Novetats novembre 2015

LLIBRES-DVDs-LLIBRES-DVDs-LLIBRES-DVDs-LLIBRES-DVDs-LLIBRES
   (De)Construint identitats
Ricard Alonso / Sílvia Ayala
Una proposta educativa per treballar les identitats flexibles en el marc de la interculturalitat
Aquest llibre pretén posar l'èmfasi en com cada persona pertany a un o diversos grups culturals i com es forja la seva identitat. Per fer-ho proposen activitats que no promouen la renún- cia al bagatge personal i cultural de ningú sinó  que pretenen desenvolupar la capacitat de comprensió des de la convivència i l'empatia. 
Ed. Graó. 

Mambrú se va a la guerra
Jan
"Fa anys que es parlava  que anàvem camí de la societat de l'oci i ja hi som. Només es pensa en els nostres joves per fer-los feliços en els Mac Donals, vendre'ls l'últim model de mòbil cada any, l'últim en pantalons vells, l'espectacular videojoc on poden passar el temps metrallant qualsevol enemic que es posi davant seu, o clar, també queden guapos de cambrers a temps parcial, com no... Així es perden alguns pel camí."

7 ideas clave. Escuelas sostenibles en convivencia
Juan de Vicente Abad
Mostra quines són les condicions necessàries per aconseguir una bona convivència als centres. Tracta un conjunt de mesures que s'enquadren dins del que s'anomena model democràtic de gestió de la convivència, s'articula al voltant de dos principis bàsics: la participació de tots els membres de la comunitat educativa i la inclusió de la diversitat de l'alumnat a les nostres aules. Presenta una estructura clara que ajuda a entendre cada una de les idees que es plantegen amb la intenció de demostrar la importància de la innovació per millorar la pràctica docent.
                                 
Passem a l'acció 
Íngrid Llopart / Anna Sellarès
Un recull d'eines i recursos per treballar de manera transversal actituds, habilitats i competències que facilitin i impulsin l'aprenentatge i la vivència de la participació. Entenem que l'educació per a la participació ens ha d'ajudar en l'aprofundiment de la democràcia i, per tant, en la construcció d'una ciutadania crítica i responsable.
Ed. Graó


PIXAR - Short Films  Collection 1-2
DVDs
PIXAR 1
Recull de 13 curtmetratges de tipus lúdic. Presenta els curts següents: "Las aventuras de André y Wally B.", "Luxo Jr.", "El sueño de Red", Tin Toy", "Knick Knach", "El juego de Geri", "Pajaritos", "El coche nuevo de Mike" "Saltando", "Jack-Jack ataca", "El hombre orquesta", "Mate y la luz fantasma" i "Abducido".

PIXAR 2
Recull de 12 curtmetratges de tipus lúdic que es poden utilitzar per treballar diversos valors. Presenta els curts següents: «Tu amiga la Rata», «Presto», «Burn-e», «Parcialmente nublado», «La misión Especial de Dug», «George y A.J. », «Día y noche», «Vacaciones en Hawai», «Air Mate», «Pequeño Gran Buzz», «Mate viaja en el tiempo» i «La luna».

Són un conjunt de documentals que permeten treballar de manera lúdica valors a  l'escola. 
Comments