08043681 Institut Marianao


1. Títol de l’aportació: 

Ponts d’aprenentatge intergeneracional

2. Descripció del que ofereixo: 

L’institut Marianao (Sant Boi de Llobregat) enguany ha enfortit la col·laboració que manté amb dues de les llars d’avis del barri, la llar Sant Josep i la llar Benviure, amb una altra activitat entre alumnes i els avis i àvies de les residències.

Des de fa uns cursos, en el Treball de Síntesi de 3r d’ESO que es porta a terme al mes de juny, oferim a l’alumnat l’oportunitat d’apropar-se a la tercera edat dins de l’activitat acadèmica. Aquesta tasca, que pertany a “D’on som? Com som?” —la tercera unitat didàctica del Treball de Síntesi—, consisteix en un fòrum amb la gent gran del barri, que voluntariament ens ve a veure. L’alumnat, primer prepara la rebuda, plantejant-se què volen saber sobre la infància d’aquestes persones, sobre la família, la immigració o emigració, el treball, etcètera. Després de la trobada, tota aquest coneixement que reben els serveix per plantejar-se “Què en sé de la meva família”, amb una activitat que els porta als seus orígens.

Com que el grau de satisfacció del participants, tant dels estudiants com de la gent gran que ens visita, és molt elevat, des de les coordinacions de les llars i de l’institut, amb el suport de l’Ajuntament, hem portat a terme enguany una activitat d’anada: els nostres alumnes visiten per Nadal les llars, dialoguen sobre la festivitat, els costums i l’evolució de la tradició. A més, els estudiants els regalen una postal amb una dedicatòria personal, i els dediquen un petit concert amb nadales preparades des de l’institut, que culmina amb una cançó conjunta intergeneracional.

Establim així dos ponts: un d’anada i un de tornada, a 3r d’ESO, perquè el nostre alumnat refermi la seva relació amb aquells que els miren des de la maduresa i la saviesa. Perquè tots dos agents aprenguin i comparteixin moments d’experiència vital.


3. Descriptors:

Alumnat de 3r d’ESO, gent gran, institut llar d’avis i àvies, competència social i ciutadana, competència comunicativa, competència artística i cultural.

4. Dades de contacte: 

Institut Marianao. https://www.institutmarianao.cat/
Pg. de les Mimoses, 18 | 08830 Sant Boi de Llobregat | Tel. 936 407 858

Sergio Martín. Coordinador pedagògic. Dijous, de 8.15 a 11.15 h
Comments