Inici

A partir de la idea del CRP del Tarragonés, hem dissenyat aquests "microtallers" que pretenen posar a l'abast de la comunitat educativa un conjunt d'eines, sovint anomenades "aplicacions 2.0", caracteritzades per la "no" depèndencia de programes "propietaris" i la facilitat per compartir i treballar de forma col·laborativa. L'escola actual necessita que el professorat s'apropii d'aquestes eines i aprengui a donar-hi un ús educatiu per formar l'alumnat (els anomenats "nadius digitals") com a persones responsables en l'ús de la tecnologia. L'esperit d'aquests microtallers podria ser "...amb seny però ràpid, fàcil i útil".

Tots els tallers presenten la mateixa estructura:
PER CONÈIXER: Un espai de presentació i informació sobre el recurs.
PER APRENDRE: On s'oferten diversos materials que poden servir per recordar i ampliar la formació del propi taller.
PER APLICAR EN EDUCACIÓ: Una aproximació als possibles usos que se'n poden fer dins un centre educatiu o a l'aula.

A la dreta de cada pàgina hi ha dos apartats més:
GUIÓ DE TREBALL: Una guia per abordar la sessió de treball que bàsicament vol seqüenciar els continguts del taller.
PRÀCTIQUES: Propostes d'activitats per fer els participants o de procediments per solucionar altres necessitats.

El treball en aquest entorns, requereix un navegador actualitzat (millor Firefox o Chrome) i el plugin Adobe Flash Player instal·lat. Igualment és força recomanable, configurar el navegador per funcionar a través de pestanyes i no de finestres.
Molts dels materials que es suggereixen tenen audio, per la qual cosa és recomanable disposar d'altaveus o d'uns auriculars.

Edició del lloc web: Carles Pinar. Centre de Recursos Pedagògics de Sant Andreu. cpinar@xtec.cat
(Agraïm al Xavi Suñe l'empenta que ens dona el seu exemple; podeu veure-ho a https://sites.google.com/site/microtallerstac/)