ELS CINC MOMENTS D'UNA TARDA XIC!

ELS CINC MOMENTS D'UNA TARDA XIC!

Tarda XIC: Els Grups Interactius

14 de febr. 2017, 4:41 publicada per SSTT ST 0308 Baix Llobregat   [ actualitzat el 14 de febr. 2017, 4:58 ]

ESC Lluis Vives.wmv
El passat dimecres 25 de gener  l'escola Lluis Vives de Castelldefels vam compartir l'experiència del centre: "els grups interactius en tots els nivells".

En el nostre centre, grups de voluntaris (pares, mares, familiars) venen al centre per dinamitzar activitats en petit grup. Cada 10 o 15 minuts els alumnes canvien d'activitat. Els voluntaris són els encarregats de propiciar la participació de tots els alumnes de l'equip. Els alumnes s'han d'ajudar a resoldre l'activitat. 


Tarda XIC: El desenvolupament de la competència lingüística a través d'una Lliga de Debats

25 de gen. 2017, 3:14 publicada per SSTT ST 0308 Baix Llobregat   [ actualitzat el 14 de febr. 2017, 4:46 ]

08068136 CFA Víctor Català

CFA Victor Catala.wmvEl passat dimecres 18 de gener de 2016, el Centre de Formació d'Adults Víctor Català va compartir l'experiència d'organització d'una Lliga de Debats. La col·laboració entre la Universitat Pompeu Fabra i els Serveis Penitenciaris, al 2015, va propiciar l'inici d'aquest projecte que es materialitzà en una competició d'oratòria.

 "Després de dues edicions podem assegurar que la Lliga de Debats és una de les experiències més satisfactòries i intenses que hem dut a terme a l'escola. Ens ha permès no tan sols millorar la capacitat d'oratòria dels nostres alumnes, sinó fomentar valors com la solidaritat, la cooperació, el treball en equip, el respecte, l'esforç i l'empatia.

Tot això no seria possible sense la implicació de docents i alumnes i, especialment, dels estudiants de la UPF que generosament ens regalen el seu temps personal i la seva experiència en l'art de l'oratòria"

Tarda XIC: L'autoavaluació, una estratègia per avançar en l'aprenentatge

12 de des. 2016, 2:52 publicada per SSTT ST 0308 Baix Llobregat   [ actualitzat el 14 de febr. 2017, 4:46 ]

Tarda XIC ESC La Sínia.mpgEl passat 1 de desembre l'escola La Sínia de Molins de Rei vam compartir l'experiència del centre: "L'autoavaluació, una estratègia per avançar en l'aprenentatge".

L'autoavaluació entesa com una eina que ajuda l'infant a conèixer tant les seves febleses com a les seves fortaleses. Per tant, a ser protagonista del seu propi creixement personal. L'ajuda a ser conscient del què sap i de com aprèn, i a proposar-se fites concretes que l'ajudin a superar les seves debilitats. El retorn dels docents ajuda a ajustar aquest propòsit.

Amb l'objectiu de dotar els infants d'habilitats per a conduir el seu propi aprenentatge, aquesta estratègia està en constant revisió i transformació.

Tarda XIC a l'INS Creu de Saba d'Olesa de Montserrat. Aplicació de les Intel·ligències Múltiples a l'ESO.

10 de nov. 2016, 6:31 publicada per SSTT ST 0308 Baix Llobregat   [ actualitzat el 14 de febr. 2017, 4:45 ]El passat 9 de novembre l'Institut Creu de Saba d'Olesa de Montserrat va compartir la seva experiència en el treball d'intel·ligències múltiples al centre. 

Aquesta manera d'entendre el treball a l'aula els ha portat a repensar i crear nous espais a l'institut i a replantejar tot el treball tutorial i la franja d'assignatures optatives. Podeu llegir la fitxa de l'experiència amb el contacte a: 

La tarda XIC més simbòlica. Escola Garbí Pere Vergés Esplugues.

22 d’abr. 2016, 2:59 publicada per SSTT ST 0308 Baix Llobregat   [ actualitzat el 25 de maig 2016, 4:34 ]


El passat dijous 5 de maig vam compartir el nostre projecte de simbologia a Educació Infantil.

Es pot treballar la simbologia de forma interactiva i significativa? 
A través del treball d’hàbits i rutines es pot desenvolupar un procés d’elaboració d’un codi simbòlic en el qual s’incidirà en l’abstracció, l’organització mental, l’espai, el temps, el pensament computacional, la col·laboració i les emocions mentre es respecta i s’estimula la diversitat de ritmes i models d’aprenentatge.La programació i la robòtica com a eina competencial

18 d’abr. 2016, 0:50 publicada per SSTT ST 0308 Baix Llobregat   [ actualitzat el 25 de maig 2016, 4:19 ]


El dimarts 26 d'abril de 2016, l'Institut de Bruguers de Gavà hem compartit la nostra experiència en la implementació de la PROGRAMACIÓ i la ROBÒTICA al currículum de Secundària i que ens permet anar més enllà del tractament purament tecnològic.

Aquesta potent eina motivadora és ideal per integrar-se dins les activitats d’àmbit competencial i interdisciplinari. Diferents alumnes van presentar una mostra de projectes diversos realitzats i alguns recursos per a Infantil i Primària. També es van donar a conèixer propostes d’incorporació de la Robòtica a Primària i propostes formatives pel professorat.

TARDA amb un XIC de CIÈNCIA a l'Escola La Ginesta

4 d’abr. 2016, 5:06 publicada per SSTT ST 0308 Baix Llobregat   [ actualitzat el 27 d’abr. 2016, 2:52 ]

El passat dimecres 20 d'abril de 2016 l'Escola La Ginesta va compartir la línia metodològica de centre, VIVIM LA CIÈNCIA!, basada en treballar de manera multidisciplinària a partir dels temes de ciències.

Dins de la seqüència de treball de les unitats hi ha inclosa una part de treball experimental al laboratori i una part de recerca a la biblioteca o a través de les TAC. Al llarga d'aquests anys han anat definint els recursos organitzatius, materials i metodològics per fer-ho realitat.


Tarda XIC al Josep Guinovart

29 de febr. 2016, 4:01 publicada per SSTT ST 0308 Baix Llobregat   [ actualitzat el 14 de febr. 2017, 4:45 ]


El dia 10 de març l'Escola Josep Guinovart hem compartit l'experiència: Educació en valors: Tant s'hi val?.


A l'escola treballem, cada mes, els valors i les habilitats socials des de P3 fins a 6è. En acabar el mes tota l'escola fa una activitat simbòlica relacionada amb el que s'ha après d'una manera creativa.


Aquesta experiència l'emmarquem dins del Pla de Convivència de l'escola. Considerem la importància de treballar tota l'escola els mateixos valors i habilitats socials; és per això que la considerem línia d'escola.

El projecte que presentem es distribueix en un treball cíclic triennal que permeti adquirir valors i actituds per contribuir a la construcció d’un estil de vida més just, més saludable, compromès i plural.Tarda de robòtica a l'escola Josep Ferrà i Esteva

5 de febr. 2016, 4:19 publicada per SSTT ST 0308 Baix Llobregat   [ actualitzat el 27 d’abr. 2016, 2:50 ]El dimarts 23 de febrer l’Escola Josep Ferrà i Esteva hem compartit la nostra experiència de robòtica educativa plantejada al llarg de totes les etapes. Començant amb els "BEE-BOT" a educació infantil, els "BLUE-BOT" a cilcle inicial, la programació amb "SCRATCH" en el cicle mitjà i el treball amb els "WEDO" i els "MINDSTORMS".


Una sessió on hem gaudit de la pràctica real de la mà de mestres i alumnes.

Web de l'Escola Josep Ferrà i Esteva:   http://www.xtec.cat/ceip-ferra/

C/ Cebrià Montserrat, 77 Olesa de Montserrat

L'aprenentatge capicua a l'EOI de Cornellà

1 de febr. 2016, 0:10 publicada per SSTT ST 0308 Baix Llobregat   [ actualitzat el 27 d’abr. 2016, 2:47 ]


El dilluns 22 de febrer 
l’Escola Oficial d'Idiomes de Cornellà de Llobregat hem presentat una experiència pràctica d’avaluació criterial de tasques que fomenta la implicació de l’alumne en la seva evolució, el treball dins i fora de l’aula i la reflexió contínua que cohesiona tot el procés: el dossier d’aprenentatge.

Aquesta metodologia de treball ens proporciona una eina d’avaluació de l’aprenentatge.

EOI de Cornellà de Llobregat c. Ignasi Iglesias, 7. 08940 Cornellà de Llobregat
Tel. 933778177 
www.eoicornella.cat
facebook.com/eoicornella
1-10 of 18