RELIBLUME
contador de visitas                                                                                                                                                                                                                                                                Visitants
                                           "VOLEM SER LA LLAVOR  QUE CREIX  DÓNA BONS FRUITS"       
RELIGIÓ CATÒLICA A L'ESCOLA JOAQUIM BLUME,  BENVINGUTS!!  

                RECORDA, DESPRÉS DE CADA ENTRADA TROBARÀS UN QÜESTIONARI PER OMPLIR SOBRE LA TEVA VISITA A AQUEST BLOG, TAMBÉ POTS                                                                          COMUNICAR-TE AMB LA TEVA MESTRA A TRAVÉS DE PARTICIPARA A 
 PARTICIPA A RELIBLUME!  Gràcies!
https://sites.google.com/a/xtec.cat/reliblume/projecte-curs-2020-2021-1


Estimats alumn@s i famílies!!!!   Aquest curs, la classe de RELIGIÓ ha canviat el seu format. Donada la situació sanitària, i seguint les directrius que l'escola ha pres en referència a les mesures COVID, no podem fer classe presencial. Estem contents d'estar a l'escola, però sabem que aquest curs ens hem d'adaptar a situacions que potser no ens agraden molt. 

Sé que gaudiu de la nostra trobada cada setmana i, no vull que us quedeu sense ella. Per això us faré arribar activitats que podreu fer a casa

Cal que REVISEU EL VOSTRE CORREU @joaquimblume.cat o ACCEDIU A CLICANT AQUÍ. 

Si algú té problemes amb la contrasenya, pregunteu a al vostre tutor/tutora o bé, informeu-me a mi enviant-me un missatge a: imma.gonzalez@joaquimblume.cat o bé, a través del formulari que trobaré a la part superior del bloc. Vinga no teniu excusa per no fer-ho!! 

Trobareu vídeos, activitats i jocs interactius, manualitats, cançons,... Heu de fer la del vostre curs i, no cal fer-les totes en un dia. Aneu fent una mica cada setmana. Allà tindreu indicat el que cal fer per a que m’arribi informació a mi.

Recordeu que també teniu disponibles activitats  en aquest BLOC, també podeu fer-les. 

                                Estic a la vostra disposició per a qualsevol dubte o comentari.

                                                                    Moltes gràcies i, espero rebre les vostres feines i opinions.

                                                                                                                         Una abraçada virtual i cuideu-vos molt!


BON NADAL I ...

Aquest Nadal serà ben especial, potser no podrem fer el que hem fet altres anys, però no oblidem el que celebrem.... el NAIXEMENT DE JESÚS!! I aquest any necessitem més que mai l'alegria i l'esperança que Ell va fer arribar al nostre món. 

Que la llum de l'estrella de Nadal ens apropi als altres i no ens deixi oblidar l'esperança per aquest nou any que comença!CASTANYADA I TOTS SANTS

Un any més arriba la Castanyada i Tots Sants.

Aquest curs del tot especial, no hem pogut gaudir de compartir amb els companys de les altres classes les cançons i les danses típiques d'aquesta festa i que tant ens agraden. Bé, aquest curs toca CastaCOVID!! Esperem sortir aviat de tot això i, poder reprendre les activitats de sempre. 

Els orígens d’aquesta festivitat van íntimament lligats al dia de Tot Sants i els Dia del Sants Difunts. Es veu que molts anys enrere la Castanyada era una celebració dedicada als morts, un antic àpat funerari. Les castanyes, el moniatos, els panellets, ... es menjaven en un ambient estrictament familiar i es feia una cerimònia de culte, amb una actitud molt seriosa i respectuosa. Hi havia la creença que per cada castanya que es menjava aquella nit, una ànima era alliberada del purgatori.

També durant aquests dies molta gent aprofita per anar als cementiris i visitar les tombes del familiars difunts. Aquest costum ja es feia en l’època dels romans.  Antigament aquest dia es feien sonar les campanes de totes les esglésies del territori per fer saber a tothom que era moment de reclusió per recordar i pregar als difunts.

Aquests dies es recorden a tots el sants i santes, com a model de vida per als cristians.  Els sants s'han fiat de Jesús. Han marcat a foc en el seu cor la llei de el Senyor, que no és llei del "tenir", de "fer",... de l'deure o de les correccions. És la Llei de l'Amor no pesa, allibera, ens fa feliços.BON ESTIU I BON DESCANS!!!


Acabem un curs del tot atípic, però que ens ha d'haver servit per aprendre moltes coses també... Valorar les coses més senzilles, comprendre i estimar de tot cor als que tenim més aprop, empatitzar amb les persones que pateixen i amb aquelles que donen la seva vida pels altres, ... Potser no em treballat a la CLASSE DE RELIGIÓ com ho fem a l'escola, però estic segura que, aquests valors ens acompanyaran toda la vida!! 
 
RECORDEU PASSAR PER AQUÍ DE TANT EN TANT, ANIRÉ ACTUALIZANT AMB NOVETATS QUE TROBI DURANT L'ESTIU!!

Desitjo que passeu un bon estiu i, seguiu endavant amb tot aquests aprenentatge, per retrobar-nos al setembre (esperem!!!) amb moltes ganes de veure'nes les cares!!

Una abraçada ben forta!!!!!AL 3er TRIMESTRE, UNA MICA DE... CINEMA!!!

Visiteu la nova pàgina del bloc. La trobareu al menú superior o clicant sobre la següent imatge.

https://sites.google.com/a/xtec.cat/reliblume/cinema-a-reliblume


50 DIES DE PASQUA ARRIBEN AL SEU FI.

Aquests TEMPS DE PASQUA ha estat ben especial, confinats a casa la major part del temps, i esperant aquelles mesures que permetèssin sortir cada setmana una miqueta més... Bé, de tot haurem de treure alguna cosa positiva, si la salut ens ho ha permés hem pogut estar amb la família més tranquils que en situació normal, tot i que això de vegades també tingui els seus inconvenients, oi? 

Molts de vosaltres heu treballat i força, heu visitat aquest espai, i ho sé, tot i que m'hauria agradat rebre més notícies vostres. Entenc que són moment complicats, i que ja heu tingut feina per part de les vostres tutores. Jo confio que el que hem anat treballent a la classe de Religió (l'amor al altres, el respecte, la generositat, ...)  s'hagi deixat veure en el vostre dia a dia i, esperem retrobar-nos el proper curs per seguir amb els nostres ensenyaments. 

Us porto una sèrie de dibuixos del web PREGRÀRIA.CAT, que ens ajudaran a entrendre que ha significat el Temps de Pasqua i perquè Jesús ens diu que mai ens abandonarà. Contesta les preguntes per a reflexionar sobre el tema? 


Lectura dels Fets dels Apòstols: Ac 2,42-47 

Ens expica que els primers cristians vivien la seva religió a casa (una mica com ens passa ara a nosaltres, que no podem anar a l'esglèsia i compartir amb altres persones). D'elles podem aprendre a compartir, a ser amables, a ser constants, a ajudar al que ho necessitava, a sentir-nos alegres amb els altres,...
Tu, t'esforces per posar en pràctica totes aquestes coses a la teva vida?  Jesús el bon pastor: Jn 10, 1-10

El pastor coneix les ovelles i les crida pel seu nom. Elles confien en ell, perquè entenen (encara que són animals, ho saben...) que ell, el partor, no vol res dolent per elles. Nosaltres també seguim els consells de les persones que ens estimen, els pares, els avis, els mestres... 
Quines coses boniques has après de les persones que t’estimen?Soc el camí, la veritat i la vida: Jn 14, 1-12

Jesús vols ensenyar-nos el camí de la felicitat. Què vol dir això? Per Jesús, Déu és com un pare bo, que vol el millor per als seus fills. Viure amb amor és viure feliç. Cal diferenciar entre allò que ens fa estar contents i allò que ens fa feliços. La felicitat és quan tots i totes podem compartir l'alegria. 
Què et fa feliç de veritat? I als de casa teva, els has preguntat què els fa feliços?         
      L'Esperit de la veritat:  Mt 28,16-20   i      Jn 20,19-23

Jesús puja al Cel i davant dels seus deixebles els diu: “Aneu per tots els pobles, ensenyeu-los a guardar el que jo us he manat”. Què ens ha manat Jesús, te’n recordes? Són moltes coses? És molt difícil fer i ensenyar el que ens ha manat Jesús? 

LA FESTA DE LA PENTACOSTA, el final de la PASQUA: 

El vespre d’aquell mateix diumenge, els deixebles eren a casa amb les portes tancades per por dels jueus, Jesús entrà, es posà al mig i els digué: «Pau a vosaltres.» Després els ensenyà les mans i el costat. Els deixebles s’alegraren de veure el Senyor. Ell els tornà a dir: «Pau a vosaltres. Com el Pare m’ha enviat a mi, també jo us envio a vosaltres.» Llavors alenà damunt d’ells i els digué: «Rebeu l’Esperit Sant. A tots aquells a qui perdonareu els pecats, els quedaran perdonats, però mentre no els perdoneu, quedaran sense perdó.»  ( Jn 20,19-23)

Pau i alegria porta Jesús al seus amics, i vols que aquestes es mantinguin en la seva vida. Hi ha moments en que les situacions no ajuden a sentir-nos en pau, a mantenir l'alegria,... però Jesús ens recorda que, la força de l’ESPERIT SANT és amb nosaltres, que si escoltem el nostre cor podem viure, ajudar i ser com Ell. 
Pensa que t'ajuda a viur en pau? Quines coses t'omplen d'alegria? Es poden compartir amb els altres aquestes coses? Si és així, recorda, SERÀS MÉS FELIÇ
https://forms.gle/fUSfFncLQ8pd9vJeA
FESTA DE LA MARE DE DÉU DE LA SALUT.


Avui, el segon dilluns de maig, es celebra a la nostra ciutat, la festa de la nostra patrona, la MARE DE DÉU DE LA SALUT.  En circunstàcies normals, aquesta és una jornada, un cap de setmana festiu a la ciutat, però aquets any, donades les circunstàncies no pot ser així. Avui el Santuari i el seu entorn estarà buit de visitants i de persones que s'apropen al Santuaria per resar a la Mare de Déu de la Salut. 

Aquesta festa ve de molt antic, podeu llegir la seva història al web del santuari , i el seu culte també està lligat una epidèmia... la de la peste al segle XIV. A l'Ermita de Sant Iscle i Santa Victoria, que era el que hi havia abans de construir el Santuari actual, hi anaven a parar el malalts per fer la quarentena. Amb el temps, els veïns de la ciutat i els voltants, anaven cada any a visitar la Mare de Déu de la Salut i demanar la seva protecció. Gaudien d'una jornada de festa i convivència coincidint amb el pas a la primavera. 

Així doncs, fa més de tres-cents que l'Aplec ha esdevingut festa local, en què es barregen el sentit religiós amb el sentiment popular i festiu. 
                 
                                                          
                              
       
                          
                 Mare de Déu de la Salut                       Santuari de la Mare de Déu de la Salut                                           Interior del Santuari durant la missa.                                       Exterior de Santuari             

No deixeu de visitar-lo en quan tingueu oportunitat i celebrar aquesta Aplec que avui, no podem celebrar.  Bona Aplec de la Salut a tothom!!https://forms.gle/fUSfFncLQ8pd9vJeA
CONTESTA QÜESTIONARI 
RELIBLUME

            


LA PASQUA, LA FESTA DELS AMICS  DE JESÚS!!   


La Pasqua comença el dia 12 d’abril (Resurrecció de Jesús) i acaba el dia 31 de maig (Pentecosta). És la festa més important dels cristians, té una durada de 50 dies. És un temps ple de símbols i significats molt i molt importants per nosaltres i per la nostra vida. 

Mireu aquest video on uns nens ens expliquen aquest moment i el seu significat: Un dels símbols principal de la PASQUA és la LLUM, per això totes les celebracions de la pasqua estan presidides per un CIRI PASQUAL. 
El Ciri Pasqual és encès durant la Vigília Pasqual (dissabte Sant a la nit).  Representa la Llum de Jesús, la llum que il·lumina els nostres cors i ens fa ser millors cada dia de la nostra vida. Podeu escoltar aquesta canço: 

Vídeo de YouTube
Us convido a fer un ciri pasqual per a casa vostra, en aquesta Pasqua tan especial que estem vivint, serà el record d'aquesta llum que Déu vol posar en el nostre cors i el record de tots aquells que ara no podem veure, pel confinament o per altres motius, que de vegades ens fan sentir molt tristos, però que tenim la confiança que aviat passaran i ens deixaran tornar a la normalitat. 


FES EL TEU CIRI DE PASQUA
aquí teniu diferents idees, també podeu ser creatius 
i fer el vostre dibuix o manualitat com vulgueu!!

https://forms.gle/fUSfFncLQ8pd9vJeA
CONTESTA QÜESTIONARI 
RELIBLUME

* Adaptació material: https://pastoral.manyanet.org


COM JESÚS ES VA RETROBAR AMB ELS SEUS AMICS? 

I us preguntareu, què va passar, com és va retrobar Jesús amb els seus amics? Doncs, aquí teniu uns videos que ens expliquen com va ser aquests dies, pots repondre les preguntes que tens a continuació. 

El Sepulcre buit, veurem el moment en què Maria Magdalena veu el sepulcre buit.  

Vídeo de YouTube- A qui troba Maria Magdalena?

- A qui li diu després?

- Què fan Joan i Pere?
Tomás no s'ho creu. Visualitzarem l’aparició de Jesús als deixebles i la incredulitat de Tomàs.

Vídeo de YouTube- Qui apareix? 

- Com saluda? Què hi diu? 

- Què li passa a Tomás? 

- Què fa Jesús?


Camí d’Emmaús. Jesús es troba amb uns amics i aquests no el reconèixen. 

Vídeo de YouTube

    

- Què fan els amics de Jesús? Què els hi diu?

- Què succeeix?

- A on marxa Jesús? Què els hi diu?

- Qui és Jesús?
Ascensió de Jesús. Ens explica els darrers moments de Jesús amb els seus amics, abans de apujar-se als cels.     

Vídeo de YouTube- Què fan els amics de Jesús? Què els hi diu? 

- Què succeeix? 

- A on marxa Jesús? Què els hi diu?

- Qui és Jesús? https://forms.gle/fUSfFncLQ8pd9vJeA
CONTESTA QÜESTIONARI 
RELIBLUME

* Adaptació material: https://pastoral.manyanet.org

MANUALITATS DE PASQUA!!!!!


Seguim amb les propostes per aquests dies de confimament, us comparteixo aquí un tauler de Pinterest amb MANUALITATS DE PASQUA.  https://pin.it/5fdLY3xPodeu fer-les per decorar casa vostra o la mona de pasqua... Tot ben especial aquest any. 

No us oblideu de veure les entrades anterior i, recordar la importància d'aquest dies. 

UNA SEMANA SANTA #CONFINADA...


DIUMENGE DE RAMS 

” Tancats a casa com mai és quan hem de tenir el cor obert com mai. 

Cor obert per fer-nos propers als estimats que són lluny de nosaltres, per consolar els que pateixen en solitud. 
Alcem la nostra palma amb alegria, amb esperança, agitem-la amb força i cridem: “Hosanna!” 
(Gràcies per les teves paraules, @juanjofdezsola)
DIJOUS SANT commemorem el Darrer Sopar de Jesús amb els seus deixebles. 
Durant aquest sopar, Crist va instituir el sagrament de l'Eucaristia, 
 i Ell es fa present a través de la conversió del pa i el vi en el seu Cos i la seva Sang. 
Jesús rentar els peus al seus deixebles, com a simbol d'entrega al altres i d'estima infinita. 

Servim i estiment als altres, en aquests dies de confinament... 

    Com l'exemple que estan donant totes aquelles persones que estàn lluitant 

per combratre aquesta pandèmia que tenim en el planeta... Gràcies a tots i totes! 

Puzzle de Dijous Sant (en castellà) DIVENDRES SANT recordem la passió i mort de Jesús. 
Ell que va voler defensar la justícia i la veritat, va se condemnat a morir a la creu. 

És un dia de silenci i una mica trist, més en aquests dies que estem vivint... 
No perdem l'esperança, i restem al costat, aprop de tots aquells que pateixen aquests dies.
Arribarà la llum...
DIUMENGE DE RESSURECCIÓ, BONA PASQUA A TOTHOM!!! 
Recordem la ressusrecció de Jesús al tercer dia de la seva mort, com deien les Escriptures.
Però, la historia no podia acabar així… 
Déu no volia permetre que Jesús marxés sense dir als seus amics, a tothom,... que sempre estarà amb nosaltres. 
Ens ensenya que com Ell va fer, ens em de comprometre de tot cor amb l’Amor, la Pau i l’Esperança… 
Al final del camí, trobarem la llum de la Vida Plena.
Gràcies als que aquests dies de confinament, demostren una responsabilitat i un  compromís extrem... #Junts ho aconseguirem!! 

* Gràcies a Patxi Fano pels seus dibuixos sempre tan significatius, ens ensenyen i ens encanten!!

https://forms.gle/fUSfFncLQ8pd9vJeA
CONTESTA QÜESTIONARI 
RELIBLUME


SIGUEM RESPOSABLES… ARA MÉS QUÉ MAI!


En aquests de descans obligat, recordem la importància de ser responsables per nosaltres i per als altres… 

Per la nostra família, pels amics, pels sanitaris, personal de serveis i botigues que estan al peu del canó per ajudar a que la nostra vida pugui seguir endavant malgrat les dificultats que s’estan vivint. 

Siguem responsables tots plegats i confiem que aquest poblema es solucioni de la millor manera possible. 
Descarregat el dibuix per pintar o copia'l en un full, i posa-hi una frase ben bonica per decorar casa teva aquests dies. 

https://forms.gle/fUSfFncLQ8pd9vJeA
CONTESTA QÜESTIONARI 
RELIBLUME


Què recordem durant la SETMANA SANTA? 


que recordem durant la Setmana Santa

Fes clic i aniran passant les diapositives. 

Arribem a la darrera setmana del mes de març, en unes circumstàncies molt especials... Però podem aprofitar aquets dies per recordar la vida de Jesús. A la xarxa podeu trobar diferentes pel.licules i en aquest blog, en entrades anteriors teniu alguns videos i recursos que us poden servir per veure'ls en família. 
      


Aquesta és la història de Jesús vista a través dels ulls d'uns nens que podien haver viscut en el període de temps en què Jesús va viure a la terra. Segueix les vides d'en Benjamí, Caleb, Sarah, Joel Leah i Nathan quan vivien a Jerusalem cap a l'any 30. 

Aquí us deixo una aplicació que, en fa un recorregut per aquesta història i que alhora us explica els dies més importants de la Setmana Santa. 

Espero que us agradi. 

https://forms.gle/fUSfFncLQ8pd9vJeA
CONTESTA QÜESTIONARI 
RELIBLUME


MÉS RECURSOS PER ACOMPANYAR EL CONFINAMENT!! 

- Visiteu apartat de RECURSOSCANÇONS. També podeu revisar entrades anteriors, per trobar més activitats. 

Cicle incial*:
- La Biblia  


Cicle Mig i Superior*: 

- Els sagraments: Baptisme i Eucaristia


https://forms.gle/fUSfFncLQ8pd9vJeA
CONTESTA QÜESTIONARI 
RELIBLUME


MANUALITATS PER A FER EN FAMÍLIA: 

- Fes la teva palma per un diumenge de Rams ben especial...  Aquí tens un parell de version, tria la que més t'agradi.


Vídeo de YouTube


ARRIBA LA QUARESMA... 


Un curs més, els amics del Taller Nazared (https://pastoral.manyanet.org/) ens ajuden a treballar la Quaresma. 
Durant aquest temps, ens toca trobar el camí de tornada a casa. Ho hem treballat a la classe. Volem deixar pel camí totes aquelles coses que no ens  fan bé, ni a nosaltres, ni als altres.
La paràbola del Fill pròdig, ens ensenya que , cal reflexionar i demana perdó quan ens equivoquem i, perdonar i ser misericordiós amb els altres.  També les Benaurances, ens ajudaran en en aquest camí. Arribar a la Festa de la Pasqua de la millor manera, ens farà estar feliços i satisfets amb nosaltres mateixos, bon objetiu, no us sembla?? Vídeo de YouTube
També hem jugat a l'OCA DE LA QUARESMA, Oració, Compartir i DejunA. 

Aquí la teniu per jugar en família, si voleu. Si cliqueu sobre l'imatge trobareu una pàgina on està tot ben explicat: 

http://pastoralmdl.blogspot.com/2019/03/loca-de-la-quaresma.html
Espero que us agradi!!

Fins aviat!! 

https://forms.gle/fUSfFncLQ8pd9vJeA
CONTESTA QÜESTIONARI 
RELIBLUME


EN RETROBEM AMB JESÚS...   

Un curs més el nostre segon trimestre tracta de conèixer una mica més a Jesús. Moltes vegades diem que ell va venir a la terra per demostrar-nos com s'havien de fer les coses, "no valen les paraules, valen el fets" i amb fets ell va ser mestre de tots aquell que el volgueren escoltar. 

Cada curs ho treballa al seu nivell. Videos, textos, lectures del NT, treballs amb l'ordinador, ... ens han servit per parlar de les paràboles, els miracles, les benaurances,  els apostols,... 

Aquí us deixem un recull dels temes treballats en diferents formats i, recuperem arxius que ja s'havien penjat en aquest blog per si el voleu veure, trieu el que més us agradi. 

Vídeo de YouTube

  

Vídeo de YouTube   

Esperem us agradi tot plegat !!


BON TRIMESTRE A TOTHOM!!!

https://forms.gle/fUSfFncLQ8pd9vJeA
CONTESTA QÜESTIONARI 
RELIBLUMECOMENCEM L'ANY: SIGUEM POSITIUS!!Vídeo de YouTube


UN MÓN DE RELIGIONS

A sisè hem iniciat, en aquesta recta final de curs, un treball d'investigació de les PRINCIPALS RELIGIONS DEL MÓN. Les religions més seguides en el nostre planeta:  Budisme, Cristianisme, Hinduisme, Islamisme, Judaisme.  
 En primer lloc hem treballat a l'aula d'informàtica i, per parelles, hem cercat informació. Per després organitzar-nos i veure com podem plasmar aquesta informació i exposar-la a l'aula de Religió. 
Aviat us podem mostrar una mica més de la nostra feina. 

Fins aviat!! 


BONA PASQUA A TOTHOM!!!
RELIJOCS per acabar el trimestre...

Aquesta setmana els nens i nenes de la classe de Religió, després de treballar la Quaresma i la Setmana Santa de manera especial (alguns mirant una pel.li o videos,  altres fent dinàmiques i activitats diferents,...) hem fet una sessió de RELIJOCS!!! 

Mireu que contents i que bé s'ho han passat... 


RACONS RELIJOCS

Us desitgem bona Setmana Santa i bona  PASQUA A TOTHOM!!!!Arriba la Setmana Santa... 

Arriba el final del trimestre, i amb ell la Setmana Santa. Són moment molt importants per a nosaltres. El cristians recordem el últims dies de la vida de Jesús i l'alegria de la Pasqua. 
Us deixo una presentació que explica tot el que viurem aquest dies. Espero que us agradi!

Que recordem durant la Setmana Santa


En marxa, NOU PROJECTE d'aula...

Hola a tothom!!

Tot i estar treballar altres temes ara mateix, a la nostra classe de RELIGIÓ CATÒLICA, va prenent forma un nou projecte d'aula. Amb la intenció de treballar una part de l'Eix Transversal de l'escola, a la nostra classe, farem un treball de recerca sobre les RELIGIONS DEL MÓN. Treballarem les més importants i coneixerem semblances i diferències entre elles. 


http://claraortizreligions.blogspot.com/

Cada nivell treballarà algun aspecte, segons interessos i capacitats dels alumnes, volem fer una treball cooperatiu que, després podrem compartir amb la resta de companys de l'escola. Comencem a donar-li forma i, us anirem informant.

Fins aviat!!! 


QUARESMA, temps de conversió... 


Aquests dies hem començat la Quaresma. Recordem que és un temps de conversió, ens cal reflexionar sobre les coses de la nostra vida que no són positives per nosaltres, ni pels altres... Dediquem 40 dies abans d'arribar a la Pasqua a preparar-nos, tal i com ho va fer Jesús. La història de la Bíblia ens explica que ell va restar sol al desert pensant i reflexionant sobre la missió que Déu li havia encomanat. No era fàcil, com sovint tampoc es fàcil per nosaltres prescindir de segons quines coses de la nostra vida.

A Catalunya, la tradició de la Quaresma es viu de diferents maneres, actes i menjars típics, en marquen aquest temps. També símbols com la Vella Quaresma, una velleta amb set cames que ens convida a fer-nos propòsits, objectius de millora. 

Sovint les tradicions religioses tenen aspectes paral·lels, per exemple, la religió musulmana té el mes del Ramadà, que tot i que no coincideix en el temps, és un temps de recolliment, d'auto-reflexió per trobar-se amb un mateix. Conviden a les persones a pensar en les seves accions i mirar de tenir una vida millor. 

Recordem que, és important donar el sentit correcte a les nostres tradicions i aprofitar-les perl nostres bé i pel bé del altres. 
Resultado de imagen de mandala quaresma

Hem pintat unes mandales de la Quaresma, ens ha agrada molt i servirà per guarnir la nostra classe i portar un record a casa, també.

Bona Quaresma, caminem cap al a Pasqua!!
CONCURS BÍBLIC DE CATALUNYA

Un curs més em dedicat el començament del segon trimestre a treballar el material del CONCURS BÍBLIC DE CATALUNYA. 
Aquest curs el tema proposat era: 

He parlat sobre la importància de la confiança en Déu i en els altres. Sobre com es de bo per la nostra vida, poder confiar en aquells que ens estimen i que aquests puguin fer-ho amb nosaltres.

Cada cicle treballa amb material diferents, a C.I. repasem moments de la vida de Jesús i pintem un dibuixos, amb el que fem un dossier que cal presentar. C.M. i C.S. responen a un qüestionari, cercant cites al Nou Testament i, després a partir dels continguts es fa un dibuix per presentar al concurs.

Esperem tenir la mateixar sort que altres cursos i guanyar algun premi. I, si no fos així, molt contents rebrem el regal de participació per a tots els alumn@s que s'han presentat. 

Fins aviat!!!
 

I SI PENSEM UNA MICA…

Hola a tothom!!

Comencen el segon trimestre del curs amb moltes ganes i empenta, oi?? Dies de descans, família, amics… ens han fet gaudir de les festes i ara ens toca posar-nos en marxa de nou.

Però aquests son dies per fer-nos nous propòsits per a l’any que comença, un bon moment per reflexionar, per pensar…

La nostra societat convida a pensar que, moltes vegades, el que té més valor és allò que es paga amb diners, amb molts diners, però pot ser de vegades això no sigui així. Què en penseu? Llegim aquest text i… a veure que us sembla?


VUIT REGALS QUE NO VALEN NI UN EURO!

(Ramon Serchs)

El regal d’escoltar, però…realment escoltar! Sense interrompre, badallar o criticar. Només escoltar…

El regal de l’afecte. Ser generós amb petons, abraçades, copets a l’espatlla i encaixades de mans. Aquestes petites accions demostren l’afecte a les persones de l’entorn.

El regal de somriure. Els seus beneficis, són impressionants!

El regal d’una nota escrita. Per exemple, un simple “gràcies per ajudar-me”. Un detall com aquest pot ser recordat durant tota la vida i fins i tot canviar-la.

El regal d’un compliment. Un simple i sincer “el menjar era molt bo” o “has fet una bona feina”, poden fer que sigui un dia molt especial.

El regal del favor. Procura fer-ne un cada dia.

El regal de la soledat, hi ha dies que no hi ha res millor que estar sol. Sigues sensible a aquets dies i dóna aquest regal, sol·licita’l als altres.

El regal de la disposició a l’agraïment. La manera més fàcil de fer sentir bé a la gent és dir-li coses que no són difícils de dir com “hola” o “moltes gràcies”.

 

http://www.prentetemps.cat/2013/05/vuit-regals-que-no-valen-ni-un-euro.html

Què farem ara? Doncs, durant aquests dies mirarem de posar en pràctica algun o alguns d’ells, un d’aquells que no fem normarment i, en tornar a la Classe de Reli ho comentarem, veurem com serà l’experiència i si es positiu incorporar-ho a la nostra vida.

BON ANY I BON TRIMESTRE PER A TOTS!!


BON NADAL I FELIÇ ANY NOU!!

SAGRADA FAMÍLIA DE NATZARET (Fano 2018)


ADVENT 2018

Des del passat dia 2 de desembre hem començat l'ADVENT, temps d'espera, temps de preparació per les festes de Nadal. 
Aquest curs, ens arriben missatges de mòbil, som molt moderns a la classe de Reli!! 
Aquí els teniu, recordeu que inclouen la cita bíblica per poder trobar el text de la Biblia de cada diumenge i anar reflexionant i estar preparats per l'arribada del Nadal.

Aquests dies a la classe els anirem comentant i descobrint que, el nostre objectiu durant l'Advent és no quedar-nos dormits, a posar la nostra ALARMA,...a espavilar!! no viure la vida segons la inercia d'una societat de consum i moltes vegades sense valors,... 
 
Ens convida a activar el GPS de la vida, que ens ajudi a reflexionar sobre cap a on volem anar.
Ens crida a activar la LLUM, que ens moguin els bons sentiments, estar alegre amb les nostres accions, que ens aproparant a Jesús.
 
I, finalment, podrem pujar el VOLUM, per anunciar que Jesús és aquí, que recordem el seu naixement i que per sempre estarà als nostres cors... 

(continuarà)(Gràcies al Patxi Fano pel seu meravellòs material, que com sempre ens ajuda a treballar cada temps liturgic. 
Material extret de: http://blogs.21rs.es/kamiano/2018/11/11/adviento-fano-2018/comment-page-1/#comment-2223) 

KAHOOT A LA CLASSE DE RELIGIÓ

Joc de preguntes i respostes que es juga mitjançant un dispositiu (mòbil, tauletes, ordinador,...) Es pot jugar individualment o en en equip.
A la classe de Religió ho hem provat i en ha agradat, no molt, moltíssim!!!!

 Resultado de imagen de KAHOOT LA BIBLIA

LA BIBLIA :

https://play.kahoot.it/#/k/9c2d9839-128c-4b08-b486-29c1035caa9d

https://play.kahoot.it/#/k/e1bf02cd-6aea-4c00-b330-5bafe4c35ee0

RECULL DE JOCS I ACTIVITATS SOBRE LA VIDA DE JESÚS


http://roble.pntic.mec.es/jfeg0041/todo_reliduques/jesus/jesus.htm

BON INICI DE CURS 18-19

Resultado de imagen de inicio curso fanoHola a tothom!!!

Ja tornem a estar en marxa a la Classe de Religió!!!

Molt contents venim cada setmana per aprendre reprendre temes ja treballats a cursos anteriors i per aprendre coses noves... No dubteu, se'ns fa molt curt!!!

Aquest curs treballarem a mb nous materials i tecnologies. Farem servir els ordinadors, les tauletes, les PDI, ...

RECORDEU!!!  a l'apartats RECURSOS, JOCS, CANÇONS, ... trobareu moltes cosetes per passar l'estona i recordar coses que treballem a la classe de Religió!!!

Esperem sigui un curs meravellós i que gaudiu molt.

Ens anem trobant per aquí...

Fins aviat!!!!!

BON ESTIU I BONES VACANCES!!
Famílies us desitgem un bon estiu i unes merescudes vacances... 
Ens retrobem al setembre!!

COMIAT ALS NENS I NENES DE 6è!!
Abans de fer un petit homenatge als alumnes de 6è, aprofitem per felicitar a la Claudia, que aquest curs va resultar guanyadora d'un dels premis del CONCURS BÍBLIC DE CATALUNYA. Felicitats, Claudia!!!! 
Tota la resta de participants també hem tingut un regalet molt bonic i ens ha agradat molt!!
Des de la Classe de Religió Catòlica us desitgem el millor i esperem que porteu a la vostra "nova motxilla" tot allò que heu aprés a la nostra classe... Us dediquem aquesta cançoneta i un diem que us trobarem a faltar molt!!!

Fins sempre!!
CINEMA ESPIRITUAL A LA CLASSE DE RELIGIÓ
Durant les últimes setmanes del curs, i coincidint amb la jornada intensiva del horari escolar, hem aprofitat per fer unes sessions de CINEMA ESPIRITUAL... què vol dir això?? Doncs són aquelles pel·lícules que, tot i no ser relats bíblics com els que veiem a la nostra classe, també ens ajuden a reflexionar i a pensar sobre continguts que hem treballat durant el curs. Acostumen a agradar molt i sovint signifiquen un bon aprenentatge. 
Aquí us deixo un enllaç on podeu fer recerca de les pel·lícules que hem vist a la classe: 
http://ver-pelis.me/  
https://www.locopelis.com/
(copia i enganxa al teu cercador d'Internet)

Resultado de imagen de el principito pelicula    Resultado de imagen de atrapa la bandera   Resultado de imagen de meñique y el espejo magico pelicula completa

BONA PASQUA A TOTHOM!

SETMANA SANTA
Estem a punt de arribar a la Setmana Santa, aquí us deixo una presentació molt interessant que ja hem vist a la classe. Ens ajuda a recordar què recordem els dies més importants d'aquesta setmana. 
Espero que us agradi i, aprofito per desitjar-vos unes bones vacances de Setmana Santa i una BONA PASQUA !!!!TEMPS DE QUARESMA... Paraules amb COR
 
Durant aquest temps de Quaresma estem treballant una dinàmica molt interessant. Volem descobrir les actituds positives de la vida, volem reflexionar sobre el camí que cadascú tria en les seves decisions, ... Com vull que sigui el meu camí? Amb que puc trobar-me en el camí? Qui és important per mi? Seran preguntes que ens ajudaran a pensar. 


Cada grup hem fet activitats diferents, hem mirat alguna pel.li amb C.S. per comprovar com el canvi d'actitud acostuma a ser positiu per la vida, amb els de C.M. hem treballat el perdó, amb els alumnes de C.I. hem fet molt bona feina amb les paràboles de Jesús. Així arribarem a la festa de la PASQUA molt i molt contents. 
Aviat us ensenyarem les nostres feines!!
Fins aviat!! 

CONCURS BÍBLIC CATALUNYA 2018

Ja tenim el segon trimestre del curs en marxa!!! Tornant del Nadal ben contents i descansats, hem reprès les activitats dels classe de Religió. Un any més participem al Concurs Bíblic de Catalunya. El treball és diferent per cada cicle: cicle inicial treballa un dibuixos de la vida de Jesús, cicle mig i cicle superior responen un qüestionari (cercant cites bíbliques al NT) i un dibuix del tema treballat. Mirarem de fer bona feina i potser serem afortunats i ens endurem algun premi, a part de l'aprenentatge que tot el treball realitzat!!
Aquest any el tema proposats ens ha agradat molt: "Senyor, ensenya'm a ser feliç i a donar pau". Aquesta cita bíblica ens ha ajudat a entendre que el missatge de Jesús està plenament d'actualitat!! Ens han donat unes fórmules per fer feliç i les hem treballat a la classe i, fins i tot, hem fet un mural per decorar la porta de la classe. Aquí podeu veure una mostra de la nostra feina, esperem que us agradi!! 
BONES FESTES A TOTHOM!!
Amb el pessebre que hem preparat per a la nostra classe, us desitgem... ADVENT 2017: "Cerca una estrella que orienti la teva vida"

Els nois i noies de la Classe de Religió estem treballant aquests dies l'ADVENT. Aquest és un temps d'esperança, d'il.lusió, d'alegria, ..
"Cerca l'estrella que orienti la teva vida"... és el nostre lema de l'Advent. Busquem actituts bones que ens duguin a la feta del Nadal ben contents i satisfets, esperem el Naixement de Jesús amb el cor net i esperançat, per fer del món quelcom millor. RESPECTEM EL NOSTRE PLANETA...

Vídeo de YouTube


TREBALLEM LA TARDOR!! TALLER DE RECICLATGE...
Dins del nostre Projecte de curs, "EL RESPECTE", aquest primer trimeste treballarem "Respectem el nostre planeta", per això hem decidit fer un punt de llibre amb materials reciclats: paper, diari, ... 
També hem decorat la porta de la nostra classe. Mireu!!! Ens ha quedat ben bonica, oi??


CONEIXEM DIFERENTS ONG'S
Els nois i noies de 5è estem treballant en els primer tema de la classe de Religió el fet d'ajudar als altres desinteressadament. En un món, a vegades egoista i poc respectuós, ens hem adonat que hi han persones que dediquen la seva vida a col.laborar per ajudar als altres i a mirar de fer un món millor. 
Estem descobrint un munt de ONG's que ens serviran d'exemple, per això estem treballant a l'aula d'informàtica per cercar informació. 
Després farem una exposició dels nostres treballs a la resta de companys, aviat us podrem ensenyar la nostra feina!! :-)
"EL RESPECTE", el nostre projecte de curs

Després de veure les propostes exposades a la classe, hem decidit que el RESPECTE, serà el tema que donarà forma al nostre projecte de curs. 
Cada classe el treballarà a la seva manera i, serà cada grup qui pensi per on vol encaminar el tema. Pensem que tenim feina i per això ens hem posat mans a l'obra... 

Poc a poc us anirem ensenyant la nostra feina, no deixeu de visitar-nos, ens agrada molt que ho feu!!
Gràcies i fins aviat!!! 

BUSQUEM UN “LEMA” PEL NOU CURS

En aquestes primeres setmanes, i amb l’il.lusió de rebre nous companys a la classe de Religió, realitzem activitats que ens ajuden a situar els nostres objectius per aquest curs.

La programació que tenim preparada per aquest any, ens proposa buscar un “lema” per fer un treball repartit al llarg dels messos i que cada classe/nivell treballarà a la seva manera i segons la visió que ells vulguin donar al mateix. Per cercar-lo hem vist aquest video que deixem aquí, i que a més de ser divertit ens fa pensar una mica... Què us sembla a vosaltres???

Vídeo de YouTube


Ja esteu rumiant quin serà el nostre lema?? nosaltres comencen a treballar, properament us ensenyarem la nostra feina…

Fins aviat!!!

COMENCEM EL CURS 2017-2018!!

BENVINGUTS A LA CLASSE DE RELIGIÓ CATÒLICA!!!


Us dono la benvinguda a aquest bloc, gràcies per visitar-nos!!! 

Si el que vols és saber que treballem a la classe de Religió Catòlica, pots accedir al apartat "PROJECTE" que trobaràs a l'esquerra de la pantalla, i en el cas de tenir algún dubte pots escriure'm o adreçar-te a l'escola per parlar amb mi, Imma, la mestra de Religió de l'escola. 

Fins aviat!!!

ARRIBA LA PASQUA!

Publicat el 24 abril 2017

Comencen el Tercer Trimestre i comencen el Temps de Pasqua!

Reprenem les classes a l’aula de Religió Catòlica, tot recordant que, els últims dies del que anomenem Setmana Santa son els primers dies de Pasqua de Resurrecció. El Diumenge de Resurrecció els cristians vivim amb alegria que Jesús ha ressuscitat i viu per sempre al costat de Déu. Aquest fet significa per a nosaltres que l’amor de Déu pot vèncer tots el mals del món.

Aquest primers dies del trimestre recordem que la Pasqua dura. La data d’inici no és fixa al calendari, perquè coincideix amb el diumenge posterior a la primera lluna plena de la primavera. Això ens resulta molt curiós i prenem nota per parlar-ho amb les nostres famílies!!

Treballem, segons cada nivell, els símbols de la Pasqua: l’aigua, símbol de vida; el foc, que representa el pas de l’obscuritat a la llum i el ciri pasqual, que simbolitza a Jesús ressuscitat.

BONA PASQUA A TOTHOM!!!!

TEMPS DE QUARESMA

Publicat el 7 abril 2017

Hola a tots!!

El passat dimecres 1 de març va començar el Temps de Quaresma, i a la classe de Religió Catòlica treballem aquesta època de l’any d’una manera ben especial cada curs.

Ja sabem que, tradicionalment, la Vella Quaresma presidia totes les llars i, d’aquesta manera sabien quantes setmanes faltaven per arribar a la Pasqua. Perquè el temps de Quaresma representa els 40 dies anteriors a la Pasqua, la nostra festa més important, doncs recordem que:” Jesús és viu!”. Amb la resurrecció Jesús ens recorda que podem estar per sempre a prop de Déu i que ell mai ens abandonarà.

Amb les dinàmiques del Taller NazaRed, hem treballat la Quaresma per arribar al Temps de Pasqua millorant una mica cada dia!!

 

(http://pastoral.manyanet.org)

Bona Setmana Santa i bon descans a tothom!!!

 MODELS DE VIDA

Hola amics,

Durant aquest segon trimestre, els nois i noies de 5è estan treballant de valent… Han preparat un treball sobre persones de la nostra societat que, amb la seva vida, han demostrat estar molt propers a aquells valors que Jesús ens va voler ensenyar.

img_0086

Martin Luther King, Pere Casaldàliga, Dalai Lama, Mare Teresa de Calcuta, Rigoberta Menchú i  Nelson Mandela són un exemple per a nosaltres, són un model de vida. Ells han lluitat per defensar els drets dels més dèbils.

Han aprés molt,  s’han fet moltes preguntes, han investigat sobre ells,  i han vist com aquestes persones han estat i són capaces d’entregar la seva vida per als altres.

La feina s’ha acabat fent una presentació a la resta de companys de la classe del personatge treballat, molt atents han compartit els coneixements. Ha resultat una bona experiència, satisfets i amb ànims de millora continuem treballant.

Fins la propera!!

DIA DE LA PAU – 30 DE GENER

Com ve sent habitual, el dia 30 de gener fem alguna activitat especial a l’escola per a treballar el DENIP, Dia Escolar de la No Violència i la Pau.

Aquest dia es recorda la data en que Mahatma Ghandi, que va ser un home que va lluitar per la Pau.

Resultado de imagen de mahatma gandhi per a nens

Recordem la importància de fer la Pau en el nostre entorn… Cerquem camins de Pau, ha estat el nostre lema i per això em fet una coloms de la Pau que emprenen el vol, cercant camins de PAU, AMOR, AMISTAT, SOLIDARITAT, BONDAT, AJUDA, ...


Esperem us hagi agradat, fins aviat!!!

CONCURS BÍBLIC DE CATALUNYA    

Aquests primers dies del trimestre, tots els nens i nenes de la Classe de Religió estem participant al 32è CONCURS BÍBLIC de Catalunya. La proposta d'aquests any portava com a títol: "AMB DÉU TOT ÉS POSSIBLE". D'acord amb el que treballem a la nostra classe, hem comprovat que Déu ens ajuda a ser millors cada dia i que ens fa forts per a superar dificultats, que de vegades ens semblen insuperables.

concurs-biblic

Cada cicle ha treballat al seu nivell, els més petits, Cicle Inicial, han pintat uns dibuixos on han conegut la vida de Jesús quan era un nen com ells. Hem llegit la Bíblia Infantil, hem fet teatre, .... Per entendre millor el tema!!

A Cicle Mitjà i a Cicle Superior, es tractava de contestar les preguntes d'un qüestionari, a partir de la recerca de cites bíbliques al Nou Testament,  i fer un dibuix original sobre el tema.

La valoració ha estat positiva, hem aprés molt del tema, i fins i tot algú pot resultar guanyador!! Tindrem regals per a tots, i també per a la classe....

Gràcies i fins aviat!!!


US DESITGEN BON NADAL 
FELIÇ ANY NOU!!!!


QUE TINGUEU UN BON DESCANS NADALENC I ENS RETROBEN AL GENER!!


CAL SER GUIES VALENTS…

Els nois i noies de Quart estem treballant la història de Josuè. Un noi valent que va guiar al seu poble fins a la Terra Promesa i, allà van poder viure bé i molt feliços per sempre tot seguint les lleis de Déu: “Estimaràs Déu sobre totes les coses i, estimaràs als altres com t’estimes a tu mateix”.

Hem après que si tenim un objectiu a la vida i defensem els nostres drets de bones maneres aconseguirem molt més. Si tothom seguís aquesta llei que Déu en proposa el nostre món seria molt millor… Hem jugat a fer de “guies” amb els companys de la classe.

Podeu veure el vídeo de la història en el següent enllaç:

Història de Josué


Esperem que us agradi.

Fins aviat!!

BENVINGUTS UN NOU CURS...

Comencem el curs amb moltes ganes. Volem retrobar-nos amb els amics, amb els mestres,... explicar-nos les vacances d'estiu i gaudir d'un nou curs.

A la classe de Religió Catòlica reprenem el nostre projecte, per continuar aprenent coses interessants i divertides, que ens ajudin a ser cada dia millors. Tenim molta sort perquè no estem sols ens aquest camí.... La nostra família, els companys, els mestres... en ajuden a avançar i, nosaltres tenim al costat algú que mai ens abandona... Ja saps qui és, oi?? Ell, ens ajudar a confiar en nosaltres mateixos per fer d'aquest món quelcom millor!!!"OMPLIM EL CURS DE COLORS", serà el nostre lema... En les primeres sessions el treballarem, ja us anirem ensenyant les nostres feines.Famílies, a l'apartat de PROJECTE trobareu més informació del que fem i treballem a la Classe de Religió Catòlica. També podeu contactar amb la mestra, adreçant-vos directement a l'escola.
BON ESTIU 2016 !!!

I han arribat les merescudes vacances d'estiu!!! Esperem que en gaudiu moltíssim, no deixeu de posar en pràctica les cosetes que hem anat treballant a la classe de Religió... 

Ens retrobem al setembre!!!

ANEM CAP EL FINAL DE CURS...

Aquestes últimes classes del curs les dediquem a acabar feines i a fer avaluació del treball fet i a pensar en tot allò que hem après.

Una de les maneres de treballar-ho es veure una pel·lícula. Aquestes poden ser de fets bíblics o no, però totes amaguen actituds o valors dels que hem vist a la classe de Religió Catòlica. Esperem amb ganes les vacances i una  manera relaxada de que arribi aquest moment és gaudint d'aquest Taller de Cinema...   

                       

ESFORÇ, PERDÓ, COL.LABORACIÓ, AJUDA,... són valors que molt sovint surten a les nostres sessions i d'aquesta manera, treballem l'esperit crític tot aprofitant el visionat d'aquestes pel.lícules.


L’OVELLA PERDUDA

Els nens i nenes de C.Incial estem treballant aquest tercer trimestre la paràbola de l’Ovella Perduda. Em descobert que de vegades les històries no són el que semblem… Veieu el video següent, esperem que us agradi!!!

Vídeo de YouTube


Cada vegada que ens equivoquem, els que ens estimen de veritat ens perdonen i, esperen de nosaltres que aprenen i no tornem a equivocar-nos.

Això és una sort, no us sembla??

Fins aviat!!!


JA HA ARRIBAT!


Què recordem durant la SETMANA SANTA?

Acabem el segon trimestre i, amb ell la Quaresma. La última setmana de Quaresma és la que anomenem Setmana Santa, perquè es recorden el últims dies de la vida de Jesús. 

Aquests curs hem mirat una pel·lícula molt interessant: Jesús, viu la seva història! Aquesta és la història de Jesús vista a través dels ulls d'uns nens que podien haver viscut en el període de temps en què Jesús va viure a la terra. Segueix les vides d'en Benjamí, Caleb, Sarah, Joel Leah i Nathan quan vivien a Jerusalem cap a l'any 30. 

Aquí us deixo una aplicació que, en fa un recorregut per aquesta història i que alhora us explica els dies més importants de la Setmana Santa. 

Espero que us agradi. 
LES MEVES ACCIONS I ELS ALTRES…

Aquesta setmana treballem de quina manera som responsables de les nostres accions i, ens adonem que no només ens afecten a nosaltres. Sovint obtenim recompenses que no són materials, …el nostre premi serà fer-ho bé i fer sentir bé els altres.

Mireu aquest vídeo, a nosaltres ens ha ajudat molt a entendre-ho.


Amb les més grans ho hem treballat veient aquesta història... Després hem realitzat uns "Còmics  de Quaresma" amb bones accions..., per fer-nos conscients quines son aquelles que podem dur a terme i que, de vegades se'ns passen per alt.

Vídeo de YouTube


Uiii, per cert, segur que, amb un bon treball, aconseguim la tercera de les nostres claus... FER CAS, ESTIMAR, PENSAR ABANS D'ACTUAR, seran les actituts que ens ajuden a millorar aquesta vegada.

Quina sort tenim, això és un bon premi, no???

Endavant!!!


LA PARÀBOLA DEL FILL PRÒDIG

Seguim treballant la Quaresma i, la troballa de les nostres claus cada vegada és millor, estem fets un bons experts...  Anem omplint la nostra aula del material treballat. 

Aquesta setmana estem treballant la Paràbola del Filla Pròdig, també se li diu la Paràbola del Pare Misericordiós. Hem llegit el text de la Bíblia i també hem vist  aquest vídeo, és divertit i l'explica molt bé.

No perdeu detall...

Vídeo de YouTube


Sabeu qui representa cadascun dels personatges? 

Nosaltres ho hem descobert i, per això, ja tenim la segona de las nostres claus, ... RESPECTE, PERDÓ I RESPONSABILITAT!!!!

Ha estat molt interessant! 

Seguim treballant...

L'EQUIP J I EL MISTERI DE LA QUARESMA... 

Aquests dies estem treballant la QUARESMA…El treball en equip ens vol ajudar a trobar les CLAUS DE LA QUARESMA.

Adaptació material Taller Naza-Red (Gràcies amics, per compartir-lo)

Adaptació del material Taller Naza-Red. Gràcies amics, per compartir-lo!

Ja tenim algunes claus i, venen ben acompanyades… UNIÓ, RESPECTE, AMOR, RESPONSABILITAT, AJUDA, PERDÓ…

Diferents jocs, dinàmiques, vídeos, històries de la Bíblia, … ens porten actituds per treballar aquesta Quaresma.

Segurament, al final trobarem quin és el tresor amagat…

Fins aviat !!

30 DE GENER: DENIP

Aquests dies hem recordat aquesta data tant especial, el DIA ESCOLAR DE LA NO-VIOLÈNCIA I LA PAU. 

Hem parlat de la importància de fer la pau en el nostre entorn, a l'escola, a casa, amb els amics,... . Quan respectem als altres, compartim, ajudem,... estem fent la pau. Recordem que es celebra aquest dia en record del dia que va morir un dels més important personatges pacifistes de la nostra història: Mathatma Gandhi. Aquí teniu un video que recull la seva biografía: 

Vídeo de YouTubeAmb tot plegat, hem descobert que de res serveix que la pau la faci o sigui defensada per una sola persona, cal que...
LA PAU LA CONSTRUÏM ENTRE TOTS! 
Així que, entre tots els nens i nens de l'aula de Religió estem fent aquest rètol amb un Colom de la Pau ben acolorit, esperem que us agradi!!!


    


LA FAMÍLIA DE JESÚS, LA SAGRADA FAMÍLIA…

Aquesta primera part del segon trimestre, estem treballant a CI i CM la família de Jesús. 


Vam explicar el relat bíblic que recorda el que va passar just després del naixement de Jesús. La visita del Mags i enfrontament amb el Rei Herodes que, per por a perdre la seva autoritat va emprendre accions molt dolentes…

Avancem recordant que la família de Jesús, també era anomenada la SAGRADA FAMÍLIA, per ser una família molt important i amb uns valors que tots volem imitar. En record d’això, hi han llocs, edificis, … que tenen aquest nom. Coneixem escoles, esglésies, … i tots tenim present la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona.Hem parlat del seu autor, Antoni Gaudí, de la seva vida i de les seves inquietuds. Amb la visita al lloc web de la Sagrada Família (www.sagradafamilia.org.), descobrim la seva història, els molts detalls que ens recorden la vida de Jesús. I com a conclusió estem treballant una manualitat a la classe que ens recordarà tot el que hem estat descobrint. Més endavant penjarem unes fotos de les nostres obres… Per ara, no deixeu de fer una visita, encar que sigui virtual, i  gaudir d’aquesta gran obra d’art 

Ha estat molt interessant, oi???

COMENCEM EL SEGON TRIMESTRE...

Els millors desitjos per avançar en el curs... 

                                                                           ... BONA TORNADA!!! 

BON NADAL I FELIÇ 2016


 Esperem gaudiu d'aquest temps amb els que més estimeu!!!


CERQUEM UNA ESTRELLA…


Durant aquest dies d’Advent a la classe de Religió hem treballat amb el lema “CERQUEM UNA ESTRELLA!” (Fano’15). Cada setmana hem rebut a partir d’una cita bíblica que ens feia arribar un missatge… Recordem que l’Advent és el temps de preparació per al Nadal, preparem el nostre cor, millorem quelcom de la nostra vida, … Aixeca’t, prepara el camí, comparteix amb alegria, confia i serveix han estat els que ens han fet pensar i reflexionar, per arribar a completar la nostra estrella… JESÚS, és la nostra estrella!!!!

 
També podreu trobar en la nostra aula un Calendari d'Advent, darrera de cada dia trobareu un missatge positiu, ... sigues feliç, ajuda al que tens a prop, sonriu cada dia, ... La nostra corona d'Advent ens recorda les quatre setmanes de que consta aquest temps, així arribarem al Nadal ben aviat!!
          


JA ESTEM EN MARXA!!!

Hola a tots!!
Ja hem iniciat el nostre curs, … amb energia renovada després de les vacances d’estiu. Esperem que aquest estigui ple de bons moment i, aprenem i gaudim de les noves coses que treballarem a la Classe de Religió Catòlica.

Nous companys ens acompanyen en aquest camí, on tindrem com a lema: “Volem ser la llavor que creix i dóna bons fruits” (Paràbola del sembrador, Lc 8-5-8). Tots l’hem treballat en començar les classes i, ens hem adonat que per a Déu tots som terra bona que rep les llavors i que, depen de nosaltres cuidar-les i fer que donin bons fruits, bones accions…

Després de llegir i explicar el text de la Bíblia, hem escoltat aquesta cançó que ens ha agradat molt. Aquí us la deixo…

PARÀBOLA DEL SEMBRADOR

Vídeo de YouTube


"VOLEM SER LA LLAVOR QUE CREIX I DÓNA BONS FRUITS"


RELIGIÓ CATÒLICA A L'ESCOLA JOAQUIM BLUME, BENVINGUTS!!
contador de visitas
Visitants


https://sites.google.com/a/xtec.cat/reliblume/projecte-curs-2020-2021-1https://sites.google.com/a/xtec.cat/reliblume/projecte-curs-2020-2021-1https://sites.google.com/a/xtec.cat/reliblume/projecte-curs-2020-2021-1