Activitats-Cicle-Escola


Els alumnes de 6è participen en el Programa "La ràdio a l'escola" de Ràdio Balaguer

5 juny 2015 , 1:39 publicada per JOAN-J. GENE ROSA

La ràdio a l’escola, és un programa dedicat a apropar la ràdio a les escoles de la ciutat, per tal de fer-ne un bon ús educatiu. L’espai compta amb la participació dels professors i dels alumnes, que són els encarregats de dur davant dels micròfons les propostes de cada escola, en un programa de ràdio que té notícies, reportatges, i entrevistes entre molts altres continguts, i tot plegat amb la finalitat de que els alumnes expliquin les seves activitats durant el curs, facin la lectura d’escrits realitzats a l’escola, o be la lectura de petits guions.


Els alumnes de 6è han participat en aquest programa.
Ahir, 4 de juny van emetre el seu treball. Enhorabona, nois.

Si no vàreu ser a temps de poder escoltar-lo, aquí us el deixem. Esperem que us agradi.
Setmana de la ciència

13 maig 2015 , 9:01 publicada per JOAN-J. GENE ROSA


    Totes les tardes d'aquesta setmana (11 a 15 de maig) els alumnes de Cicle Superior, a l'igual que la resta d'alumnes dels altres cicles de l'escola, estem portant a terme la "Setmana de la Ciència".

Durant uns dies hem estat preparant, en petits grups de dos o tres alumnes, una sèrie d'experiments, que presentem davant els nostres companys.

Es tracta d'experiments de fàcil execució, fets amb materials econòmics, que no siguin perillosos i puguin
resultar divertits. A més, es tracta que en cada un d'ells es faci palès algun principi científic que hem de fer veure als nostres companys amb una simple demostració.

Així, hem fet bambolles de neu, volcans efervescents, líquids no newtonians, globus que s'inflen sols, ous saltarins, làmpades de lava, globus inexplotables, piràmides de líquids, ous que entren sols dins una ampolla,...
També hem fet explotar globus amb la pela d'una taronja, hem comprovat que el paper pot no mullar-se, llet de colors, coets de cola i moltes altres coses que podeu veure en aquestes imatges que us deixem.

Bona feina !
Treball interdisciplinari 2015 - 3r. Trimestre

11 maig 2015 , 8:54 publicada per JOAN-J. GENE ROSA   [ actualitzat el 15 maig 2015 , 8:18 ]
    Tots els matins d'aquesta setmana (11 a 15 de maig) els alumnes de Cicle Superior de l'escola, estem portant a terme la part del treball interdisciplinari corresponent al tercer trimestre del curs.

L'equip de professors del cicle, ens han distribuït i barrejat en grups de quatre o cinc, de manera que compartim feina amb companys d'altres classes, amb els quals ens estem acostumant a treballar conjuntament.

El treball és engrescador. Porta com a títol "Descoberta de Besalú" i té relació amb l'estada els propers 27, 28 i 29 de maig a La Garrotxa.
La tarda del divendres 15 clourem aquest treball amb un joc de pistes per tal d'arribar a descobrir l'entrellat de tot plegat.

Si voleu entretenir-vos a veure la feina que tenim encomanada, la podeu veure aquí.


Esperem gaudir d'aquesta nova experiència.

Bona feina !Diada olímpica 2015

8 maig 2015 , 10:18 publicada per JOAN-J. GENE ROSA   [ actualitzat el 8 maig 2015 , 11:45 ]

    Aquest divendres, dia 8 de maig, s'ha portat a terme la 12a. Diada Olímpica "Ciutat de Balaguer", organitzada per l’Ajuntament de Balaguer, sota el Pla de Dinàmica Educativa i adreçada als alumnes del darrer cicle de l'educació primària.
C
om ja és habitual, els alumnes de Cicle Superior (5è i 6è) de la nostra escola hi hem participat amb bon humor i esportivitat.
Es tracta de passar un matí agradable on la pràctica esportiva sigui l'eix principal i el contacte amb alumnes d'altres escoles, un bon motiu d'alegria.
Els
alumnes han pogut gaudir del seu esport preferit entre els que hi han tingut lloc: futbol, futbol sala, bàsquet, hip hop, natació, hoquei, tennis taula, escacs, i, com a novetat d'aquesta edició, tennis.
Ha estat un matí força agradable, del qual us en deixem unes fotografies i uns vídeos de l'activitat de hip hop.
Sant Jordi - 2015

23 abr. 2015 , 11:26 publicada per JOAN-J. GENE ROSALa celebració de la diada de Sant Jordi d'aquest curs ha tingut aires diferents i l'alumnat i el professorat del cicle superior hi hem posat el nostre granet de sorra.

Continuant amb el projecte d'emprenedoria d'enguany (iniciat amb les paradetes de manualitats a l'octubre i continuat amb les d'articles de Nadal), hem preparat unes parades dels articles més característics d'aquest dia, llibres i roses naturals.
Estem molt contents de com ha anat el dia, atès que hem fet net amb les roses i déu n'hi do els llibres que hem venut. Moltes gràcies a tots aquells que heu col·laborat donat que, com ja hem anat dient, els beneficis aniran en favor de les convivències a La Garrotxa que farem el proper mes de maig.

A més, comentar-vos que a darrera del matí, ha tingut lloc el lliurament dels premis dels primers Jocs Florals de l'escola. Els guanyadors en la categoria del cicle superior han estat les alumnes Jana Alemany i Anna Escolà de 6è i el Guillem Olivart de 5è. La nostra enhorabona a ells i a la resta d'alumnes participants per la seva feina.

El colofó final de la diada, ha estat la representació de la llegenda de Sant Jordi, per part dels alumnes de 2n, i una mostra de danses d'arreu del món, per part de tots els alumnes de l'escola, que ha tingut lloc durant la tarda al pavelló municipal.

De tot plegat, us en deixem unes imatges. Esperem que les gaudiu, tant com nosaltres hem gaudit d'aquesta diada.

Dia Mundial de l'Activitat Física - 2015

10 abr. 2015 , 8:40 publicada per JOAN-J. GENE ROSAPer sisè any consecutiu el Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) s’afegeix a Agita Mundo i la OMS per celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF) el 6 d'abril, amb l’objectiu de difondre el missatge: “Acumuleu 30 minuts d'activitat física cada dia”.
L’eslògan d’enguany és: “Sedentarisme = malaltia, Activitat Física = salut”.

La Generalitat de Catalunya impulsa les institucions educatives a celebrar-ho realitzant activitats entre el 6 i el 30 d’abril.

La nostra escola s'adhereix a aquesta celebració amb la realització de diferents actes, un dels quals ha estat la caminada que hem realitzat els alumnes del cicle superior fent un recorregut proper a l'escola.I Jocs Florals

9 abr. 2015 , 11:49 publicada per JOAN-J. GENE ROSA   [ actualitzat el 10 abr. 2015 , 1:37 ]Avui dijous 9 d'abril, els alumnes de cicle superior de l'escola han estat fent el text (el tema del qual ha estat "Els nostres somnis") amb el que participen en els I Jocs Florals de l'Escola Gaspar de Portolà.

D'aquesta primera fase, el professorat del cicle en triarà els millors treballs presentats, que passaran a la fase final, d'entre els quals el jurat d'aquests Jocs Florals en seleccionarà els tres millors com a guanyadors de la categoria corresponent.

El proper dijous 23 d'abril, al matí, es farà el lliurament de premis al pati de l'escola. Hi sou tots convidats !!!!


Ma. Àngels Juanmiquel - "Ser desitjos i un regal"

24 març 2015 , 9:29 publicada per JOAN-J. GENE ROSA


Avui, dimarts 24 de març, ens ha visitat na Maria Àngels Juanmiquel, autora del llibre que hem llegit al llarg d'aquest segon trimestre, Set desitjos i un regal.

Ha estat una estona molt agradable.

Després de fer una petita introducció, en la que ens ha comentat que li agrada molt Balaguer i que està molt contenta de venir a l'escola, ens ha permès fer-li tot un  seguit de preguntes, que havíem preparat i, finalment, ens ha signat i dedicat individualment el seu llibre.

Aquí us deixem unes fotos d'aquest matí

Gràcies, Maria Àngels !!Si voleu més informació sobre l'autora i el llibre i, fins i tot, veure l'entrevista sencera feta el 18 d'abril de 2013 podeu anar aquí.

Sortida "La Barcelona de Gaudí": el Park Güell i la Sagrada Família

28 febr. 2015 , 0:48 publicada per JOAN-J. GENE ROSA
     Aquest divendres 27 de febrer, com a colofó al treball interdisciplinar d'aquest segon trimestre del curs, els alumnes del cicle superior hem fet una sortida a Barcelona per tal de veure insitu aquesta Barcelona de Gaudí, que hem estat treballant a l'escola.

Ha estat un dia espectacular !
Començant pel Parc Güell i acabant per la Sagrada Família, sense oblidar les bones estones de conversa i joc amb els companys.
A més, tots els guies del Parc Güell i de la Sagrada Família que ens acompanyaven en les visites, ens han felicitat pel nostre comportament i per la quantitat de coses que sabíem.
Treball interdisciplinari 2015 - 2n Trimestre

24 febr. 2015 , 8:34 publicada per JOAN-J. GENE ROSA   [ actualitzat el 24 febr. 2015 , 8:36 ]
    Aquests dies del 24 al 26 de febrer, els alumnes de Cicle Superior de l'escola, estem portant a terme la part del treball interdisciplinari corresponent al segon trimestre del curs.

L'equip de professors del cicle, ens han distribuït i barrejat en grups de sis, de manera que compartim feina amb companys d'altres classes, amb els quals no havíem treballat conjuntament.

El treball és engrescador. Porta com a títol "La Barcelona de Gaudí: el Pak Güell i la Sagrada Família i té relació amb la sortida, que farem el proper divendres 27, a Barcelona i en la que visitarem precisament. Si voleu emtretenir-vos a veure la feina que tenim encomanada, la podeu veure aquí.


Esperem gaudir d'aquesta nova experiència.

Bona feina !1-10 of 50