Activitats-Cicle-Escola


Sant Jordi 2016

21 abr. 2016, 22:04 publicada per JOAN-J. GENE ROSA   [ actualitzat el 27 abr. 2016, 22:10 ]


Ara toca Sant Jordi !!!
La celebració de Sant Jordi, Diada Nacional de Catalunya, ja és aquí.
A l'escola toca celebrar-la el proper divendres 22, tot i que ja portem temps preparant-la. Danses, certamen literari, llibres i roses en seran l'eix vertebrador d'aquesta festivitat tan assenyalada en les nostres contrades.

En aquesta mateixa pàgina anirem incloent imatges de les diferents activitats.

De moment us en deixem algunes de l'assaig general de l'acte obert a les famílies, de demà divendres.

Aquest divendres 22, i després de l'assaig general d'ahir a la tarda, és festa grossa a l'escola.

De bon matí, només arribar a l'escola, alumnes i famílies s'han trobat muntades les paradetes de venda de llibres i roses, que també han posat (els nostres alumnes de cicle superior) a l'hora de la sortida a migdia i a l'hora de sortida a la tarda. Els diners que en recollim aniran a a parts iguals per tots els alumnes que vagin de colònies al Delta de l'Ebre a finals del mes de maig.

Després del pati hem assistit a l'entrega de diplomes i premis (tres per cada categoria) dels II Jocs Florals Gaspar de Portolà. Felicitar als guanyadors i, en general, a la resta de l'alumnat per l'esforç posat en tots i cada un dels treballs presentats.

Finalment, a la tarda, hem portat a terme l'acte de cloenda de la nostra diada de Sant Jordi.
En presència de familiars i amics, cada escola ha mostrat la dansa que amb tanta dedicació havíem estat preparant i, a més, els alumnes de 2n curs han representat la Llegenda de Sant Jordi. Ha estat un acte emocionant i bonic.

Felicitats nois i noies !!!


Dissabte 23, Sant Jordi, la ciutat de Balaguer va ser plena d'activitat al voltant de la Diada Nacional de Catalunya.
Un d'aquests actes va ser l'entrega de premis de diferents concursos escolars, en la qual dos alumnes del cicle superior van ser guardonats. Es tracta d'en Barnat Salvia, guanyador en el 2n. Concurs Comarcal de Punts de llibre, i en Guillem Olivart, guanyador en la seva categoria del Certamen Literari "Sant Jordi" 2016.
Moltes felicitats !!!
Agraïm aquestes fotografies a en Xavier Olivart, pare d'un dels premiats.

Poemes escoltats (Ràdio Balaguer). Dia Mundial de la Poesia

19 abr. 2016, 21:40 publicada per JOAN-J. GENE ROSA

El Dia Mundial de la Poesia és una celebració que es realitza cada 21 de març anualment des de l'any 1999, quan la Conferència General de la UNESCO el va proclamar.
Els alumnes del diferents centres educatius de la ciutat han anat als estudis de Ràdio Balaguer per llegir uns fragments literaris.
La Laia Castillo i l'Oana Nicoara, alumnes del cicle superior de la nostra escola, han estat les alumnes seleccionades en representació de la mateixa per a fer la lectura dels texts.
Si les voleu escoltar, ho podeu fer aquí.
>


Certamen Literari de Sant Jordi. Balaguer-2016

12 abr. 2016, 10:32 publicada per JOAN-J. GENE ROSAEstem en un mes ple de sortides i d'activitats.
Avui ha tocat el certamen literari de Sant Jordi, per als escolars de Balaguer, en el marc del XXIX Pla Municipal de Dinàmica Educativa.

En Bernat Salvia i l'Alba Farré (5è A), la Clàudia Martínez i el Nil Rodríguez(5è B), en Guillem Olivart, l'Andreea Turkee. i l'Oana Nicoara (6è A)i la Judit Berrocal, la Júlia Betbesé i la Laia Castillo (6è B), ens han representat en aquest certamen que ha tingut lloc aquest matí a la seu de Lapallavacara.

L'objectiu del Certamen és potenciar el català escrit i donar a conèixer els futurs valors literaris de la nostra ciutat, així com donar relleu a la festivitat i diada de Sant Jordi.

Estem segurs que han estat molt contents de la seva participació.

Ara només queda esperar que el jurat decideixi els treball guanyadors que seran publicats el proper dia 23, dins els actes de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya de la nostra ciutat.


II Jocs Florals Gaspar de Portolà

11 abr. 2016, 9:45 publicada per JOAN-J. GENE ROSAAquest matí ha tingut lloc la realització, per part dels nostres alumnes de cicle superior, dels texts amb què participaran en el certamen dels II Jocs Florals de l'escola.

El tema central ha estat "Les mentides".

Ara falta que l'equip de professorat del cicle trii els 10-12 millors escrits per ser entregats al jurat per tal que aquest trii els tres millors, que seran premiats durant la celebració de Sant Jordi a l'escola el proper 22 d'abr
il.


Certamen de Lectura en Veu Alta 2016

7 abr. 2016, 10:35 publicada per JOAN-J. GENE ROSA


Avui, dijous 7 d’abril de 2016, a les 10:30 s'ha celebrat al Teatre Municipal de Balaguer els quarts de final del XII Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta, de les següents categories:
  • GRUMETS VERMELLS (lectors i lectores d’entre 8 i 10 anys, cicle mitjà de primària).
  • GRUMETS VERDS (lectors i lectores d’entre 10 i 12 anys, cicle superior de primària).
  • TIMONERS (alumnat nouvingut de cicle superior de primària).
La nostra escola, com és habitual, hi ha participat. La Iris, en la categoria grumets vermells, i la Oana, el la de grumets verds.

Hem de dir que la participació de totes dues ens ha omplert de satisfacció i només podem que felicitar-les i animar-les a que continuïn fent això que fan tant bé, llegir.
Enhorabona a totes dues.Dia Mundial de l'activitat física 2016

6 abr. 2016, 12:04 publicada per JOAN-J. GENE ROSA

Un any més, l'Escola Gaspar de Portolà s'ha afegit al Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) per celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF).
Des d'aquesta organització s’impulsa la celebració d’aquesta diada a Catalunya recolzant la realització d’activitats de promoció de l’activitat física entre els dies 6 i 30 d’abril, , amb l’objectiu de difondre el missatge: “Acumuleu 30 minuts d'activitat física cada dia”.

L’eslogan d’enguany: “Infant actiu = Adult saludable” i el repte 2016 és aconseguir realitzar una duració total d’esdeveniments actius que equivalgui a que tots els catalans facin 30 minuts d’activitat física al voltant del DMAF.

Avui dia 6 d'abril, a l'escola hem fet el repte !!!

Seguint la proposta del consell català de l’esport, a l'hora d'esbarjo, tots els alumnes de l'escola hem estat realitzant activitats físiques al voltant del salt.

Els alumnes voluntaris de 6è curs han estat els encarregats de conduir la resta d'alumnes, dels altres nivells, tota una sèrie de jocs prèviament parlats.

Ha estat força mogut i divertir. Aquí en podeu veure unes imatges.

Esperem que les gaudiu.Projecte interdisciplinar 2n Trimestre-2016

6 abr. 2016, 11:43 publicada per JOAN-J. GENE ROSAAquests darrers dies de trimestre els alumnes de 5è i 6è cursos hem portat a terme el treball del projecte interdisciplinar d'aquest segon trimestre.
Els nostres tutors ens han barrejat en grups de quatre o cinc alumnes i ens han distribuït per les diferents aules per portar a terme un treball al voltant de la Edat Mitjana. Això ho hem fet a partir de la història dels monjos de Sant Benet de Bages i conduits per en Bernat Garrich, darrer abat que va viure al monestir que visitarem insitu el proper 8 d'abril.Treballem els valors - Barça Kids

7 març 2016, 11:15 publicada per JOAN-J. GENE ROSA

Des del dia 29 de febrer i fins al 7 de març els alumnes de 1r a 6è de primària de l’escola Gaspar de Portolà participaran en el programa Barça Kids, desenvolupat per la Fundació del FC Barcelona.
En aquest programa es pretén fomentar i consolidar el sistema de valors dels infants a través dels principis pedagògics de l’esport i del joc i de la participació activa i inclusiva.
L’objectiu principal és promoure en els infants l’anàlisi i el coneixement d’hàbits i actituds que generin canvis que els ajudin a créixer a nivell personal i col·lectiu emprant l’esport com a eix de motivació.
Els valors que es treballen són 5: esforç, respecte, treball en equip, humilitat i ambició. Cada curs ha triat el valor que prioritza treballar.
Aquesta activitat es desenvolupa al llarg de tot un dia en les instal·lacions esportives d’INPACSA seguint la seqüència didàctica entra-actua-juga-connecta’t.
Us deixem les imatges dels nostres alumnes de cicle.
5è Curs


6è Curs


TV Balaguer ha fet ressò de l'activitat. Podeu veure el vídeo:

i llegir la notícia aquí.
Aquí trobareu la web del projecte.

Treballem els valors: Solidaritat (Càritas)

2 març 2016, 9:56 publicada per JOAN-J. GENE ROSA


Al llarg d'aquest darrer mes de febrer i principis de març, els alumnes de Cicle Mitjà (3r i 4t) i Cicle Superior (5è i 6è) de la nostra escola, han pogut gaudir d'una xerrada-taller a càrrec d'en Juanjo Tenorio, Cap de centre Balaguer-Càritas Urgell.
Aquest a activitat ha girat al voltant del treball dels valors i, més concretament, de la Solidaritat.
Una petita xerrada inicial, ha donat pas a la reflexió, primer en petit grup i després en gran grup, d'allò que els alumnes entenien per solidaritat vs. egoisme.
Posteriorment, mentre visionaven un audiovisual explicat, per parelles, els nens i nenes han anat confeccionant un mural, que penjarem a les respectives classes, amb els compromisos que cada un d'ells han adquirit vers el tema tractat. També ens servirà per anar recordant i remarcant accions solidàries i no solidàries que van fent al llarg del curs.
Per acabar, s'han portat a terme activitats una mica més mogudes, en les quals els nois i noies han posat en pràctica allò que han estat parlant al llarg del taller.
Ha estat una hora intensa de treball, en cada un dels tallers, que ens han servit per conceptualitzar encara més el valor de la solidaritat i, a més, ens ho hem passat bé.

Gràcies Juanjo.


Energytruck

8 febr. 2016, 10:13 publicada per JOAN-J. GENE ROSA


Aquest matí, els alumnes de cicle superior (5è i 6è) han participat de l'exposició interactiva "Energytruck".

Energytruck és un espai itinerant que el Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa ha posat en marxa amb l'objectiu de portar per tot el país un espai per a la transmissió de coneixements relacionats amb energia, el medi ambient i el patrimoni industrial.
Aquesta mostra s'aplega en un camió que compta amb un motor dual que genera entre un 15% i un 20% menys d'emissions de CO2 respecte als motors convencionals de gasoil.
Durant el 2016 recorrerà 111 municipis de tot el país. Avui he estat a Balaguer.

Els nois i noies han pogut conèixer amb més proximitat què és l'energia i com es genera, el seu consum responsable i fer un cop d'ull al futur per descobrir la seva sostenibilitat.
I tot això ho han pogut fer d'una forma amena, interactiva i amb activitats didàctiques conduïdes per educadors especialitzats.1-10 of 70