Zona Nord‎ > ‎Olesa de Montserrat‎ > ‎

08039343 Escola Josep Ferrà i Esteva


1. Títol de l’aportació:

I demà, quin temps farà? (L'estació Meteorològica)

2. Descripció del que ofereixo:

L'escola disposa d'una estació meteorològica que està permanentment en funcionament i que està connectada a un ordinador. Aquest ordinador recull les dades climatològiques i les actualitza cada 30 minuts.

En grups de 4 alumnes (2 per aula), els “meteoròlegs” de 6è reben formació del funcionament de l’estació meteorològica i ho ensenyen a altres alumnes de 6è.

Diàriament es recullen de dades meteorològiques i ho ensenyen a dos alumnes de la seva classe. (Cada setmana una classe).

Posteriorment es publiquen les dades en un informe a l’entrada del centre, al vestíbul, a la 1ª planta i a la 2ª planta. També es realitza una gravació telefònica de l’informe per Olesa Ràdio, la qual s'emet diàriament a les 10 del matí. Amb les dades recollides meteorològiques s'elabora el gràfic corresponent i es crea un registre de dades passades, actuals i futures.

Es poden consultar les dades a l'espai web del centre: http://www.xtec.cat/ceip-ferra/meteo/index.htm

3. Descriptors:

Escola, verda, meteorologia, clima, ciències, coneixement del medi natural, estació meteorològica, cicle superior.

4. Via de contacte i disponibilitat per a visites:

Sol·licitar visita via correu electrònic a l'adreça a8039343@xtec.cat. Responsable: Antoni Masana, secretari del centre. Les visites es realitzaran el primer dimecres de cada mes de 15.15 a 16.15h.