Activitats-Cicle-Escola


Trobada d'Intercanvi d'Escoles Verdes - 2017 - Les Obagues - Camp d’aprenentatge de Juneda

20 de març 2017, 10:02 publicada per JOAN-J. GENE ROSA   [ actualitzat el 21 de març 2017, 9:35 ]

L'escola Gaspar de Portolà, i més concretament el Cicle Superior, hem participat en la Trobada d'Intercanvi d'Escoles Verdes-2017 de la província de Lleida al Camp d’aprenentatge de Les Obagues de Juneda.

Al llarg del dia d'avui, hem fet dues activitats. La primera, conjunta amb els alumnes i els mestres d'altres centres, hem pogut compartir experiències i hem presentat el nostre projecte d'Emprenedoria Sostenible en el "Mercat de projectes".
Hem plantejat també els diferents projectes dels altres cicles de l'escola: hort, pati, plantes aromàtiques i medicinals, recollida selectiva, comissió escoles verdes...; podem estar ben orgullosos de la feina que estem portant a terme!
En una segona activitat, hem estat separats; els mestres han fet intercanvi i treball en xarxa mentre els alumnes han fet un mapamundi, han enviat una postal i han pintat un mural.

Finalment, hi ha hagut una activitat de cloenda i fotografia de grup.


Ha estat una activitat molt positiva per a tots i totes en la que hem compartit i ens hem enriquit de diferents experiències i de la qual ens emportem diferents idees per posar en pràctica en la nostra escola, com crear una mascota sostenible, treballar en el tema de la mobilitat sostenible incitant a les famílies a venir caminant o en mètodes de transport sostenibles o bé recollir el paper d'alumini i anar fent una bola per tal de ser conscients de la quantitat de residu d'aquest tipus que es genera, a més de la recollida de taps de plàstic.
https://goo.gl/photos/zYXyqjLSjfzZYiZc6
Clica damunt la imatge per veure'n +

Ens han convidat a tornar el proper curs i presentar els altres projectes en que també estem treballant a l'escola. Així ho farem

Ànims i bona feina!

Josep Vallverdú visita la nostra escola

8 de març 2017, 10:07 publicada per JOAN-J. GENE ROSA   [ actualitzat el 8 de març 2017, 11:57 ]

+ imatges
Clic damunt la imatge per veure'n més
    En Josep Vallverdú, narrador, poeta, dramaturg, lingüista, traductor i assagista de reconeguda trajectòria en la literatura infantil en llengua catalana i fill adoptiu de Balaguer, ha estat avui, dimecres 8 de març, a la nostra escola.

D’una forma molt planera, ens ha explicat diverses anècdotes, com ara que el llibre ha estat traduït en diverses llengües i que en cadascuna li ha posat un nom diferent.
Entre molts d'altres, en Josep Vallverdú, ha escrit llibres tan famosos com “El Rovelló”, que hem llegit tots els alumnes del cicle superior.
Uns dies abans de la seva visita, hem estat cercant informació (en
la seva pàgina web oficial) al voltant de la seva vida i la seva àmplia obra.
Amb l’ajuda dels nostres professors, vam elaborar unes preguntes que, molt amablement, ens ha contestat.
Com a recordatori ens ha regalat i dedicat, per a la nostra biblioteca, el llibre “Estimat Stavros”, i ens ha explicat que la major part de la seva col·lecció de llibres i documents els ha cedit a la Universitat de Lleida.

Tots estem d’acord que aquesta agradable experiència la recordarem durant molt de temps molt positivament.

I què celebri molts més anys, sr. Vallverdú!

En Ramon Mayals a la nostra escola (Història del còmic)

1 de març 2017, 9:21 publicada per JOAN-J. GENE ROSA   [ actualitzat el 2 de març 2017, 1:55 ]

https://goo.gl/photos/wyjtfQDTvhSw1P266
    (Feu clic damunt la imatge!)
Avui, a la nostra escola, els alumnes de cicle superior (6è curs), hem tingut l’honor de compartir una estona amb en Ramon Mayals.

És tracta d’un il·lustrador Balaguerí (
també dissenyador gràfic, dibuixant i dissenyador web) que ha fet alguns còmics i, també, llibres per als més menuts com, per exemple, “La princesa Sara i el capità Mario”, un dels seus darrers treballs.

No ha vingut, però, a fer il·lustracions sinó a explicar-nos la història del còmic dels superherois americans: com eren els còmics i quins personatges van destacar, des del 1930 fins als nostres dies.

Ha resultat una activitat molt interessant i divertida i hem aprés moltes coses sobre el còmic i els superherois. Ha estat un plaer haver pogut compartir aquesta activitat amb en Ramon Maials.


Segur que, a partir d’ara, mirarem els còmics amb uns altres ulls!

Gràcies Ramon.

Treballem els valors: El comerç just (Càritas)

23 de febr. 2017, 12:40 publicada per JOAN-J. GENE ROSA


Avui, 23 de febrer, els alumnes de Cicle Superior (5è i 6è) de la nostra escola, han pogut gaudir d'una xerrada-taller a càrrec d'en Juanjo Tenorio, Cap de centre Balaguer-Càritas Urgell.
Aquest a activitat ha girat al voltant del treball dels valors i, més concretament, del Comerç Just.
Una petita xerrada inicial, ha donat pas a la visualitza
ció d'un vídeo al voltant del Comerç Just.
Una
reflexió conjunta ha portat a l'activitat central del taller: hem estat jugant al
dominó!!! Un dominó un xic especial, les peces del qual estaven relacionades amb el tema tractat.
Hem acabat el taller, gaudint d'alguns
productes de comerç just que ha portat el Juanjo.

Ha estat una hora de treball, diferent a l'habitual, en cada un dels tallers, en què
hem visualitzat algunes injustícies existents en el món i ens ho hem passat força bé.
Gràcies Juanjo.
 

Projecte d'emprenedoria: agraïment dels alumnes a la comunitat educativa

7 de gen. 2017, 1:24 publicada per JOAN-J. GENE ROSA

Benvolgudes famílies,
Aquest curs continuem desenvolupant el nostre Projecte d'Emprenedoria, en el qual l'alumnat del cicle superior realitza manualitats i altres objectes manufacturats per poder-los vendre i així ajudar-nos a pagar alguna que altra sortida escolar.
Aquest escrit és per mostrar-vos el nostre més sincer agraïment per la vostra col·laboració en les parades que hem vingut fent (per la Castanyada, per la Fira de Santa Llúcia i pel concert de Nadal). Estem molt il·lusionats/des amb la vostra resposta.
Moltes gràcies, una altra vegada.
Aprofitem l'oportunitat per desitjar-vos unes molt Bones Festes i Feliç Any 2017.
L'Alumnat de cicle Superior.

Activitats de Nadal: Cantada de nadales a la llar d'infants Els Putxinel·lis

22 de des. 2016, 10:43 publicada per JOAN-J. GENE ROSA

Veure totes les imatges
Com d'habitual, els alumnes de cicle superior de l'escola el darrer dia d'aquest primer trimestre, hem anat a la Llar d'infants Els Putxinel·lis per tal de cantar les nadales que hem aprés i d'altres que ja sabíem.
Ha estat una estona força agradable en companyia d'aquests nens.
La nadala d'acomiadament l'hem feta tots junts i abans de marxar ens han sorprès regalant-nos a cada un de nosaltres un penjoll pel nostre arbre !!!

Clicant la imatge, en podreu veure moltes més.

Barça Kids Aterra a Balaguer. 2016 - 6è - Treballem els valors: ambició

19 de des. 2016, 22:10 publicada per JOAN-J. GENE ROSA   [ actualitzat el 19 de des. 2016, 22:21 ]

El passat 16 de desembre els alumnes de 6è curs de primària de l’escola Gaspar de Portolà, vam participar en el programa escolar itinerant Barçakids.
BarçaKids és un programa educatiu desenvolupat per la fundació del FC Barcelona dirigit a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys, que pretén fomentar i consolidar valors en els infants a través de l’esport i del joc.
Durant aquest dia el valor que vam treballar va ser l’AMBICIÓ i els nens i nenes que vam participar, vam poder aplicar tot allò après a l'esport a partir de la pràctica de l'handbol.
Va ser una activitat molt i molt interessant, on vam fer diferents dinàmiques amb tablets, reflexions, diàlegs i vam extreure’n moltes i bones conclusions.
Aquí us deixem algunes imatges per a que en pugueu gaudir mentre la fundació Barçakids en penja d’altres que podreu consultar properament en el seu blog:
http://fcbkids.cat/ca/familia/blog

https://goo.gl/photos/SoPD9TRjrA5mfxBJ7
Clica la imatge per veure'n més

Concert de Nadal 2016

15 de des. 2016, 11:46 publicada per JOAN-J. GENE ROSA

Any rera any, els alumnes de l'escola i la pròpia escola, feliciten els Nadal a tota la comunitat educativa mitjançant un dels esdeveniments més importants del curs, el Concert de Nadal.

Avui i demà, tot l'alumnat de l'escola canta davant els seus familiars unes cançons nadalenques que han estat preparant amb la "senyoreta" Marga, veritable artífex d'aquest esdeveniment, que té lloc al Teatre Municipal de la nostra ciutat.

Atès que l'aforament del teatre no és suficient per a donar cabuda alhora a tots els membres de la nostra comunitat educativa, ens veiem en el deure de fer el concert dos dies consecutius; així, dijous 15 han vingut els familiars dels alumnes dels cicles Inicial i Mitjà i, divendres 16, els d'Educació Infantil i cicle Superior.

https://goo.gl/photos/dpF5GKse5n7WJwZx8

En acabar el concert, els alumnes de cicle Superior tenien preparades les paradetes de venda d'articles nadalencs confeccionats per ells mateixos.
Cal recordar que els beneficis de la venda d'aquests articles serà íntegrament destinada a la subvenció de les sortides escolars del present curs.
Agraïm de tot cor, l'acceptació que està tenint entre els familiars dels alumnes de l'escola, aquesta activitat.

Amb les imatges que podeu veure clicant damunt el piano, us desitgem un Bon Nadal i una immillorable entrada a l'any nou.

Ballem amb la Marató

15 de des. 2016, 11:10 publicada per JOAN-J. GENE ROSA   [ actualitzat el 15 de des. 2016, 12:01 ]

Aquesta tarda tots els alumnes de l'escola han participat en l'activitat per la Marató 2016, organitzada per l'AMPA de l'escola en col·laboració amb tot el professorat de la mateixa.
Tots els
alumnes, professors i pares que han volgut, han dipositat un donatiu en solidaritat amb la causa, que aquest any correspon a l'Ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

En baixar al pati, tots els alumnes, un darrera l'altre, començant pels de P3 i acabat pels de 6è, hem anat formant al pati un gran mosaic blau en forma de número 25, en commemoració al 25è aniversari de la celebració d'aquest esdeveniment.

Per acabar, dues ex-alumnes de l'escola (l'Andrea Guillen i la Clàudia Ramos) han dirigit amb ritme una divertida i esgotadora sessió d'aeròbic.

          Cliqueu damunt la imatge per accedir a la resta de           fotos de l'activitat


Projecte d'emprenedoria 2016-2017. Nadal

4 de des. 2016, 4:58 publicada per JOAN-J. GENE ROSA   [ actualitzat el 4 de des. 2016, 5:00 ]

Primer de tot, crec que és pertinent demanar disculpes per aquest període d'inactivitat en aquesta part del web.
Diferents circumstàncies han fet que no hagi pogut publicar fins ara cap notícia de les moltes que s'han succeït des de principi de curs.


Un curs més, l'alumnat del cicle superior de l'escola està duent a terme el projecte d'emprenedoria, amb la confecció artesana de productes que posem a la venda al llarg del curs,en les diferents celebracions de l'escola.
Un dels objectius d'aquesta activitat és, com bé saben tots els pares i mares de l'escola, la recaptació d'uns diners amb els que anar subvencionant els preus de les sortides que porten a terme al llarg del curs escolar els i les alumnes del cicle.

Durant el mes d'octubre, els alumnes van estar confeccionant els primers productes d'enguany, que es van posar a la venda durant la celebració de la castanyada el passat 31 d'octubre. En aquest enllaç podeu
veure les imatges d'aquell dia i el procés d'elaboració dels productes.

En aquestes dates properes al Nadal, tal i com podeu veure en la imatge anterior, els productes elaborats han estat altres. Les imatges del seu procés d'elaboració per part dels nostres alumnes i la posterior venda en la Fira-mercat de Santa Llúcia celebrada ahir 3 de desembre a Balaguer, en la qual hi vam participar per primera vegada, les podeu veure clicant sobre la imatge o en aquest enllaç.

Per acabar, donar les gràcies a tots aquells que col·laboreu amb la compra dels nostres articles donant un cop de mà als nostres alumnes.
Santa Lluúcia-Balaguer

1-10 of 87