Vagó de cua. Octubre 2015Biblioteca Lambert Mata de Ripoll, un punt de referència per als lectors


La biblioteca Lambert Mata de Ripoll, integrada a la Xarxa de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i a la Diputació de Girona es presenta com un dels punts culturals emblemàtics de la vila. El llegat del Sr. Lambert Mata, home culte i refinat, va ser la llavor per anar perfilant una biblioteca que actualment ofereix un ventall de possibilitats lectores per a tots els nivells i en tots els formats. 

La vigília de Sant Jordi del 2009 estrena nou edifici, això li permetrà disposar d'amplis espais per donar cabuda a les noves necessitats i ampliar la seva oferta lectora.
Deixant de banda les activitats pròpies i tradicionals d'una biblioteca, com són el préstec de llibres, difusió de catàlegs de lectura, novetats, i els últims anys de DVD'S. Es van consolidant activitats que ja porten una bona trajectòria, com són el Club de Lectura, on s'han comentat uns 60 llibres i que aquest any ja en fa 10! D'altres iniciatives li van al darrera  com és l'Hora del Conte pels petits lectors.

Noves iniciatives s'han anat covant aquests últims anys i que han vist la llum, així com altres tasques integrades: formació d'usuaris amb diferents activitats, consultes per internet

Vídeo de YouTube

, presentacions de llibres, El llibre 
gegant de Ripoll, exposicions a dojo, incorporació a les xarxes socials (facebook i twitter), consultes per Internet  (Punt Xarxa), servei de préstec a entitats, préstec interbibliotecari... Les últimes iniciatives: servei gratuït de préstec de llibre electrònic  i El meu àlbum de lectura,  àlbum de cromos amb lectures d'octubre a juny, per als nens i nenes de 8 a 10 anys.
Des d'aquest espai animem a participar en les activitats proposades des de la biblioteca, de manera molt especial a llegir, llegir, llegir...!Comments