Inici‎ > ‎Notícies‎ > ‎

Formació interna del professorat amb David Bueno

13 de febr. 2020, 8:21 publicada per SUSANA VIDAL MARSAL
El cervell adolescent: una delicada i fascinant època de canvi i transformació, ponència a càrrec de David Bueno
David Bueno

El dimecres 12 de febrer el professorat de l'institut Montserrat Roig vam gaudir d'una interessant ponència per part de David Bueno, doctor en biologia i professor de genètica a la Universitat de Barcelona i director de la primera càtedra de Neuroeducació
Va parlar de perquè son com son els i les adolescents per tal d'ajudar a entendre com aprenen. Cal tenir en compte que el cervell dels adolescents es caracteritza per una sobreactivació de les emocions, hi ha més activitat en el centre de recompenses, fet que explica la seva necessitat de passar-s'ho bé, i per contra hi ha una disminució en les funcions executives. 
Algunes de les seves frases van ser: "Una part important de l'èxit educatiu és la mirada de confiança del professorat"; "Imitem el que veiem fer als altres, el que els sentim dir, i fins i tot el que ens sembla que senten. Les persones som unes imitadores nates"; "A l'adolescència té lloc el podat neuronal en el qual les funcions que no s'utilitzen es van perdent"; "La intel·ligència no té a veure amb el nombre de neurones sinó amb les connexions que s'estableixen entre elles, com més aprenentatges fem, més connexions s'activen".

La propera setmana continuem formant-nos amb la IV edició del Work-coffee que té per objectiu disposar d'un espai per compartir bones pràctiques, tan del nostre centre com d'altres centres i generar idees creatives i innovadores.

Comments