ESCOLA TORREGUITART

 Contextualització

 Presentació del grup

Som els nens i nenes de la classe de TERCER de l'escola TORREGUITART. Som un grup una mica mogut però ens agrada molt treballar i aprendre coses noves. A alguns ens agrada molt llegir, a d'altres les matemàtiques -ara estem aprenent les divisions!-, a uns altres ens agrada estudiar medi -ara estem fent el tema del planeta Terra i els seus moviments de rotació i translació-, però el que ens agrada a gairebé tots és quan ens toca educació física... i PATI, és clar!
 
Per si no ens coneixeu, aquests són els nostres noms:
Omaima     Queralt    Ezequiel    Anna    Sofia    Erik    
Ángel    Álex    Houda    Ayman    Ayoub    Paula    
Mireia    Nerea    Julia    Cecilia    Mohamed    Jordi    
Michael    Lluís    Martín    Sheila    Derek

 Presentació de l'activitat

L'activitat que us volem explicar es titula UN FIL DE CONTES:

Cadascun de nosaltres ha triat un conte per llegir-lo a la classe i ens hem hagut de preparar la lectura i fer una petita escenificació: portar alguna disfressa del protagonista, representar amb moviments corporals el que llegíem, etc. Si en el conte sortien diversos personatges, alguns companys de la classe ens han ajudat per tal de llegir els diàlegs.

Ens ho hem hagut de preparar molt bé perquè fos INTERESSANT i DIVERTIT per als altres, i quan acabàvem ens donaven l'opinió de com ho havíem fet, el que podíem fer millor, etc.

El conte que cadascú ha triat podia ser de casa o de la biblioteca. El nostre tutor ens va dir que no havia de ser massa llarg, ja que l'havíem de llegir a l'estona de lectura que fem cada dia.

Doncs aquí teniu una mostra dels contes que hem triat:

 Desenvolupament de l'activitat

 Pas 1

Primer de tot, el nostre tutor ens va explicar l'activitat que havíem de preparar. I ens vam posar a buscar contes: a CASA, a la BIBLIOTECA, a CASA DELS COSINS, DELS AVIS,  fins i tot a CASA DELS VEÏNS!

Gairebé tots vam trobar un conte o un còmic o alguna història que ens servís per llegir-la davant dels nostres companys i companyes. I pels que no en van trobar cap, el nostre tutor ens va portar alguns contes per poder triar. 

 Pas 2

Després vam decidir l'ordre que seguiríem per llegir el nostre conte. Vam començar pels nens i nenes que els hi podia sortir millor, així els altres podien anar aprenent com fer-ho i agafar idees per quan els toqués.

 Pas 3

I VA ARRIBAR L'HORA DE LA VERITAT!

Cada dia li tocava a un nen o nena.
Alguns teníem una mica de vergonya, però quan començàvem a llegir ja ens anàvem tranquil·litzant... o ens posàvem encara més nerviosos!
I al final de la lectura els companys de la classe ens feien preguntes o ens donaven la seva opinió sobre la preparació del nostre conte.
 
 
 
   La Sheila i la Cecilia van representar
La caputxeta vermella...  EN PORTUGUÈS!

   La Queralt i la Julia van representar
Tilly, el hada honesta
 
 
   
  El Martín i l'Ayoub van llegir Estafa al colosseu, un còmic del Gerónimo Stilton

  La Julia i l'Anna van llegir el conte titulat Gràcies, tractor!  
 
 
 
 
L'Erik, el Derek i la Queralt van escenificar El gato con botas
   L'Erik, l'Ayman i el Martín van representar el conte Una avaria inexplicable  
 La Sheila va representar El conte de l'atracador

 Conclusions

 Valoracions

Al final de l'activitat, el nostre tutor ens va demanar que expliquéssim i escrivíssim la nostra opinió sobre la lectura de tots els contes, si ens havia agradat, si ho havíem preparat bé, si ens ho havíem passat bé, etc.

Doncs aquí exposem algunes de les nostre opinions:
  • AYMAN: "Els contes que han llegit m'han agradat molt. El que he llegit jo també els ha agradat i m'han ajudat l'Erik i el Martín."
  • MIREIA: "M'ha agradat sobretot el conte de dues amigues meves que ho van fer molt bé."
  • SOFIA: "La meva opinió és que m'han agradat tots i les disfresses han estat molt gracioses i divertides."
  • PAULA: "Els contes que m'han agradat més han sigut els de la Sheila, la Julia, l'Erik i la Cecilia perquè ho han representat molt bé."
  • LLUÍS: "La meva opinió és que el conte que més m'ha agradat és el de l'Erik perquè és molt divertit."
  • ÁLEX: "M'ha agradat molt perquè han llegit molt bé, alguns han portat disfresses i han fet molts gestos mentre llegien. "
  • MOHAMED: "La meva opinió és que gairebé tots m'han agradat, sobretot el conte de l'Erik quan estava mirant el rei."
  • HOUDA: "Els meus companys han portat disfresses molt divertides i feien molta gràcia!"
  • OMAIMA: "M'ha agradat molt, sobretot el barret que va portar la Sheila. També m'ha encantat el conte de la Nerea perquè l'ha llegit molt bé i la protagonista és la Dora l'exploradora."

 Acabem amb una proposta

I PER ACABAR, HEM TINGUT UNA GRAN IDEA!

A la propera activitat de contes podríem barrejar-los tots i lligar el principi d'un conte amb el final d'un altre, i així successivament. Segur que sortirien uns contes ben esbojarrats!

Al cap i a la fi, com que hem fet UN FIL DE CONTES, ja se sap que a vegades els fils s'emboliquen i costa molt de desfer-los, oi?

FINS LA PROPERA! 
ESPEREM QUE A LES NOSTRES FAMÍLIES, AMICS I AMIGUES QUE HAGIN LLEGIT "LA CEBA" S'HO HAGIN PASSAT TAN BÉ COM NOSALTRES.