HORARI DE SECRETARIA: 
MATINS: de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 - 
TARDES: dimarts i dimecres de 15,30 a 17,30


IMPORTANT:

 

  

Presentació ESO
Presentació BATXILLERAT
Full informatiu preinscripció: ESO - BATXILLERAT

                                     
      
  ESPAI NITS DE TEATRE
  NOVETATS:
  • MOLTA PARTICIPACIÓ I RESULTATS DESTACABLES EN LES PROVES CANGUR DE MATEMÀTIQUES: 
  El passat 7 d'abril es van realitzar les proves Cangur que organitza la Societat Catalana de Matemàtiques que pertany a l'associació Le Kangourou sans frontières (KSF). Aquesta associació, de caràcter internacional, reuneix personalitats del món matemàtic de nombrosos països. Té com a objectiu difondre la cultura matemàtica per tots els mitjans al seu abast i, en particular, per l'organització d'un joc-concurs anual que es desenvoluparà el mateix dia en totes les nacions participants. L'objectiu d'aquesta iniciativa és estimular i motivar tants alumnes com sigui possible i contribueix a la popularització de les matemàtiques entre la mainada i els joves. Es recolza en una participació massiva en un esdeveniment científic i assegura una àmplia base popular a aquesta activitat. El concurs vol atreure el màxim nombre de participants sense cap objectiu de selecció nacional ni de comparació entre països.

  Com a novetat, aquest any han pogut participar els alumnes de primer i segon d'ESO. La participació en el nostre centre ha estat d'un total de 175 alumnes, aproximadament un 25% de l'alumnat.
  . Els participants per nivells: 1ESO: 34, 2ESO: 35, 3ESO: 21, 4ESO: 45, 1BATX: 24, 2BATX: 16

  Respecte les puntuacions hem de destacar especialment els resultats  dels alumnes de segon curs de batxillerat Alex Robles i Dahao Qiu que han assolit les posicions 8 i 23, respectivament. També han estat excel·lents els resultats obtinguts pels alumnes Roger Solà (107) de segon d’ESO i  Marc Colomer (129) de primer d’ESO. A més, altres sis alumnes de primer d’ESO i un alumne de quart d’ESO han quedat entre el 5% millor de cada nivell.  
  • Calendari Matemàtic:
  Des de fa tres anys l’Institut Joan Mercader realitza un concurs de matemàtiques anomenat Calendari Matemàtic amb l’objectiu de popularitzar les matemàtiques entre el nostre alumnat. Hi ha tres nivells de participació (primer cicle d’ESO, segon cicle d’ESO i batxillerat) i cada setmana des del mes d’octubre fins el mes de febrer es proposa un exercici a cada nivell i els alumnes participants tenen una setmana per donar les respostes. Com a novetat, aquest any els alumnes amb millor puntuació de cada nivell van disputar el 17 de març una final. Tots els alumnes finalistes van rebre un petit obsequi. Els guanyadors d’aquesta edició van ser l’alumna de primer d’ESO Gal·la Farnós, l’alumne de quart d’ESO Biel Jorba i l’alumne de segon curs de batxillerat Guillem Pont que van rebre com a premi un diploma acreditatiu i una calculadora científica d’última generació . 

  El dia 19 d'abril l'INS Joan Mercader va participar en els quarts de final del Certamen Lectura en Veu Alta que va tenir lloc al Museu Comarcal de l'Anoia.  Les lectores participants en el certamen van ser: Laura Solé, per a la categoria de Corsaris (1r i 2n d'ESO), i Sofia Oliva, Enya del Bello i Elba Roda per a la categoria de Tropa de Corsaris (3r i 4t d'ESO) .
  Tot i la bona participació de totes les alumnes, volem fer una menció especial a la Sofia, l'Enya i l'Elba per haver passat a les semifinals.
  La competició no és l’eix sobre el qual volta el Certamen de lectura en veu alta, però el pas a la fase següent és un reconeixement a l’esforç i a la feina ben feta.
  La semifinal en la que participaran tindrà lloc el dijous 12 de maig de 10h a 13h a l'Auditori de Caixa Fòrum de Barcelona.  

  ENHORABONA i seguim treballant!


                      
  El jurat: Jordi Cuadras, Encarna Navarro i Carme Plassa
  Destaquem la participació en el jurat de la professora de Llengua i Literatura Castellana del nostre Institut, que ja gaudeix de la seva jubilació, Encarna Navarro.
  ELS NOSTRES ALUMNES DE LA MODALITAT D'ARTS ESCÈNIQUES, MÚSICA I DANSA PARTICIPEN ACTIVAMENT EN EL DESENVOLUPAMENT DEL CERTAMEN DE LECTURA EN VEU ALTA:
  José Sestelo i Èlia Pont van conduir l'acte amb molta naturalitat. Gairebé tots els alumnes de 1BATX i 2BATX de la mateixa Modalitat van representar part de l'obra La Lisístrata mentre el jurat feia les seves deliberacions, de manera que els participants al Certamen i el públic van poder gaudir dels actes més atractius de la comèdia que els alumnes ja havien presentat un dies abans davant els seus companys.
  L'acte va ser presentat per dues persones vinculades a l'Institut Joan Mercader: la professora Mireia Galindo i l'ex-alumna Paula Jorba. 
  Al llarg de la presentació diferents alumnes de batxillerat de l'IES Pere Vives (Ona Alonso i Rita Bosser) i de l’Institut Joan Mercader (Clara Busquet i Laura Tapiolas) van llegir fragments de l'obra La vida sense la Sara Amat.
  • Programa FITJOVE: L'alumnat de 4ESO participarà en l'experiència pilot que ens ha proposat el Consell Català de l'Esport

  • Per a l' alumnat de batxillerat o cicles formatius: AYUDAS PARA UN CURSO INTENSIVO DE INMERSIÓN LINGÜÍSTICA EN INGLÉS. 
   Convocatòria del MEC per alumnes becats el curs 2015-16. Termini obert fins al 8 d'abril. (Cal abonar una part de les despeses)
   Vegeu tota la informació a la pàgina del Ministerio:  

  • Concurs Fonix: nota de premsa i fotografia dels seleccionats
  • L’ESCRIPTOR PEP COLL VISITA L’INSTITUT:Enguany, els alumnes de 1r d’ESO han llegit la novel·la Què farem, què direm? A l’assignatura de Llengua i Literatura Catalanes. El 10 de febrer, el seu autor, Pep Coll i Martí, ens ha fet una xerrada, en què ha participat l’alumnat de 1r d’ESO i els alumnes de l’optativa de revista de 3r d’ESO. Us deixem la dedicatòria que ens ha fet i algunes fotografies de l’acte (foto1, foto2, foto3)
  • BOOKTRAILER "DIVERGENTS". Les alumnes de 4t d'ESO Anna Gual, Jana Carbonell, Sofia Oliva i Judit Salas han estat les guanyadores del Tu REComanes, el primer concurs de booktrailers de la Biblioteca Central d’Igualada. Felicitats!.
  • El dijous 22 d'octubre l'alumnat de 4ESO va assistir a l'obra de teatre Terra baixa i Lluís Homar. Aquí tenim l'autògraf de l'actor i una fotografia del grup amb ell.

   

  INFORMACIONS:
  • Ja hem publicat el PGA (Pla General Anual) del curs 2015-2016.
  • Aquest curs encetem un projecte GEP (Grup Experimental Plurilingüe) que dóna l'opció que algunes matèries treballin amb anglès els seus continguts. Les que comencem a aplicar són: Biologia i geologia en tots els grups de 3ESO, l'optativa de 3ESO de "Pràctiques de física i química" i un dels grups de Psicologia i sociologia de 2BATX. Ja podeu entrar al blog que està enllaçat més amunt.
  • Aquest any el Departament d'Ensenyament, ens ha assignat una USEE (Unitat de Suport a l'Educació Especial). Aquest recurs consta d'una dotació de 30 hores de personal docent especialista en psicopedagogia (una vacant i mitja) i horari lectiu complet d'una mestra d'Educació Especial. Està destinat a l'atenció d'alumnat amb necessitats molt concretes (un màxim de 10) i té per finalitat la facilitació de la seva atenció educativa, la seva inclusió.                                                                                                                                                                                                       

  *Consells de seguretat d'Internet Segura adreçat a mares i pares en format PDF.

                                                                                                                                                                                          
  ADREÇA DE CORREU DE L'AMPA: