ESCOLA GAUDÍ

 Contextualització

Escola Gaudí-Sabadell

Tots junts ho hem fet possible!

 Presentació del grup

Hola! Som la classe de 5è. de l'escola Gaudí de Sabadell. Aquí ens teniu a tots disfressats! Acabàvem de fer la representació de l'obra de teatre pels pares!

A la nostra classe som vint-i-quatre alumnes, vuit nenes i setze nens. La nostra escola està situada al barri de Ca n'Oriac, al costat d'un petit bosc de pins. 


 Presentació de l'activitat

L'activitat que us presentem ja fa temps que es fa a la nostra escola, concretament set cursos: "Year 5 Theatre sketches".

Cada curs els alumnes de 5è. escollim quatre històries per representar el dia de Sant Jordi. Són quatre obres de teatre molt curtes i és molt important que siguin còmiques, així captem l'atenció de tots els nens i nenes el dia del certamen literari i també dels nostres pares el dia que ens venen a veure. Al final dels esquetxos cantem i ballem tots junts una cancó.

És una activitat que ens agrada molt i estem esperant arribar a 5è. curs per a preparar-la.

 Desenvolupament de l'activitat

Aquesta activitat la vam preparar des de l'inici del segon trimestre fins a la diada de Sant Jordi. A continuació us expliquem quins passos hem seguit per fer-la.

 Escollim les obres i triem el nostre personatge

Primer, a la classe d'anglès vam veure DVDs de diferents contes populars i vam votar quins ens agradaria representar. Vam veure els següents contes populars: The Elves and the Shoemaker, Peter Pan, Puss in Boots, Count Dracula’s Castle,The Beauty and the Best i The sword in the Stone.

D'acord amb els resultats de la votació, vam decidir que representaríem: The Elves and the Shoemaker, Peter Pan, Puss in Boots i Count Dracula’s Castle.

Foto de la votació    Foto de la votació
Procés de votació

Tot seguit, vam anar decidint quin personatge ens feia il·lusió representar. Si hi havia més d'un alumne que el volia, amb els jocs Rock, paper, scissors o Say a number, ho acabàvem de decidir.

Rock, paper, scissors!      Say a number!

 Adaptem els textos per poder ser representats

A continuació, vam adaptar els contes escollits per tal que poguessin ser representats: vam afegir o treure personatges i també vam crear part del text. Ens va agradar canviar el final dels contes i també afegir frases i cançons per tal que la representació fos més còmica.

Després vam estudiar amb bona pronúncia el que havíem de dir a l'obra. Els dilluns i els dimecres, a les sessions de grup partit anàvem llegint els textos i els anàvem aprenent de memòria. Els últims minuts de cada classe assajàvem la cançó final i ens ho passàvem molt bé.

Us presentem els textos que ens vam estudiar. Si a un company del grup li costava una mica, ens comprometíem a ajudar-lo i a anar practicant per a poder-ho fer bé tots plegats. I així vam arribar al que era més complicat, però també més divertit: ens havíem de creure el personatge que representàvem. A poc a poc tots vam anar millorant.
Aquí teniu el recull de les històries:

 Ens posem a assajar de valent!

Quan ja ens sabíem bé el text, vam començar els assajos! Tots esperàvem aquest gran dia: inicar els assajos al teatre que tenim a l'escola. Per primera vegada començàvem a creure'ns el personatge i l'anàvem representant com calia. Disfresses, detalls del decorat, pronúncia adequada... calia estar alerta amb tots els detalls per assegurar l'èxit de la representació.

    
Uns quants dies després d'haver fet les dues representacions, en grups de treball cooperatiu de quatre alumnes cadascun, vam resoldre per escrit una sèrie de preguntes de comprensió relacionades amb l'obra de teatre.

Aquí les teniu:

 Conclusions

 Resultat final i difusió

Cada curs es fan dues gravacions dels esquetxos: una el dia del certamen literari i l'altra el dia que ens venen a veure els pares. A partir d'aquestes gravacions es monta un CD i a final de curs s'entrega una còpia a cada nen. També es poden veure els esquetxos al blog d'anglès de l'escola.

                                                                 BLOG ANGLÈS ESCOLA GAUDÍ

 Valoracions

Després de fer aquesta activitat pensem que hem treballat molt, però que l'esforç ha valgut la pena!
Aquestes són algunes de les nostres opinions i les volem compartir amb vosaltres:
- " El teatre no és fàcil, però quan actues t'inspires", Gala i Olga
- " Al principi pensava que fer teatre era fàcil, però no ho és gens", Shihao
- " He après a divertir-me i a actuar. Vull felicitar el gran treball dels companys i dels mestres", Tobías
- " Actuant m'he divertit molt i al mateix temps he après molt d'anglès", Paula
- " Tots hem practicat molt i, amb esforç, tot surt molt bé", Marta i Laura
- " En aquesta activitat de teatre hem après a no tenir vergonya, a ser actors i a fer riure a la gent, actuant amb els amics", Alejandro Conde i Joan
- "M'ho he passat molt bé, però a vegades ha estat molt dur anar repetint diferents escenes per tal que sortís bé", Rubén
- " Al principi no volia fer l'obra perquè em feia molta vergonya, però al final et deixes portar i tot surt bé. I ens ho hem passat molt bé", Luís i Raúl
- "M'ha agradat molt i ha estat meravellós", Marina
- " Aquest tipus d'activitats jo crec que no s'obliden mai. Ha estat molt divertit i hem après molt", Carlos