Aquest és el segon projecte comú de lectura endegat per la Xarxa de Biblioteques Escolars de les Comarques de Lleida després de treballar el Projecte comú de lectura "El petit Príncep", en el que es van treballar quatre itineraris de lectura: L'astronomia, l'amistat, la justícia i el medi ambient. 

Aquest nou projecte a l'entorn del llibre "Alícia al país de les meravelles"  és una proposta oberta als centres educatius per treballar la lectura tot promovent el desenvolupament de les competències bàsiques, facilitant la participació de tots els centres educatius, biblioteques públiques i entitats que s'hi vulguin sumar.  El punt de partida d'aquest projecte és la III Jornada de biblioteques escolars de les terres de Lleida que tindrà lloc, dissabte 18 de maig de 2013. En aquesta jornada es presenten els dos itineraris de lectura per als centre educatius: 

1- Del món real al món imaginari
2- Jocs curses i diversions 

De cada itinerari es presenten i recomanen diferents lectures adreçades a tots els nivells educatius.
A més, s'ofereixen 
diferents propostes didàctiques per poder treballar  dins del projecte de manera diversificada i el més adaptada possible a la realitat de cada centre i nivell educatiu.  

Al llarg de la durada del projecte s'oferiran en préstec des dels CRPs de les terres de Lleida diferents maletes de lots de lectura, guies, propostes... relacionats/des  amb el projecte.

Les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya participen en aquest projecte mitjançant una exposició itinerant sobre el llibre Alícia al país de les meravelles. Aquesta exposició, que va acompanyada d’una bibliografia de suport, serveix de base per organitzar una activitat de promoció de la lectura a les biblioteques públiques, per mitjà de la col·laboració entre la biblioteca del municipi i l'escola. Per altra banda, les biblioteques faran una selecció dels seus fons per tal de preparar una sèrie de lots bibliogràfics, les maletes viatgeres, que giraran al voltant dels temes que tracta el llibre d’Alícia. Aquestes maletes es podran llegir i consultar a la biblioteca o bé es podran deixar en préstec a les escoles. 

Pensem que tenim a les mans un projecte engrescador que podem fer créixer i gaudir conjuntament. Us convidem doncs a tots els centres educatius a participar-hi. Per fer-ho cal que ompliu aquesta fitxa i la feu arribar al vostre CRP.  

Lleida, 18 de maig de 2013  

Fitxa de participació