Activitats-Cicle-Escola


“Física Pop: Any internacional de la llum”

13 nov. 2015 , 10:35 publicada per JOAN-J. GENE ROSA    Aquesta boirosa tarda de novembre, els alumnes de 6è curs de la nostra escola, juntament amb altres alumnes de 6è d'altres escoles de la nostra ciutat (Àngel Guimerà, Escola Pia i Vedruna) han assistit a una mostra-xerrada que ha tingut lloc a la Sala d'Actes de la casa consistorial.
Aquest acte, organitzat pels SE de La Noguera, està inclòs en els actes que formen part de la 20ena. Setmana de la ciència.
La directora del CRP de La Noguera ha presentat l'esmentat acte, donant pas a unes paraules de la presidenta del Consell Comarcal i de l'alcalde de la ciutat.
Aquesta mostra-xerrada d'xperiments científics amb la llum, portada a terme per l’Anicet Cossialls, professor de Física i Química de l’Institut Guindàvols (Lleida) i divulgador científi, ha tingut el seu colofó final amb el llançament (enmig de la Plaça Mercadal, d'un coet d'aigua propulsat per l'energia mecànica d'una marxa d'aire.
Us deixem unes imatges d'aquest esdeveniment.Castanyada 2015

30 oct. 2015 , 12:05 publicada per JOAN-J. GENE ROSA   [ actualitzat el 30 oct. 2015 , 12:19 ]


Aquesta calorosa tarda (per l'alçada de l'any en que estem) de finals d'octubre, hem celebrat a l'escola la castanyada.

Com ve sent habitual, a l'hora indicada, tots els alumnes han baixat al pati de l'escola, han recollit la respectiva paperina de castanyes acompanyada d'una ampolla d'aigua, s'han assegut per cursos en rotllana i han gaudit d'una estona menjant-se-les i xerrant amb els companys.

Des d'aquí, volem donar les gràcies als representants de l'AMPA de l'escola, que han col·laborat en la celebració, coent i repartint les castanyes.
També un agraïment a la col·laboració de dues alumnes de 6è en el reportatge fotogràfic que us deixem. Elles han fet moltes de les fotos que hi podeu veure. Esperem que les gaudiu ;.)
Aprofitant la celebració de la castanyada, els alumnes de cicle superior de l'escola (cinquè i sisè cursos) han muntat unes paradetes en que han venut als assistents els articles que ells mateixos han estat elaborant aquests dies (punts de llibre, mussols amb castanyes pels llapis, cistelles, agulles de pit, imants, clauers amb botons, cistelles, tossuts, bossetes aromàtiques, ...).
Els beneficis de la venda d'aquests articles s'empraran íntegrament en ajudar a pagar la sortida de tres dies que faran aquests alumnes al Delta de l'Ebre el proper maig de 2016.

Cal felicitar-los per la feina feta en l'elaboració dels articles venuts.

Cal, també, agrair la col·laboració que hem tingut per part d'algunes mares dels nostres alumnes que, voluntàriament, han estat donat-los-hi un cop de mà.

Entre tots, ho farem tot.

Simulacre d'evacuació 2015

28 oct. 2015 , 11:18 publicada per JOAN-J. GENE ROSAUn nou curs, un nou simulacre d'evacuació a l'escola.
Avui dimecres 28 d'octubre ha tingut lloc a la nostra escola un simulacre d’evacuació en el que han participat tot l'alumnat i el personal docent i no docent que hi treballa.
Aquest simulacre es realitza un cop l'any i és preceptiu realitzar-lo a instància del Departament d'Educació.
Com cada any, hem comptar amb la col·laboració dels bombers del parc de Balaguer, que han simulat l’extinció d’un incendi i l'evacuació d'un grup reduït d'alumnes que s'havien quedat, juntament amb el seu professor, en una aula del centre.
El simulacre d’evacuació ha estat un èxit tot i que l'alumnat no estava avisat de la seva realització. Sí, però, estan informats del protocol d'actuació en cas que sentin sonar l'alarma
.


Apadrinament lector entre alumnes de 2n i 6è. Signatura dels contractes.

22 oct. 2015 , 11:00 publicada per JOAN-J. GENE ROSA   [ actualitzat el 22 oct. 2015 , 11:01 ]

Avui dijous 22 d'octubre, a les 15:00 hores, ha tingut lloc l'acte de signatura del contracte del Projecte Apadrinament lector per al curs 2015-2016.
En aquest acte, que ha tingut lloc al gimnàs de l'escola, els alumnes de 2n curs i les seves respectives parelles lectores (padrins lectors) de 6è curs, han signat una sèrie de compromisos entre ells quant al seu mutu acompanyament en l'assoliment i consolidació del procés lector.
El proper dijous tindrà lloc la primera de les sessions de lectura compartida programades per a tots els dijous del curs.
Per tal que en pugueu tenir constància d'aquest important esdeveniment, us n'oferim algunes imatges.


Taller emprenedoria 1r. trimestre - Castanyada

14 oct. 2015 , 10:48 publicada per JOAN-J. GENE ROSA
Els alumnes de 6è participen en el Programa "La ràdio a l'escola" de Ràdio Balaguer

5 juny 2015 , 1:39 publicada per JOAN-J. GENE ROSA

La ràdio a l’escola, és un programa dedicat a apropar la ràdio a les escoles de la ciutat, per tal de fer-ne un bon ús educatiu. L’espai compta amb la participació dels professors i dels alumnes, que són els encarregats de dur davant dels micròfons les propostes de cada escola, en un programa de ràdio que té notícies, reportatges, i entrevistes entre molts altres continguts, i tot plegat amb la finalitat de que els alumnes expliquin les seves activitats durant el curs, facin la lectura d’escrits realitzats a l’escola, o be la lectura de petits guions.


Els alumnes de 6è han participat en aquest programa.
Ahir, 4 de juny van emetre el seu treball. Enhorabona, nois.

Si no vàreu ser a temps de poder escoltar-lo, aquí us el deixem. Esperem que us agradi.
Setmana de la ciència

13 maig 2015 , 9:01 publicada per JOAN-J. GENE ROSA


    Totes les tardes d'aquesta setmana (11 a 15 de maig) els alumnes de Cicle Superior, a l'igual que la resta d'alumnes dels altres cicles de l'escola, estem portant a terme la "Setmana de la Ciència".

Durant uns dies hem estat preparant, en petits grups de dos o tres alumnes, una sèrie d'experiments, que presentem davant els nostres companys.

Es tracta d'experiments de fàcil execució, fets amb materials econòmics, que no siguin perillosos i puguin
resultar divertits. A més, es tracta que en cada un d'ells es faci palès algun principi científic que hem de fer veure als nostres companys amb una simple demostració.

Així, hem fet bambolles de neu, volcans efervescents, líquids no newtonians, globus que s'inflen sols, ous saltarins, làmpades de lava, globus inexplotables, piràmides de líquids, ous que entren sols dins una ampolla,...
També hem fet explotar globus amb la pela d'una taronja, hem comprovat que el paper pot no mullar-se, llet de colors, coets de cola i moltes altres coses que podeu veure en aquestes imatges que us deixem.

Bona feina !
Treball interdisciplinari 2015 - 3r. Trimestre

11 maig 2015 , 8:54 publicada per JOAN-J. GENE ROSA   [ actualitzat el 15 maig 2015 , 8:18 ]
    Tots els matins d'aquesta setmana (11 a 15 de maig) els alumnes de Cicle Superior de l'escola, estem portant a terme la part del treball interdisciplinari corresponent al tercer trimestre del curs.

L'equip de professors del cicle, ens han distribuït i barrejat en grups de quatre o cinc, de manera que compartim feina amb companys d'altres classes, amb els quals ens estem acostumant a treballar conjuntament.

El treball és engrescador. Porta com a títol "Descoberta de Besalú" i té relació amb l'estada els propers 27, 28 i 29 de maig a La Garrotxa.
La tarda del divendres 15 clourem aquest treball amb un joc de pistes per tal d'arribar a descobrir l'entrellat de tot plegat.

Si voleu entretenir-vos a veure la feina que tenim encomanada, la podeu veure aquí.


Esperem gaudir d'aquesta nova experiència.

Bona feina !Diada olímpica 2015

8 maig 2015 , 10:18 publicada per JOAN-J. GENE ROSA   [ actualitzat el 8 maig 2015 , 11:45 ]

    Aquest divendres, dia 8 de maig, s'ha portat a terme la 12a. Diada Olímpica "Ciutat de Balaguer", organitzada per l’Ajuntament de Balaguer, sota el Pla de Dinàmica Educativa i adreçada als alumnes del darrer cicle de l'educació primària.
C
om ja és habitual, els alumnes de Cicle Superior (5è i 6è) de la nostra escola hi hem participat amb bon humor i esportivitat.
Es tracta de passar un matí agradable on la pràctica esportiva sigui l'eix principal i el contacte amb alumnes d'altres escoles, un bon motiu d'alegria.
Els
alumnes han pogut gaudir del seu esport preferit entre els que hi han tingut lloc: futbol, futbol sala, bàsquet, hip hop, natació, hoquei, tennis taula, escacs, i, com a novetat d'aquesta edició, tennis.
Ha estat un matí força agradable, del qual us en deixem unes fotografies i uns vídeos de l'activitat de hip hop.
Sant Jordi - 2015

23 abr. 2015 , 11:26 publicada per JOAN-J. GENE ROSALa celebració de la diada de Sant Jordi d'aquest curs ha tingut aires diferents i l'alumnat i el professorat del cicle superior hi hem posat el nostre granet de sorra.

Continuant amb el projecte d'emprenedoria d'enguany (iniciat amb les paradetes de manualitats a l'octubre i continuat amb les d'articles de Nadal), hem preparat unes parades dels articles més característics d'aquest dia, llibres i roses naturals.
Estem molt contents de com ha anat el dia, atès que hem fet net amb les roses i déu n'hi do els llibres que hem venut. Moltes gràcies a tots aquells que heu col·laborat donat que, com ja hem anat dient, els beneficis aniran en favor de les convivències a La Garrotxa que farem el proper mes de maig.

A més, comentar-vos que a darrera del matí, ha tingut lloc el lliurament dels premis dels primers Jocs Florals de l'escola. Els guanyadors en la categoria del cicle superior han estat les alumnes Jana Alemany i Anna Escolà de 6è i el Guillem Olivart de 5è. La nostra enhorabona a ells i a la resta d'alumnes participants per la seva feina.

El colofó final de la diada, ha estat la representació de la llegenda de Sant Jordi, per part dels alumnes de 2n, i una mostra de danses d'arreu del món, per part de tots els alumnes de l'escola, que ha tingut lloc durant la tarda al pavelló municipal.

De tot plegat, us en deixem unes imatges. Esperem que les gaudiu, tant com nosaltres hem gaudit d'aquesta diada.

1-10 of 55