ESCOLA CALVET D'ESTRELLA

 Contextualització

 Presentació del grup

Som els alumnes de sisè A i B de l'escola Calvet d'Estrella. Som dos grups a qui ens agrada molt passar-ho bé junts, som força xerraires, tenim curiositat per saber moltes coses i ens agrada molt escoltar música i ballar.

Us deixem l'enllaç del nostre blog per si ens voleu conèixer millor:

Presentació de l'activitat

Un bon dia del mes de març ens va visitar l'escriptora Helena Barba. Us volem explicar com ens va anar aquella tarda i tota la feina que prèviament vam fer.

Des del primer moment que ens van comunicar que a l'escola tindríem una escriptora ens vam emocionar moltíssim, ja que no coneixíem a ningú que es dediqués a escriure. Teníem molta curiositat per saber com és i en què consisteix la seva feina.

 Desenvolupament de l'activitat

 Què és per mi un escriptor/a?

La primera tasca que vam realitzar va ser reflexionar sobre què és per nosaltres "ser escriptor/a". Cadascú va escriure què en pensava i, quan ja teníem tots la nostra resposta, ho vam compartir amb els companys. Algunes de les idees que van sorgir van ser: "Una persona que té molta imaginació...", "Ha de tenir molta paciència per crear els escrits...", "Li ha d'agradar molt i ha de tenir passió pel seu treball...", etc.

A continuació vam fer grups llegint i comparant l'opinió de cadascú, i vam fer una resposta de grup.

                Què és ser escriptor/a per nosaltres? Parlem i reflexionem!

 LLegim un dels seus llibres

Un cop sabíem que l'Helena ens visitaria, vam encetar una recerca per tal d'esbrinar coses sobre ella. Vam descobrir que un dels llibres més recents que ha publicat ha estat: Petita història de Salvador Espriu. A continuació podeu veure com hem gaudit llegint-lo i analitzant les il·lustracions de la Pilarín Bayés.
Hem pogut conèixer més a fons com va ser la vida d'aquest gran escriptor.

Fem la fitxa tècnica i llegim! 

 Què volem saber? 

Va arribar el moment en què ens havíem de preparar les preguntes per l’escriptora perquè faltaven només dues setmanes per rebre-la. Ens vam posar en grups de tres persones i, amb l’ajuda de la pissarra digital, vam fer un munt de preguntes (en total unes 60!). En vam fer una tria i les vam agrupar en quatre blocs diferents:

        - Sobre el llibre Petita història de Salvador Espriu

        - Sobre altres llibres o escrits que ha fet al llarg dels anys

        - Sobre altres aspectes culturals

        - Sobre els hàbits de treball 

Un cop feta la selecció ens van quedar unes 40 preguntes, així que ens les vam repartir per tal que el dia de la visita tothom pogués fer-n'hi alguna.

 El dia de la visita!

"Vinga, vinga que ja està aquí l’escriptora!" deien tota l’estona la Maria i la Mariona, les nostres mestres.
Havia arribat el dia i estàvem ben nerviosos. Vam baixar a la biblioteca, i... l’Helena Barba ens estava esperant. Vam seure al seu voltant, bocabadats.

Abans de fer-li les nostres preguntes, ella ja ens va explicar que ara està jubilada i que havia estat mestra d'institut. Tot va anar rodat, vam poder fer-li totes les preguntes i amb les seves explicacions vam quedar meravellats.

L'Helena a la nostra biblioteca!

Ens va explicar moltes coses sobre les editorials, sobre què li agrada escriure, com ho fa per concentrar-se... El que més ens va sorprendre va ser que de petita no volia ser escriptora però sí que gaudia molt escrivint. De fet, fins que no es va jubilar no va a començar a escriure per després publicar.

A nosaltres ens costa inspirar-nos i concentrar-nos quan hem d'escriure i ella ens va dir el seu truc! Escriure quan està completament sola, sense cap distracció, i a mà perquè amb l'ordinador se li escapen les idees.
També ens va recomanar llegir moltíssim

 Conclusions

L’Helena estava molt feliç per l’entrevista. Després de fer-li les preguntes ens vam fer una fotografia amb ella i ens va dedicar els llibres: “Sou uns nens meravellosos, continueu així!”.
 
 


Vam gaudir molt de la visita i hem tingut l'oportunitat de conèixer l'Helena, que va ser molt amable i agradable
amb tots nosaltres. Ha sigut una gran experiència i sempre la recordarem com un dels millors moments del curs.