ESCOLA ARRAONA

 Contextualització

 Presentació del grup

Sóm els nens i nenes de P3 de l'escola Arraona i la nostra mestra Ester us vol explicar una cosa que fem a la classe.

Tot i que a P3 no saben llegir, ja des de ben petits els infants comencen a desenvolupar el gust i el plaer per la lectura. Com poder-los ajudar a endinsar-se en aquest món és cosa nostra. Els moments d’imaginació i les estones de relació que es donen en aquest espai són fonamentals per tal que els més petits aprenguin a gaudir d’aquestes estones.

 Presentació de l'activitat

Aquest curs, a P3 hem decidit treballar de valent el plaer per la lectura, començant pel més bàsic: acondicionar l’aula amb un espai màgic, que convidi dels més menuts als més grans a acomodar-se i llegir una estona.

 Desenvolupament de l'activitat

Aquest petit racó, el nostre chill-out de la lectura, ha estat utilitzat per diversos infants de l’escola i ha permès als nens relaxar-se, evadir-se i relacionar-se.

                               

                 

Altres activitats


D’altra banda, també hem relacionat la introducció a la lectura amb altres activitats a l’aula, com ara la motxilla viatgera, el protagonista o la lectura amb nens grans.
  • La motxilla viatgera: cada divendres un nen/a s’emporta a casa una motxilla amb 3 llibres (pensats per a la seva edat). Aquests contes els llegeixen a casa, amb l’ajuda dels seus pares. El dijous seguent, la motxilla torna a l’escola i el petit explica la seva experència.
  • El protagonista: cada setmana un infant fa de protagonista i s’emporta un súper llibre on haurà d’enganxar fotos i escriure unes línies. Durant aquella setmana el nen/a porta penjada una medalla. Un matí o una tarda algun familiar ve a l’escola a fer una petita activitat.
                                                                          
  • Lectura amb els grans: de tant en tant ens ajuntem amb alumnes més grans i fem sessions d’explicar contes.

 Conclusions

 Resultat final

En tots aquests espais que acabem d’explicar, els infants relacionen la lectura amb un moment màgic i amb una estona per a compartir amb família o amics. A més a més, el menut té el seu espai de protagonisme a l’aula, en el qual treballem aspectes com l’autoestima o la por a parlar davant dels companys/es. Mica en mica, es van veient els avenços en la comunicació dels infants i la seva adquisició en el llenguatge oral (aspectes claus també en el seu desenvolupament).

Així doncs, esperem que us hagi agradat el nostre petit gra de sorra per ensenyar-vos una de les nostres maneres de treballar la lecto-escriptura.