ELS CINC MOMENTS D'UNA TARDA XIC!

ELS CINC MOMENTS D'UNA TARDA XIC!

Estimular l'aprenentatge a través de la biblioteca escolar.

3 de jul. 2018, 6:12 publicada per SSTT ST 0308 Baix Llobregat

Esc Honorable Josep Tarradellas.mp4


El dijous 24 de maig de 2018 l'Escola Honorable Josep Tarradellas vam compartir l'experiència del centre:

"Estimular l'aprenentatge a través de la biblioteca escolar ".

Com a eix vertebrador de l'aprenentatge, creiem que és important donar a la lectura un paper rellevant a l'escola.
A través de la biblioteca escolar, hem dissenyat un projecte adreçat a tota la comunitat educativa, amb activitats i recursos que afavoreixen el gust per la lectura i la comprensió lectora: biblioteca oberta a l'hora del pati amb servei de préstec, bloc, tron lector, activitats de passa-paraula, personatge misteriós...

Com Google Suite for Education està transformant la nostra escola.

23 de març 2018, 6:42 publicada per SSTT ST 0308 Baix Llobregat   [ actualitzat el 26 de març 2018, 0:48 ]gsuite.mp4El dimarts 20 de març l'escola Els Pins de Castelldefels ens va fer viure com una eina pot ser l'eix vertebrador que ens porti a una transformació important.

Ens van ensenyar que l'eina és només això, una eina; però l'ús que fem d'ella darrere unes metodologies molt ben pensades poden provocar aquesta transformació.

En aquest cas l'ús del Google Suite for Education ha comportat una transformació de l'aula i dels mecanismes organitzatius del centre.

Enhorabona!

TREVA: UNA MANERA DE VIURE L'ESCOLA

19 de març 2018, 4:29 publicada per SSTT ST 0308 Baix Llobregat   [ actualitzat el 26 de març 2018, 0:46 ]


Treva6.mp4
Dijous 15 de març de 2018.

L'escola Escola Nova de Cervelló ens regala una segona Experiència Treva. L'assistència a les dues jornades d'intercanvi han estat tot un èxit. Hem pogut gaudir i sentir l'aquí i l'ara.

Moltes gràcies!

TREVA, UNA MANERA DE VIURE L'ESCOLA

28 de febr. 2018, 4:58 publicada per SSTT ST 0308 Baix Llobregat   [ actualitzat el 26 de març 2018, 0:43 ]

Treva_2.mp4El dilluns 19 de febrer, l'escola Nova de Cervelló ens va regalar una sessió on vam poder tastar la manera de viure que tenen en el seu dia a dia.

Les TREVA són tècniques per a viure l´AQUÍ i l´ARA. A l´escola les desenvolupem en diferents moments del dia, tant alumnes, com mestres, com famílies. Ens ajuden a trobar la tranquil·litat, a tornar a la calma, a estar en el present i a prendre consciència del nostre cos. Per a nosaltres és una manera de viure l´escola des de la consciència corporal.

EL TREBALL PER PROJECTES A SECUNDÀRIA: Una mirada global al procés d'aprenentatge.

28 de juny 2017, 6:00 publicada per SSTT ST 0308 Baix Llobregat   [ actualitzat el 28 de juny 2017, 6:08 ]

Vídeo de Google Docs


El dimecres 31 de maig l'Institut de Cornellà va compartir la seva experiència de Centre. 
Va ser una jornada d'intercanvi contextualitzada dins l'aula amb els alumnes.

L'Institut de Cornellà proposa una franja de 10 hores setmanals de treball per projectes. En aquestes hores l'alumnat treballa continguts de tecnologia, ciències naturals i socials, matemàtiques i llengua de manera globalitzada.
A l'horari de l'alumnat aquestes hores consten com a "projectes" i no com a hores de cap matèria concreta, i les activitats que s'hi plantegen tenen l'objectiu de produir un producte final que incorpori els aprenentatges adquirits. S'hi treballa col·laborativament i amb les TAC com a instrument d'accés al coneixement i eina bàsica d'aprenentatge (a l'Institut no utilitzen llibres de text i l'alumnat treballa amb ordinador personal).

Des de l'equip docent de l'Institut intenten que aquesta metodologia, centrada en posar la mirada en l'alumne i les seves necessitats impregni tots els processos d'ensenyament i aprenentatge de l'Institut.


EMOCIONA'T

20 de juny 2017, 1:06 publicada per SSTT ST 0308 Baix Llobregat

amat_targa_2017.mp4

El dimarts 23 de maig de 2017, l'Escola Germans Amat i Targa vam compartir la nostra experiència de centre.

L'escola Germans Amat i Targa fa anys que tenim una mirada especial dels nostres alumnes, s'estaven aplicant activitats d'Educació Emocional però no a tots els cicles. L'interés del claustre ens va moure a voler tenir una formació i donar forma al nostre Projecte d'Educació Emocional. Actualment el nostre treball es centra en la implementació del nostre projecte relacionat amb les emocions i el que es fa a  cada cicle amb els alumnes.

L'Educació Emocional és una innovació educativa que respon a les necessitats no ateses en les matèries acadèmiques. La pràctica de l'Educació Emocional fa que l'alumne tingui consciència de les seves pròpies emocions, de les dels altres i les sàpiga regular. Alhora és una eina de motivació, ja que fa augmentar l'autoestima de l'alumne.El resultat és que tenim alumnes més intel.ligents emocionalment, i això fa augmentar els resultats acadèmics i el seu propi benestar.

Tarda XIC: Els Grups Interactius

14 de febr. 2017, 4:41 publicada per SSTT ST 0308 Baix Llobregat   [ actualitzat el 14 de febr. 2017, 4:58 ]

ESC Lluis Vives.wmv
El passat dimecres 25 de gener  l'escola Lluis Vives de Castelldefels vam compartir l'experiència del centre: "els grups interactius en tots els nivells".

En el nostre centre, grups de voluntaris (pares, mares, familiars) venen al centre per dinamitzar activitats en petit grup. Cada 10 o 15 minuts els alumnes canvien d'activitat. Els voluntaris són els encarregats de propiciar la participació de tots els alumnes de l'equip. Els alumnes s'han d'ajudar a resoldre l'activitat. 


Tarda XIC: El desenvolupament de la competència lingüística a través d'una Lliga de Debats

25 de gen. 2017, 3:14 publicada per SSTT ST 0308 Baix Llobregat   [ actualitzat el 18 de gen. 2018, 4:47 ]

08068136 CFA Víctor Català

CFA Victor Catala.wmvEl passat dimecres 18 de gener de 2017, el Centre de Formació d'Adults Víctor Català va compartir l'experiència d'organització d'una Lliga de Debats. La col·laboració entre la Universitat Pompeu Fabra i els Serveis Penitenciaris, al 2015, va propiciar l'inici d'aquest projecte que es materialitzà en una competició d'oratòria.

 "Després de dues edicions podem assegurar que la Lliga de Debats és una de les experiències més satisfactòries i intenses que hem dut a terme a l'escola. Ens ha permès no tan sols millorar la capacitat d'oratòria dels nostres alumnes, sinó fomentar valors com la solidaritat, la cooperació, el treball en equip, el respecte, l'esforç i l'empatia.

Tot això no seria possible sense la implicació de docents i alumnes i, especialment, dels estudiants de la UPF que generosament ens regalen el seu temps personal i la seva experiència en l'art de l'oratòria"

Tarda XIC: L'autoavaluació, una estratègia per avançar en l'aprenentatge

12 de des. 2016, 2:52 publicada per SSTT ST 0308 Baix Llobregat   [ actualitzat el 14 de febr. 2017, 4:46 ]

Tarda XIC ESC La Sínia.mpgEl passat 1 de desembre l'escola La Sínia de Molins de Rei vam compartir l'experiència del centre: "L'autoavaluació, una estratègia per avançar en l'aprenentatge".

L'autoavaluació entesa com una eina que ajuda l'infant a conèixer tant les seves febleses com a les seves fortaleses. Per tant, a ser protagonista del seu propi creixement personal. L'ajuda a ser conscient del què sap i de com aprèn, i a proposar-se fites concretes que l'ajudin a superar les seves debilitats. El retorn dels docents ajuda a ajustar aquest propòsit.

Amb l'objectiu de dotar els infants d'habilitats per a conduir el seu propi aprenentatge, aquesta estratègia està en constant revisió i transformació.

Tarda XIC a l'INS Creu de Saba d'Olesa de Montserrat. Aplicació de les Intel·ligències Múltiples a l'ESO.

10 de nov. 2016, 6:31 publicada per SSTT ST 0308 Baix Llobregat   [ actualitzat el 14 de febr. 2017, 4:45 ]El passat 9 de novembre l'Institut Creu de Saba d'Olesa de Montserrat va compartir la seva experiència en el treball d'intel·ligències múltiples al centre. 

Aquesta manera d'entendre el treball a l'aula els ha portat a repensar i crear nous espais a l'institut i a replantejar tot el treball tutorial i la franja d'assignatures optatives. Podeu llegir la fitxa de l'experiència amb el contacte a: 

1-10 of 24