Escola Miquel Martí i Pol

Contextualització

Presentació del grup

Aquest curs la nostra escola fa 10 anys i hem volgut organitzar una sèrie d'activitats comunes per a tots els nivells i durant tot el curs. Cal recordar que el nostre centre va ser creat amb la fusió de l'Escola Carme Simó i l'Escola Sant Gregori i va iniciar la seva activitat , el curs 2003-04. De dos projectes educatius ben diferenciats hem aconseguit crear el nostre propi, aprofitant l'experiència i la tradició de tants anys de vida.

Durant tot aquest curs L'Escola Miquel Martí i Pol s'ha proposat incloure en les activitats quotidianes tot un conjunt de propostes educatives que impliquin a mestres, alumnes i famílies, potenciant la cohesió en el més ampli sentit del terme, buscant que la part més pedagògica no deixi de banda la lúdica i on tothom se senti representat.

És un curs amb propostes molt ambicioses amb les que pretenem mostrar els nostres trets d'identitat. 

En el moment de la publicació d'aquesta edició de La Ceba, podem mostrar una bona part de tot el que hem fet fins ara, perquè les activitats del desè aniversari continuaran fins a final de curs.
Desenvolupament del projecte

El nostre "lipdub"

Vam començar amb un projecte força difícil que s'ha anat imposant per tot el món. A partir de l'escenificació d'una cançó vam mostrar a tots qui formem l'escola. Mireu el resultat.

LipDub de l'escola

Blog 10è Aniversari

     
  Hem creat un blog on recollim notícies i activitats durant aquests 10 anys de vida             

Setmana Miquel Martí i Pol

Com acostumem a fer cada curs celebrem uns dies en memòria del Miquel Martí i Pol. Vàrem organitzar unes sessions de lectura dels seus poemes per classes a les que vam convidar a pares, mares, avis i àvies que ens van regalar  uns moments emotius i divertits també, a partir de recitacions, escenificacions i jocs. Aquí teniu  alguns exemples:

Els pares i mares de la classe dels Pingüíns (P4B) ens van llegir poemes d'en M. Martí i Pol.

Al novembre el pare de la Carla ens va portar un full per a cadascú i el poema escrit.
La mare de la Irina ens va portar xocolata desfeta i la mare de l'Andreu, pa i xocolata. Entre les dues ens van portar les lletres de la paraula xocolata i els alumnes la van confegir .

Ous ferrats amb el pare de l'Ares: ens va portar platets i amb l'ajut dels pares i mares que ens visitaven, van fer un ou de plastilina per cadascú, van retallar el poema i el van enganxar al platet al costat de l'ou.

Agraïm molt sincerament la participació d'aquests pares.

Setmana Miquel Martí i Pol a Ed. Infantil

Video 2 a Ed. Infantil

Un 10 molt particular

Com a cloenda d'una setmana tan especial vam baixar tots al pati on la Dolors, la nostra Directora, ens va explicar el naixement i formació de la nostra escola.

Els alumnes de 5è, que també fan 10 anys, ens regalen un poema "Collarets de llum". Els mestres van preparar un poema molt especial per a aquest dia.

No podia faltar el pastís d'aniversari que van bufar tres alumnes de P3

Els pares d'una alumna de 6è ens canten tres cançons amb lletres de Miquel Martí i Pol. Tot un luxe!

I, dins d'aquesta jornada, tots vam participar en fer un 10 al pati que simbolitza la cohesió de la nostra escola en el seu aniversari. Veiem un resum de la jornada.

Fem un 10 de cohesió


Setmana cultural: L'escola fa anys

Aquest curs hem celebrat la Setmana Cultural des del 4 al 7 de març i, com no podia ser d'una altra manera, l'hem dedicada al 10è aniversari de l'escola. Durant quatre dies tots els alumnes del centre, des de P3 fins a sisè hem realitzat  un conjunt d'activitats en les que hem treballat ,més que mai, la cohesió, el treball en grup i col·laboratiu, tant dintre de l'aula, com a nivell de cicle, intercicle i tota l'escola. Us presentem un grapat de totes les activitats desenvolupades.


Conèixes bé l'escola?
 Tots els nivells van veure una presentació multimèdia sobre la vida i les activitats d'escola durant aquests últims deu anys. Seguidament vam incloure un joc col·lectiu per descobrir objectes i llocs del nostre centre a partir de fotos en detall. Aquí el presentem  

A Cicle Mitjà es va treballar també sobre les diferències en el món en les condicions que els infants tenen per a desplaçar-se a les seves escolaes. Recomanem la següent presentació, que ens ha resultat molt útil.


Gimcanes per Cicles. 
Aprofitant els diferents espais del pati i del centre, com el gimnàs, vam organitzar tres gimcanes: a Educació Infantil, de 1r a 3r i de 4t a 6è. Jocs variats, d'habilitats i de col·laboració. Una bona estona per passar-ho bé, fer exercici i molt més. Feu clic al document organitzatiu  
  
Visita als antics edificis del Carme Simó i Sant Gregori. Tots els alumnes de Primària van fer una sortida, per cicles, per anar a veure els antics edificis de les dues escoles.Es van fer activitats a l'entorn d'aquests edificis, la singularitat de cadascun d'ells, la nova utilitat...l'evolució de l'edifici i de la ciutat.


Recorregut per Sabadell. 
Els alumnes de Cicle Superior van començar la setmana amb un recorregut, visitant els edificis més emblemàtics del nostre barri, passant lògicament davant de les dues escoles que es van unificar per formar la nostra. Ja tornant a l'escola van explicar-ho a partir d'aquesta fitxa


Com escriure el numero 10. Diferents llenguatges i símbols per dir el mateix
  

Els meus amics i els meus mestres de l'escola treballats a Cicle Inicial
  

Altres treballs:
poemes i eslògans , així com estadístiques dels alumnes que han estudiat a l'escola cada cur escolar.

L'escola dels nostres avis.
  Vam convidar als avis i les àvies dels nostres alumnes a participar en les aules i explicar com era l'escola on anaven quan eren petits. Prèviament, els alumnes van preparar tota una llista de preguntes. Una molt emotiva experiència per repetir.

 

Dibuix al Natural del nostre edifici.
 Hem sortit tots al pati per nivells a dibuixar l'edifici de la nostra escola, dels més petits als més grans en diferents torns. Després hem penjat els dibuixos des deP-3 fins a sisè i hem fet un mural.

 

  

Llençols de Cicle Hem dissenyat cada cicle un llençol per penjar al pati on tots els alumnes de l'escola participin afegint una paraula que defineix la vida de l'escola.

  
  

Samarretes 10è aniversari. Des de petits a grans hem portat samarretes blanques per convertir-les en samarretes 10è aniversari. Cada nivell ha disenyat la seva a partir del logo de l'escola.

    

  


Cloenda
L'últim dia de la Setmana Cultural vam reunir a tota l'escola al pati i davant de les famílies vam escenificar una frase coreogràfica: " Collarets de llum"

El nom de l'escola

Ja feia temps que rondinàvem sobre la necessitat de posar el nom de l'escola a la façana de l'edifici. Finalment, el tenim! Ha estat un disseny i un treball molt artístic a partir de la signatura i alguns poemes d'en Miquel Martí i Pol.


Conclusions

Resultat final del projecte

Aquest és més que un projecte més. Per a nosaltres la celebració del 10è aniversari estarà present en tot aquest curs escolar. Aquí presentem un recull de part de les activitats que anem realitzant i que finalitzaran en la Festa de Finals de Curs en la segona quinzena de juny.

Valoració

La valoració que podem fer fins ara és molt positiva per la gran participació de tota l'escola en les activitats realitzades i en el bon clima de cohesió que es respira. Més que mai SOM UNA ESCOLA.

Agraïments

El reconeixement va dirigit en primer lloc als alumnes que són els vertaders protagonistes. Els mestres que s'han implicat més allà de l'àmbit professional. I, com no, les famílies que sempre recolzen activament la nostra escola.