Presentació

Merlí, catàleg de recursos educatius

Merlí és el catàleg de recursos educatius digitals i físics de la XTEC 2.0 del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb l'objectiu de proporcionar a la comunitat educativa un entorn de catalogació, indexació i cerca de materials didàctics. En aquesta nova etapa, incorpora novetats i una selecció qualitativa i actualitzada d'interès per diferents entorns d'aprenentatge, així com l'oferta oberta per a tots els públics interessats.
Per accedir al catàleg Merí cal visitar l'enllaç següent : http://merli.xtec.cat/merli/ 

El catàleg posa a l'abast la localització de recursos educatius d'arreu de Catalunya i ofereix una col·lecció de referència del sector  amb un fons de més de 70.000 recursos en constant augment, catalogats curricularment i agrupats segons tipus de suport de l'esmentat recurs.

Merlí disposa d'un sistema de cerca ràpida amb una presentació dels resultats de fàcil consulta. La XTEC 2.0 incorpora un cercador especialitzat de recursos propis que s'actualitza constantment. Els resultats de cerca es filtren per criteris adaptats a les diferents etapes educatives.

La preservació dels nostres recursos educatius és una oportunitat a l'abast de tots i per aquest motiu us convidem a compartir les vostres propostes i creacions de nous recursos per créixer en comunitat educativa i preservar el nostre patrimoni didàctic.

Estructura

L'Ajuda està estructurada en 3 apartats:
  1. Entorn de cerca
  2. Entorn de catalogació
  3. Enllaços d'interès

A més, per aprofundir en els conceptes i en l'entorn de catalogació:
  • Guia pràctica de catalogació de caràcter més funcional. Conté apartats desenvolupats i proposa la realització d'activitats pràctiques d'autoformació. S'adreça principalment als i les professionals dels Centres de Recursos Pedagògics (CRP), però també a altres persones que hagin de catalogar recursos a Merlí.
  • Videotutorial Merlí. Com catalogar recursos educatius.