Nou espai webATENCIÓ: REDIRECCIONAMENT AL NOSTRE NOU ESPAI WEB  Les llistes de les optatives de 4rt no sortiran fins al setembre

Ja podeu passar pel centre a consultar el llistat d'optatives assignades als alumnes de 1r d'ESO


Dimarts 15 de maig, les persones que estan estudiant el nivell superior de català (C2) van venir al nostre centre per veure l'exposició de la Maria-Mercè Marçal que tenim al hall. • 100 % APROVATS ALS EXÀMENS DEL DELF

  100 % APROVATS ALS EXÀMENS DEL DELF

  Enguany, els alumnes de francès de 1r de Batxillerat s’han presentat als exàmens del DELF (Diplôme d’Études en Langue Française) per tal de poder acreditar el seu nivell en aquesta llengua estrangera (A2/B1) i obtenir un diploma reconegut a nivell internacional. Els 10 alumnes que s’han presentat en aquesta edició han obtingut molt bons resultats. Moltíssimes felicitats a tots!

  Publicat a les 12 de juny 2018, 0:01 per Institut Rafael Casanova
S''estan mostrant les entrades 1 - 1 de 2. Mostra'n més »

 • Jornada d'Internacionalització de l'educació
  El foment del plurilingüisme als centres, protagonista de la Jornada d'Internacionalització de l'educació

  L’objectiu és consolidar, a través de la internacionalització de l’educació, el model educatiu plurilingüe i intercultural i ajudar els docents en la tasca de reforç dels valors de la multiculturalitat i plurilingüisme

  El passat 30 de maig de 2018, les professores Cristina Armario i Mireia Xortó van participar en aquesta jornada presentant la seva experiència singular amb el projecte Global Scholars.

  Per veure tota la notícia, cliqueu aquí.  Per veure totes les fotos, cliqueu aquí.


  Publicat a les 1 de juny 2018, 7:17 per Institut Rafael Casanova
S''estan mostrant les entrades 1 - 1 de 6. Mostra'n més »

 • Nova imatge de la biblioteca
  El passat dilluns 14 de maig de 2018, els membres de la comissió de la nostra biblioteca van ensenyar el canvi que hem fet a la biblioteca del centre (redistribució d'espais, esporga, iniciació de la catalogació amb l'ePèrgam, compra de nous títols, decoració temàtica...) a d'altres centres del municipi (tant de primària com de secundària).


  Per veure totes les fotos, cliqueu aquí.

  Publicat a les 22 de maig 2018, 7:36 per Institut Rafael Casanova
S''estan mostrant les entrades 1 - 1 de 6. Mostra'n més »

 • II Jornada Power You Xperience Junior
  El passat 17 de maig de 2018, més d'una vintena dels nostres alumnes de quart d'ESO van participar a la Jornada Power You Xperience que va tenir lloc a l'hotel FrontAir Congress de Sant Boi de Llobregat, organizada per la fundació Human Age Institute i amb la col·laboració del Consell Català de Formació Professional, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i el Servei Territorial del Departament d'Ensenyament al Baix Llobregat. La jornada els va donar eines i consells per al seu futur professional i fomentar el seu talent. Moltes gràcies a tots i totes per la vostra participació i la motivació demostrada!  Per veure totes les fotos, cliqueu aquí.
  Publicat a les 20 de maig 2018, 2:33 per Institut Rafael Casanova
S''estan mostrant les entrades 1 - 1 de 1. Mostra'n més »

 • Formació en Suport Vital Bàsic

  TOTS ELS ALUMNES DE SEGON D’ESO REBEN FORMACIÓ EN SUPORT VITAL BÀSIC

  Aquest curs escolar l’Institut Rafael Casanova ha iniciat el programa de Suport Vital Bàsic als Centres Educatius (SVBe), que compta amb el suport i coordinació del Departament d’Ensenyament i del Consell Català de Ressuscitació. Enguany s’ha implementat a segon d’ESO i al llarg dels propers cursos s’anirà extenent a tots els nivells de l’educació secundària obligatòria.

  L’objectiu principal del programa de SVBe és que l'alumnat rebi, de manera gradual, formació teòrica i pràctica en suport vital bàsic, és a dir, que aprengui què és i què cal fer en cas d’una situació d’emergència vital. Al primer cicle de l’ESO l’alumnat aprèn a valorar consciència, obrir la via aèria, valorar respiració, fer compressions toràciques i la posició lateral de seguretat. Al segon cicle de l’ESO també s’introdueixen les ventilacions, obstrucció de la via aèria i el desfibril·lador.

  Els alumnes de segon d’ESO ja han rebut 3 hores de formació en SVB. Tots ells han posat en pràctica la seqüència d’actuació davant d’una aturada cardiorespiratòria i la posició lateral de seguretat. També s’ha explicat què fer en cas d’obstrucció de la via aèria. La formació ha anat a càrrec de professorat acreditat com a instructor en SVBe pel Consell Català de Ressuscitació i també han participat altres docents del centre. La valoració de l’experiència és molt positiva, tant per part dels alumnes com dels professors.

  Al finalitzar els estudis tindrem uns ciutadans conscienciats sobre la importància d’intervenir de forma ràpida davant d’una aturada cardiorespiratòria i, el que és més important, sabran com actuar.

   

  Publicat a les 16 d’abr. 2018, 3:32 per Institut Rafael Casanova
S''estan mostrant les entrades 1 - 1 de 1. Mostra'n més »

 • VII Concurs de Cristal·lització a l’Escola

  L’Institut Rafael Casanova guanya un segon premi al VII Concurs de Cristal·lització a l’Escola

  El passat divendres 4 de maig va tenir lloc la final del VII Concurs de Cristal·lització a l’Escola, celebrada al CosmoCaixa de Barcelona. Les tres alumnes de 4t d’ESO representants de l’Institut Rafael Casanova, la Laura Piñero, la Nuria Rodríguez i la Nerea Sánchez, van guanyar un merescut segon premi al millor pòster científic i exposició oral.

  Enguany per primera vegada l’Institut Rafael Casanova ha participat al Concurs de Cristal·lització a l’Escola, que s’adreça a alumnes de segon cicle d’ESO i primer de batxillerat. El concurs l’organitzen conjuntament les universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona, Rovira i Virgili i Politècnica de Catalunya i aquest any se n’ha celebrat la 7a edició, que ha comptat amb la participació de 50 centres educatius d’arreu de Catalunya.

  En aquest projecte de divulgació científica, els professors participants reben formació en cristal·lografia a les universitats i després la traslladen a l’aula perquè els estudiants aprenguin a fer créixer cristalls. En el nostre institut el projecte s’ha treballat a tots els grups de 4t d’ESO que cursen l’assignatura optativa de Biologia i Geologia i també a un grup de 3r d’ESO i la USEE. Els alumnes han experimentat amb una sal soluble en aigua per fer créixer agregats cristal·lins o cristalls individuals i els resultats han estat, en alguns casos, espectaculars.

  Per culminar el concurs, el divendres 4 de maig es va celebrar la jornada final, amb format de congrés científic, on tres alumnes de cada centre van presentar els seus cristalls i un pòster científic al CosmoCaixa de Barcelona. Les tres alumnes representants de l’Institut Rafael Casanova van ser la Laura Piñero, la Nuria Rodríguez i la Nerea Sánchez, de 4t d’ESO, que van anar acompayades d’una vintena d’alumnes de 3r i 4t d’ESO. Les nostres alumnes van defensar el pòster davant del jurat, mostrant un domini dels conceptes i procediements i una seguretat en l’exposició, que les va portar a guanyar el segon premi al millor pòster i exposició oral.

   


  Publicat a les 8 de maig 2018, 7:34 per Institut Rafael Casanova
S''estan mostrant les entrades 1 - 1 de 7. Mostra'n més »

 • 100 % APROVATS ALS EXÀMENS DEL DELF

  100 % APROVATS ALS EXÀMENS DEL DELF

  Enguany, els alumnes de francès de 1r de Batxillerat s’han presentat als exàmens del DELF (Diplôme d’Études en Langue Française) per tal de poder acreditar el seu nivell en aquesta llengua estrangera (A2/B1) i obtenir un diploma reconegut a nivell internacional. Els 10 alumnes que s’han presentat en aquesta edició han obtingut molt bons resultats. Moltíssimes felicitats a tots!

  Publicat a les 12 de juny 2018, 0:01 per Institut Rafael Casanova
S''estan mostrant les entrades 1 - 1 de 2. Mostra'n més »

 • Xerrada d'Ana Alcolea
  El passat dimarts 15 de maig, ens va visitar l'Ana Alcolea, autora de llibres com "Donde aprenden a volar las gaviotas" i "El medallón perdido" a fer una xerrada als alumnes de quart d'ESO, dins l'assignatura de llengua i literatura espanyola.  Per veure totes les fotos, cliqueu aquí.
  Publicat a les 22 de maig 2018, 7:46 per Institut Rafael Casanova
S''estan mostrant les entrades 1 - 1 de 2. Mostra'n més »

 • Trobada de corals. Molins de Rei. 25/05/2018
  El passat 25 de maig de 2018, els nostres alumnes van participar a la trobada de corals a Molins de Rei.  Per veure totes les fotos i el vídeo, cliqueu aquí.
  Publicat a les 1 de juny 2018, 7:09 per Institut Rafael Casanova
S''estan mostrant les entrades 1 - 1 de 3. Mostra'n més »


 • Rebuda alumnes Normandia
  Ahir ens van visitar els alumnes de Normandia, i els nostres alumnes de quart d'ESO de francès els van rebre tal com es mereixien!

  Per veure totes les fotos, cliqueu aquí.


  Publicat a les 22 de març 2018, 4:32 per Institut Rafael Casanova
S''estan mostrant les entrades 1 - 1 de 2. Mostra'n més »
S''estan mostrant 10 fitxers de la pàgina Documents d'interés.


Lliga futbol sala
 • Matrícula Batxillerat
  Publicat a les 5 de jul. 2018, 4:02 per Institut Rafael Casanova
 • Preinscripció batxillerat
  Benvolgudes famílies,

  us adjuntem la sol·licitud de preinscripció de batxillerat i la documentació necessària i els criteris de prioritat.

  Atentament,

  Institut Rafael Casanova


  Publicat a les 14 de maig 2018, 2:20 per Institut Rafael Casanova
 • Calendari Preinscripció Batxillerat curs 2018-2019

  Calendari Preinscripció Batxillerat curs 2018-2019

  Preinscripció 

  • Oferta inicial de places escolars: 11 de maig de 2018
  • Presentació de sol·licituds: del 14 al 24 de maig de 2018
  • Presentació de documentació: fins al 28 de maig de 2018
  • Llista de sol·licituds amb la puntuació provisional: 5 de juny de 2018
  • Presentació de reclamacions: del 6 al 8 de juny de 2018
  • Llista de sol·licituds amb la puntuació un cop resoltes les reclamacions: 13 de juny de 2018
  • Sorteig del número de desempat: 14 de juny de 2018, a les 11 h, als serveis centrals del Departament d'Ensenyament (Via Augusta, 202, Barcelona)
  • Llista ordenada definitiva: 18 de juny de 2018
  • Oferta final de places escolars: 29 de juny de 2018
  • Llista d'alumnes admesos i llista d'espera: 3 de juliol de 2018

  Matrícula 

  • Alumnes preinscrits amb plaça assignada i alumnes del centre: del 4 a l'11 de juliol de 2018
  • Termini perquè els alumnes pendents de l'avaluació de setembre confirmin la seva continuació al centre: del 4 a l'11 de juliol de 2018
  • Alumnes pendents de l'avaluació de setembre: del 5 al 7 de setembre de 2018

   

  Publicat a les 10 de maig 2018, 1:31 per Institut Rafael Casanova
 • Preinscripció 1r ESO
  Preinscripció 1r ESO curs 2018/2019

  • La preinscripció es podrà fer del 13 al 24 d’abril.
  • El 3 de maig es faran públiques, als centres, les llistes amb el barem provisional.
  • El 10 de maig es faran públiques les llistes amb el barem definitiu.
  • El 12 de juny publicació de les llistes de l’alumnat admès.
  • La matriculació serà del 21 al 27 de juny

  Horari de Secretaria

  Tots els matins:

  de dilluns a divendres

  de 09:30 a 13:30 hores

  Tarda

  dilluns 16 i 23 d’abril

  de 15:30 a 17:00 hores

  Telèfon: 93 654 65 20


  Les preinscripcions s’han de tramitar al centre educatiu escollit en primera opció, a les oficines municipals d’escolarització. També es pot enviar la sol·licitud per Internet.

  A cada sol·licitud se li assigna de manera aleatòria un número que ha de servir per ordenar-les en cas d'empat.

  Quan el nombre de sol·licituds d'admissió és superior a l'oferta de places s'apliquen, per ordre: els criteris de prioritat específics, els criteris generals i els criteris complementaris.

  I)                  Criteri específic de prioritat:

  Té preferència l'alumnat que procedeixi dels centres i ensenyaments que hi són adscrits: Escola Ciutat Cooperativa, Escola J. M. Ciurana, Escola Rafael Casanova i Molí Nou

  II)               Criteris generals:

  ·          Si hi ha germans matriculats al centre o el pare, mare, tutor legal hi treballa: 40 punts.

  ·          Per proximitat del domicili o del lloc de treball al centre sol·licitat en primer lloc (només una opció):

  o         Domicili a l'àrea de proximitat del centre: 30 punts.

  o         Lloc de treball a l'àrea de proximitat del centre: 20 punts.

  o         Domicili al mateix municipi del centre: 10 punts.

  o         A la ciutat de Barcelona, domicili al mateix districte del centre: 15 punts.

  ·          Si el pare, mare o tutor legal reben l'ajut de la renda mínima d'inserció: 10 punts.

  ·          Per discapacitat igual o superior al 33% de l'alumne o d'un familiar de primer grau: 10 punts.

  III)            Criteris complementaris:

  ·          Pel fet de formar part d'una família nombrosa o monoparental: 15 punts.

  ·          Si l'alumne té una malaltia crònica que afecti el sistema digestiu, endocrí o metabòlic (s'hi inclouen les persones celíaques): 10 punts.

  ·          Si el pare, mare, tutor legal o germà de l'alumne ha estat escolaritzat en ensenyaments declarats actualment gratuïts i universals (segon cicle d'educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria, PQPI i formació professional de grau mitjà) al centre sol·licitat en primer lloc:5 punts.

  La sol·licitud de preinscripció s’haurà d’acompanyar de la documentació necessària per acreditar els diferents criteris de baremació.  IMPORTANT: El full de preinscripció està adjunta i la podeu descarregar
  Publicat a les 13 d’abr. 2018, 3:47 per Institut Rafael Casanova
 • Calendari proves GESO

  Graduat en Educació Secundària Obligatòria (alumnes que no l'han obtingut en finalitzar l'etapa)*

  Calendari de les Proves:

  Dimecres 14 de març de 2018

  9:15- Llengua Catalana, Visual i Plàstica

  10:15- Matemàtiques, Ciències Naturals

  12:45- Llatí

  Dijous 15 de març de 2018

  9:15- Anglès

  12:45- Educació Física

   * Proves per a l'obtenció del títol ESO (majors de 18 anys)

  Publicat a les 7 de març 2018, 3:32 per Institut Rafael Casanova
S''estan mostrant les entrades 1 - 5 de 14. Mostra'n més »

Sortides
 • Sortida a Sant Ramón - crèdit de Síntesis 2n d'ESO

  Publicat a les 20 de juny 2018, 7:06 per Institut Rafael Casanova
 • Sortida Collioure - Francès 1r i 2n d'ESO
  Per veure totes les fotos, cliqueu aquí.

  Publicat a les 28 de maig 2018, 12:39 per Institut Rafael Casanova
 • Sortida a Sant Ramón - St Jordi 2018
  Per veure totes les fotos, cliqueu aquí.

  Publicat a les 26 d’abr. 2018, 12:23 per Institut Rafael Casanova
S''estan mostrant les entrades 1 - 3 de 5. Mostra'n més »
 • Sortida a l'ermita de Sant Ramon
  Podeu veure totes les fotos clicant aquí.
  Publicat a les 19 de juny 2017, 10:44 per Institut Rafael Casanova
 • Sortida museu de les Matemàtiques 1r ESO

  Per veure totes les fotos fer clic aquí
  Publicat a les 1 d’abr. 2017, 4:51 per Institut Rafael Casanova
 • Sortida batxillerat a Tarraco
  Per veure totes les fotos fer clic aquí.


  Publicat a les 1 d’abr. 2017, 4:51 per Institut Rafael Casanova
S''estan mostrant les entrades 1 - 3 de 7. Mostra'n més »


Festes
 • Graduació 4t d'ESO

  Per veure totes les fotos, cliqueu aquí.

  Publicat a les 26 de juny 2018, 7:46 per Institut Rafael Casanova
 • Crèdit de síntesis 2018


  Per veure totes les fotos del crèdit de síntesis, cliqueu aquí.
  Publicat a les 25 de juny 2018, 3:58 per Institut Rafael Casanova
 • Graduació 2n de batxillerat
  A continuació veureu les fotos de la graduació dels alumnes de segon de batxillerat (promoció 2016-2018): cliqueu aquí


  Publicat a les 19 de juny 2018, 5:15 per Institut Rafael Casanova
S''estan mostrant les entrades 1 - 3 de 6. Mostra'n més »

 • Comiat 2n Batxillerat
  Podeu veure la resta d'imatges fent clic aquí.  Publicat a les 26 de jul. 2017, 6:48 per Institut Rafael Casanova
 • Diada Sant Jordi 2017

  Per veure totes les fotos fer clic aquí.
  Publicat a les 5 de maig 2017, 0:14 per Institut Rafael Casanova
S''estan mostrant les entrades 1 - 2 de 2. Mostra'n més »