Zona Dreta‎ > ‎El Prat de Llobregat‎ > ‎

08074483 Escola Pepa Colomer

1. Títol de l’aportació: 

Junts aprenem amb les arts

2. Descripció del que ofereixo: 

El projecte artístic que oferim pretén treballar la cohesió social des de la riquesa de la diversitat: proporcionar a l’alumnat les condicions contextuals necessàries per a esdevenir persones sanes, inquietes, creatives, dialogants... a través de les arts. Oferim dins l’horari lectiu, la música, la dansa i les arts escèniques com a pilar fonamental en la formació integral de les persones. 

El nostre alumnat gaudeix dels ambients artístics, ExpressArt, MusicArt, ArTeatre, DansArt i ArtiJoc, en els quals totes les aules es converteixen en espais d'aprenentatge i de relació on, a partir de diferents propostes artístiques, els nens i les nenes aprenen a valorar les manifestacions culturals i a saber crear amb paraules, amb el propi cos, amb tota mena de materials, suports i eines tecnològiques, tant individualment com col•lectivament. Apreciar el fet cultural en general, i el fet artístic en particular, porta implícit disposar d’aquells coneixements que permeten accedir a les diferents manifestacions així com a les capacitats cognitives, perceptives i comunicatives, la sensibilitat i el sentit estètic. 

La música, la dansa, l’expressió corporal, les arts escèniques, el llenguatge plàstic, entre d’altres continguts, són el  motor d’impulsió del procés d’aprendre a aprendre. Aquest treball dins l’horari lectiu queda complementat i perfectament harmonitzat amb altres projectes externs: 
- MUSE: artistes en actiu formats en diferents disciplines i en entorns de risc social treballen els diferents llenguatges artístics, en horari lectiu, apropant l’art al nostre alumnat.
- EntreCordes: és una proposta que pretén apropar tres instruments de corda fregada (el contrabaix, el violí i l’ukelele) als nostres alumnes de 3r i 4t. Ho fem en conveni amb l’escola municipal de música del municipi.
- Sudansa: ballarins i coreògrafs en actiu ens ajuden a apropar als nostres alumnes el moviment a través del llenguatge musical i corporal. Tot el procés finalitza en una producció artística al Mercat de les Flors.
- Escultures en dansa: alumnes de grau en pedagogia de la dansa de l’Institut del Teatre ens ajuden a treballar continguts curriculars d’aula (el patrimoni escultòric del municipi) a través del llenguatge corporal.


3. Descriptors: 

Es pretén de manera global...!
• Fer servir l’Art com a mitjà facilitador de la inclusió i la cohesió social i com a
metodologia per a treballar valors i l’educació emocional.!
• Fomentar el desenvolupament de les capacitats creatives, la desinhibició, la imaginació,
la sensibilitat i la flexibilitat en la manera de veure les coses.!
• Promoure la riquesa de la interculturalitat, la millora de la convivència, l’intercanvi
cultural i la solidaritat, utilitzant el llenguatge comú de les Arts.
• Aconseguir fer créixer la motivació i autoestima de l’alumnat per tal de millorar el seu
procés d’aprenentatge.!
• Promoure actituds democràtiques, de tolerància i de respecte mitjançant propostes de
creació i d’expressió artística.!
• Generar sentiments de pertinença a un grup i de treball en equip.


4. Via de contacte i disponibilitat per a visites: 

Escola Pepa Colomer
C/Tibidabo, s/n
08820 El Prat de Llobegat
Tel. 933796870
Mail: a8074483@xtec.cat
Persones de referència: 
- Sandra Gallardo: Directora
- Violant Olivares: Cap d'Estudis Artístics
Comments