ESCOLA JOAQUIM BLUME

 Contextualització

 Presentació del grup

Els nens i nenes de P5 de l’escola Joaquim Blume de Sabadell ens hem endinsat en el món de l’edat mitjana.

Hem treballat aquest projecte i hem après un munt de coses interessants, fins i tot hem fet de pregoners i escrivans de l’època. Ha estat molt divertit!

 Presentació de l'activitat

Els pregoners de P5 us anuncien que a l’edat mitjana era molt difícil trobar llibres de text i contes, perquè els escrivans els havien de fer a mà amb les seves plomes. Sabeu on vivien els escrivans? doncs nosaltres hem après que vivien a les habitacions dels castells medievals. Mireu com ho feien…

Hem fets els nostres castells medievals amb aquarel·les.

     
    

 Desenvolupament de l'activitat

També hem preparat els pergamins per escriure les nostres notícies, hem fet uns tallers per preparar-los, i hem jugat amb les lletres per elaborar i pensar les nostres notícies.

Hem anat a la pissarra digital a observar textos antics que estaven escrits en una llengua antiga que s’anomenava llatí. Ens hem fixat en moltes lletres que eren molt boniques i algunes tenien elements de la natura: flors, ocells, fulles... Tanmateix ens hem adonat que hi havia molts tipus de lletres, i algunes eren ben estranyes i difícils, però d’altres són com les que nosaltres treballem a la classe.

 Activitat 1. Observem lletres medievals

Hem observat lletres medievals amb les lupes. Ha estat molt interessant!

 

Activitat 2. Fem pergamins

Hem estripat, estirat i estampat cafè amb esponges, i hem aconseguit elaborar pergamins per pensar i escriure les nostres notícies. Aquí teniu algunes fotos per veure que bé que ens ho vàrem passar, quina oloreta més bona feien els pergamins.
 

 

 Activitat 3.  Escrivim notícies medievals

Pensem i escrivim les nostres notícies medievals.
 
        

 Activitat 4. Fem de pregoners

Fem de pregoners llegint les notícies.

Us deixem l'enllaç del nostre blog on podeu veure molt més vídeos:

Blog d'Educació Infantil

 Conclusions

  Valoració

El resultat d’aquest projecte ha estat molt motivador, engrescador i significatiu pels nostres alumnes. Han après moltes coses d’aquella època, i s’han adonat de les diferències amb la nostra societat actual.

El projecte s’ha treballat de forma globalitzada i interdisciplinar. El fet de poder enllaçar el tema medieval amb la festivitat de Sant Jordi els ha encantat i han gaudit i viscut molt intensament aquesta festa tradicional catalana. Tanmateix, aquesta aventura medieval els ha permès perdre la por i obrir-se a llegir i escriure notícies medievals de forma espontània.