Aigua i literatura
Al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Terrassa fins a l'abril del 2012 podeu veure l'exposició, L’aigua que treu la fam, amb la qual es vol  mostrar la manca d’aigua, com a una de les principals causes de la fam. 
També us recomanem "Oulembe el saurí", un conte sobre el tema de l'aigua, de Joan de Déu Prats i Africa Fanlo, editat per Intermón Oxfam, així com una proposta didàctica per treballar-lo.

"L'aigua" d'Elisabet Roig
Novel·la juvenil acompanyada d'una guia de lectura molt exhaustiva i ben organitzada. Material imprimible


"Calidoscopi de l'aigua i del sol" de Joaquim Carbó  Llibre de lectura i també recomanable com a suport curricular de Medi Social i Natural
                                        ..........                                  Més "Literatura de l'Aigua"
Taller de contes sobre l'aigua

Contes sobre l'aigua amb il·lustracions originals


 Raimon canta i recita "Al meu país la pluja"


Llibres de literatura i divulgació sobre l'aigua


Aquestes propostes didàctiques treballen els llibres de Gabriel  Janer "Tot quant veus és el mar" i "Somnis de mar" d'Enric Lluch.  Activitats interactives per a l'animació lectora. PrimàriaL'obra, adreçada a infants de 2 a 6 anys, està escrita per la mestra d'infantil Anna Gairí i il·lustrada per Marisé Astudillo. 

Presenta tres contes que tenen l'aigua com a fil conductor, adreçats a nens i nenes de dos a sis anys. 


"20.000 llegües de viatge submarí" de Jules Verne

Estudi de la novel·la des del punt de vista "tecnològic" i també comentari literari al voltant de l'obra


"L'home d'aigua" d'Ivo Rosati, Il·lustrador Gabriel Pacheco, Editorial Kalandraka és un conte magnífic, una història  sorprenent amb unes il·lustracions genials.

"Algú havia deixat l’aixeta oberta, però l’amo de la casa mai va tornar. L’aigua sortia i sortia, i de tant acumular-se va nèixer un home blau, alt, transparent i cristalí...
                                          ..........                           
 El mar i la poesia. Activitat interactiva. Llengua castellana de SecundàriaLlibres  contes sobre l'aigua
 "Discurso de la imagen. Poesía y naturaleza". Llibre digital que aplega poemes compilats per Ernesto Castillo i Armando Contreras i un recull d'imatges precioses.  Editat pel municipi de Monterrey (Mèxic)

Videodocumental "Joaquim Ruyra: la fascinació pel mar"
Com es diu "aigua"en...Aquest recurs és un joc que proposa  descobrir les diferents maneres de dir  "aigua" en diversos idiomes. A veure quants en coneixeu!