Aquest és el blog de l'Institut Carles Rahola

 Seguint les petjades del poble jueu.

Aquest projecte l'hem dut a terme gràcies al Museu d'Història dels Jueus i del Patronat que han coordinat  el projecte i ens han ofert una visita guiada i comentada  per l'interior del museu i  una altre pel  Call. A més a més donar a conèixer el fons documental del museu i la biblioteca.
A l'institut ens hem proposat els següents objectius:

- Donar a conèixer a l'alumnat el patrimoni jueu que hi ha a la ciutat de Girona.

- Conscienciar de la riquesa cultural del nostre entorn.
- Valorar el patrimoni de la ciutat.
- Valorar com un fet enriquidor la diversitat cultural que forma la nostra societat.
ENLLAÇOS:
Patronat:
http://www.girona.cat/call/cat/index.php


El museu d'història dels jueus:

http://www.girona.cat/call/cat/museu.php

/    El Patronat

El Patronat Call de Girona és un organisme autònom municipal, constituït l'any 1992 per l'Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya.

El Patronat s'ocupa de la recuperació física i cultural de l'herència jueva gironina, la rehabilitació urbanística i la dinamització i promoció del call.

La seu del Patronat és el Centre Bonastruc ça Porta, que acull el Museu d'Història dels Jueus i l'Institut d'Estudis Nahmànides.

El museu d'història dels jueus

El principal objectiu del Museu és preservar i difondre la història de les comunitats jueves de Catalunya, que al llarg de tota l'edat mitjana varen formar part i varen contribuir decisivament a la trajectòria històrica i al desenvolupament cultural i científic del país. En la majoria dels casos, s'ha procurat il·lustrar les explicacions del recorregut museològic amb exemples procedents de la història de la Girona jueva. Aquests exemples, tant documentals com arqueològics o iconogràfics, ofereixen una explicació genèrica de les formes de vida jueva a la Catalunya medieval.

http://www.girona.cat/call/cat/museu.php