ESCOLA SANT JULIÀ

 Contextualització

 Presentació del grup i de l'activitat

Aquest any a l'escola Sant Julià ens hem proposat contagiar-nos per la lectura. A principi de curs vam veure el video Los Fantásticos Libros Voladores del Sr. Morris Lessmore que ens ensenya com els llibres poden estar ben vius. Una forma de mantenir-los vius és recomanar-los, i això hem fet!

Des de la biblioteca els nens i nens de cicle mitjà i superior hem fet un estenedor, on a cada peça de roba cada nen recomana la seva lectura preferida. Tant l'estenedor com el títol està fet per alumnes més grans de l'escola, els de sisè.

 Desenvolupament de l'activitat

Durant tot el curs anem a la biblioteca per a fer el préstec de llibres, és llavors quan hem fet aquesta activitat. En petits grups, cada nen presenta, de manera ràpida, el llibre que més li ha agradat fins ara. No importa si és de l'escola, de casa, el que està llegint a l'aula. I quan ho hem fet tots passem a escriure-ho: "la peça de roba".

   
Cada nen té un full en forma de samarreta on s'ha d'escriure el títol, autor, per què es recomana el llibre i quina ha estat la part favorita del llibre. Després, cada nen pinta, retalla i penja la peça a l'estenedor.
Així doncs, a poc a poc, a mesura que van passant els grups per la biblioteca, l'estenedor es va omplint de roba.

 Conclusions

 Resultat final i difusió

 Valoracions

Tota la roba, on estan les recomanacions, es queda al passadís perquè tota l'escola pugui llegir i engrescar-se a llegir aquell llibre recomanat.

Aquest trimestre hem posat a estendre samarretes i pantalons, però és una activitat viva, que pot anar canviant durant tot el curs, tot canviant les peces de roba, i es pot mantenir la mateixa estructura de recomanació del llibre.