Inici

La robòtica educativa és un sistema d'aprenentatge interdisciplinar que fa ús de robots com a fil conductor transversal per potenciar el desenvolupament d'habilitats i competències en l'alumnat.

Entenem l'ús de la Robòtica Educativa com una eina transversal de transmissió de coneixement, com un element tecnològic aplicat a l'educació que permet el desenvolupament d'una nova tècnica d'ensenyament. L'important de la robòtica com a eina és que potencia la satisfacció subjectiva dels participants. Hi ha una diferència molt gran en aprendre un concepte teòric com la base d'un llenguatge de programació i únicament mencionar-ho a la pissarra (o al llibre de text) a utilitzar-lo en un element pràctic com un robot. (Viquipèdia).

Primers passos

Abans d'entrar en llenguatges complexos de programació convé que els alumnes es familiaritzin d'una forma gràfica i lúdica amb la "filosofia" de la programació: una seqüència d'ordres que automatitzen uns moviments o transformacions. En aquest sentit, és molt útil practicar alguns dels jocs similars als proposats a la campanya "L'hora del codi", o la "Setmana del codi" (Codi week).Aquí teniu uns enllaços a una sèrie d'activitats per practicar en línia: