Inici‎ > ‎

NotíciesCampus d'Estiu Ins. Montserrat Roig

23 de juny 2020, 0:22 publicada per Institut Montserrat Roig

Benvolgudes famílies,

 

El 19 de juny acaba el curs escolar i volem encarar l’estiu i el curs vinent cuidant tots aquells aspectes que creiem necessaris per aprendre i conviure millor. En aquest sentit, ens sentim amb el compromís d’oferir al nostre alumnat jove oportunitats d’aprenentatge d’aquelles competències transversals que sobretot es treballen presencialment. Ens referim a les competències personal i social (treball en equip, autoconeixement en relació amb la resta, expressió d’emocions, aprendre a aprendre, reptes de grup i estratègies, habilitats personals per aconseguir objectius…). Alhora l’aire lliure, l’activitat física i la interacció són activitats que estimulen cerebralment. Amb aquesta finalitat s’ha organitzat el 1r CAMPUS MONTSERRAT ROIG JULIOL 2020. Un campus lúdico-esportiu-formatiu. 

Seguint les mesures sanitàries, us oferim un juliol d’activitats a l’institut. Sabem que el 1r trimestre del curs vinent encara serà excepcional, d’emergència educativa, i aquest servei pot beneficiar-nos educativament per encarar un nou curs inèdit, amb més cohesió i convivència.

Us fem arribar el web on podeu fer les inscripcions: https://www.einacooperativa.coop/casals/casals-estiu-2020/ .  

També us podeu descarregar el cartell de difusió del casal i el full informatiu.

L'alumnat de l'AMPA del Montserrat Roig i l'alumnat que participa de les activitats extraescolars organitzades per l'AEE Ins Montserrat Roig gaudiran d'un 10% de descompte del total de la inscripció (cal que us poseu en contacte amb el coordinador d'extrescolars per gestionar aquest descompte: Carles Codina, aeemontroig@gmail.com).

L'Ajuntament de Terrassa ha obert una línia de subvencions per les famílies que ho necessitin i ho demanin.

Us adjuntem el link per tal que pugueu veure les condicions  https://aoberta.terrassa.cat/tramits/fitxa.jsp?id=7981


Atentament,
L'AEE (Associació Escolar Esportiva)
La direcció entrant
Amb el suport d'EINA Cooperativa i l'AMPA

Formació interna del professorat amb David Bueno

13 de febr. 2020, 8:21 publicada per SUSANA VIDAL MARSAL

El cervell adolescent: una delicada i fascinant època de canvi i transformació, ponència a càrrec de David Bueno
David Bueno

El dimecres 12 de febrer el professorat de l'institut Montserrat Roig vam gaudir d'una interessant ponència per part de David Bueno, doctor en biologia i professor de genètica a la Universitat de Barcelona i director de la primera càtedra de Neuroeducació
Va parlar de perquè son com son els i les adolescents per tal d'ajudar a entendre com aprenen. Cal tenir en compte que el cervell dels adolescents es caracteritza per una sobreactivació de les emocions, hi ha més activitat en el centre de recompenses, fet que explica la seva necessitat de passar-s'ho bé, i per contra hi ha una disminució en les funcions executives. 
Algunes de les seves frases van ser: "Una part important de l'èxit educatiu és la mirada de confiança del professorat"; "Imitem el que veiem fer als altres, el que els sentim dir, i fins i tot el que ens sembla que senten. Les persones som unes imitadores nates"; "A l'adolescència té lloc el podat neuronal en el qual les funcions que no s'utilitzen es van perdent"; "La intel·ligència no té a veure amb el nombre de neurones sinó amb les connexions que s'estableixen entre elles, com més aprenentatges fem, més connexions s'activen".

La propera setmana continuem formant-nos amb la IV edició del Work-coffee que té per objectiu disposar d'un espai per compartir bones pràctiques, tan del nostre centre com d'altres centres i generar idees creatives i innovadores.

PROVES LLIURES FP SUSPESES EL DIA 21/01/2020

20 de gen. 2020, 8:49 publicada per GEORGE PETER GRAYLING MILIAN   [ actualitzat el 20 de gen. 2020, 12:11 per Institut Montserrat Roig ]

D’acord amb la informació disponible en aquests moments i seguint les indicacions de Protecció Civil, us comuniquem que les proves lliures per a l’obtenció de títols d’FP (previstes per al dimarts 21/01/2020) queden suspeses en previsió de greus afectacions climatològiques que podrien comportar el tancament d’alguns centres examinadors.

Les noves dates corresponents a les proves no realitzades seran anunciades oportunament en els centres examinadors i en la pàgina web de les Proves:

http://ensenyament.gencat.cat/ca/serveis-tramits/proves/proves-lliures-obtencio-titols/obtencio-titols-fp/

Calendari de les Proves Lliures en TEI

31 de des. 2019, 5:07 publicada per JOAN MANEL APIO LAGUIA   [ actualitzat el 31 de des. 2019, 5:09 ]

http://ensenyament.gencat.cat/ca/serveis-tramits/proves/proves-lliures-obtencio-titols/obtencio-titols-fp/calendari/
S'ha publicat el calendari de les proves lliures per a l'obtenció de títol en Tècnic/a Superior en Educació Infantil. Podreu consultar les dates i hores a la web del Departament d'Educació:

Diversió solidària en família

4 de des. 2019, 0:02 publicada per JOAN MANEL APIO LAGUIA

La Cooperativa d'alumnes del CFGS d'Educació Infantil organitza diverses activitats, el divendres 13 de desembre a la tarda, obertes als infants de la ciutat i les seves famílies: zumba, taller de decoració nadalenca, circuit de psicomotricitat... . Us hi esperem entre les 17 i les 19h. a l'Institut Montserrat Roig, on podreu adquirir la vostra entrada per 3 euros.  Els beneficis seran per la Marató de TV3.
Ajudeu-nos a fer difusió, si us plau! 

Salutacions,
Equip docent de 2n d'educació infantil

@insmontserratroig

2 de des. 2019, 1:16 publicada per Institut Montserrat Roig

Amb motiu de la celebració del 25 de Novembre hem inaugurat el nostre compte d' Instagram. Follow us!

Terrassada Filosòfica 2019

22 de nov. 2019, 0:25 publicada per GEORGE PETER GRAYLING MILIAN   [ actualitzat el 22 de nov. 2019, 0:27 ]


El divendres 22 de novembre aproximadament 100 alumnes de 1r de Batxillerat de l'Institut Montserrat Roig participaran en les activitats de la 'Terrassada filosòfica 2019'. 
Durant les primeres hores del matí recorreran els carrers i places de Terrassa cercant elements que els 425 alumnes participants de Terrassa, Matadepera i alguns alumnes de Sabadell han fotografiat prèviament. Aquestes fotografies van acompanyades de reflexions de caràcter filosòfic sobre el pas del temps. 
A partir de les 13:00 h. es donarà començament, a la Plaça del Progrés, a l'acte unitari en defensa de la Filosofia i que consistirà en breus parlaments i un petit concert. 
Durant tot el matí es podran seguir les activitats de la 'Terrassada filosòfica' al Twitter i Instagram amb el hastag  #terrassada19.

Dilluns 4 de novembre Festiu de Lliure Disposició

31 d’oct. 2019, 4:36 publicada per Institut Montserrat Roig   [ actualitzat el 31 d’oct. 2019, 4:38 ]


Us recordem que el proper dilluns 4 de novembre de 2019 és festiu de lliure disposició i per tant el centre romandrà tancat.
La Direcció

Convocatòria de Vaga General 18/10/2019

17 d’oct. 2019, 9:56 publicada per Institut Montserrat Roig   [ actualitzat el 31 d’oct. 2019, 4:37 ]

Benvolgudes famílies

 

Us comuniquem que l’adhesió del professorat de l’Institut Montserrat Roig a la vaga convocada per al dia 18 d'octubre de 2019 fa preveure que no es puguin realitzar les activitats lectives amb normalitat.

 

Aquesta vaga ha coincidit amb la convocatòria de vaga d'estudiants convocada per diversos sindicats per als dies 16, 17 i 18 a les que el nostre alumnat s'ha adherit de forma majoritària: 3r d'ESO,  Batxillerat i alguns grups de FP els dies 16, 17 i 18, i 4t d'ESO a la convocatòria del 17 i 18 (us recordem que l'alumnat de 1r i 2n d'ESO no té dret a vaga).

No obstant això, el centre romandrà obert per complir amb els serveis mínims establerts per la normativa aplicable.

 

Atentament

 

Direcció del centre


Calendari de final de curs per l'ESO.

10 de juny 2019, 12:01 publicada per JOAN MANEL APIO LAGUIA   [ actualitzat el 31 d’oct. 2019, 4:38 per Institut Montserrat Roig ]

Bona tarda,

Posem a la vostra disposició el calendari final de curs dels cursos d'ESO. Aquesta informació s'ha distribuit anteriorment en paper i en correu electrònic.

Cordialment,
La Direcció

1-10 of 138