Inici‎ > ‎

AMiPA

Qui som?

La junta de l’ AMPA la formem les persones següents, però tots els pares i les mares amb fills al centre hi són benvinguts:

 

·        President: Susana Crespo

·        Sots-president: Carlos Moreno

·        Secretària: Maite Machado

·        Tresorera: Maria Pararols

·        Vocals: Rosa Mª Martell, Marta Ferrete, Trinidad García, Mar González, Yolanda Pérez, Enric Palol, Toni Corona, Maria Amalia Barreiro,                 Quima Marín, Joan M. Ruiz, Anna Garcia, Anna Besa

Què fem?

Ens reunim un cop cada trimestre, si no s’escau abans, per comentar i organitzar les diverses tasques que gestiona l’AMPA:  control de necessitats en els equipaments i recursos del centre, creixement de l’ institut, presència en el Consell Escolar, propostes d’activitats destinades a mares, pares i alumnes, participació en actes del municipi –tant culturals com lúdics-, rebre i compartir informació amb l’equip docent i directiu.

Què volem ?

·  Un Institut d’obra. Aquest curs 2015-16 hem constituït una Plataforma i s’ha efectuat ja diverses accions reivindicatives en diversos àmbits: Administració Pública, Síndic de Greuges, recollida de firmes a les xarxes socials...

·   Continuar amb el creixement relatiu a l’oferta educativa: Batxillerat i cicles formatius per als  nostres fills.

·  Que TOTS els pares i mares ens ajudin i s’impliquin per aconseguir-ho i així millorar la implicació paterna en l’educació dels nostres fills.

Què estem fent i què hem fet ?

El nostre treball no és massa conegut per a la majoria i potser per això s’infravalora.

Durant aquests anys hem treballat juntament amb les persones i les institucions que conformen l’institut per avaluar les mancances que tenim i cercar recursos per resoldre-les, així mateix hem intervingut en els casos més greus de disciplina escolar i hem fet de mitjancers en els  intercanvis d’opinions entre les famílies i el centre, sempre que la importància ho ha requerit.

Amb les aportacions de l’AMPA al Centre s’ha adquirit material de laboratori, llibres per a la biblioteca, material esportiu, ordinadors per a l’aula d’informàtica, una fotocopiadora, material per a les aules de tecnologia, biblioteca, laboratori, educació física, material per a visual i plàstica i música.

Però, independentment del valor econòmic que això suposa, l’objectiu principal de l’AMPA és la participació activa en el creixement de la capacitat i els recursos formatius del centre.

Per acord d’Assemblea Ordinària de Socis del 30/11/2015, a partir del curs 2016/2017 es redueix la quota de soci a 25€ curs/família i s’eliminen subvencions anteriors amb la finalitat de renovar-nos i innovar quant a funcionament intern i efectivitat de l’associació. Així mateix, es tornarà a gestionar l’adquisició dels llibres directament a les editorials i les famílies associades gaudiran d’importants descomptes -d’entre un 30% i un 40%- respecte amb la compra en llibreries o internet.

Si voleu contactar amb nosaltres podeu deixar-nos un escrit a la bústia de l’AMPA, que es troba a dins de l’institut, però també teniu a disposició el correu electrònic ampainstitutdevilafant@gmail.com

 

Webgrafia

Parlem de drogues, per ser més crítics i responsables

 

Atenció: pares amb fills que volen tenir Facebooks, Tuentis o Messengers i no saben ben bé quins consells donar-los: 

  • Manuals sobre privacitat a Internet per a joves
  • L'Agència Catalana de Protecció de Dades (APDCAT), la Comissió de Llibertats i Informàtica (CLI) i el Departament d'Educació han presentat nous manuals pràctics dirigits a menors amb la finalitat de conscienciar-los de les amenaces a la intimitat i a la privacitat que representa la publicació de les seves dades personals a Internet, com també proporcionar-los recomanacions pràctiques per evitar situacions de risc i fer un bon ús de les tecnologies d'informació.

Bibliografia

"Amb E d'educar", "En la escuela hoy", "100 preguntes que ens fem els pares"

Amb E d'educar, el llibre que inaugura l'editorial "Témenos edicions" i la col·lecció "Res publica" té una clara vocació: obrir espais de reflexió i debat en relació amb temes d'inqüestionable interès social i esdevenir –per què no?- una petita i modesta escletxa per a l'esperança. El nostre compromís amb l'educació ens ha portat fins aquí perquè sentim que ha arribat ja el temps de collir els fruits i que necessitem fer sentir la nostra veu per dir allò que pensem. Aquest llibre, escrit a tres mans però amb un sol cor, parla de l'educació sempre entesa com un punt de trobada entre el jo i els altres, un ensenyar per aprendre que no sap d'edats ni d'espais educatius (fills, alumnes, amics, persones, ni més ni menys). Partim de les nostres experiències però parlem, sobretot, del que hem après de la nostra experiència.
 Finalment, tampoc trobarà receptes qui les busqui en aquest llibre, entre d'altres coses perquè no les tenim. Ningú les té. El nostre propòsit ha estat des del principi molt més humil: reflexionar i compartir el fruit d'aquestes reflexions.
 Carles Cervelló


Referència bibliogràfica:
Títol: Amb E d'educar. Diccionari no autoritzat de l'educació.
Autors: Germán Alemany Leira, Carles Cervelló Espanyol, Jordi Rincón Ribes
Barcelona, Témenos edicions, 2007