Experiències‎ > ‎

SIN Castelló d'Empúries (Empuriabrava)

PROJECTE SERVEI COMUNITARI 

FEM SALUT 0-99!


Fem salut 0-99 és un projecte de Servei Comunitari basat en un intercanvi generacional entre els alumnes de 4t d'ESO de la Secció d'Institut Castelló d'Empúries i la gent gran del municipi.

Els joves han dissenyat un programa d'activitat física adreçat a la gent gran i han fet de monitors compartint d'aquesta manera una estona i un estil de vida saludable.

Mitjançant aquesta actuació i gràcies a l'intercanvi de temps entre les dues generacions, es pretén que aquestes esdevinguin més properes, comparteixin coneixements i per tant s'enriqueixin mútuament.

Fem salut 0-99 s’emmarca dins del projecte d’actuacions del Pla educatiu d’entorn de Castelló d’Empúries.                                                                                     PROJECTE

 VÍDEO DEL PROJECTE

video final from Jordi Serra Carol on Vimeo. RECULL FOTOGRÀFIC

RECULL DE NOTÍCIES
PROJECTE SERVEI COMUNITARI 

HISTÒRIES DE VIDA AMB ULLS D'ADOLESCENT

Aquest projecte d’aprenentatge i servei que va començar a mitjans del curs 2013-14, ha estat un treball de força gent, que va néixer d’una idea i d’una proposta de Pla Educatiu d’Entorn de Castelló d'Empúries, amb la finalitat de relacionar a través de l’escriptura dues generacions molt importants del municipi que molt sovint es desconeixen. Aquesta idea i aquest projecte es va concretar buscant gent gran del municipi que volgués explicar la seva història, bàsicament gent del casal d’avis de Castelló i gent jove que els volgués escoltar, alumnes de l’institut d’Empuriabrava, i llavors relatar les seves experiències. A través d’una sèrie d’entrevistes que els nois i les noies van fer a la gent del casal, van anar recollint informació sobre els fets més importants de les històries d’aquestes persones. Un vegada fetes les entrevistes, els alumnes van elaborar a partir de les respostes un relat de vida i ho van fer com si fos una autobiografia, en primera persona, com si els narradors fossin els mateixos protagonistes, la gent del casal. 
Tot aquest especial procés ha servit per situar en un mateix punt de trobada gent de generacions diferents d’un mateix municipi per tal que es puguin conèixer , i potser reconèixer, i al mateix temps, ha plantejat per als alumnes de l'institut un molt interessant treball de llengua i d’expressió escrita allunyat, de vegades, dels aspectes més acadèmics que s’ensenyen a l’aula.
Totes les biografies s'han recollit en format revista.


RECULL FOTOGRÀFIC: INICI I DESENVOLUPAMENT DEL PROJECTE

RECULL FOTOGRÀFIC: ACTE DE CLOENDA

RECULL DE NOTÍCIES