Vagó_de_cua_novembre_2015

Àlbum de cromos de lectures per a nens i nenes de 8 a 10 anys, per impulsar la lectura

La Biblioteca Lambert Mata amb la finalitat d’impulsar la lectura entre els joves de 8 a 10 anys, ha creat un àlbum de cromos amb la peculiaritat que els cromos són portades de llibres com Estranys al Museu de Ripoll d’en Jan, la Llegenda de la Marededéu de Núria de Maria Àngels Gardella, o una adaptació de l’Illa del tresor de Robert L. Stevenson.
Per obtenir els cromos i completar l’àlbum, cada participant ha de llegir els vuit llibres que la biblioteca facilitarà als joves lectors. Un cop llegit cada llibre, hauran de respondre correctament unes preguntes concretes perquè puguin guanyar-se el cromo corresponent. Tots aquells que al juny l'hagin completat tindran un obsequi.
Els nens i nenes interessats a participar en aquesta activitat s’han d’adreçar a la Biblioteca Lambert Mata (c/vinyes, 1. Ripoll) on se’ls donarà l’àlbum de cromos i el primer llibre a llegir.


Daniel Palomeras, publica una altra novel·la: Hollister 5320 
L'Altra Editorial
Es tracta d’un llibre ideat a partir de detalls viscuts, sospitats o escoltats durant la infància, alguns dels quals mai ha pogut saber si eren realment certs. A partir de la ficció els recull en una trama narrativa amb un punt tràgic, que afavoreix que es facin presagis a mida que es llegeix. Un protagonista anònim i introspectiu que està superant una operació que l'obliga a evacuar dins d'una bosseta, torna al seu poble per uns dies. El retrobament li farà reviure i descobrir aspectes de la seva pròpia vida i de la dels seus avantpassats. Així mateix l'argument serveix per oferir pinzellades de la història del segle XX.
Palomeras desitja que el conreu de l’oci que ell experimenta com a escriptor, es traslladi també als lectors de l’obra.
També és l'autor d'El secret del comte que va guanyar el premi Folch i Torres 1988, o El temps feliç (premi Gran Angular 1996).
Us la recomanem!.
Comments