxilles i aporta els seus coneixements en matèries d’energia i medi ambient, fomentant l’aprenentatge de les ciències i la tecnologia en qüestions com l’eficiència energètica, la seguretat de subministrament i la salut.

Tota la informació i les guies en aquest web:http://motxilla.obagues.cat/


INSCRIPCIONS A LES ACTIVITATS DEL PLA DE FORMACIÓ DE ZONA (PFZ)

Inscripcions (Sol·licitud de places: del 10 al 27 de setembre de 2015.)

Les activitats del Pla de Formació de Zona s'adrecen a tot el professorat d'educació infantil, primària, secundària, de formació professional, de persones adultes i d'ensenyaments de règim especial dels centres educatius de la zona.
La inscripció a les activitats de formació es realitzarà individualment identificant-se com usuari/a XTEC, excepte als seminaris de coordinació o altres activitats que impliquin l'assignació per part de la direcció del centre; aquestes les haurà de realitzar el director/a del centre o persona autoritzada identificant-se com usuari/a XTEC a traves de l'enllaç Inscripció Direcció que també trobareu a la secció de Formació del portal de la XTEC

Oferta d'activitats de Formació del PFZ del curs 2015-2016

Consultes

·         Les meves activitats  (Consulta d'assignacions, modificació de sol·licituds i canvide dades personals) 
La consulta de les adjudicacions estarà disponible 
a partir del dia 9 d'octubre.

·         Consulta i Obtenció de certificats de Plans de Formació anteriors

·         Si no disposeu d'usuari XTEC o heu oblidat la contrasenya, podeu gestionar la demanda des de la pàgina d'atenció a l'usuari/a de la XTEC II JORNADA BIBLIOTECA & COMUNITAT EDUCATIVA

El proper dia 4 de setembre a la Biblioteca Sant Ildefons de Cornellà se celebrarà una jornada d’intercanvi
d’experiències, idees i debats entorn la lectura i l’aprenentatge.

És una jornada organitzada amb la  col·laboració de l’Ajuntament de Cornellà, la Biblioteca Sant Ildefons, el Servei Educatiu Baix Llobregat 5 i el suport de la Diputació de Barcelona, que està inclosa en el PFZ i a la qual s'ha de fer inscripció.

(+informació)EDUDANSA A LES ESCOLES DE CORNELLÀ I SANT JOAN DESPÍ

Vídeo de YouTube

Vídeo de YouTubeLes escoles de  Cornellà  de Llobregat i Sant Joan Despí  han realitzat una jornada dedicada a la dansa. Aquesta activitat està emmarcada dins el grup de treball d'especialistes de música dels centres.

Les escoles de les diferents poblacions es van reunir amb l'alumnat de Cicle Mitjà, en dos espais públics de les respectives poblacions i van ballar un conjunt de danses  escoceses acompanyats del professorat de música.

Va ser una activitat mol lluïda i molt motivadora per l'alumnat. Les famílies  van acompanyar els seus fils i filles i van  gaudir d'un espectacle molt agradable.

Cal destacar la col·laboració dels Ajuntaments que van donar suport a la realització de l'activitat i el treball de coordinació i la dedicació del professorat dels centres.
El còmic de Macbeth de Shakespeare. Acostar un clàssic a secundària


A partir de la lectura del còmic: MACBETH. Polls, Josep Maria; Sempere, Jordi (Norma editorial, 2014) durant el curs 2014-2015, a l'institut Francesc Macià de Cornellà de Llobregat, han dissenyat propostes de treball  per a 3r i 4t d’ESO i 1r i 2n de Batxillerat en català, castellà i anglès. Les tasques estan dissenyades des de la Biblioteca Escolar del centre i s’emmarquen en el Pla de Lectura (PLEC) i l’àrea d’Anglès. 


Experiència de Biblioteca Escolar i Lectura a l’institut Francesc Macià de Cornellà de Llobregat.Nous materials: " MALETA DE LA FAMÍLIA "
Nou material de préstec destinat al professorat dels nivells d'Infantil i Primària: la Maleta de la família. Llibres que ens acosten a treballar totes les composicions familiars possibles, eines per normalitzar la diversitat i la pluralitat que vivim en la nostra societat i fomentar el valor de la tolerància.CLOENDA DEL PROJECTE SHARING TO LEARN AL BAIX LLOBREGAT

El dimecres dia 27 de maig, es va celebrar al Teatre-Auditori Biblioteca Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí, la cloenda del projecte SHARING TO LEARN.
L’objectiu principal del Sharing to learn és afavorir l’intercanvi entre l’alumnat i la relació entre el professorat de diferents etapes educatives, i donar suport a la millora de l’expressió oral en llengua anglesa, per tal de facilitar a l’alumnat l’accés a entorns plurilingües i pluriculturals mitjançant la metodologia d’aprenentatge-servei.
En aquest projecte han participat centres de les localitats de Sant Joan Despí, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, Gavà,  Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Esteve Sesrovires, Sant Just Desvern, i Cornellà de Llobregat; amb la participació de The American Schoolof Barcelona i The British School of Barcelona.
 
Us propo
sem una aproximació heterodoxa a la Revolució Francesa a través de l'ull de la càmera cinematogràfica.

Dia: 27/05/2015
Hora: 19 h
Lloc: Biblioteca Sant Ildefons ( Sala polivalent ) (Pça. Carles Navales, s/n  08940 Cornellà de Llobregat)
(+Informació) BANC DE RECURSOS DE LECTURA


Ja es pot consultar la revista
del darrer trimestre d'aquest curs sobre activitats, guies i novetats relacionades amb LA LECTURA.

CAMPS D'APRENENTATGE    Inscripcions al curs 2015-2016
El període d'inscripció es realitza entre el 15 i el 31 de maig.

-Instruccions i calendari de la inscripció

La sol·licitud per a tots els Camps i Entorns d'aprenentatge (exceptuant l'EdA del Canigó) es realitza a través d'una aplicació de gestió en línia 

A l'aplicació s'accedeix amb el codi i contrasenya que el centre té a la XTEC.

La sol·licitud d'inscripció per l'EdA del Canigó (Prada del Conflent) es realitza amb aquest formulari propi.

Abans d'omplir el formulari, consulteu l'apartat Oferta educativa, on trobareu la fitxa del CdA o EdA al qual us voleu inscriure per tal de comprovar el nivell educatiu de les activitats, les places d'allotjament, el calendari i aquelles condicions específiques de cada CdA/EdA.(+INFORMACIÓ)
12  de maig " Dia escolar de les matemàtiques" als centres escolars de Cornellà de Llobregat


A partir de la coordinació dels centres de Primària i Secundària i amb motiu del Dia escolar de les matemàtiques, el dimarts 12 de maig, els Instituts de Cornellà de Llobregat van celebrar una gimcana de proves d'enginy matemàtic.

Els Instituts van acollir els alumnes de 6è dels diferents centres de primària amb els quals es coordinen i van muntar moltes taules amb les diferents proves.

L'alumnat de 1r de ESO i de 6è de primària, van haver d'aplicar el seu coneixement matemàtic en la resolució d'aquestes proves i els de primària van tenir un primer contacte amb les instal·lacions dels diferents Instituts de la localitat.

Aquesta trobada va suposar un important  treball de coordinació del professorat dels diferents centres per preparar les proves i la infaestructura.Vídeo de YouTube

CERTAMEN DE LECTURA EN VEU ALTA

Vídeo de YouTube  
 
El dia 22 d'abril a l'INS Blume d'Esplugues de Llobregat, es van celebar els quarts de final del  XIè CERTAMEN DE LECTURA EN VEU ALTA, amb la participació de l'ESC Dolors Almeda de Cornellà de Llobregat en les categories de Grumets vermells i Grumets verds y l'INS Ferrer i Guàrdia de Sant Joan Despí en les categories de Corsaris i Tropa de corsaris.
Juntament amb els centres de la nostra zona també van participar 18 centres més de les poblacions. El Prat de Llobregat, Cervelló, Pallejà, Sant Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern.
Mostra de punts de llibre 2015

 

Vídeo de YouTube

Cornellà de Llobregat: L’edició d’aquest curs ha obtingut grans resultats. Podeu veure les creacions exposades a la Biblioteca Municipal SANT ILDEFONS (Plaça Carles Navales s/n) del 20 d’abril al 8 de maig. Tots els punts premiats estan inclosos en la següent presentació.

(+Informació)


Vídeo de YouTubeSant Joan Despí: La Mostra també va ser un èxit. Ja tenim punts nous per marcar les nostres lectures. Tots els punts presentats seran exposats a la Biblioteca Municipal MIQUEL MARTÍ I POL (avinguda de Barcelona, 83) del 23 d’abril al 30 d’abril, i a la BIBLIOTECA MERCÈ RODOREDA (carrer Major 69) del 5 al 18 de maig. Les creacions premiades, i els accèssits, estan incloses en la següent presentació.

(+Informació)
Feliç diada de Sant Jordi!  Els llibres, una finestra al món.

Il·lustració de Selçuk Demirel.33 SALÓ INTERNACIONAL DEL CÒMIC DE BARCELONA

Dins el Saló del Còmic que se celebra del 16 al 19 d'abril a la fira de Barcelona Montjuïc, hi ha un espai dedicat al professorat de primària i secundària per tal d'acostar-los l´ús del còmic com a element pedagògic.

Activitats pedagògiques del Saló del Còmic 2015

El dijous 16 d'abril a la tarda es fan ponències i visites guiades per a professorat, en una jornada organitzada pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Saló Internacional del Còmic de Barcelona.   


Vídeo de YouTubeEn aquesta edició l'institut Miquel Martí i Pol de Cornellà del Llobregat ha estat convidat a exposar la seva experiència de lectura amb còmics: Gemma Fontova, Ana Isabel Garrido i Carles Casas explicaran a les 19.05  la seva proposta didàctica.
Aquesta activitat -potenciada des del Seminari de Biblioteques Escolars de Cornellà de Llobregat- va ser recollida i publicada en el seu apartat d'Experiències per la Biblioteca Escolar de la XTEC, la qual cosa ha generat la invitació.14 de març: Dia de Pi

https://sites.google.com/a/xtec.cat/se-baix-llobregat-5/portada/pi-day.png

Al món anglosaxó s’acostuma a escriure primer el número del mes seguit del número del dia. Així el 14 de març s’escriu 3,14, és a dir... una aproximació de π. D’aquí que, internacionalment, el 14 de març de cada any es consideri el Dia de Pi. No és una mala excusa per fer activitats al voltant de la constant matemàtica més popular.
Les activitats per fer amb alumnat poden ser molt diverses i poden referir-se a la seva infinitud, a l’aleatorietat de les seves xifres, al seu significat, a la seva història... o senzillament a homenatjar-lo fent cartells, samarretes o pastissos (pi fonèticament, en angles, sona igual que pie, pastís). (+Informació)


Altres enllaços relacionat amb el número Pi
 8 de març: Dia de la dona treballadora


 
Materials per treballar a les aules (XTEC):

Orígens del Dia Internacional de les Dones. Institut Català de la Dona

Bloc Historiata, de Roderic Ortiz i Gisbert: Dossier 8 de març


Programa videoMAT

El vídeoMAT és un projecte en el qual els i les alumnes creen vídeos on es responen preguntes que posen de manifest aplicacions de les matemàtiques o la seva presència en l’entorn.

Ja podeu lliurar els vostres treballs per al vídeoMAT2015 seguint el següent enllaç: accés al formulari de lliurament.

El termini de lliurament romandrà obert fins el dilluns 13 d’abril.

Tenim moltes ganes de veure les vostres propostes! (+Informació)Materials: "Presentació Erasmus+"
Erasmus+ és el programa de la Comissió Europea per educació, formació, joventut i esport. Tindrà vigència des del dia 1 de gener de 2014 fins el 31 de desembre de 2020 i comporta un increment significatiu dels fons destinats al desenvolupament del coneixement i les habilitats.(+informació)

Materials de la xerrada sobre el programa Erasmus+ portada a terme al Servei Educatiu el passat 19 de febrer per part d'Alícia Aguilar.


IV CONCURS ESCOLAR SALÓ DEL CÒMIC LLEGENDES, RONDALLES I MITES 

 

Ja està obert el període d’inscripció per a participar al IV concurs escolar del Saló del Còmic, en el marc del Saló Internacional del Còmic de Barcelona. La convocatòria, que s’adreça als alumnes de cicle mitjà i superior de primària, d’educació secundària i dels ensenyaments postobligatoris, enguany gira entorn al gènere fantàstic i a la ciència-ficció.  Els estudiants que hi vulguin participar hauran de lliurar els seus treballs al Departament d’Ensenyament com a màxim el dia 14 de març. ( +Informació )


Xerrada-taller sobre els àlbums il·lustrats sense mots


El proper dilluns 23 de febrer a les 18:30 la Biblioteca Sant Ildefons ofereix la possibilitat de gaudir amb una activitat gratuïta que pot ser de l’interès dels mestres i professors dels centres de Cornellà.

 

Es tracta d’una xerrada-taller sobre els àlbums il·lustrats sense mots a càrrec d’Emma Bosch (Professora del Departament de Didàctica de l'Educació Visual i Plàstica. Universitat de Barcelona). Aquesta trobada els hi permetrà conèixer un gènere literari i unes històries amb les que podran  interactuar amb l’alumnat a través de noves i engrescadores propostes de lectura visual. 

Les places són limitades, així que és millor contactar amb la biblioteca per confirmar assistència: Biblioteca Sant Ildefons
Plaça Carles Navales, s/n

Tel. 93. 471. 12.42

08940 Cornellà de Llobregat

La imatge de les grafies

 


El tema de la Mostra de Punts de Llibre 2015 és “La imatge de les grafies”, una proposta emmarcada dins la poesia visual. Hem començat el compte enrere fins Sant Jordi amb la formació del professorat: el dibuixant de Cornellà de Llobregat Guille de las Heras ha impartit un taller per mostrar els exemples, les possibilitats i les temàtiques a plantejar dins les aules.

Comptem amb una GUIA de LA IMATGE DE LES GRAFIES  i unes Pautes didàctiques per facilitar la creació de tot l’alumnat.


Jornada Treball per Projectes

Jornada d'Infantil (3-6) i Primària

Lloc: Edifici de Rosa Sensat (Avinguda de les Drassanes, 3, Barcelona)

El treball per projectes permet als nens i nenes iniciar un procés d’aprenentatges obert, on es busquen solucions als reptes que van sorgint en el nostre quotidià. L’infant es pregunta, dialoga, interpreta, connecta i construeix a partir dels interessos que manifesta. Treballar per projectes suposa ajudar a interpretar la realitat que ens envolta. Una realitat complexa, farcida de contrastos i, sovint, d’interrogants.

La  jornada  vol oferir un espai de reflexió sobre la pròpia pràctica, coneixent i intercanviant experiències que ens permetin aprofundir en el treball per projectes ( + Informació )


IV Concurs Escolar Saló del Còmic: Llegendes, rondalles i mites

 Es convoca el IV Concurs de creació de còmics del Saló del Còmic adreçat a alumnes de cicle mitjà i cicle superior d'educació primària, ESO i ensenyament postobligatori. Els textos es poden presentar en català, occità o en les altres llengües curriculars.
La data límit d’admissió de treballs és el dia 16 de març de 2015

Informació i bases del concursCONCURS  El cangur per a Primària

El CangurEnguany, per primera vegada, la prova Cangur de matemàtiques inclou una convocatòria per a l’Educació Primària. Aquest veterà certàmen (la modalitat de 3r i 4t d'ESO ja ha arribat a la seva vintena edició) s'amplia així, amb caràcter experimental a l'alumnat del Cicle superior d'Educació Primària.

La prova Cangur, coordinada per la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM), té com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova, que se celebrarà el dia 19 de març de 2015.

Més informació  i inscripcions a la pàgina web del concurs, on també hi trobareu una primera proposta d'enunciats i un formulari per a comprovar les respostes
CURS TELEMÀTIC "Educació per a la mobilitat segura"

Curs telemàtic de 30 h adreçat a professorat de Primària i Secundària per a reflexionar sobre l’educació per a la mobilitat segura i presentar una proposta de prevenció dels accidents dels infants i joves des de la minimització del risc i la consciència dels propis actes i emocions.

Calendari

 • Inscripcions del 8 al 18 de gener de 2015.
 • Consulta d'assignacions a partir del 28 de gener a XTEC > Formació > Les meves activitats
 • Realització del curs: del 2 de febrer al 30 d'abrilConcurs MOBILE LEARNING AWARDS.

Concurs MOBILE LEARNING AWARDS. Aquest any hi ha novetats, doncs són tres concursos en un i destaca com a novetat la nova tipologia que fa referència a les aportacions al Mobile History Map.

 

L'edició d'aquest curs consta de tres modalitats:

 • Micronarracions audiovisuals
 • Experiència de centre
 • Mobile History Map
Cadascuna d'elles compta amb uns premis diferenciats. Tota la informació, tant les bases com els premis i els terminis de presentació, la teniu disponible a Mobile Learning AwardsPresentació de treballs s’inicia el 10 de novembre de 2014 i finalitza el 9 de febrer de 2015II JOCS FLORALS ESCOLARS A CATALUNYA

El Departament d'Ensenyament convoca els II Jocs Florals Escolars de Catalunya amb l'objectiu de potenciar i estimular l’expressió i la producció escrites dels nois i noies i fomentar i difondre una tradició cultural pròpia i arrelada al país.

Els Jocs van adreçats als centres d’educació primària i d’educació secundària obligatòria.

S’estableixen set categories segons el nivell educatiu: 4 per a l’educació primària i 3 per a l’educció secundària obligatòria Per poder participar en aquesta convocatòria cal adreçar-se al servei educatiu (CRP) de la zona. ( BASES )XX CONCURS "EL GUST PER LA LECTURA"

 Inscripció oberta del 3 de novembre al 23 de desembre de 2014

El Servei d’Immersió i Acolliment Lingüístics convoca el XX Concurs El Gust per la Lectura, basat en la lectura i treball de les obres i els dossiers didàctics corresponents.

S'estableixen set categories  (A, B, C, D, E, F i G), d’acord amb els  nivells educatius de l’alumnat participant. En cada categoria es podrà participar únicament en les obres i dossiers que s’especifiquen.

(+ INFORMACIÓ)
COORDINACIÓ 0-6

El proper dia 26 de novembre a les 13.00 h tindrà lloc als espais del Servei Educatiu la xerrada :

Fent Xarxa.

Com construïm el Projecte d’Escola?

a càrrec de la formadora Marta Guzman (publicació).

Aquesta xerrada s'emmarca dins la formació del professorat del cicle d'Educació Infantil de la zona de Cornellà de Llobregat i Sant Joan Despí.EXPERIÈNCIES DELS CENTRES DE LA ZONA PUBLICADES A L'ESPAI DE BIBLIOTEQUES DEL WEB XTEC

A l'espai Web del Departament d'Ensenyament s'han publicat tres experiències de tres centres de la nostra zona relacionades amb la promoció de la lectura i el gust per llegir, promocionades des de les biblioteques escolars.

 
 


 Maleta de còmics
Descripció
INS Martí i Pol de Cornellà de Llobregat
 I tu com llegeixes
Descripció
 INS M.Aurèlia Capmany de Cornellà de Llobregat
 Compartim històries amb el Drive
Descripció
INS  M.Aurelia Capmany, INS Salvador i Pedrol, INS Ferrer i Guàrdia de Sant Joan Despí


50è aniversari de Mafalda

Mafalda1

Mafalda va ser inventada per Quino el 1964 i és un còmic en format de tira que té com a protagonista una nena de sis anys que opina sobre el món que l’envolta, per tant tracta de temes polítics i socials.

Considerat tradicionalment un còmic per a adults, els comentaris i aportacions de Mafalda són un bon material didàctic per aprofitar a les aules: l’alumnat també té opinió i l’educació en valors forma part del currículum.

Els còmics s’han convertit en una eina de crítica social i són un reflex fidel de la nostra cultura, per tant la seva inserció al món educatiu és obligada. Per celebrar el 50è aniversari de Mafalda estem fent un recull de material didàctic en el bloc TOTS SOM MAFALDA

141111 mafalda_2.mp4


 30a Mostra del Còmic a Cornellà (del 3 al 30 de novembre)


Arriba de nou la Mostra del Còmic a Cornellà! I per celebrar aquestes tres dècades, compta amb la participació de José Luis Martín, JL, com a autor del cartell!

Es vol celebrar el 30è aniversari per tota la ciutat, omplint-la d’exposicions, xerrades, activitats i tallers per a totes les edats i públics, pensant en les escoles i instituts, en les biblioteques i centres cívics, i tenint molt presents els autors locals.

Comptarà amb exposicions en homenatge a Mafalda i El Papus, d’alumnes de l’Escola Joso, i d’autors de la talla de Josep Homs, Josep Maria Polls i Jordi Sempere, Paco Roca o Sonia Pulido. I com a acte central, l’entrega de premis del 7 de novembre al Castell, on també es farà l’entrega del 21è Premi Ivà a Paco Roca!

(+ informació)


Mobile History Map (MHM)

El Departament d'Ensenyament ha presentat el projecte Mobile History Map. Es tracta d'un projecte col·laboratiu de Georeferenciació del Patrimoni recollit pels centres educatius de Catalunya que es podran consultar a través de la web del projecte i mitjançant l'APP gratuïta MHM (disponible per a Android i IOS)

Al llarg d'aquest curs es proposa georeferenciar els 455 elements del patrimoni monumental, natural i cultural seleccionats per la Direcció General d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni.

Els centres participants podran aportar altres elements, elegits sota el seu criteri, i també hi podran afegir els continguts seleccionats al projecte Apadrinem el patrimoni.

Des del CRP donarem suport al desenvolupament del projecte als centres de la nostra zona tant pel que fa a la decisió d'inscriure-s'hi com per a la seva posada en marxa.

Inscripció a la presentació del projecte

Maletes de lectura: 3 maletes de còmics per a Secundària (Novetat!)

Aquest curs disposem de més exemplars de lectures de Còmics de temàtica variada per a l’alumnat de Secundàra, així que els hem repartit en 3 maletes de fàcil transport.  Si us interessa fer un préstec truqueu al Servei Educatiu 93 376 24 41. Podeu consultar el contingut de cadascuna de les maletes:


Maleta 2Maletas de lectura: còmics per infantil i primària (Novetat!)

http://blocs.xtec.cat/sbec/

Aquest curs el professorat disposeu de dues maletes de còmics, amb contingut diferent, per als nivells d’infantil i primària, es pot  fer la reserva per mesos al Servei Educatiu Baix Llobregat 5.

Podeu consultar els exemplars que conté cada maleta:
Filmoteca per a les escoles


El programa Filmoteca per a les escoles permet a infants i joves de 0 a 18 anys i als seus mestres assistir a sessions matinals de cinema complementades amb diverses activitats pedagògiques a l’entorn de les projeccions.


Curs 2014-2015 

Aquest curs, a més de les projeccions habituals- amb la col·laboració de MODIbandA Bao A Qu,Drac Màgic i Federació catalana de cineclubs-Jocs al segon amb un taller sobre els orígens del cinema, proposem nous tallers vinculats a les exposicions temporals de la Filmoteca i sortim de Barcelona amb visites al recentment inaugurat Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca, a Terrassa, i amb una sessió en col·laboració amb el Museu del Cinema a Girona.


Enllaços:
Maletes del còmic MAFALDA     (NOVETAT!!)

http://blocs.xtec.cat/sbec/

Còmics a Cornellà i el Servei Educatiu Baix Llobregat 5, amb la col·laboració de l’editorial Lumen,  posem en circulació dues maletes MAFALDA, amb totes les seves tires de còmic per celebrar el 50è aniversari del naixement d’aquest personatge
.

Cada maleta conté 22 quadernets (els 11 originals per duplicat) i el llibre Todo Mafalda, edició especial aniversari. Completa el material una  proposta didàctica amb 4 activitats, i unes fitxes per a l’alumnat: sobre els altres personatges del còmic i La recerca de temes que es tracten en els textos.

Material pensat per llegir, discutir, investigar i treballar el sentit crític tant a Secundària com al cicle superior de Primària. El professorat interessat pot fer reserva del material pel període d’un mes trucant al Servei Educatiu, telèfon 93 376 24 41

 PFZ curs 2014-2015, activitats de formació


El Departament d'Ensenyament ofereix una proposta formativa adreçada al professorat dels centres educatius de Catalunya. Les persones participants hauran de fer les sol·licituts d'inscripció  del 15 al 28 de setembre de 2014.
Per tal de fer les inscripcions a les diferents activitats podeu  consultar els següents enllaços:

CONSULTES

Una vegada fetes les inscripcions es poden consultar sempre utilitzant la identificació de usuari/a XTEC:

La consulta de les adjudicacions estarà disponioble a partir del dia 11 d'octubre.

 • Si no disposeu d'usuari XTEC o heu oblidat la contrasenya, podeu gestionar la demanda des de la pàgina d'atenció a usuari/a XTEC.
Per a qualsevol dubte o aclariment podeu trucar al CRP ( 93 376 24 41)Guia de Recursos del Tricentenari del 1714

Les biblioteques de Cornellà han elaborat una Guia de Recursos del Tricentenari del 1714: activitats per interactuar, fons bibliogràfic de ficció i de coneixements. Tot a la vostra disposició a les Biblioteques de Cornellà.


1a Edició d'Edudansa a les escoles de Cornellà-Sant Joan Despí

Com a cloenda del treball del Seminari Música i Danses (Edudansa), realitzat en el marc del Pla de Formació de Zona, s’ha fet la 1a Trobada d’alumnat de 3r de les escoles participants d’ambdues poblacions, amb una exhibició de danses amb assistència de les famílies.

L’activitat, tot un èxit,  ha estat organitzada per les escoles de Sant Joan Despí Roser Capdevila, Joan Perich Valls, Pau Casals, Sant Francesc d’Assis, Espai 3, Institució Educativa Gran Capità,  i les escoles de Cornellà de Llobregat Alexandre Galí, Verdaguer, Sant Ildefons, Martinet, Torre de la Miranda, Abat Oliba, Suris i Ignasi Iglesias; els Ajuntaments de Cornellà de Llobregat i Sant Joan Despí i el Servei Educatiu.
Jornada TAC 0-8: Mirant el futur des del present

Amb la finalitat d’oferir un espai per donar a conèixer i compartir experiències, projectes i recursos dels centres d’educació infantil i primària i de les escoles bressol relacionats amb l’aplicació de les Tecnologies de l’Aprenentatge i el Coneixement, el Departament d'Ensenyament juntament amb la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVIC-UCC) i els Serveis Territorials a la Catalunya Central organitza la Jornada TAC 0-8 amb el lema:

Mirant el futur des del present

La jornada tindrà lloc el dia 20 de setembre de 2014 a VicVideoconferència amb l’autor Gonzalo Moure


L’alumnat de 6è de l’escola Montserrat ha llegit el llibre “Palabras de caramelo” de l’escriptor Gonzalo Moure. Han preparat una entrevista col·lectiva amb qüestions sobre el contingut i també sobre la situació del Sahara i la relació que té l’autor amb les persones dels camps de refugiats, i l’han duta a terme a través de videoconferència.
Durant més d’una
hora Gonzalo Moure ha contestat preguntes fetes en castellà i en català, indistintament, i amb una gran dosi d’amabilitat i de didàctica ha parlat de la vida en general i dels saharauis en particular.  Els ha comunicat emoció i els ha encoratjat a conèixer d’altres realitats diferents de la seva i a voler millorar el món.
7è Congrés d'Educació i Entorn: Emprenedoria,  22, 23 i 24 de maig a La Seu d'Urgell

http://www.congresseu.net/index.html

Els dies 22, 23  i 24 de maig es realitzarà el 7è Congrés d'Educació i Entorn organitzat pel Departament d'Ensenyament, l'Ajuntament de La Seu d'Urgell i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell amb la col·laboració de diverses entitats.

 L'eix central d'aquest congrés serà  l' Emprenedoria, un dels motors principals de la innovació, la feina ben feta i el creixement de l’economia. S'analizaran, entre altres aspectes, la importància de la cultura emprenedora en el desenvolupament personal i professional dels joves, i la seva contextualització com a motor per a la millora de la competitivitat i de l'ocupabilitat, que fan necessària la sensibilització de la comunitat educativa per afavorir la introducció de l'esperit emprenedor en el nostre sistema educatiu.

Podeu consultar el programa i realitzar la inscripció a la web del congrés


Procés de detecció i plantejament de propostes formatives per a el proper curs 2014-2015.

Resum: Criteris i instruccions de la  formació permanent del professorat 14-15_15-16

(S'especifiquen els objectius de la formació, els criteris d'avaluació, les modalitats de formació, l´horari i el calendari)

Formació Interna de Centre (FIC)

(S'especifiquen les característiques de la FIC, els requisits, els itineraris disponibles i es poden consultar alguns materials)


Qüestionaris per formular demandes de formació: (data límit 31 de maig)

Demandes de formació en centre: (FIC, Assessorament, Taller)

Seminaris de coordinació(És una modalitat per compartir i intercanviar projectes entre professorat de diferents centres)

Formació individual: (Cursos, Tallers, Grups de treball, Conferències, Jornades...)


Inauguració de la 16a mostra de  Punts de llibre 2014 · "El món del còmic"

Mostra

impulsada pel Departament d’Educació de l’Ajuntament de Cornellà, el BEC (Biblioteques Escolars de Cornellà), grup format per. Professorat de les escoles  públiques responsables de les biblioteques escolars, i el servei educatiu de la Deneralitat, amb el suport de la xarxa de biblioteques de Cornellà.

Enguany s’ha comptat amb la col·laboració del departament de Joventut de l’Ajuntament i de l’escola de Còmic Joso de Barcelona, Norma Editorial, Panini i Ediciones La Cúpula , amb motiu dels 30 anys de Còmics de Cornellà.


Han participat els centres:

ESC Abat Oliba, ESC Anselm Clavé, ESC Antoni Gaudí, ESC Alexandre Galí, ESC Dolors Almeda, ESC Els Pins, ESC Ignasi Iglesias, ESC Jacint Verdaguer, ESC L’Areny, ESC Martinet, ESC Mediterrània, ESC Montserrat, ESC Sant Miquel, ESC Sant Ildefons, ESC Suris, ESC Torre de la Miranda, INS Miquel Martí i Pol, INS Joan Miró, INS Francesc Macià i INS Maria Aurèlia Capmany.

Imatges lliurament de premis
Felicitats per la diada de Sant Jordi

XII Trobada de corals

Aquest curs 2013-2014, el Departament d'Ensenyament convoca la XII Trobada de Corals d'Educació Infantil i Primària, amb l'objectiu de potenciar i difondre l'educació musical que estan duent a terme molts mestres a les nostres escoles.

La música és una eina indispensable en l'educació, ja que a través de la música es treballen molts aspectes de la formació integral de la persona, tant en la vessant del desenvolupament personal com de les habilitats socials i relacions interpersonals, així com en l'adquisició de les competències bàsiques. (+ Informació)Revista Àmbits de psicopedagogia i orientació


La revista referent en l'à
http://ambitsdepsicopedagogiaiorientacio.cat/
mbit psicopedagogia i orientació, es renova i d'ara endavant serà digital.

Es podrà consultar de manera gratuïta mitjançant la seva pàgina web, ampliant el seu registre lingüístic (ara disponible en català, castellà i properament en anglès).
Dia mundial de la Poesia

21 de mar
ç Dia mundial de la Poesia, trobareu la informació  i les propostes als Blocs de  Biblioteques Escolars:

Bloc del B
EC

Bloc del BES

La bibliotec
a Sant Ildefons de Cornellà ha publicat materials per celebrar el centenari dels poetes Octavio Paz i Joan Vinyoli
Presentació dels PI ( Plans individualitzats) als equips dels centres de la zona

El dia 13 de març la Inspecció va presentar als centres educatius de Cornellà de Llobregat i Sant Joan Despí el març legal de realització dels PI ( Plans Individualitzats) així com la documentació que s'havia elaborat conjuntament amb els professionals de l' EAP del Servei Educatiu.
Dia Internacional de la dona treballadora


Amb motiu de la celebració del 8 de març: Dia Internacional de la Dona. Propostes  i materials per sensibilitzar en els centres al voltant de la igualtat de gènere, sobre la presència i les aportacions de les dones, la desigualtat d'oportunitats, el sexisme, la violència de gènere, i la masculinitat i feminitat.


  La Fuente de las mujeres

 La bicicleta verde
Museu de matemàtiques de Catalunya.
Exposició permanent a Cornellà de Llobregat

El febrer de 2014, s'ha inaugurat l'espai expositiu permanent "Experiències Matemàtiques" al Palau Mercader de Cornellà.El Palau Mercader

L'Ajuntament de Cornellà  ha cedit aquest espai del Palau Mercader on hem  instal·lat l'exposició "EXPERIÈNCIES MATEMÀTIQUES" que ha estat itin

erant tots aquests darrers anys.

El Palau Mercader es troba situat al parc de Can Mercader de Cornellà de Llobregat que és un gran zona verda enjardinada que limita amb la ronda de Dalt i els barris d'Almeda i Sant Ildefons.

(+ informació)

- Visita dels CRP del Baix Llobregat

140225 crp visita museu mates cor.mp4
Saló de l'Ensenyament 2014 (12-16 març)

 
 El Saló de l'Ensenyament tindrà lloc del 12 al 16 de març de 2014.

El Departament d'Ensenyament participa al Saló, a l'entrada del palau 2, amb un gran espai que disposa de diferents punts d'atenció.


Aquest any
 es presenten com a novetats:
 • una mostra de les habilitats i competències professionals de l'alumnat d'ensenyaments professionals
 • una exposició sobre projectes d'emprenedoria a Catalunya.
En el sector dels estudis universitaris trobareu informació sobre totes les universitats catalanes i sobre els estudis artístics superiors de disseny, conservació i restauració de béns culturals, música (a l'ESMUC), art dramàtic i dansa (a l'Institut del Teatre).

 També participa en el Saló de l'Ensenyament el Consorci d'Educació de Barcelona, que informa de l'oferta educativa global no universitària de la ciutat de Barcelona.


Dates i horari

Del 12 al 16 de març de 2014
De dimecres a dissabte, de 10 a 19 hores i diumenge, de 10 a 14 hores
Palau 2 del recinte firal de Montjuïc.


Entrades per als professors

Més informació ...
Jornada d'inclusió digital (3a. Edició). Viladecans 29 de març de 2014

Els  Serveis Territorials al  Baix Llobregat, l'Àrea de Tecnologies per a l'Aprenentatge i el Coneixement i la Direcció General d’Educació infantil i primària, amb la col.laboració del programa mSchools, la fundació Mobile World Capital i l’Ajuntament de Viladecans, organitzen la III Jornada d'Inclusió Digital,  amb el lema

Sumem esforços, multipliquem oportunitats

A la  jornada, que tindrà lloc el proper 29 de març a l’edifici Cúbic de Viladecans, es donaran a conèixer experiències que, amb l’ús de les TAC, reflecteixen la feina feta en el camí cap a la inclusió.  Es presenten projectes que donen suport a l’aprenentatge cooperatiu, fomenten l’autonomia de l’alumnat, posen en pràctica noves maneres d‘ensenyar per afavorir noves maneres per aprendre i promouen la participació dels alumnes, les famílies i altres membres de la comunitat en les activitats del centre

Inscripcions: del 17 de febrer al 3 de març  (enllaç inscripció)

Més informació ...I Jocs Florals Escolars de Catalunya

El Departament d'Ensenyament convoca els  I Jocs florals escolars de Catalunya amb l'objectiu de millorar la lectura i l'escriptura en l'alumnat i fomentar una tradició cultural pròpia i arrelada al país.

Per poder participar en aquest certamen cal adreçar-se al servei educatiu (CRP) de la zona. Les bases per a la participació es detallen a continuació.

Còmics: llegir i crear

Amb motiu dels 30 anys de la mostra de Còmics a Cornellà, des dels Seminaris de Biblioteques Escolars, s'ha dissenyat una formació per al professorat que contempla l'aproximació a les lectures de còmics i tebeos dins les aules, així com tallers pràctics amb els trets bàsics de la tira còmica. L'edició d'aquest proper Sant Jordi 2014 de Punts de Llibre als centres educatius té com a tema el còmic.
Els materials de la xerrada dictada per Jaume Vilarrubí (director de la Biblioteca de Gavà) amb el títol "Què ha de saber un mestre sobre Còmics?" els podreu trobar als següents enllaços:

Els tallers han estat a càrrec del dibuixant Ricardo Hermida "Sr. Plástiko": els seus materials, així com les fotos per descarregar, podeu visualitzar-los als següents articles dels blocs de les Biblioteques Escolars, tant al BEC com al BES:

Amb les aportacions de tots dos especialistes hem confegit un llistat de lectures per orientar els docents. 


Commemoració de
l tricentenari a les escoles

El 300 aniversari de l'11 de setembre de 1714 és un bon punt de referència a Catalunya per reivindicar i exercir la llibertat en totes les seves expressions. Les diverses commemoracions que s'estan generant d'aquests fets han de permetre aprofundir en la història del nostre pais i crear les bases per debatre sobre el present i el futur de la societat catalana.

Des del Departament d'Ensenyament es vol aprofitar l'esdeveniment per presentar una sèrie de recursos i propostes educatives que ajudin a conèixer el llegat d'una societat molt viva, comprendre el significat d'una desfeta i afavorir la reflexió sobre el nostre futur. Al mateix temps es convida a tots els centres que hagin dut a terme activitats a donar-les a conèixer i poder fer-ne difusió.

  (+ Informació)

Qüestionari de participació a la JornadaTreball en grup amb la pissarra digital . Escola Pau Casals de Sant Joan Despí

http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=93343

Aquest vídeo mostra el treball en grup amb la pissarra digital que porten a terme els nens i les nenes de l'Escola Pau Casals de Sant Joan Despí i que ha estat publicat a l'espai web del Departament d'Educació com a pràctica educativa de referència.

Es tracta d'una Unitat didàctica creada pel docent Sergi Rico i adreçada a l'alumnat de Cicle Superior de Primària amb continguts de l'àrea de matemàtiques:


1. Treballa la creació d'enquestes i el procediment per passar-les amb recursos on line.

2. La utilització de tècniques bàsiques per a la recollida i ordenació de dades (taules                                                         de doble entrada).

3. La representació gràfica de les dades recollides i, per últim, la interpretació dels elements més significatius de les gràfiques de barres.


El material està elaborat sobre l'arxiu Notebook que es pot descarregar des d'Alexandria: 

En record i homenatge a la Joana Raspall

Relació de materials disponibles al nostre S. Educatiu i a la xarxa per treballar l'obra de la Joana Raspall a les escoles

Materials

Xarxes socials i educació 2.0: un món on aprendre i compartir

Internet ha esborrat les fronteres geogràfiques i ens ha obert finestres per a estar en contacte amb d’altres persones arreu del món, facilita el treball col·laboratiu, així com l’accés a noves formes d’aprenentatge. Dolors Reig, que es declara tecno-optimista, ens explicarà com treure’n profit d’aquesta hiper connectivitat.

És psicòloga social, conferenciant, consultora, professora en diverses Universitats, empreses, organitzacions i esdeveniments, a més d’autora del bloc El caparazón i el llibre "Socionomía: ¿vas a perderte la revolución social?"  (Ed. Deusto).

Dia: 09/12/2013
Hora: 19 h
Lloc: Biblioteca Sant Ildefons (Sala Polivalent)

Activitat gratuïta
No cal inscripcióXIX CONCURS "El gust per la lectura"


El Servei d’Immersió iAcolliment Lingüístics convoca el XIX Concurs El Gust per la Lectura, basat en la lectura i treball de les obres i els dossiers didàctics corresponents. En aquesta edició hi ha set categories diferents (A, B, C, D, E, F i G), d’acord amb els  nivells educatius de l’alumnat participant.
    ( + Informació )


II Trobada Pedagògica Lectura i Èxit Educatiu

Dissabte, 14 de desembre de 2013 es celebrarà la II Trobada Pedagògica Lectura i Èxit Educatiu.

La trobada tindrà lloc a l'Auditori de CosmoCaixa Barcelona ( c/ Issac Newton,26. Barcelona).

Està organitzada des del programa LECXIT impulsal per la Fundació Jaume Bobil, la Fundació " la Caixa"

i el Departament d'Ensenyament pretén refelxionar sobre la incorporació de materials diversos per al foment de la lecturacom són els àlbums il·lustrats, els llibres de coneixements  i la lectura en tantalla.

S'aprofundirà r sobre les qüestions següents:

 • Com crear un ambient lector a l'escola?

 • Com incorporar la lectura en pantalla, els llibres de coneixements i els àlbums il·lustrats?

 • Con integrar les novesa tecnologies en l'aprenentatge de la lectura?

( + Informació  i inscripcions )
http://www.gencat.cat/economia/ur/ambits/universitats/itinerari/index.html

Què i Per Què ? estudiar a les universitats catalanes


Secretaria d'Universitats i Recerca posa a l'abast dels centres educatius de cara a l'orientació universitària del seu alumnat:

El web QPQ: eina orientativa eficaç per ajudar l’estudiantat en l’elecció dels estudis universitaris. Presenta l’oferta completa i actualitzada dels estudis de les universitats catalanes, les sortides professionals, la relació de centres en els quals s’imparteixen, així com un simulador de notes per calcular, de manera aproximada, les que serien necessàries per accedir al grau que es vulgui cursar.

El web itinerariuniversitari.gencat.cat inclou diverses aplicacions d’interès destinades als futurs estudiants universitaris anomenat:  Tria bé, formació és futur (+) 
El tricentenari


 
http://tricentenari.gencat.cat/ca/index.html
La commemoració dels fets de 1714 és una oportunitat magnífica tant per celebrar la persistència d’un poble ―i les raons d’aquesta persistència― com, sobretot, per aprendre dels errors i dels encerts. (+)18a setmana de la ciènciaEl Departament d'Ensenyament, conjuntament amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, dins de la Setmana de la Ciència 2013 que se celebra del 15 al 24 de novembre de 2013, promou el Dia de la ciència a les escoles amb l'objectiu fonamental de despertar i potenciar l'interès del jovent, vers la ciència i la tecnologia. Per facilitar la participació dels centres en aquesta setmana s'organitzen diverses activitats. (+ Informació)
Taller de caricatures


TALLER de CARICATURES, a càrrec de Guille de las Heras.

Descobreix els trucs bàsics de les caricatures de la mà d’un dels autors més joves de la nostra ciutat!! (Dimecres 6, 13, 20 i 27 de novembre, de 17.30 a 19 h, per joves entre 14 i 20 anys)

On: CENTRE CRAJ, CENTRE DE RECURSOS JUVENILS I ASSOCIATIUS
Adreça: C/ de Mossèn Andreu, 17
                                       Barri: Gavarra
                                          Organitza: DEPARTAMENT DE JOVENTUT

Encara queden places: cal fer reserva al CRAJ de Cornellà 93 376 36 93 o a Còmics a Cornellà 93 377 02 12 (Extensió 1472)   (+ informació )
 


Concurs El Gust per la lectura 2013-2014. Convocatòria i bases

BASES DELCURS 2013-2014 

El Servei d’Immersió i Acolliment Lingüístics convoca el XIX Concurs El Gust per la Lectura, basat en la lectura i treball de les obres i els dossiers didàctics corresponents.

En aquesta edició hi ha set categories diferents (A, B, C, D, E, F i G), d’acord amb els  nivells educatius de l’alumnat participant. En cada categoria es podrà participar únicament en les obres i dossiers que s’especifiquen. (+Informació)La Carta als Reis. Què és?: un projecte col·laboratiu

El Projecte "Carta als Reis" consisteix en un intercanvi a través del correu electrònic entre escoles de primària i instituts de secundària.  
Els nens i nenes de Cicle Inicial escriuen la seva carta als Reis d'Orient amb l'ajut dels recursos
TAC (ordinador, PDI, ...), i després l'envien a Orient per correu electrònic. Alguns fins i tot hi afegeixen dibuixos per als Reis d'Orient en les seves cartes. Al cap de pocs dies, just abans de marxar de vacances, tots i totes reben un missatge amb una carta de Ses Majestats, en resposta a la que ells els han escrit. L'única cosa que ells no saben, ni han de saber, és que els seus reis particulars hauran estat nois i noies més grans d'ESO o del CS de Primària. ( + Informació )
Presentació: 
EL PROCÉS CREATIU D'ARDALÉN

Trobada per a il·lustradors i amants del còmic amb; 
Miguelanxo Prado qui compartirà detalls dels tres anys d'intens treball que li va suposar la creació de l'obra Ardalén.
 • Les meves activitats  (Consulta d'assignacions, modificació de sol·licituds i canvi de dades personals) 
 • La consulta de les adjudicacions estarà disponible a partir del 18 d'octubre.

 • Les activitats del
  Pla de Formació de Zona s'adrecen a tot el p
  rofessorat d'educació infantil, primària, secundària, de formació professional, de persones adultes i d'ensenyaments de règim especial dels centres educatius de la zona.

  La inscripció a les activitats de formació  es realitzarà individualment identificant-se com usuari/a XTEC, excepte als seminaris de coordinació o altres activitats que impliquin l'assignació per part de la direcció del centre; aquestes les haurà de realitzar el director/a del centre o persona autoritzada identificant-se com usuari/a XTEC a traves de l'enllaç Inscripció Direcció que també trobareu a la secció de Formació del portal de la XTEC (+informació).  Campanya per promoure el consum de fruita entre els escolars. Curs 2013-2014.

  Menjar fruita és sa i divertit! I els més petits ho descobreixen amb el Pla de consum de fruita a les escoles, una iniciativa de la Unió Europea que a Catalunya

  Recurs pedagògic. El secret de Dayta

  Aquest curs, la campanya fa un pas endavant i com a suport al programa, ofereix al professorat de primària de les escoles inscrites al programa, una formació presencial als diferents centres de recursos de Catalunya sobre els materials pedagògics "El Secret de Dayta" (+ informació)


      Informació de les activitats pedagògiques [PDF]

      Annexos de les activitats 1 a 6 [PDF]
                                             
      Tots els àudios en format de galeria

  Dia Europeu
   de les llengües. 26 de setembre

  El dia 26 de setembre podem celebrar el Dia Europeu de les llengües als centres educatius per promoure la diversitat cultural i lingüística i animar l’alumnat a aprendre altres llengües.  Us proposem algunes activitats que podeu realitzar a l’aula (+ informació)

  Maletes còmics

  Noves Maletes de Lectura amb Còmics

  El CRP, en col·laboració amb Còmics a Cornellà, ha confeccionat dues maletes de lectura amb còmics de diverses temàtiques i formats adreçats a l'alumnat d'ESO, Batxillerat i adults. Aquests materials s'ofereixen en préstec als centres a partir del curs 2013-2014 
  (+informació).


  Logo Jornada Biblioteca

  I Jornada 
  "Biblioteca & Comunitat Educativa. Entorn i Lectura" 
  (06/09/2013).


  Organitzada per part de la Biblioteca Municipal Sant Ildefons de Cornellà, amb la col·laboració del CRP de la zona, aquesta I JORNADA presenta experiències educatives al voltant de la lectura. Hi haurà diferents ponències per part de personal especialitzat i diverses experiències educatives de la zona i d'altri. En relació a aquesta jornada s'ha fet arribar als centres una primera informació mitjançant correu electrònic amb una breu explicació i el correponent procés d'inscripció 
  (+informació).  

  Jornada de Llengua Estrangera (26/06/2013)
   

  Aquesta 
  JORNADA D'INTERCANVI D'EXPERIÈNCIES EDUCATIVES DE LLENGUA ESTRANGERA a realitzar a la zona educativa de Cornellà / Sant Joan Despí, comptarà amb la participació de centres educatius de Primària i Secundària d'ambdues poblacions, l'Inspecció, els Ajuntaments, l'Escola d'Idiomes i els Serveis Educatius de la zona (+ informació).

  Jornada MOODLE ÀGORA: de Moodle 1.9 a Moodle 2

  Als inicis del proper curs 2013-2014 està previst fer el canvi de versió del Moodle Àgora del Departament d'Ensenyament 
  (Demo Moodle 2 Àgora)
  . Aquest canvi afectarà a tots els centres que fan servir aquesta plataforma, i és per aquest motiu, que els centres afectats han de fer necessàriament diferents actuacions prèvies (migració de cursos, ...). El 03/06/2013 es va fer al CRP de Cornellà la primera de les 3 sessions Tècniques per explicar el procés a seguir ... 
  (+ informació)

    
  Treballs de Recerca de Batxillerat a Cornellà. Finalistes i premiats.
  Enguany s'han escollit de nou els finalistes dels Treballs de Recerca de Batxillerat realitzats per l'alumnat de la població corresponents al curs 2012-2013. Enguany ha estat també una edició amb una elevada participació iun alt nivell de qualitat. Podeu consultar els diferents treballs premiats i finalistes d'aquesta edició... (+ informació)
  Any Joana Raspall. Jornada Pedagògica 14/05/2013

  El Departament d'Ensenyament en col·laboració amb l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat organitza enguany amb motiu del centenari d'aquesta autora, la 
  JORNADA PEDAGÒGICA JOANA RASPALL el proper 14 de maig de 9 a 14h al Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat. El 
  PROGRAMA 
  d'aquesta Jornada inclou comunicacions i experiències de centres educatius al voltant de l'obra de l'autora. Els interessats/des en participar i/o assistir van poder omplir els corresponents 
  Formulari de Participació i/o Inscripció a la Jornada amb termini el 10 de maig. (+informació)


  AVANÇ: Jornada de Llengua Estrangera el 26 de juny de 2013
   

  S'està organitzant una JORNADA de presentació d'experiències educatives de llengües estrangeres a la zona educativa de Cornellà / Sant Joan Despí. Es comptarà amb la participació de centres educatius de Primària i Secundària d'ambdues poblacions, l'Inspecció, els Ajuntaments, l'Escola d'Idiomes i els Serveis Educatius de la zona. En relació a aquesta jornada s'ha fet arribar als centres una primera informació mitjançant correu electrònic amb una breu explicació d'objectius i continguts previstos. Així mateix, per tal de recollir les previsions d'assistència i les possibles ponències es faciliten dos formularis: COM ASSISTENT i COM A PONENT 
  (+informació)  


  Quarts de final Certamen Lectura Veu Alta 2013
   

  El dilluns 6 de maig a l'INS BLUME d'Esplugues de Llobregat es va realitzar una de les dues sessions previstes dels Quarts de final d'una nova edició del Certamen de Lectura en Veu Alta d'alumnat de Primària i ESO. Aquesta fase classificatòria va comptar amb un nodrit grup d'alumnes lectors de diferents edats i centres educatius del Baix Llobregat. Destacar la participació d'alumnes de l'
  ESC DOLORS ALMEDA de Cornellà i de l'INS FERRER I GUÀRDIA de Sant Joan Despí 
  que van fer unes lectures magnífiques, a l'igual que tots els participants en general (+informació)  


  XI 
  Trobada de Corals d'Infantil i Primària 

  El 3 de maig s'ha realitzat a Can Massallera de Sant Boi de Llobregat una nova edició de cant coral per l'alumnat més jove. Un dels centres participants del Baix Llobregat ha estat l'
  ESC SANT ILDEFONS de Cornellà amb la coral d'alumnes dirigida per Teresa Maria Gascó. Enhorabona als cantaires! 
  (+ informació)  Treballs de Recerca de Batxillerat a Sant Joan Despí. 
  Finalistes i premiats.

  Enguany s'han tornat a escollir com a finalistes diferents Treballs de Recerca de Batxillerat entre tots els realitzats per l'alumnat de la població. De nou ha estat una edició amb una elevada participació i un alt nivell de qualitat. Podeu consultar els diferents treballs premiats i finalistes d'aquesta edició 2013 ... (+ informació)


  XIX 
  Trobada de Corals de Secundària 

  El passat 24 d'abril va tenir lloc a la Sala Oriol Martorell de l' AUDITORI de Barcelona un dels 4 concerts programats en aquesta sala (a més d'altres 4 a realitzar en d'altres poblacions d'arreu de Catalunya). Un dels centres participants del Baix Llobregat va ser el Col·legi SANT ANTONI Mª CLARET de Cornellà que va participar amb un bon grup d'alumnes cantaires d'ESO que van fer una magnífica interpretació del repertori previst 
  (+ informació


  Contes col·laboratius a Sant Joan Despí

  6 nous contes realitzats per alumnat de diferents centres educatius públics de Sant Joan Despí. Proposta col·laborativa plantejada i coordinada des del grup BES (Biblioteques Escolars de Sant Joan Despí). Contes 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6  (+ informació al Bloc de les BESSANT JORDI 2013


  Guíes de lectures. Centres de Cornellà i Sant Joan Despí

  Els seminaris BEC i BES (Biblioteques Escolars de Cornellà i Biblioteques Escolars de Sant Joan Despí) van elaborar unes guies conjuntes de recomanacions de lectures. En el cas de Cornellà, es van fer dues guies: una per a INFANTIL / PRIMÀRIA i una per a SECUNDÀRIA. A Sant Joan, es va confeccionar una guia conjunta d'INFANTIL / PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA.  
            (+ informació al Bloc de les BEC  i al Bloc de les BES SANT JORDI 2013
  Premis i finalistes Punts de LLibre. Escoles de Sant Joan Despí

  Escollits també els finalistes de la Mostra de Punts de Llibre 2013 de la població de Sant Joan Despí amb la participació de la totalitat dels centres públics de Primària. El tema en aquesta edició ha estat "LES FRUITES". Tots els punts presentats seran exposats a la Biblioteca Municipal MERCÈ RODOREDA (C/ Major, 69) del 22 d'abril al 4 de maig, i a la BIBLIOTECA MIQUEL MARTÍ I POL (Av/ Barcelona, 83) del 8 al 18 de maig del 2013. També es poden visionar els Punts finalistes en una PRESENTACIÓ 
  (+ informació al Bloc de les BES)  SANT JORDI 2013


  Premis i finalistes Punts de LLibre. Centres educatius de Cornellà

  Ja s'han escollit els finalistes del Concurs escolar de Punts de Llibre 2013 i en el què han participat la pràctica totalitat dels centres públics de Primària i Secundària de Cornellà. El tema escollit enguany ha estat "LA PRIMAVERA" i la participació ha estat molt nombrosa. La totalitat dels treballs seleccionats estan expossats a la Biblioteca Marta Mata de Cornellà, del 22 d'abril al 4 de maig. També es poden visionar els treballs dels finalistes en 
  aquesta  PRESENTACIÓ 
  (+ informació al Bloc de les BECSANT JORDI 2013  Comments