Activitats-Cicle-Escola


Energytruck

8 febr. 2016, 10:13 publicada per JOAN-J. GENE ROSA


Aquest matí, els alumnes de cicle superior (5è i 6è) han participat de l'exposició interactiva "Energytruck".

Energytruck és un espai itinerant que el Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa ha posat en marxa amb l'objectiu de portar per tot el país un espai per a la transmissió de coneixements relacionats amb energia, el medi ambient i el patrimoni industrial.
Aquesta mostra s'aplega en un camió que compta amb un motor dual que genera entre un 15% i un 20% menys d'emissions de CO2 respecte als motors convencionals de gasoil.
Durant el 2016 recorrerà 111 municipis de tot el país. Avui he estat a Balaguer.

Els nois i noies han pogut conèixer amb més proximitat què és l'energia i com es genera, el seu consum responsable i fer un cop d'ull al futur per descobrir la seva sostenibilitat.
I tot això ho han pogut fer d'una forma amena, interactiva i amb activitats didàctiques conduïdes per educadors especialitzats.Acte commemoratiu del Dia Escolar de la No-violència i la Pau

8 febr. 2016, 9:43 publicada per JOAN-J. GENE ROSA

Demà dissabte, dia 30 de gener, és el Dia Escolar de la No-violència i la Pau.
Des de 1964, i en commemoració a la mort de Gandhi, se celebra aquest "Dia Escolar de la No-violència i la Pau", reconegut per la UNESCO el 1993.
Sorgeix d'una iniciativa pionera, no governamental, independent, i voluntària d'Educació No-violenta i Pacificadora del professor espanyol Llorenç Vidal.
El seu objectiu és l'educació en i per la tolerància, la solidaritat, la concòrdia, el respecte als Drets Humans, la no-violència i la pau.

Avui, a mig matí, els alumnes de l'escola i el professorat de la mateixa, hem portat a terme un acte en commemoració d'aquest dia.

Després de la presentació de l'acte, per part del director de l'escola, un alumne de cada classe, en representació de totes i cada una d'elles, han llegit missatges significatius per la Pau.
En acabar, s'han alliberat uns quants coloms mentre cantàvem tots junts "“El món seria més feliç”.

Durant tot l'acte, una representació d'alumnes de cada classe, han format el contorn d'un gran colom.


Cantada de nadales a la llar d'infants Els Putxinel·lis

22 des. 2015, 10:45 publicada per JOAN-J. GENE ROSACom ja ve sent habitual, els alumnes de cicle superior de l'escola, aquest matí hem anat a la Llar d'infants Els Putxinel·lis per tal de cantar les nadales que hem aprés aquest curs i d'altres que ja sabíem.
HA estat una estona força agradable.Concert de Nadal 2015

16 des. 2015, 14:17 publicada per JOAN-J. GENE ROSA

Any rera any, els alumnes de l'escola i la pròpia escola, feliciten els Nadal a tota la comunitat educativa mitjançant un dels esdeveniments més importants del curs, el Concert de Nadal.

Avui i demà, tot l'alumnat de l'escola canta davant els seus familiars unes cançons nadalenques que han estat preparant (a les hores de música) amb la "senyoreta" Marga, veritable artífex d'aquest esdeveniment, que té lloc al Teatre Municipal de la nostra ciutat.

Atès que l'aforament del teatre no és suficient per a donar cabuda alhora a tots els membres de la nostra comunitat educativa, ens veiem en el deure de fer el concert dos dies consecutius; així, dimecres 16 han vingut els familiars dels alumnes dels cicles Inicial i Superior i, dijous 17, els d'Educació Infantil i cicle Mitjà.

En acabar el concert, els alumnes de cicle Superior tenien preparades les paradetes de venda d'articles nadalencs confeccionats per ells mateixos.
Cal recordar que els beneficis de la venda d'aquests articles serà íntegrament destinada a la subvenció de les estades de convivència que es duran a terme en el darrer trimestre de l'any.
Agraïm de tot cor, l'acceptació que està tenint entre els familiars dels alumnes de l'escola, aquesta activitat.

Amb aquestes imatges us desitgem un Bon Nadal i una immillorable entrada a l'any nou.


Activitat per La Marató 2015 - Flashmob i enlairament de globus

11 des. 2015, 8:58 publicada per JOAN-J. GENE ROSA
Aquesta tarda tots els alumnes de l'escola han participat en l'activitat per la Marató 2015. , organitzada per l'AMPA de l'escola en col·laboració amb tot el professorat de la mateixa.

Hem començat la tarda ballant la flashmob de la Marató, guiats per dos monitores.

Seguidament, tots els alumnes un darrera l'altre, començant pels de P3 i acabat pels de 6è, hem anat formant una espiral al pati i, un cop feta, nivell rera nivell, hem anat deixant anar al globus que dúiem cada un de nosaltres.


Visita al Palauet de la muralla (Casa Tarragona) - Alumnes de 6è

9 des. 2015, 9:48 publicada per JOAN-J. GENE ROSA   [ actualitzat el 9 des. 2015, 9:50 ]

Xino-xano des de l'escola fins a la plaça del museu, passant pel passeig engalanat amb les estrelles de la marató, ela alumnes de 6è de l'escola hem fet una sortida interessant.
Per una banda, hem pogut gaudir d'una interessant exposició al Museu Comarcal, al voltant dels Germans Pla i, per una altra banda, hem visitat el Palauet de la muralla, també anomenat Casa Tarragona, objectiu principal de la nostra sortida.

El Palauet de la Muralla és una mansió senyorial al centre històric de Balaguer, a l’antic call jueu. Situat prop de la plaça Mercadal, la seva façana principal, neoclàssica, dóna al carrer del Miracle, i la posterior s’aboca al riu Segre, compartint el pas de ronda sobre la muralla amb les cases veïnes.
La casa, que en els seus orígens va ser hospital i durant el segle passat convent i escola de monges, conserva la seva estructura i distribució de noble residència. S’han recuperat pintures dels sostres, així com motllures i enteixinats, i també els mosaics i els terres de fusta de les diferents estances, adornades amb mobles antics.
(*)

Ha estat una interessant visita guiada, de la qual us en deixem aquestes imatges.


(*) Més informació


“Física Pop: Any internacional de la llum”

13 nov. 2015, 10:35 publicada per JOAN-J. GENE ROSA    Aquesta boirosa tarda de novembre, els alumnes de 6è curs de la nostra escola, juntament amb altres alumnes de 6è d'altres escoles de la nostra ciutat (Àngel Guimerà, Escola Pia i Vedruna) han assistit a una mostra-xerrada que ha tingut lloc a la Sala d'Actes de la casa consistorial.
Aquest acte, organitzat pels SE de La Noguera, està inclòs en els actes que formen part de la 20ena. Setmana de la ciència.
La directora del CRP de La Noguera ha presentat l'esmentat acte, donant pas a unes paraules de la presidenta del Consell Comarcal i de l'alcalde de la ciutat.
Aquesta mostra-xerrada d'xperiments científics amb la llum, portada a terme per l’Anicet Cossialls, professor de Física i Química de l’Institut Guindàvols (Lleida) i divulgador científi, ha tingut el seu colofó final amb el llançament (enmig de la Plaça Mercadal, d'un coet d'aigua propulsat per l'energia mecànica d'una marxa d'aire.
Us deixem unes imatges d'aquest esdeveniment.Castanyada 2015

30 oct. 2015, 12:05 publicada per JOAN-J. GENE ROSA   [ actualitzat el 30 oct. 2015, 12:19 ]


Aquesta calorosa tarda (per l'alçada de l'any en que estem) de finals d'octubre, hem celebrat a l'escola la castanyada.

Com ve sent habitual, a l'hora indicada, tots els alumnes han baixat al pati de l'escola, han recollit la respectiva paperina de castanyes acompanyada d'una ampolla d'aigua, s'han assegut per cursos en rotllana i han gaudit d'una estona menjant-se-les i xerrant amb els companys.

Des d'aquí, volem donar les gràcies als representants de l'AMPA de l'escola, que han col·laborat en la celebració, coent i repartint les castanyes.
També un agraïment a la col·laboració de dues alumnes de 6è en el reportatge fotogràfic que us deixem. Elles han fet moltes de les fotos que hi podeu veure. Esperem que les gaudiu ;.)
Aprofitant la celebració de la castanyada, els alumnes de cicle superior de l'escola (cinquè i sisè cursos) han muntat unes paradetes en que han venut als assistents els articles que ells mateixos han estat elaborant aquests dies (punts de llibre, mussols amb castanyes pels llapis, cistelles, agulles de pit, imants, clauers amb botons, cistelles, tossuts, bossetes aromàtiques, ...).
Els beneficis de la venda d'aquests articles s'empraran íntegrament en ajudar a pagar la sortida de tres dies que faran aquests alumnes al Delta de l'Ebre el proper maig de 2016.

Cal felicitar-los per la feina feta en l'elaboració dels articles venuts.

Cal, també, agrair la col·laboració que hem tingut per part d'algunes mares dels nostres alumnes que, voluntàriament, han estat donat-los-hi un cop de mà.

Entre tots, ho farem tot.

Simulacre d'evacuació 2015

28 oct. 2015, 11:18 publicada per JOAN-J. GENE ROSAUn nou curs, un nou simulacre d'evacuació a l'escola.
Avui dimecres 28 d'octubre ha tingut lloc a la nostra escola un simulacre d’evacuació en el que han participat tot l'alumnat i el personal docent i no docent que hi treballa.
Aquest simulacre es realitza un cop l'any i és preceptiu realitzar-lo a instància del Departament d'Educació.
Com cada any, hem comptar amb la col·laboració dels bombers del parc de Balaguer, que han simulat l’extinció d’un incendi i l'evacuació d'un grup reduït d'alumnes que s'havien quedat, juntament amb el seu professor, en una aula del centre.
El simulacre d’evacuació ha estat un èxit tot i que l'alumnat no estava avisat de la seva realització. Sí, però, estan informats del protocol d'actuació en cas que sentin sonar l'alarma
.


Apadrinament lector entre alumnes de 2n i 6è. Signatura dels contractes.

22 oct. 2015, 11:00 publicada per JOAN-J. GENE ROSA   [ actualitzat el 22 oct. 2015, 11:01 ]

Avui dijous 22 d'octubre, a les 15:00 hores, ha tingut lloc l'acte de signatura del contracte del Projecte Apadrinament lector per al curs 2015-2016.
En aquest acte, que ha tingut lloc al gimnàs de l'escola, els alumnes de 2n curs i les seves respectives parelles lectores (padrins lectors) de 6è curs, han signat una sèrie de compromisos entre ells quant al seu mutu acompanyament en l'assoliment i consolidació del procés lector.
El proper dijous tindrà lloc la primera de les sessions de lectura compartida programades per a tots els dijous del curs.
Per tal que en pugueu tenir constància d'aquest important esdeveniment, us n'oferim algunes imatges.


1-10 of 61